INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Udforsk Norges kyst med Nordkap-ekspressen

Norge | Fra Oslo til Nordkap | Krydstogt

Oplev Norge i et nyt lys på denne unikke rejse hvor I med start i Oslo og slut på Nordkap får mulighed for at udforske landets lange og naturskønne kyst på jagt efter Nordlyset. 

In stock
Travel Code
HR-019

Det kan du glæde dig til

Hop ombord på Nordkap-ekspressen og glæd dig til en 13 dages lang tur langs med Norge's smukkeste kyststrækning - fra Oslo i syd til det nordligste punkt ved Nordkap. Om du er mest til at rejse i efteråret, vinteret eller foråret er helt op til dig - Norge viser sig fra sin bedste side hele året rundt. På de 13 dage ombord vil du blive båret sikkert op langs kysten forbi små hyggelige havebyer med farverige huse, større byer med historiske seværdigheder og smuk arkitektur, dybe fjorde, høje fjelde og sprudlende vandfald. Helt unikt garanterer vi på denne tur, at du får lov at opleve det magiske nordlys danse henover himlen. Undervejs på turen har du også mulighed for at tage på spændende udflugter der byder på lokalkultur, historie og en indsigt i Nordmændendes daglige liv.

Ruten

Nordkap Express – en komplet rejse, fra Oslo

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Oslo

Udforsk Oslo mange charmerende steder inden afgang tidligt på aftenen som f.eks det nye Munch museum, Operaen eller Aker Brygge med populære spisesteder. M/S Trollfjord venter på kajen, klar til at tage dig med på en fantastisk rejse. Efter du har fundet dig godt tilrette i din hytte er der møde med Coastal Experience-teamet, hvor du kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende. Finc din vej til panoramaloungen og nyd det historisk øjeblik hvor vi forlader Oslos havn for aller første gang.

Dag 2. Kristiansand og Farsund

Vi lægger til på landets sydligste spids i Kristiansand, der er Norges femtestørste by med en befolkning på 112.000. Der sigtes mod at lægge til om morgenen, så der er et par timer til at udforske byen i. På en guidet tur vil du opleve den gitter-agtige infrastruktur med mange lige veje hvor du finder smuk arkitektur fra forskellige æraer. På en tilkøbsudflugt kan man besøge det funktionsdygtige Lindesnes Fyr, der markerer Norges sydligste punkt. Sent eftermiddag fortsætter vi til den krigshistoriske by Farsund.

Dag 3. Haugesund og Hardangerfjord

Kort efter vi har passeret Stavanger ved Norges sydlige spids gør vi et kort stop i Haugesund også kaldt for vikingekongernes hjem. I den lille hyggelige by kan du gå på opdagelse i vikingetiden på Nordvegen Historiesenter. Sejladsen forsætter herefter på den smukke Hardangerfjord, der med sin længde på 179 km er Norges næststørste fjord og verdens femtelængste. Regionen er også kendt for sine æbleprodukter – lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider. Alt efter vejret forventes det at der lægges til i den byen Rosendal.

Dag 4. Ålesund

Vi ligger til i Ålesund i næsten en hel dag, så der er god tid til at udforske byen og dens karakteristiske arkitektur. Besøg det spændende havforskeningscenter hvor kan man opleve Nordeuropa's største saltvandsakvarie med sæler, odder m.m. eller udforsk havnefronten hvor kan man gå ture i den eventyrlige bys smalle gader med unikke huse. Det er også muligt at gå de 418 trin til toppen af det nærliggende Aksla-fjeld, hvor kan man tage imponerende billeder af øgruppen. Tilkøbsaktiviteter kan inkludere en fjord-tur i enten Geirangerfjord eller Hjørundfjord. 

Dag 5. Brønnøysund

Brønnøysund ligger på en smal halvø hvor der bor ca. 5.000 mennesker - mange af dem i farverige huse med en baggrund af små skrænter og dramatiske fjeldtinder. Forkæl dig selv med et lækkert måltid, gå en tur på lystbådehavnen eller besøg en neogotisk stenkirke fra 1870. Det er også muligt at ro i kajak eller tage på øhop på en RIB-safari. Vi besøger herefter den unikke Vega-økæde der består af over 6.500 øer, rev og skær. Takket været øboernes bæredygtige livsstil gennem generationer blev øerne UNESCO-certificeret i 2004. Øen Torghatten kommer vi også forbi. Den kan kendes på den naturlige tunnel gennem fjeldets midte. Vi forlader Helgelandskysten og krydser den arktiske polarcirkel omkring midnat.

Dag 6. Svolvær og Stokmarknes

I dag skal vi udforske Lofoten, en gruppe af øer der ofte bliver omtalt som et af Norges mest fantastiske steder. Vi lægger om morgenen til i øgruppens største by Svolvær der byder på mange spændende butikker, restauranter, gallerier og caféer. Et udvalg af tilkøbsudflugter er også tilgængelige - blandt andre sneskovandring, smukke busture til Lofotens seværdigheder eller en spændende ridetur på en hvid sandstrand. Vi vil desuden også tilbringe lidt tid i den historiske by Stokmarknes hvor Den Norske Kystrute blev grundlagt i 1893.

Dag 7. Tromsø

Tromsø ligger cirka 350 kilometer nord for den arktiske polarcirkel og er kendt som porten til Arktis. Her venter unikke vinteroplevelser såsom hundeslædekørsel og sneskovvandring og ikke mindst fantastiske chancer for at se Nordlyset. Vi lægger til her i ti timer, så der er god tid til både at tage på en af de mange spændende tilkøbsudflugter og til at gå på opdagelse i den urbane by der byder på alt fra restauranter og caféer til kunstbutikker og den smukke ishavskatedral.

Dag 8. Honningsvåg

Tidligt i dag rammer vi Norges nordligste by, Honningsvåg, hvor vi skal tilbringe hele dagen. Det er her oplagt at tage på en vandretur med snesko og oplev de smukke vinterlandskaber, prøve isfiskeri eller nyd en af de lokale delikatesser som kongekrabben. Højdepunktet i dag er et besøg på Nordkapp med snescooter, et af de nordligste punker på det europæiske fastland. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske Nordlys, der danser på himlen - et syn, man aldrig glemmer. Vi sætter herefter kursen mod syd igen.

Dag 9. Alta

Alta er også kendt for at være et sted med gode muligheder for at se Nordlyset. Byen er en af de større kystbyer med 10.000 indbyggere og er berømt for at have en af Norges bedste lakseelve, så gør jeg selv en tjeneste og bestil laks på en af de lokale restauranter. Nordlyskatedralen er også et besøg hvor, her fortælles om hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforksning mellem det 19. og 20. århundrede. Det er her også muligt at komme på en hundeslædetur eller nyde en drink i et isglas på verdens nordligste ishotel.

Dag 10. Lødingen

Omkring middag lægger vi til i landsbyen Lødingen på Hinnøyas sydvestlige bred. Her har vi har base i et par timer så vi har mulighed for at udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, rorbuer, langs bredden. På gåturen bemærker man landsbylivets beroligende atmosfære. Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Det er her også muligt at tilkøbe en bådsafari-tur.

Dag 11. Rørvik

Vi fortsætter sydpå og forlader polarnætternes land. Vi lægger her til i Inner-Vika, den største af Vikna-øgruppen på ca. 6.000 øer, holme og skær. Det forventes herefter at skibet lægger til i Rørvik omkring middag og bliver i et par timer. I Rørvik kan man opleve gravhøje fra oldtiden og lære om områdets maritime arv på en af de mange museer, herunder Kystmuseet Rørvik. En anden mulighed er at besøge SalmoNor Visningssenter hvor man kan få en rundtur på en moderne laksefarm. Nyd aftenen på skibet, prøv den panoramiske sauna eller en varmende lokal akvavit i baren på øverste dæk.

Dag 12. Molde og Kristiansund

For at afrunde rejsen besøger vi Molde, der er Romsdalens hovedstad og handelscentrum på Romsdalhalvøens sydkyst. Her vil vi tage et længere hold, så der er rig mulighed for at opleve byens mange attraktioner eller tage på en udflugt organiseret af Coastal Experience-teamet f.eks kan Atlanterhavsvejen opleves, et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film. Hvis der ønskes en mere aktiv dag så tag med på en vandretur op til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Tilbage på skibet afslutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag.

Dag 13. Bergen

Fra syd til nord og tilbage til syd. Reflektér over rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Bergen, tidligt om morgenen.

Skibe og kahytter

På denne rejse indkvarteres du ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe. Et ekspeditionsskib betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt. Arbejdssproget på båden er derfor engelsk og norsk. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har et stort udvalg af spændende udflugter. 

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet. Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

 • Indvendig kahyt
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer. 
 • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendig kahyt med enkeltsenge
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er enkeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Udforsk Norges kyst med Nordkap-ekspressen
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Afrejse:

2023: 8/10, 1/11, 25/11, 19/12

2024: 12/01, 5/02, 29/02, 24/03

Priser fra: 22.171 kr

Prisen inkluderer:

 • Valg af kahytnummer på M/S Trollfjord
 • Velkomstkurv fra Norway’s Coastal Kitchen
 • Helpension
 • Drikkepakke (vin, øl, sodavand) 
 • Vand, te og kaffe
 • Eftermiddagste og kager
 • 5 valgfrie udflugter per person

Skib:

 • MS Trollfjord, nyligt renoveret

Nordlysgaranti:
Skulle det uheldige ske, at det spektakulære nordlys ikke viser sig under din rejse, tilbyder vi dig en ny 6 eller 7-dages rejse gratis.* Garantien gælder rejser i perioden 1. oktober til 31. marts. Gælder nye bestillinger og kun, hvis nordlys ikke viser sig i løbet af rejsen.

Gå til toppen af siden