Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Hurtigruten

Langs fortryllende fjorde og til fjerne egne

Sejl langs den norske kyst og i de imponerende fjorde med chance for nordlys om vinteren og midnatssol om sommeren. Eller kom på en uforglemmelig ekspeditionsrejse til enestående og fjerne egne, mens skibet sejler langs smukke kyster.

Lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige rejse med Hurtigruten. Vi er danske agenter for Hurtigruten, hvilket betyder, at vi kan give dig den bedst mulige vejledning omkring Hurtigrutens rejser. Og vi glæder os til at byde dig velkommen ombord skibets dæk, så du kan få en oplevelse for livet.

Oplev Norges kyst – en rejseoplevelse uden lige

Siden Hurtigruten startede med at sejle langs Norges smukke barske kyst, har turen fascineret og imponeret med sin uspolerede natur, autentiske oplevelser og hyggelige kystbyer. Faktisk er ruten så imponerende, at sejladsen i dag er kendt som "verdens smukkeste sørejse". Selv i dag, efter mere end 125 års sejlads langs Norges kyst, er rejsen stadig populær som aldrig før. Men det er også en rejse, du kan tage igen og igen – for med årstidernes og vejrets skiften er her aldrig to dage, der er ens, og naturen er i evig forandring. Vil du opleve Hurtigrutens oprindelige rute med de flotte landskaber, historiske kystbyer og fascinerende naturoplevelser, der altid overrasker, kan du vælge mellem tre klassiske sejladser langs Norges kyst.

Tag på ekspeditionsrejser for den eventyrlystne

I dag sejler Hurtigruten ikke længere kun langs Norges kyst. Den har også ekspeditionsrejser til selv de fjerneste afkroge af verden. På ekspeditionsrejser med Hurtigruten kan du blandt andet glæde dig til at opleve fjerne og uspolerede arktiske egne i både Sydamerika, De Britiske Øer og på Svalbard. En ekspeditionsrejse er derfor for dig, der har masser af eventyrlyst, og som gerne vil opleve steder af verden, hvor kun de færreste har været.

Læs mere om hvad du kan forvente dig af en ekspeditionsrejse med Hurtigruten, og se alle vores ekspeditionsdestinationer længere nede på siden.

 

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
Side
per side
Den klassiske sydgående rejse langs Norges kyst

Oplev verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten på denne 6-dages klassiske tur langs Norges kyst. Rejs mellem 1. april og 31. oktober 2024 og få flybilletten med i prisen! Bestil senest d. 19. oktober 2023.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 5 nætter
Forespørg
Den klassiske nordgående rejse langs Norges kyst

Rejs med Hurtigruten på denne klassiske 7-dages rejse langs Norges kyst. Rejs mellem 1. april og 31. oktober 2024 og få flybilletten med i prisen! Bestil senest d. 19. oktober 2023.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 6 nætter
Forespørg
Den klassiske rundrejse langs Norges kyst

Kom med på Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage. Rejs mellem 1. april og 31. oktober 2024 og få flybilletten med i prisen! Bestil senest d. 19 oktober 2023.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 11 nætter
Forespørg
Rundrejse - Bergen-Svalbard-Bergen | Maj til september 2024

Udforsk hele den norske vestkyst, og gå på opdagelse på den magiske ø, Svalbard. Rejs mellem 4. maj og 7. september 2024 og få flybilletten med i prisen! Bestil senest d. 19. oktober 2023.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 14 nætter
Forespørg
Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet | April 2024

Sejl langs Atlanterhavskysten fra Lissabon til Hamborg, besøg steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste og oplev Bretagnes rige historie og kultur, Baskerlandet og Galicien.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 12 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2024

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Øhop på Hebriderne | Rejs i april og maj 2024

Tag på eventyr med Hurtigrutens fantastiske ekspeditionsskib MS Spitsbergen, og oplev spektakulære ølandskaber, vildt dyreliv og charmerende byer på på De Indre og De Ydre Hebrider.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
Oplev alt hvad Antarktis har at byde på | Rejs januar og februar 2024/2025

Denne ekspedition har udelukkende fokus på Antarktis og handler om at udforske halvøen i løbet af sensommeren, det bedste tidspunkt for at opleve dette unikke sted. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 17 nætter
Forespørg
Oplev Antarktis når det er mest imponerende | Rejs i oktober 2023 & oktober-november 2024

Udforsk smukke fjorde langs den chilenske kyst og fordyb dig i Antarktis uberørte islandskaber. Oplev charmerende landsbyer, plaskende pingviner og mægtige isbjerge.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 17 nætter
Forespørg
Rejs nov-dec 2023, feb 2024 & nov-dec 2024

Udforsk den livlige og smukke by Buenos Aires, se Antarktis' isbjerge fra vandet og besøg pingvinkolonier i land. Vi tager også til Falklandsøerne, besøger hovedstaden Stanley og ser sæler. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg
 

Hurtigrutens klassiske rejser langs Norges kyst

Kom med på en af Hurtigrutens klassiske rejser langs den norske kyst, og oplev det autentiske Norge fyldt med historie, traditioner og unikke kultur- og naturskatte. Blandt nogle af højdepunkterne, som du kan opleve, kan blandt andet nævnes nordlys, midnatssol, en helt og aldeles unik og urørt natur langs kysten, Nordkap, besøg i smukke norske fjorde og byer samt meget, meget mere.

En kulinarisk rejse

Også gennem maden vil du få et indblik i den norske kultur og madtraditioner, da dine måltider under sejladsen er baseret på lækre lokale råvarer og specialiteter fra regionerne langs kysten. De friske råvarer bliver leveret direkte ombord af de lokale leverandører, når skibet lægger til i havnene på ruten. Mere friskt og lokalt bliver det ikke, og du kan glæde dig til en kulinarisk rejse uden lige. 

