INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt med MS Serena - herlig hotelbåd

Holland Nordruten, skøn kystrute

Nordruten - også kaldet KYSTRUTEN med hav, strand, klitter og Nordsø øen Texel. MS Serena i charmerende fiskerbyer og det gamle, traditionelle Holland.

3.798,00 kr
In stock
Travel Code
KR-69
Holland - Nordruten

Igen i 2017 tilbydes dette cykelkrydstogt med den populære og skønne båd MS Serena. 

Nordruten (eller Kystruten)

Cykelkrydstogtet i denne nordlige del af Holland går mest langs kyster og igennem gamle traditionelle havnebyer med kultur. Her oplever du både det inddæmmede gamle "Zuidersøen", nu Ijsselmeer med forbindelse ud til Nordsøen og Nordsøøen Texel, cykelstrækninger i klitter langs selve Nordsøen tillige med nogle af Hollands mange kanaler.

Turen er i den grad afvekslende, fra inddæmmet, fladt marskland via nordsøøen Texel, som kan sammenlignes med vore danske øer som Fanø og Rømø. Nordsøsejlads, klitområder, lange hvide sandstrande og saftige, grønne enge med fugleliv skifter med de hyggelige små og store havnebyer langs med hele kystlinien.

Og livet ved de hollandske kyster er ofte helt anderledes end i de fortravlede storbyer. Her hersker der en helt speciel stemning, hvor befolkningen er varm og gæstfri. Og her oplever du det Holland, som er kendt for sine specialiteter, som f.eks. osterier, fiskerøgerierne i de små fiskerlejer, og de utallige vindmøller i marsken, hvor du endnu kan finde traditionelt klædt befolkning med de typisk, hollandske "klumpen"(træsko). 

Turen fører dig også ind i gamle kulturbyer som Enkhuizen, Hoorn og Alkmar og slutter med sejlads på floder og kanaler i området nordvest for Amsterdam. En pragfuld og afvekslende cykelrute med utallige, forskelligartede oplevelser i et af Europas allerbedste cykellande med daglige, overkommerlige cykel etaper, der kan klares af enhver med helt almindelig kondi.

Og så du kan jo også altid vælge at blive ombord, hvis du har lyst til en hel dags afslapning i din ferie, hvor du kan nyde den friske luft, sejlads og udsigt oppe fra soldækket på dit dejlige flydende hotel, MS Serena. 

Indkvartering

MS Serena er en stor, flot båd med plads til godt og vel 100 personer. Båden er blevet fuldstændig renoveret i sæson 2010/2011, så både soldæk, spisesal og opholdssalon med tilstødende bar fremstår med helt nyt inventar i elegant og smukt design.

Stemningen på båden er god, og de hyggelige opholdssaloner samt baren indbyder til dejligt socialt samvær. På bådens tag er der et delvist overdækket soldæk, hvor du kan slappe af med en drink efter dagens cykel etape. Eller hvis du har lyst til en total "slapperdag", så kan du tilbringe hele dagen ombord og igen finde sammen med dine medrejsende om eftermiddagen.
Du har fuld pension hele ugen. Morgenbuffet, madpakke til dagens cykeltur (eller lille lunch ombord), eftermiddagskaffe /te og en 3-rettes menu om aftenen.

Turen er indviduel, og med gode cykelkort samt informationer fra rejselederen, finder man ofte sammen i små grupper både ude på cykel etapen eller om aftenen i baren, hvor snakken går lystigt om dagens forskellige oplevelser.

Kahytterne
Kahytterne på MS Serena er beliggende på øverste og mellemste dæk (sidstnævnte også kaldet hoveddækket, hvor de fleste kahytter er beliggende). De er kun 8-9 m2, men her er hvad du har brug for, enkeltstående senge på gulvet (ingen køjesenge), og pladsen er godt udnyttet og der er et lille bad/toilet til hver kahyt.

Alle kahytter på begge dæk har klimanalæg og vinduer, der kan åbnes.

Hele ugen er der en tysktalende guide ombord på båden. Ikke en decideret cykelguide, som følger med ud på ruten, men en person, der kender alle cykel etaper og som hver aften informerer detaljeret om morgendagens cykel etape. Skipper ombord er engelsktalende, så han oversætter fra tysk til engelsk, hvis der er behov for dette.

Men du bestemmer altså helt selv dit eget tempo undervejs på ruten, dine pauser og lige netop de sightseeings, som du har lyst til at udforske nærmere.

Ombord på båden er der gæster af mange forskellige nationaliteter. Ruby Rejser har tæt samarbejde med et tysk rejsebureau, så det vil være meget forskelligt fra afgang til afgang hvor mange Ruby Gæster (skandinavere), der er med.
Men det sociale samvær er helt i top, og meget ofte knyttes der mange nye venskaber på tværs af alle nationaliteter om bord.

Dagsprogram

1. dag. Amsterdam 
Check-in ca. kl.15.00 til 16.30. Allerede kl. 18.00 er der afgang til byen Hoorn ved Ijsselmeer, og under sejladsen får du serveret din første middag ombord.

2. dag. Hoorn – Enkhuizen, cykling ca. 20 - 26 km 
Der må være tid til en lille rundtur i Hoorn med de gamle historiske bygningsværker fra 1700 tallet og den charmerende havn, før du starter på den første cykel etape til Enkhuizen. Denne by har en ganske speciel atmosfære, hvor smalle brostensbelagte passager krydser små intime kanaler, og i Enkhuizen finder du også Zuiderseemuseet, hvor du kan se billeder fra før inddæmningen sammen med moderne hollandsk kunst. Museet er abslout et besøg værd.

3. dag. Enkhuizen – Lemmer, rundtur cykling ca. 32/45 km 
Dagen starter med sejlads tværs over Ijsselmeer til byen Lemmer, der er kendt for sin gamle bykerne med de smukke, traditionsrige hollandske gavlhuse. Ellers går turen rundt i naturområder ved Lemmer, bl.a. til Oosterzee Buren, Tjeukemeer, Munnekeburen, Scherpenzeel og Schoterzilj og tilabge til Lemmer, hvor der er overnatningsstop.

4. dag. Lemmer -Stavoren, cykling ca. 33 km + sejlads til Øen Texel
En dag med forskellige oplevelser venter. Først en skøn cykel etape til Sandeler Leijen søen og igennem herlige skovområder ved Rijsterbos, forbi fuglereservatet Mokkebank til Roode Klif med slut i Stavoren. Herfra sejlads til Oudeschild på Nordsøøen Texel, hvor der er overnatning.

5. dag. Øen Texel, cykling ca. 65 km rundtur (eller fridag)
Hele dagen tilbringes på Hollands største ø i Nordsøen, Texel. Du kan enten vælge en kort cykeltur og nyde strandlivet på Texels lange, hvide sandstrande, eller cykle ad den godt skiltede ”Thijsseroute” på ca. 40 km. igennem idylliske landsbyer og skønne fugle- og naturreservater. Et besøg hos sælopdræt-virksomheden, ”EcoMare” er også en mulighed i dag. En dag hvor du har frit valg og mange muligheder for forskellig aktivitet og afslapning. Ca. kl. 18.00 er der planlagt sejlads til fastlandet, Den Helder.

6. dag. Den Helder - Sint Maartensvlotbrug - Alkmar, cykling ca. 25/55 km
Denne dag har du flere muligheder. Du kan vælge mellem 2 korte cykel etaper eller een lang. Den første strækning går fra Den Helder langs med kysten igennem klitlandskaber til Sint Maartensvlotburg. Her har båden et lille stop, så du kan enten gå ombord igen eller gå fra borde og så først cykle herfra til Alkmar. Eller du kan cykle hele denne herlige strækning på ca. 55 km. I Alkmar er der overnatningsstop.

7. dag. Sejlads Alkmaar-Wormerveer, cykling til Amsterdam ca. 35 km
I Alkmar er der fra april til sept. det berømte, store ostemarked, så båden sejler først ved middagstid til Wormerveer, hvor der er et lille stop, så du kan cykle den sidste strækning ind til Amsterdam herfra. Turen går til frilandsmusset Zaanse Schans, gammel hollandsk landsbyidyl med boder som i gammel tid. Derfra igennem ferieområdet ”Twiske” før du når frem til Amsterdam og denne sidste aften på dit cykelkrydstogt. Og har du endnu ikke været på en kanalrundfart, er der nu mulighed for dette. Kan evt. bestilles ombord.

8. dag. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Udflugter i 2017 er flg. (ikke inkl. i prisen):
1) Besøg på Zuiderzee Museum i Enkhuizen
2) Besøg på bryggeriet "Texelse Bierbrouwerij"
3) Rundtur på Amsterdams kanaler
4) Besøg på Damp pumpe station
5) Tilbud om leje af TUK-TUK køretøjer på Texel
Tilmelding og betaling på båden

Rejsefakta

Ankomst og afrejse: Hver lørdag i hele sæsonen.
Første afgang 1.4.2017. Sidste afgang 7.10.2017

Turen starter og slutter i Amsterdam.

