Arktisk ekspedition til Canada og Grønland

Baffinbugten rundt | Rejs i august 2025 og september 2026

Oplev en rejse for livet når I flyver til Grønland og sejler nordpå langs Canadas kyst og sunde og sydpå langs Grønlands østkyst med smukke landgange i isolerede bygder. Slap af og se unik natur.

In stock
Travel Code
HX-121
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Udforsk Baffinøen Devon Island, Nordvestgrønland og Diskobugten
blue encircled check Oplev livet, landskaber og arktisk dyreliv i det høje nord
blue encircled check Fly fra København til Nuuk t/r inkluderet
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Flight-only
clock icon20 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på ekspeditionsrejse til Grønland og Nordamerika. Efter en flyvetur fra Reykjavík begynder opdagelsesrejsen i Nuuk. På dette altomfattende ekspeditionskrydstogt opleves de fire arktiske regioners vidundere: Baffinøens forrevne østkyst, Devon Islands azurblå kyster, Nordvestgrønlands bjergtagende fjorde og den imponerende Diskobugt i Vestgrønland.  

I sejler gennem biologisk rige havismiljøer og besøger fjerntliggende kystsamfund. Lær om inuitkultur gennem førstehåndsoplevelser, og søg efter dyr som grønlandshvaler, narhvaler, havfugle og sky isbjørne. Ombord på dit fuldt udstyrede fartøj kan man lade op mellem oplevelserne og dykke ned i regionens videnskab sammen med skibets ekspeditionsteam.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 København Nuuk
2 Nuuk
3 Til søs
4-6 Baffinøen (Qikiqtaaluk)
7 Til søs
8-11 Udforskning af Lancaster Sound
12 Nordlige del af Baffinbugten
13-14 Thule-området
15 Melvillebugten
16-18 Vestgrønland
19 Mod Nuuk til søs
20 Nuuk
21 København

 

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1 - Kosmopolitiske København
Rejsen begynder med en overnatning i København. Oplev den stilfulde og kompakte storby, der er spækket med arkitektoniske perler, caféer og parker. Det farverige kanalområde omkring Nyhavn er et godt sted til at kigge på mennesker. Intet besøg i København ville være fuldendt uden at se Den lille Havfrue. Det er let at komme dertil på cykel eller til fods langs havnepromenaden.

Dag 2 - Ombordstigningsdag i Nuuk
I har en tidlig start på dagen, når I flyver fra København til Nuuk. Nuuk er Grønlands farverige og kompakte hovedstad. Befolkningen er på under 20.000, og byen har en slående blanding af gamle og nye bygninger. Hvis man er mest til det første, kan man tage ned til den gamle bydel ved vandet, hvor man finder Vor Frelser Kirke og statuen af Hans Egede på en bakketop. Ved havet nedenfor kan man se den smukke statue Havets Moder.  

Ekspeditionsskibet venter på jer i havnen. Efter at være blevet budt velkommen på skibet og have hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, er det tid til at komme på plads i kahytten og nyde den første middag på skibet.

Dag 3 - Til søs
Når I sejler mod polarcirklen, orienterer ekspeditionsteamet om AECO's regler og anbefalinger for at besøge den arktiske region på en sikker og ansvarlig måde. Husk at deltage i de obligatoriske præsentationer, hvis I vil deltage i planlagte landgange under sejladsen nordpå.
Man kan også nyde skibets topmoderne faciliteter og deltage i de første forelæsninger om emner med relation til det arktiske Canada såsom ornitologi, geopolitik og kultur. Man kan også lære noget om de borgervidenskabsprojekter, I afvikler på skibet.

I løbet af sejladsen krydser I den aktiske polarcirkel og kommer ind i midnatssolens rige midt i højsommeren.

Dagene 4-6 - Baffinøens østkyst (Qikiqtaaluk)

Kryds ind i det ukendtes storhed
Kysterne på Baffinøen (Qikiqtaaluk) er beskyttet af is det meste af året. I august begynder isen at trække sig tilbage, hvilket gør det muligt for skibe at sejle i farvandene i en kort periode. Havisen omkring øen er et naturvidunder, der er et rigt levested for dyrelivet. 

Målet er at nå frem til den lille bygd Qikiqtarjuaq, hvor I håber at kunne begynde vores oplevelser i det arktiske Canada. 

I ægte opdagelsesrejsestil bestemmes jeres rute af tilstedeværelsen og koncentrationen af havis. Jeres udflugter og landgangssteder planlægges i samråd med lokalsamfundene, så skibet ikke forstyrrer deres sæsonbestemte aktiviteter. 

