Bergen - Kirkenes | 7 dage

Den klassiske sørejse med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på den nordgående, klassiske sørejse med Hurtigruten, hvor du oplever fantastiske udsigter og hyggelige havnebyer langs verdens smukkeste kyststrækning fra Bergen til Kirkenes. 

In stock
Travel Code
HR-002
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Besøg det nordligste punkt på Europæisk fastland i Nordkap
blue encircled check Mød det samiske lokalfolk i Lapland
blue encircled check Mulighed for at opleve nordlys og midnatssol
calendar iconIndividuel afrejsedag
clock icon6 nætter

Det du kan glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til at opleve en bid af verdens smukkeste sørejse. Du skal vælge den klassiske 7-dages rejse, hvis du vil opleve hele Norges kystlinje og nogle af de store fjorde. Rejsen går fra Bergen med kurs mod Kirkenes i nord, der grænser op til Rusland. Du besøger 34 havne langs kysten og forundres over spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer undervejs.

Denne nordgående sejlads byder også på besøg i den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord (sommer) og den smukke Hjørundfjord (efterår). Du krydser polarcirklen én gang, hvorefter du befinder dig i lysets land dvs. hvor der er mulighed for at opleve nordlys eller midnatsol. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation i seværdigheder, dufte, lyde etc., der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Kort

down v arrow

7-Day Norwegian Voyage | Bergen to Kirkenes

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Rejsens start i Bergen
Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen ved aftenstid. Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd cafélivet og de mange restauranter. Du kan f.eks. og tage turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum.

Dag 2. Ålesund og Geirangerfjorden
Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen-fjeldet, der er tilknyttet alskens vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil, der er inspireret af organsike former. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Geirangerfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning om sommeren fra juni til august. Geirangerfjorden er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs-steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

Hjørundfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning i efteråret fra september til oktober. Hurtigruten sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Dag 3. Kongernes by, Trondheim
Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er landets tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.
Nidarosdomen er Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der aldrig er blevet færdigbygget, da den er brændt ned flere gang. Kirken er bl.a. bygget i smuk, gotisk stil. Besøg f.eks. også den gamle bydel Bakklandet med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen.

Dag 4. Polarcirklen og Lofoten
Vi krydser den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66º 33 Nord, hvilket er det sydligste punkt, hvor midnatssolen skinner 24 timer om sommeren, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre, at det bliver koldt og vådt.Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er området, man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande. Flere små steder som f.eks. Stamsund og Svolvær har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten-skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn. Tromsø er den arktiske hovedstad - også kaldet Nordens Paris - og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap
Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der for mange er kendt som det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Dag 7. Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd
Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og kold om vinteren med mulighed for at se nordlys. Den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. Rejsen slutter i Kirkenes, og du kan nu vælge at fly hjem lige efter sejlads, eller f.eks. tage en nat på hotel og tage med på udflugter. 

Skib og kahytter

down v arrow

Hvilket skib du sejler med er afhængig af afrejsetidspunktet. Du kan læse mere om Hurtigrutens skibe her og se alle kahytskategorierne her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

 • Uspecificeret indvendig basic (USPI):
  Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 • Uspecificeret udvendig basic (USPT/UNT):
  Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 • Kategori N select - kundernes favorit: 
  Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Der er vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

 • Kategori U select: 
  Dette er en af de dyrere kahytstyper. Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne, du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Hvilken årstid skal du vælge?

down v arrow

Det er muligt at rejse på alle årets fire årstider - forår, sommer, efterår og vinter. Hver sæson byder på nye oplevelser i et helt nyt lys, når du både sejler nordgående og sydgående. Afsejlingstidspunktet afspejler sig i både de mulige tilvalgsudflugter, fjorde samt de lokale råvarer, der serveres ombord. 

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. Ønsker du at opleve Geirangerfjorden, så er det i juni til august.
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, prøve vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel i det vinterhvide landskab. Vi har også nordlysrejser, der er pakkede og klar: Find alle de bedste tilbud på nordlysrejser med fly tur/retur her
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du besøger desuden Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden.

Find din årstid her.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • 7 dages sejlads med Hurtigruten i kahytskategori efter eget valg
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select"-kahytter) 

Ikke inkluderet:
 • Fly tur/retur
 • Transfer 
 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

Mulige tilkøb:

 • Fly tur/retur - Vi hjælper gerne med at lave det til en samlet rejse. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
 • Udflugter - find udflugtsprogram her
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Kahytsnummer mod tillæg (med forbehold for tilgængelighed - gælder ikke "basic" kahytter)
 • Afbestilling/rejseforsikring.

 

Priseksempler:

 • Frapris vinter: DKK 7.765,- pr. person 
 • Frapris forår: DKK 11.253,- pr. person 
 • Frapris sommer: DKK 14.513,- pr. person 
 • Frapris efterår: DKK 7.765,- pr. person 

Ovenstående priseksempler tager udgangspunkt i to personer, der deler en indvendig kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter kan oplyses ved anmodning. Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.

Hurtigrutens prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Hurtigrutens priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Se alle vores rejser med Hurtigruten langs Norges kyst her.

Gå til toppen af siden