Svalbard og Grønland - Arktis til Antarktis

Dag 1-2: Fly fra København til Longyearbyen, Svalbard

Første stop på rejsen er en tur forbi Svalbard, som er beliggende nord for Norge. 

Dag 3-4: Aktiviteter (Svalbard) 

Vi bruger disse 2 dage på landaktiviteter på øen. Nærmere detaljer angående aktiviteterne følger. Dernæst tager vi ombord på fly igen og drager videre. 

Dag 5-6: Fly til Oslo. Overnatning i Oslo. Fly til Kangerlussuaq

Kangerlussuaq ligger lige nord for polarcirklen og befinder sig tæt på indlandsisen i det vestlige Grønland. Det tager omtrent 4½ time af flyve fra København til Kangerlussuaq. Du skal sejle med vores krydstogskib MS Fram, som er bygget til at sejle i alle farvande uden at gå på kompromis med komforten ombord. Dette luksuriøse krydstogtsskib er spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille det indre eventyrsind på alle opdagelsesrejserne.

Dag 7: Maniitsoq

Den næste destination er Maniitsoq, som er en mindre by på ca. 2.600 indbyggere. Området er mest kendt for det noget usædvanlige ujævne overflade, men som også er rigt på fisk, rensdyr og moskusokser. Typisk om sommeren vil man kunne se mange store hvaler i området.

Dag 8: Paamiut

Paamiut, som også kaldes Frederikshåb hos danskerne, er en by, som ligger ved mundingen af fjorden Kuannersooq. Man vil om efteråret have mulighed for at opleve mange sæler befinde sig på isbjerge, som har løsrivet sig fra Grønlands østkyst og fortsat helt vejen op langs vestkysten.

Dag 9: Igaliku

Herefter fortsætter vi til Igaliku, som er en bygd i det sydlige Grønland. Dette område var stedet, hvor Grønlands første ’moderne’ landbrug blev skabt. Den vigtigste attraktion i Igaliku er ruinerne af Gardar, men det betagende natur er ligeledes værd at opleve.

Dag 9: Hvalsøy

Næste stop er Hvalsøy, hvor du kommer tilbage i tiden og oplever en af Grønlands bedst bevarede ruiner fra nordbotiden. Denne boplads blev grundlagt af Erik den Rødes fætter, Thorkel Farsek, hvis ånd ifølge myter stadig vandrer rundt blandt ruinerne.

Dag 10: Qassiarsuk

Sidste stop på Grønland bliver en lillebitte flække ved navn Qassiarsuk. Dette var stedet, hvor Erik den Røde slog sig ned, da han landede på Grønland. Denne grønlandske bygd er med tiden blevet et populært turistmål for vandrere. Dernæst vender vi snuden mod Canada.

Afslapning på Grønland