Vælg mellem 3 klassiske rejser

Den ultimative rejse langs Norges kyst er rundrejsen på 12 dage, fra Bergen i syd til Kirkenes i nord og tilbage til Bergen igen. Du kan også vælge kun at tage den nordgående strækning på syv dage eller den sydgående strækning på seks dage. Hvis det er nogle bestemte oplevelser eller udflugter, du glæder dig til på sejladsen, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at nogle seværdigheder kun kan opleves på de nordgående sejladser, mens andre kun kan opleves på de sydgående.

Norge nordkapp Flot solnedgang Norge

  

Find din favoritårstid

Hurtigrutens krydstogtskibe sejler året rundt langs Norges kyst, og oplevelserne afhænger af årstiden. Alle sæsoner byder på uforglemmelige oplevelser og fantastiske udsigter, der kan give dig et helt nyt syn på livet. Book en rejse på din favoritårstid og glæd dig til en ferie, du aldrig glemmer!

Sommeren | Juni - august
Oplev lyse timer hele døgnet, når midnatssolen om sommeren oplyser de smukke fjorde og fjelde. Nord for polarcirklen går solen nemlig aldrig ned i juni og juli. Det unikke er besøget i Geirangerfjorden på vej mod nord (juni, juli og august).

Efterår | September - oktober
Efterårets røde og brune nuancer gør landskabet utroligt malerisk. Det er det smukkeste bagtæppe på vej mod nord, når Hurtigrutens skibe sejler ind til Hjørundfjorden. Over polarcirklen har du i efteråret også mulighed for at opleve nordlys. 

Vinter | November - december
Her får du mulighed for at opleve det grønne dansende nordlys over polarcirklen, der er et af vinterens absolut højdepunkter! Du kan også prøve underholdende natur- og vinteroplevelser som hundeslædekørsel, snehotel eller snescooterkørsel gennem det hvide vinterlandskab. 

Forår | April - maj
Oplev når naturen vågner fra sin vinterdvale, og dyrelivet kan spottes i landskabet. Du vil se, hvordan kysten ændrer farver og form, om end du er syd eller nord for polarcirklen. I maj kan du også være med til fejringen af Norges nationaldag i maj.

Med afgange året rundt er der rig mulighed for at opleve netop den årstid, du drømmer om. Og uanset hvilken årstid, du foretrækker, kan du nyde udsigten fra kahytterne ombord hele året rundt. 

Se vores klassiske rejser med Hurtigruten langs Norges kyst.

Ekspeditionsrejser med Hurtigruten

Lad din eventyrlyst få frit løb, og tag med på dit livs rejse. På Hurtigrutens ekspeditionsrejser kan du opleve afsidesliggende og rå uberørt natur langt fra turismens hovedstrøg, fascinerende historie og skjulte kulturperler. Du kan for eksempel opleve Antarktis' sidste uberørte vildmark, sejle i kølvandet på de store opdagelsesrejsende gennem Nordvestpassagen, besøge små fjerntliggende bygder i Grønland eller opleve Canadas rå og vilde kyst. Du kan også opleve det magiske Aurora Borealis – også kendt som nordlys – på en af vores nordlysrejser til det nordligste af kloden.

Udpluk af Hurtigrutens ekspeditionsdestinationer

Hurtigruten er en oplagt måde at opleve den vilde, fantastiske natur – alle skibe sørger nemlig for at fragte dig sikkert rundt på ruten. I kahytten kan du trække dig tilbage og få et hvil, så du er klar til endnu en dag med betagende oplevelser. For med de spændende destinationer, er der rigeligt at lade dig fascinere af. 

Antarktis

Tag med til et af verdens mest uberørte steder, oplev den frosne vildmark, og mød de fantastiske antarktiske dyr som sæler, hvaler og de små pingviner. Denne ekspeditionsrejse til Antarktis byder på helt enestående oplevelser til smukke uberørte steder. 

Nordamerika

Oplev både Canada, USA og Mexico på denne ekspeditionsrejse til Nordamerika. Her får du en kombination af natur og storbyområder – opdag historie, kultur, dyreliv samt lokal mad og drikke. 

Island

Få et indblik i den islandske historie, kultur og fantastiske dyreliv på vores ekspeditionsrejse til Island. Island har uden tvivl en masse at byde på og er dermed en perfekt destination for de eventyrlystne og nysgerrige.

Grønland

På en ekspeditionsrejse i Grønland vil du bestemt ikke blive skuffet. Ekspeditionsrejsen byder på kolossale isbjerge, den famøse isfjord, indlandsisen, diskobugten og selvfølgelig det rige dyreliv.

Kan du ikke finde din ønskede ekspeditionsrejse med Hurtigruten på vores hjemmeside? Kontakt os så hjælper vi dig ud på dit ønskede Hurtigruten-eventyr!

Ofte stillede spørgsmål
Hvor kan man sejle hen med Hurtigruten?

Med Hurtigruten kan du nå destinationer som Antarktis, Nordamerika, Island, Grøndland, Nordnorge og mange flere.

Hvilken årstid er bedst at sejle i med Hurtigruten?

Der er rejser med Hurtigruten året rundt. Hver årstid byder på forskellige, unikke oplevelser.

Hvorfor skal man rejse med Hurtigruten?

Rejser med Hurtigruten tager dig med til steder, der ikke er let tilgængelige med bil og derudover også til steder, du kun har drømt om at opleve.