Læs generelt om cykelferie

Cykelferie

Sværhedsgrader, kort og rutebeskrivelse

 

 
Gennem vores mange år som rejsebureau med cykelferie som speciale, har vi mødt mange engagerede lokale arrangører af cykelture – vi har udvalgt de bedste af disse ture til vores program. Bliv klogere på vores cykelferier her.

 

Sværhedsgrader

1 Lette, flade cykelruter – Turene er lette og i nærmest jævnt terræn, eventuelt med få bakker (som i Danmark). Dagsetaper på 30-50 km (dog kan en enkelt dagetape på 60 km forekomme). Kan klares af alle med lyst til at cykle.

2 Let til middel – Turene er forholdsvis lette og kan klares med en almindelig god kondition. Undervejs vil man dog opleve etaper med lettere bakker.

3 Middel niveau – Programmet vil svinge mellem cykelstier på asfalt, grus, mark og skovveje. Undervejs vil man møde lettere og middelsvære bakker. Vi anbefaler, at man har en rimelig kondition.

4 Krævende cykling – Cykelturene i denne kategori er ofte med krævende bakker og dagsetaper på gennemsnitligt 50-60 kilometer. Generelt skal man forvente, at terrænet er bakket og velegnet til cyklister med en god kondition.

5 Meget krævende cykling – God kondition og udholdenhed er en nødvendighed på disse ture. Dagsprogrammet vil byde på etaper med op til 70 km og stigninger på op til 1000 højdemeter.

Sværhedsgraden vil ofte være en kombination af turens længde og hvor mange, hvor stejle og hvor lange bakker, der skal forceres. Ved nogle ture står de dagligt kørte højdemeter angivet. Dette kan gøre sammenligning af turene nemmere.
 

Hvor langt kan jeg cykle?

Man kommer længere på en cykel, end man tror. De fleste kører 15-20 km i timen, uanset om der er tale om et fladt eller bakket terræn. Tager man småpauserne med, siger vores erfaring os, at man cykler omkring 10-12 km i timen. Så 50 km tager ikke mere end 5-6 timer inkl. en god frokostpause.


Hvordan finder jeg vej?

Du cykler efter et detaljeret kort og en udførlig rutebeskrivelse på engelsk. Desuden er de fleste ture skiltede. På udvalgte cykelferier kører du efter GPS eller bliver ledt af en lokalkendt guide.
 

Kan man cykle med børn?

Børn er som regel seje på en cykel, så hvis motivationen er i orden, kommer de langt og kan sagtens tages med på en cykelferie.
 

Transport af bagage

Din bagage bliver ALTID transporteret fra hotel til hotel.


Pakkeliste

For at gøre dine forberedelser mere overskuelige, har vi på forhånd lavet en pakkeliste til din cykelferie.

Du kan finde alle vores cykelferier her.