Grønland

Rejser til Grønland

Find din indre eventyrer frem, og gå på opdagelse på Grønland

Oplev Grønland på begivenhedsrige rejser

Kom med på en fantastisk rejse til Grønland, hvor du kan opleve den storslåede natur og det spændende dyreliv. Grønland er som bekendt en del af vores danske kongerige, men det er stadig de færreste, der nogensinde besøger det fantastiske, selvstyrende område. Det er virkelig en skam, for der venter masser af mindeværdige oplevelser, så hvis du vil se vild og anderledes natur, spændende dyreliv og i det hele taget noget, der er meget anderledes, end hvad vi kender herhjemme, er en rejse til Grønland et rigtig godt valg.

Læs mere
per side

6 Items

Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2024

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland | Rejs sommer 2024

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg
Rejs fra Reykjavík til Cambridge Bay med ekspeditionsskib | August 2024

Oplev de største seværdigheder i de opdagelsesrejsende fodspor, når du på 19-dage sejler fra Island til Grønland og videre gennem Nordvestpassagen med den rå og formidable skønhed i vildt terræn. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 18 nætter
Forespørg
I de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående) | August 2024

Tag med på en skelsættende ekspeditionsrejse og oplev de største seværdigheder, når Hurtigruten tager dig gennem den sjældent besejlede Nordvestpassage. En legendarisk rejse!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 25 nætter
Forespørg
I de store opdagelsesrejsendes kølvand | 2024

Sejl i fodsporene på de store opdagelserejsende, når vi sejler gennem den legendariske Nordvestpassage. Der venter dig et sandt eventyr med storslåede oplevelser, som kun de færreste får lov til at prøve.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 19 nætter
Forespørg
Ekspeditionskrydstogtet fra den ultimative rejseønskeliste

Tag med os på et storslået ekspeditionskrydstogt fra det arktiske område til Antarktis, når vi kombinerer flere klassiske rejseplaner for at danne en perfekt, enestående oplevelse


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 92 nætter
Forespørg

Mere end 80% af Grønlands samlede areal er dækket af indlandsisen. Det er den næststørste indlandsis på jorden – kun overgået af den enorme iskappe, der dækker Antarktis. Indlandsis er per definition en iskappe, der dækker et stort landområde, og som ikke smelter i løbet af året. Den grønlandske indlandsis er flere kilometer tyk og dækker mere end 1,7 millioner kvadratkilometer.

På en rejse til Grønland kan du næsten ikke undgå at skulle forbi indlandsisen, og på din tur derhen kan du lade dig betage af det storslåede syn af hav, is, sne og i det hele taget fantastisk natur. Alt efter hvor du befinder dig, kan du også opleve et fascinerende dyreliv med eksempelvis sæler, hvaler og rensdyr.

Isfjorden Ilulissat Ferier til Grønland Isbjerge


Spændende byer i Grønland

Nuuk er hovedstaden og Grønlands største by. Den kendes også under det danske navn Godthåb. Den ligger i den sydvestlige del af Grønland og har lavarktisk klima, hvilket giver en gennemsnitstemperatur i juli på syv grader, mens der i januar er en gennemsnitstemperatur på minus otte grader. Vejret er dog meget omskifteligt, og du kan godt opleve over 20 grader i juni, juli og august i nogle af de dybe fjorde.

Dyrelivet i Nuuk byder blandt andet på rensdyr, polarræve og sneharer, mens vandet gemmer på masser af havdyr såsom hvaler, fisk og sæler.

Ilulissat – også kendt som Jakobshavn – er den tredjestørste by og ligger cirka to kilometer nord for mundingen af Ilulissat Isfjord, som er 40 kilometer lang, syv kilometer bred og nogle steder op til 1200 meter dyb. I 2004 blev fjorden optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Byen Ilulissat lever især af fiskeri og turisme.

Et af de mest populære turistmål i Grønland er byen Tasiilaq, som ligger helt fantastisk smukt. Byen er delvist isoleret, hvilket betyder, at det i vintermånederne kun er muligt at komme dertil med hundeslæde, snescooter eller helikopter.

Holms bakke Rejser til Grønland Polarhare

Sisimiut ligger i Vestgrønland og er landets næststørste by. Turisme er stort i byen, og der er mulighed for blandt andet bjergbestigning, vandring, kajak og at køre med hundeslæde.

Lige i nærheden ligger Kangerlussuaq, også kendt som Søndre Strømfjord. Det er Grønlands største bygd, som også huser landets vigtigste lufthavn, der har plads til nogle af de store fly. Dyrelivet er også meget interessant og byder på blandt andet moskusokser, rensdyr, polarræve, falke og ørne. Du er desuden næsten garanteret nordlys, hvis du besøger området i vinterhalvåret.

Qaqortoq i Sydgrønland er også kendt som Julianehåb, og her finder du blandt andet Mindebrønden, som er det eneste springvand i Grønland. Mange turister besøger springvandet med hvalerne, der skyder vandet op af deres åndehuller.

Udsigt over Isfjorden Aktive ferier på Grønland