Frankrig

Lavendelmarker, vinregioner, baguettes og ikoniske floder

Lad dig forføre af Frankrigs uimodståelige charme, når du slentrer langs Seinen i Paris, udforsker de solbeskinnede vinmarker i Bordeaux eller nyder duften af lavendel og lokalt bagværk i Provence.

Aktiv ferie i Frankrig ─ vinmarker, solbeskinnede kyster og kulturskatte

Hvis du ikke allerede har besøgt landet, der er hjemsted for Eiffeltårnet, Disneyland Paris, den Franske Riviera, de Franske Alper og det verdenskendte museum, Louvre, hvor Mona Lisa er udstillet, bør du helt sikkert overveje, om din næste rejse ikke skal være en aktiv ferie i Frankrig.

Frankrig er et meget forskelligartet land med stor variation i både vejr, natur og muligheder. Kast dig ud i Frankrigs storslåede natur, der byder på alt fra ikoniske floder til store vinmarker og majestætiske bjerge. Bestig nogle af landets mange bjergpas på en vandretur, eller cykl gennem nogle af de små charmerende landsbyer og områder, hvor landbrug og vinproduktion er i højsædet.

Læs mere om vores forskellige ferier i Frankrig herunder, og få inspiration til hvilke franske områder og seværdigheder, du bare SKAL opleve.

Læs mere
Side
per side

Items 31-32 of 32

Frankrig | Et af verdens hårdeste endags-motionscykelløb | Sværhedsgrad 4-5

Kom med til et af Europas absolut vildeste cykelløb i Frankrig. Prøv kræfter med de 21 serpentinersving op til toppen af Alpe d’Huez og nyd den smukke udsigt derfra.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 4 nætter
Forespørg
Krydstogt langs Rhônefloden - skønne byer og fantastisk mad

Velkommen ombord på et livsnyderkrydstogt! Rhône er kendt for sin lækre mad og fantastiske vine som et af verdens ældste vindistrikter. Glæd dig til at forkæle dine sanser undervejs på denne tur.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 6 nætter
Forespørg

Udforsk Frankrig til fods, på to hjul eller fra vandsiden

Frankrig er en fantastisk destination, uanset hvordan din ferie skal se ud. Fra en afslappet badeferie til en aktiv ferie i det smukke bjerglandskab til en storbyferie i Paris. Mulighederne er mange, og det afspejles også i vores fantastiske udvalg af rejser til Frankrig, som du kan blive klogere på herunder.

Cykelferier langs bjergveje og vinmarker

Hvis du er vild med kombinationen af cykling og ferie, har vi et stort udvalg af skønne rejser til Frankrig, der tager udgangspunkt i netop dét. Du kan f.eks. tage på en af vores mange cykelferier i Frankrig, der giver mulighed for at udforske en lille bid af landet, fra de stejle cykelstier i Luberonbjergene til det flade landskab i Loiredalen, på egen hånd og i eget tempo. Vi har cykelferier til ethvert niveau og alle aldre!

Er du typen, der søger fart, spænding og udfordring, kan du i stedet overveje en af vores cykelferier på racer i Frankrig. Her kan du bl.a. deltage i et af Europas vildeste cykelløb, La Marmotte, eller prøve kræfter med de ikoniske bjergestrækninger i Pyrenæerne, du garanteret kender fra Tour de France.

Cykelferie i Frankrig Cykelferie i Frankrig La Marmotte

Vandreferier i blændende naturomgivelser

Med sine bjergrige og natuskønne vandreoplevelser er en aktiv ferie i Frankrig et sandt paradis for eventyrlystne vandrere. Uanset om du bestiger de majestætiske Franske Alper eller udforsker Korsikas smukke og alsidige landskaber, vil du opdage vandreruter, der belønner dine strabadser med formidable udsigter.

Franskmændene elsker selv at vandre og deler glædeligt deres billedskønne omgivelser med rejsende. Den lokale vandrelyst sikrer, at landets vandrestier er velafmærkede og skiltede, hvilket gør det let for både nysgerrige begyndere og erfarne vandrere at navigere gennem det varierede terræn. Tag med Ruby Rejser på vandreferie i Frankrig, og opdag landets skønhed skridt for skridt. Vi har både vandreferier på egen hånd og i grupper med dansk rejseleder. 

Flodkrydstogter for livsnyderne

Frankrigs fascinerende flodnetværk skaber rammerne for en helt unik rejseoplevelse på vandet. Et flodkrydstogt fører dig gennem hjertet af landet, hvor skønheden og kulturen udfolder sig langs ikoniske floder som Seinen og Rhône. Glid ubesværet gennem dette naturskønne teater, nyd gastronomiske oplevelser ombord og udforsk ikoniske byer som Lyon og Paris. 

Hvis du søger en mere aktiv ferie, kan vores cykelkrydstogter i Frankrig give dig en pulserende kombination af sejlads og eventyr. Oplev landet fra vandsiden og helt tæt på, når du cykler gennem charmerende landsbyer og vinmarker, udforsker historiske slotte og nyder det lokale køkken, der venter på dig ved hvert stop. Cykelkrydstogter er også en supergod idé til en aktiv familieferie, da I selv bestemmer, hvorvidt I vil cykle, gå i land eller blive på båden og slappe af.

Vandreferie i Frankrig Vandreferie i Frankrig Flodkrydstogt i Frankrig

Oplev det bedste af landet: Unikke oplevelser til bucketlisten

Frankrig er et af verdens mest populære rejsemål – Og det er ikke uden grund! Dets smukke kultur, varierede landskaber, udsøgte køkken og fascinerende historie skaber en mangfoldig palette af oplevelser for rejsende i alle aldre. Vi har nøje udvalgt en række områder og seværdigheder, som vi mener, er værd at opleve på din ferie i Frankrig. Læs mere om disse oplevelser herunder, og lad dig inspirere til dit næste franske eventyr.

Paris – Byernes By

Paris, også kendt som "Byernes By," er ikke blot Frankrigs hovedstad, men en af verdens mest ikoniske kulturdestinationer med landemærker som Eiffeltårnet, Seinen og Louvre. Byen byder også på helt store monumenter som Sacre Coeur-kirken, Notre Dame-katedralen, bydelen Montmartre og de mange museer, der afspejler Frankrigs lange og spændende historie.

Få en unik oplevelse af Paris på vores flodkrydstogt langs Seinen, der lader dig nyde byens skønhed fra en anderledes vinkel. Gå en tur langs de gamle brostensbelagte gader, og sug den romantiske atmosfære til dig. Eller tag elevatoren til Eiffeltårnets top, et symbol på Paris, og fordyb dig i den fantastiske panoramaudsigt over byen. Paris er et must-visit på enhver ferie i Frankrig! 

Frankrigs ikoniske floder

Frankrigs floder udgør et omfattende netværk, der strækker sig gennem det smukke landskab og giver muligheden for at opleve det bedste af landet fra vandsiden. Her er de tre mest betydningsfulde franske floder, som du ovenikøbet kan opleve på en rejse med Ruby Rejser til Frankrig:

 1. Seinen: Denne ikoniske flod udspringer i nordvest og snor sig gennem normanniske landskaber, inden den når Paris. Tag et flodkrydstogt langs Seinen, og oplev kulturelle skatte i Paris samt maleriske landsbyer og vinmarker fra vandsiden. 
 2. Loire: Strømmer gennem landet og byder på en verden af overdådige slotte, charmerende byer og frodige landskaber. Glæd dig til arkitektoniske mesterværker, såsom Château de Chambord og Château de Chenonceau, som spejler sig idyllisk i Loires vande, og maleriske vinmarker, der producerer nogle af landets fineste vine.
 3. Rhône: Denne storslåede vandvej i det sydlige landskab, som udspringer fra de Schweiziske Alper, skærer gennem solbeskinnede vinmarker i Provence og fører til det gastronomiske centrum i Lyon. Flodens bredder er en himmel for vinelskere, hvor nogle af verdens mest kendte vinmarker og vinkældre åbner dørene for udsøgte smagsoplevelser. 
 4. Rhinen: Udspringer i de Schweiziske Alper og strømmer gennem Tyskland, Holland og Frankrig, inden den møder Nordsøen. Rhinen er en af verdens mest populære krydstogtfloder, kendt for sine naturskønne landskaber, vinmarker og romantiske slotte. En rejse på Rhinen er en enestående rejse gennem Europas hjerte.
Eiffeltårnet i Paris Lyon, Rhône-floden Chambord-slottet ved Loire-floden

Sydfransk charme i Provence

Provence er en smuk region i Sydfrankrig, som er kendt for sit milde klima, maleriske landskaber, charmerende landsbyer, hvide sandstrande og lækre provencalske mad. Mange kunstnere er blevet tiltrukket af Provence på grund af de mange solskinstimer og det helt specielle lys, der er i området. 

Tager du på ferie i Sydfrankrig om sommeren, må du ikke snyde dig selv for en cykeltur gennem Provences blomstrende lavendelmarker, og tag gerne et smut forbi de gamle landsbyer Gordes og Roussillon, der emmer af traditionel sydfransk charme. Oplev også markeder som det ugentlige marked i Apt, og udforsk den imponerende Gorges du Verdon, som er Europas største kløft. Opdag regionens skønhed på en af vores skønne cykelferier i Provence.

Frankrigs smagfulde vinlande

Frankrig er et af de helt store vinlande med nogle af verdens mest prestigefyldte vinregioner. Interesserer du dig for vin, eller vil du bare gerne opleve produktionen helt tæt på, kan din vinrejse gå til et eller flere af disse franske vinområder:

 • Bourgogne: Kendt for sin komplekse og finesserige vin, især rødvine fra Pinot Noir og hvidvine fra Chardonnay. Besøg Côte de Beaune og Côte de Nuits for at udforske prestigerige vinmarker som Romanée-Conti.

 • Bordeaux: En af verdens mest anerkendte vinregioner, både i forhold til dyrkningen og fremstillingen af vin. Bordeaux har produceret vin siden det 8. århundrede og producerer i dag nogle af de mest eftertragtede rødvine i verden. Besøg vinslottene langs Gironde-floden for at smage Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc.

 • Rhône-dalen: Fra de robuste rødvine i Côte-Rôtie til de fyldige hvidvine i Hermitage byder Rhône-dalen på et væld af smagsoplevelser, alle vinelskere vil sætte pris på. Besøg området omkring Châteauneuf-du-Pape for at smage på de kraftfulde rødvine.

 • Alsace: Ligger ved foden af Vogeserne og er kendt for sine aromatiske hvidvine, især Riesling og Gewürztraminer.

 • Loire-dalen: En alsidig region, der producerer alt fra tørre hvidvine som Sancerre og Pouilly-Fumé til mousserende vine som Vouvray. 

Tag med Ruby Rejser på en aktiv ferie i Frankrig, og få en smag på nogle af verdens mest udsøgte vinregioner. 

Korsika – Skønhedens Ø

Hvis du vil væk fra storbyens larm og søger mere tropisk vejr og natur, er Korsika det perfekte tilflugtssted. Korsika, også kendt som "Skønhedens Ø", er en fransk ø i Middelhavet med et meget interessant plante- og dyreliv samt et skønt, solrigt klima. Det korsikanske terræn domineres af bjergene i centrum, herunder Monte Cinto, som er øens højeste punkt.

Vandrestier og naturskønne køreture giver dig mulighed for at udforske den storslåede natur, mens kystlinjen er kendetegnet ved turkisblå bugter og strande med fint sand. Derudover kan du opleve vinmarker og olivenplantager på din tur rundt på øen samt forkæle smagsløgene med masser af lækker lokal mad fra middelhavet. Oplev Korsikas forunderlige verden på vores vandreferier på Korsika

Provence Vingård i Saint Emilion, Bordeaux Bastia Port på Korsika

5 sjove facts om Frankrig

 1. Baguettens status: Det er ikke ualmindeligt at se franskmænd gå rundt med en baguette under armen som en del af deres daglige indkøb. Baguetter er ikke kun en velsmagende spise, men også en uundværlig del af den franske madkultur.

 2. Unik vintradition: I Frankrig får børn lov til at drikke vin ved måltiderne i en tidlig alder, hvilket bidrager til en kultur, hvor vinforståelse og værdsættelse bliver en naturlig del af livet.

 3. Sprogpoliti: "Académie française" er en kommission, der overvåger og beskytter det franske sprog. De har endda godkendt specifikke termer for teknologiske udtryk for at bevare det franske sprog og modstå anglicismer.

 4. Brevduesportens mekka: Brevduesport er en lang og stolt tradition i landet. Mange af brevduesportens entusiaster rejser til Frankrig og samles én gang om året til en konkurrence, hvor brevduer skal flyve fra Barcelona til Belves. 

 5. Forbud mod ketchup: I Frankrigs skolekantiner var der i en periode et forbud mod brug af for meget ketchup, da det blev anset for at tage opmærksomheden fra den traditionelle franske mad. Reglerne blev senere lempet, men det afspejler franskmændenes stolte kærlighed til den franske gastronomi.

Lad os hjælpe dig med at planlægge din ferie i Frankrig

Vi er selv helt vilde med aktive ferier i Frankrig og vil elske at hjælpe dig med at planlægge netop den rejse, du drømmer om. Med vores store viden og mange års erfaring i bagagen har vi sammensat et stort katalog af rejser til Frankrig, der byder på alle former for spændende, lærerige og aktive ferier.

Du kan tage på aktiv ferie i Frankrig med os stort set året rundt – Hvad end du vil bruge din sommerferie i Frankrig eller rejse til Sydfrankrig for at undgå vinterkulden i februar, så har vi den perfekte pakkerejse til dig! 

Har du spørgsmål til vores forskellige rejsetyper, destinationer eller muligheden for transport, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe med at realisere dine rejsedrømme.