Check-in mellem kl. 15.00 og 16.30. Afgang første sejlads til Hoorn ca. kl. ca. 17.30.
Check-ud efter morgenmaden (lørdagen efter).

Ekstra overnatninger i Amsterdam
Ønsker du at forlænge din ferie med et par ekstra dage i Amsterdam, kan du gå ind på www.hotels.com og søge hoteller.

Turprisen er eksklusiv drikkepenge. Og på krydstogter, i det hele taget, er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5€ pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Du får tilsendt rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere får du på båden udleveret rigtig gode oversigtskort over de forskellige dagsetaper enten på engelsk eller tysk. Disse oversigtskort indeholder de meget brugte hollandske "knotenpunkte" (knudepunkter), som der cykles efter og ligeså oplysninger om rutebeskrivelsen og de små rød/hvide vejskilte, som viser vej på nettet af cykelstier. 
1 sæt materiale pr. kahyt.

Derudover er der ekstra kort til udlån ombord, og rejselederen informerer hver dag om morgendagens cykel etape, ligesom du kan få tips og gode råd, før du cykler ud på ruten.

Hele cykelstrækningen er på ca. 250 km, og hele tiden i fladt område uden bakker, så alle med normal kondi kan klare de daglige cykeletaper uden problemer af nogen art. De daglige cykel etaper er fra 20 til 65 km, læs mere detaljeret i dagsprogrammet.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje 7-gears cykler med hånd- og fodbremser, lav indstigning og cykeltasker. Se pris i prislisten.

Der kan lejes el-cykler, pris Euro 165 pr. uge. Disse skal forudbestilles sammen med turen og forefindes kun i begrænset antal.

Det er tilladt at medbringe egne cykler. Skal meddeles ved bestilling.

Cykelhjelme kan ikke lejes ombord. Disse skal selv medbringes, hvis man ønsker at cykle med hjelm. Men det er ikke noget krav i Holland.

Hvordan kommer man frem

Tog
En nem løsning vil være togrejse t/r fra Danmark til Amsterdam. Fra Kolding eller København er der direkte forbindelse til Amsterdam og Sentralstation (banegården) er beliggende meget tæt på kajpladsen. (Gåafstand). En ca. pris kunne være kr. 1300/1400, men ofte kan der spørges efter de billige "orange" billetter eller en anden rabatform som gruppe eller senior billet, og togbilletter er billigst, jo tidligere de bestilles. Kontakt DSB udland for yderligere information. 

Fly
Ankommer du med fly, er der togforbindelser (ca. hvert 10. minut) fra Amsterdams lufthavn, Schiphold til Sentralstationen. 
Eksempler på flyselskaber med direkte afgang til Amsterdam (Shiphold).
SAS: www.sas.dk 
KLM: www.klm.dk 
Norwegean: http://www.norwegian.dk 

Bil
Parkeringsudgifter i Amsterdam er dyre og koster fra ca. 100 Euro pr. uge. Der anbefales et parkeringshus, Oosterdok, som kun tager imod personbiler op til 2,10 m i højden. Pris ca. 12 Euro pr. døgn. Umiddelbart i nærheden af banegården.
En anden mulighed er Parkhaus Amsterpark, som har den service, at man afleverer bilen ved kajpladsen og så bringes bilen retur til kajpladsen igen. Denne form for parkering "Valet Parking" skal anmeldes forud. Pris Euro 140 pr. uge. Betaling på stedet.
"Self-parking" så parkerer man selv bilen i P-huset, pris ca. 90 Euro for en uge.

Bestil rejse

Uge 14: Ankomstdato 31.03.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK

Uge 15: Ankomstdato 07.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 16: Ankomstdato 14.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 17: Ankomstdato 21.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 05.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 19.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 23: Ankomstdato 02.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 09.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 16.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 23.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 30.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 07.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 14.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 21.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 28.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 04.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 11.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 18.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK
Praktiske Informationer

OBS.
Der er 1 enk. kahyt på øverste dæk og 2 på hoveddækket, som er uden ekstra pristillæg.

Prisen inkluderer/pr.person

 • Ophold med helpension som beskrevet
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • Cykelforsikring

Tillæg

 • 7-gears uni-sexcykel, pris euro 70 /525 kr. mod forudbestilling
 • El-cykel (uden fodbremse), pris Euro 165,00 / kr.1240 mod forudbestilling. 
 • Evt. tilbudte udflugter. Bestilles og betales om bord
 • Db. kahyt som enk. kahyt + 50 % tillæg

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen