Dag 1. Rejsens start i Bergen
Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen ved aftenstid. Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd cafélivet og de mange restauranter. Du kan f.eks. og tage turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum.
Dag 2. Ålesund og Geirangerfjorden
Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen-fjeldet, der er tilknyttet alskens vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund - det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil, der er inspireret af organsike former. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.
Geirangerfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning om sommeren fra juni til august. Geirangerfjorden er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs-steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.
Hjørundfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning i efteråret fra september til oktober. Hurtigruten sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.
Dag 3. Kongernes by, Trondheim
Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er landets tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.
Nidarosdomen er Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der aldrig er blevet færdigbygget, da den er brændt ned flere gang. Kirken er bl.a. bygget i smuk, gotisk stil. Besøg f.eks. også den gamle bydel Bakklandet med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen.
Dag 4. Polarcirklen og Lofoten
Vi krydser den usynlige grænse - polarcirklen! Vi er nu 66º 33 Nord, hvilket er det sydligste punkt, hvor midnatssolen skinner 24 timer om sommeren, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre, at det bliver koldt og vådt.Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær - også kaldet Lofoten. Lofoten er området, man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande. Flere små steder som f.eks. Stamsund og Svolvær har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.
Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten-skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn. Tromsø er den arktiske hovedstad - også kaldet Nordens Paris - og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.
Dag 6. Honningsvåg og Nordkap
Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der for mange er kendt som det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.
Dag 7. Kirkenes - rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd
Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og kold om vinteren med mulighed for at se nordlys. Den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. Rejsen slutter i Kirkenes, og du kan nu vælge at fly hjem lige efter sejlads, eller f.eks. tage en nat på hotel og tage med på udflugter.