Mulige landgangssteder omfatter:

Isabella Bugt (Ninginganiq) 
Ninginganiqs (Isabella Bugt) nationale vildtområde er et vigtigt levested for arktiske dy - især grønlandshvaler. Området, hvor de enorme havpattedyr finder føde om sommeren, er afgørende for deres bevarelse. 

Sam Ford Fjord (Kangiqtualuk Uqquqti) og Gibbs Fjord 
Med enormt høje tinder og gigantiske gletsjere er fjordene kendt for deres imponerende landskaber og er populære blandt både naturentusiaster og eventyrlystne. Området er rigt på dyreliv med havpattedyr som sæler og hvaler og en række fuglearter.   

Coutts Inlet (Inalugaarjuup Kangiqłua) 
Oplev ensomheden og roen i den afsidesliggende og sjældent besøgte vildmark. Det 80 km dybe fjordsystem består af to arme - "Nordarmen" og selve hovedindløbet. En af Arktis' mest sky arter, narhvalen, kan opleves her.

Dag 7 - Slap af til søs
Efter et par dages udforskning kan man nyde en dag til søs og forberede sig på, hvad der venter forude, når vi fortsætter nordpå til indsejlingen til Nordvestpassagen. Dagene til søs er perfekte til hygge ombord, måske sludre med de medrejsende i Expedition Lounge & Bar, få samlet op på de foredrag, man måske er gået glip af, og nyde en afslappet frokost. Hvis man endnu ikke har prøvet boblebadene, er muligheden der nu.

Dag 8-11 - Til søs

Lancaster Sound og Devon Island
Velkommen til Lancaster Sound (Tallurutiup Imanga), porten til Nordvestpassagen. 
Det betagende sund har fantastisk natur, ikonisk arktisk dyreliv og farverige inuitsamfund. Kaptajnen planlægger at sejle dybt ind i sundet, og i løbet af de tre dage, I er i området, kan I udforske følgende steder: 

Dundas Harbour 
Det historiske og naturskønne sted ligger på sydkysten af Devon Island. Havnen er en tidligere base for det beredne canadiske politi (RCMP), og den har også været base for videnskabelig forskning og udforskning. Det er et godt sted til en vandretur, og moskusokser ses ofte på halvøen.  

Beechey Island (Iluvilik) 
Stedet har en vigtig plads i historien om udforskning af Arktis, og det er især kendt for den ulyksalige Franklin-ekspedition i midten af det 19. århundrede. Øen er hjemsted for flere velbevarede gravsteder for ekspeditionsmedlemmer og et monument til minde om udforskningsindsatsen i Arktis. 

Croker Bay 
En malerisk bugt på sydkysten af Devon Island. Med to store udløbsgletsjere, der strømmer ned fra øens iskappe, er det et fremragende sted for sejlads med små både. Vi kan måske endda se hvalrosser, der slapper af omkring de kælvede isflager. 

Coburg Island (Nirjutiqarvik) 
Øen er et beskyttet nationalt vildtreservat, og den lever op til sit inuktitut-navn, Nirjutiqarvik, der betyder "Dyrenes sted". Øen er kendt for sine betydelige havfuglekolonier - blandt andre store bestande af polarlomvier og havheste, og den er et vigtigt spiseområde for havpattedyr.

Dag 12 - Ekspeditionsdag
Før oplevelserne fortsætter i Nordvestgrønland, kan man nyde en dag på ekspedition i den nordlige del af Baffinbugten.
Vær klar til lidt af hvert - lige fra landgange til kajakture - når kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste steder og aktiviteter afhængigt af forholdene på dagen. Vi går i land på steder, der er knyttet til tidlig opdagelseshistorie, besøger inuitsamfund og holder udkig efter det arktiske dyreliv - blandt andre hvaler, narhvaler, sæler og havfugle.

Dag 13-14 - Udforskning af Thule-området
"Ultima Thule" var det udtryk, der blev brugt i det 4. århundrede før vor tidsregning af den græske opdagelsesrejsende Pytheas til at beskrive et mytisk land i det høje nord. Der er ingen, der med sikkerhed ved, hvilket land Pytheas havde i tankerne, da han fandt på dette navn, men for nogle henviser det til nordligste Grønland. 

Når I tager på opdagelse her, kan man forvente vild skønhed på kanten af den beboede verden. De ekstreme klimaforhold året rundt betyder, at indbyggerne lever isoleret og under hårde vilkår, og selv efter arktiske standarder er Thule-regionen barsk og afsidesliggende. Alligevel var det den første region i Grønland, der blev koloniseret af inuitternes forgængere for omkring 4.500 år siden. Hvordan de formåede at overleve og trives i dette miljø, undrer stadig arkæologer med speciale i Arktis.

Det rige fugle- og dyreliv er en fødekilde, og den traditionelle jagtkultur har haft lettere ved at gå videre til nye generationer end noget andet sted i Grønland. De lokales viden om polarrejser har været meget eftertragtet på europæiske og amerikanske ekspeditioner enten som guider eller som redningsfolk. På grund af sin beliggenhed har regionen derfor været det naturlige udgangspunkt for mange rejsende på vej mod Nordpolen.  

I bruger de næste dage på at udforske regionen og tilpasser altid jeres program til de skiftende vejr- og isforhold. I har et mål om at besøge lokalsamfund, tage på landgange med ekspeditionsbådene, beundre naturkræfterne og sejle gennem isede kanaler, og - med lidt held - se arktiske giganter som hvalrosser, spækhuggere, narhvaler, hvidhvaler og måske endda isbjørne.

Dag 15 - Melvillebugten
I tilbringer dagen på det åbne hav og krydser Melvillebugten. Det er en stor bugt, der grænser op til den isfyldte Lauge Koch Kyst, hvor iskapperne møder havet. Bugten er kendt af de lokale som Qimusseriarsuaq, der betyder "det store hundeslædested". Bugten fik nyt navn af britiske opdagelsesrejsende efter adelsmanden Robert Dundas, der var anden viscount (en slags greve) af Melville i midten af det 19. århundrede.

Nyd dagen, mens I sejler nord for 70 grader nordlig bredde. Slap af på skibet, vær med til dyreobservationer fra dækket sammen med ekspeditionsteamet og lær mere om Arktis med foredragsserien inden for emner som natur, geologi og mytologi.

Dagene 16-18 - Vestgrønland

Oplev Vestgrønlands vidundere
Det sidste kapitel af jeres episke rejse rundt om Baffinbugten fører os til et område med ekstrem smuk natur - fjordene i Vestgrønland og Diskobugten. Området er kendt som "Arktis' isbjergsfabrik", og det producerer den største mængde is på hele den nordlige halvkugle.  

Som altid er det naturen, der bestemmer, og jeres nøjagtige rute afhænger af vejret og isforholdene på dagen. Mulige landingssteder omfatter: 

Uummannaq Fjord 
I Grønlands "høje nord" har landets skønhed og det relativt produktive miljø tiltrukket mennesker i tusinder af år. Spændende arkæologiske steder er et tavst vidnesbyrd om, at arktiske folk har kunnet trives i et så barsk miljø. I kan besøge bygden Uummannaq - en smuk øby med et hjerteformet bjerg - eller det arkæologiske sted Qilakitsok, hvor de berømte grønlandske mumier blev fundet.

Viagatsund 
Denne smukke vandvej, der også kaldes Sullorsuaq-strædet, ligger mellem to forrevne landmasser i den nordlige ende af Diskobugten. Afhængigt af vejret og dyrelivet kan I bruge jeres små ekspeditionsbåde til at gå i land på en strand eller måske komme helt tæt på en gletsjer. Hav kikkert og kamera klar, da man kan observere pukkelhvaler, spækhuggere, grønlandshvaler og adskillige sælarter i området. 

UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord 
Det spektakulære sted på UNESCOs verdensarvsliste topper jævnligt listen over ting, man skal se og foretage sig i Grønland. Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de skifter farve til nuancer af hvid, grå og blå. Alle fotografer uanset færdigheder kommer tilbage til skibet med misundelsesværdige billeder. I Ilulissat besøger I Isfjordscentret for at lære mere om isen i det fascinerende område og gå en tur til Sermermiut for at suge til os af den fantastiske udsigt.

Dag 19 - Mod Nuuk
Efter at have udforsket den overnaturlige, barske skønhed i Vestgrønland, nyder vi en dag til søs, hvor I opsummerer højdepunkterne med ekspeditionsteamet, lærer mere om Grønlands skrøbelige økologi i videnskabscenteret og slapper af. Fra dækket ser I måske hvaler eller havfugle, der ynder at følge efter skibet. Skibets fotograf deler gode råd, så man kan fange dyrene i aktion. Man kan endda registrere alle de hvaler, man ser, i vores borgervidenskabsprogram Happywhale. Der er måske også tid til at nyde panorama-saunaen, boblebadene på dækket eller den opvarmede pool. Eller man kan købe en behandling i skibets wellness-område. Man kan også nyde de medrejsendes selskab over drinks i Explorer Lounge Bar.

Dag 20 - Ekspeditionen slutter i Nuuk

En lille hovedstad i storslåede omgivelser
Når I kommer tilbage til Nuuk, siger I farvel til M/S Roald Amundsen, hendes besætning, ekspeditionsteamet og de nye venner blandt de medrejsende. Grønlands livlige hovedstad er en metropol sammenlignet med alle de andre byer, I har besøgt i løbet af det seneste par uger. Hvis der er tid til at udforske byen før flyrejsen hjem, giver den et fascinerende indblik i det moderne Grønland.  

Herfra går flyet tilbage til København og en overnatning i Danmarks hovedstad.

Dag 21 - København
Den eventyrlige oplevelse slutter i København, hvor der er endnu en mulighed for at udforske byen.  
Måske har du fået en ny indsigt i, hvordan historien om det lille Danmark og det store Grønland er forbundet. Hvis der er tid til det, kan du udforske de dele af byen, du ikke nåede før turen.

Livet ombord MS Roald Amundsen

down v arrow

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. M/S Roald Amundsen, der er opkaldt efter den første mand, der krydsede Antarktis og nåede Sydpolen, baner vejen for en mere bæredygtig måde at rejse på. Skibet er specialdesignet til rejser i polarhavene. Det tjener som en behagelig base til søs og bringer eventyrere fra hele verden til de mest spektakulære destinationer på den mest bæredygtige måde.

Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

2025

  • 31. august

2026

  • 2. september

Prisen inkluderer:

Logi og transport

  • Overnatning og morgenmad i København inden og efter ekspeditionskrydstogtet
  • Flyrejser på økonomiklasse mellem København og Nuuk
  • Afhængigt af hotellets beliggenhed kan der være bustransport eller udelukkende transport af bagage mellem hotellet og lufthavnen i København før og efter flyrejsen til Nuuk
  • Transport mellem lufthavnen og skibet i Nuuk

Ekspeditionskrydstogt

  • Ophold i kahyt efter eget valg
  • Morgenmad, frokost og aftensmad hver dag
  • Vin, øl og spiritus er tilgængeligt til måltider og døgnet rundt, i det omfang det er tilladt ifølge lokal lovgivning og ekskl. premium-drikkevarer
  • Kaffe, te og sodavand hele dagen
  • Måltider og takeaway er tilgængeligt hele dagen i Restaurant Fredheims åbningstid
  • Gourmetmåltider i Restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
  • En drikkeflaske er inkluderet til at genopfylde ombord og tage med hjem
  • En polarekspeditionsjakke, en rygsæk eller et andet stykke HX-udstyr
  • Professionelle billeder fra turen taget af vores fotograf ombord
  • Internetadgang er inkluderet. Bemærk, at der ikke er mulighed for at streame
  • Brug af sauna, boblebade, pool, fitnesscenter, lounges og meget mere
  • Drikkepenge er inkluderet. Fantastisk service er standard hos HX - men hvis du vil anerkende det med lidt ekstra, vil vi selvfølgelig altid blive glade for det.
  • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter

  • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
  • Fuld adgang til skibets videnskabscenter
  • Borgervidenskabsprogrammet giver rejsende mulighed for at hjælpe med igangværende videnskabelig forskning
  • Professionelle fotografer ombord giver tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
  • Guidede landgange med små ekspeditionsbåde
  • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
  • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

 

Ikke inkluderet

  • Internationale flyrejser  
  • Ekstra overnatning(er) hvis nødvendigt på grund af internationale flyrejsetider 
  • Rejseforsikring 
  • Bagagehåndtering 
  • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere 
  • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores ekspeditionsteam 
  • Valgfrie behandlinger i wellness- og spa-området ombord

Bemærkninger

  • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
  • Udflugter og aktiviteter kan ændres
  • Sørg for, at du opfylder alle krav til indrejse og ombordstigning
  • Afhængigt af dine flyrejsetider kan en ekstra overnatning være nødvendig (ikke inkluderet i rejsens pris)

 

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer, hvis det er muligt.

Specifikke foranstaltninger kan variere fra rejse til rejse på grund af lokale forordninger, opdateringer af den seneste videnskabelige og lægefaglige rådgivning og forholdene på afrejsetidspunktet. Vejledninger fra lokale sundhedsmyndigheder og lovændringer kan også påvirke Hurtigrutens procedurer, og hvordan de specifikke sager håndteres.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. praktisk information

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden