Jagt nordlyset med Hurtigruten og dansk rejseleder

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten

Tag med på den klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes, der anses som værende verdens smukkeste sørejse. Oplev spektakulære landskaber, hyggelige kystbyer og gode chancer for at opleve nordlys

In stock
Travel Code
HRG-006
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkTag med på verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst
blue encircled checkJagt nordlyset ombord på storslåede MS Nordnorge
blue encircled checkKryds polarcirklen to gange
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København
clock icon12 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne klassiske kystrejse med Hurtigruten er kendt som verdens smukkeste sørejse. I løbet af 12 dage rejser du fra Bergen i syd mod Kirkenes i nord og retur igen. Du besøger 34 havne undervejs langs Norges kystlinje, der strækker sig over 2.400 sømil, og du sejler forbi flere end 100 fjorde og 1000 bjerge. Du krydser polarcirklen - ikke én men to gange, og turen over Polarcirklens grænse markerer, at du befinder dig i/uden for lysets land, hvor der er mulighed for at opleve nordlys. Du vil forbløffes af områdets skønhed og de lokale havnes lækre smagsoplevelser.

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation i seværdigheder, dufte og lyde, der gør rejsen uforglemmelig. Du skal vælge den klassiske 12-dages rejse, hvis du vil have den fulde oplevelse af kystbyerne på en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Kort

down v arrow

Bergen til Kirkenes med Hurtigruten 7 dage

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Rejsens start i Bergen
Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid. Vi rejser tidligt fra Danmark, så du kan udnytte tiden i Bergen bedst muligt og besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd også de mange restauranter og caféer i den hyggelige by. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke. 

Dag 2 - Ålesund
Sejlturen går nordover til Ålesund, der er det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er byen, der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, så sejler vi ind i ægte vikingeland, hvor de store vikingehøvdinge regerede i en svunden tid.

Dag 3 - Fjorde og kongernes by
Trondheim byder bl.a. på den flotte Nidarosdomen, der er en domkirke, som stadig er hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Byen har også en del velbevarede og farverige gamle træhuse, hvilket særligt ses i den gamle bydel Bakklandet.

Dag 4 - Polarcirklen og Lofoten
En af dagens højdepunkter er at krydse polarcirklen inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. Hold øjnene mod himlen, da der er gode chancer for nordlys, når vi har krydset polarcirklen.

Dag 5 - Tromsø, porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til den arktiske hovedstad Tromsø. Tromsø er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6 - Honningsvåg og Nordkap
Rejsen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor det er muligt at møde de lokale samere. Eksperter siger, at der er bedst muligheder for at opleve nordlyset her længst mod nord, så vi er håbefulde.

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som du gør på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

Dag 7 - Kirkenes – rejsens vendepunkt
Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Med det vilde og utæmmede Barentshav som scene, når vi forlader Kirkenes, får du et godt indblik i den dramatiske kystnatur langt mod nord. Senere lægges til kaj i Vardø, hvor det første indtryk af kystkulturen venter. Vardø er en lille fisker- og handelsby med en gammel fæstning fra 1737. Vi sejler herfra videre til Båtsfjord og Berlevåg. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne, vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Dag 8 - Hammerfest og Tromsø
Vi tager i dag afsked med Finnmarkens vildmark. Midt om natten lægger vi til i Mehamn. Luk ikke øjnene endnu, men tag i stedet varmt tøj på og gå med ud i polarnatten for at se om du kan spotte det magiske nordlys. Undervejs sejler vi forbi nogle af de mest nordlige fiskersamfund og på Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. I Hammerfest kan du gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”. Sidste destination for dagen er Tromsø. I og omkring Tromsø er der de bedste forhold til at spotte nordlys, så er vi heldige byder polarnatten også her på en fortryllende dans af nordlyset over den mørke stjernehimmel. Du kan f.eks. også deltage i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnats koncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

Dag 9 - Harstad og dramatiske lofoten
Sov ikke for længe! For mange er det et af dagens højdepunkter at sejle i det smukke ørige Vesterålen til magiske Lofoten. Området er kendt for sit smukke landskab med høje fjelde, vild natur og charmerende små fiskevær. På udflugten "En smagsprøve af Vesterålen" kan du se den uberørte natur ved Harstad og Trondenes kirke, der er et af landets flotteste steder fra middelalderen. Bliver du ombord, kan du se kirken, når vi sejler mod Risøyrenna, der er en kun 7 meter dyb rende, der blev gravet for Hurtigruten i 1920’erne.
Vi fortsætter fra Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej sydover ser det ud som om, at vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning mellem fjeldene ved Raftsundet, hvor vi kommer til den snævre Trollfjord. Da mørket er faldet på, kan vi ikke sejle ind i fjorden. Dagen slutter ved Svolvær – også kaldt Lofoten. Her kan du eksempelvis tage hen til Magic Ice, der byder på forskellige isskulpturer (ikke en del af Hurtigrutens udflugter)

Dag 10 - Helgelandskysten og polarcirklen
Om morgenen krydser vi polarcirklen og forlader det arktiske nord, hvilket markeres med en ceremoni på dækket. At krydse polarcirklen er bestemt et af højdepunkterne på dagen. Linjen for polarcirklen er markeret med en globus på en lille ø, og vi samles alle på dækket, hvor der tilbydes smagsprøver på en skefuld tran, der er super sundt for kroppen. Tager du udfordringen op, får du lov til at beholde skeen og kan tage et ekstra lille minde med hjem fra din sejlads.
Helgelandskysten har utallige holme, frugtbare landbrugsområder og stejle fjelde. De magiske fjelde kommer på rad og række. Der findes mange myter og legender om denne del af kysten. På strækningen oplever du eksempelvis de syv søstre, der er mellem 910 og 1072 meter høje. Ifølge legenden blev de syv søstre til sten, fordi de glemte at gemme sig for solen.

Dag 11 - Trondheim, de gamle byer og havet
Om morgenen ankommer du tidligt til Trondheim. Her kan du se Norges eneste katedral i gotisk stil – den mægtige Nidarosdomen. Hurtigruten sejler ud gennem Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Vi sejler her forbi Munkholmen og tusindvis af øer, før vi lægger til kaj ved Norges klipfiskhovedstad, Kristiansund. Vi krydser herfra det åbne hav på vej videre til Molde.

Dag 12 - Bergen
Den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder om verdens smukkeste sørejse og dine oplevelser ombord med dig hjem. Med en overnatning i Bergen inden hjemrejse har du igen god tid til at opleve denne smukke norske by.

Dag 13 - Bergen
Efter morgenmad på hotellet er der god tid til, at opleve det sidste af Bergen. Hjemrejsen er først på aftenen.

Kahytter

down v arrow

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet. Vi har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Du kan vælge mellem følgende kahytstyper:

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.
 • Udvendige kahytter (kan have begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt fx ved en redningsbåd, der skærmer lidt for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendige kahytter med dobbeltseng
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltseng og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne have mulighed for nyde udsigter ved at opholde dig i kahytten.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider
København → Bergen Kl. 08.15 - 09.40
Bergen → København Kl. 19.00 - 20.20

  

Ønsker du tilbud på flyrejse fra en anden dansk lufthavn er du velkommen til at kontakte os.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 46: Startdato 12.11.2024 varighed 12 nætter

Fra 13.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen

 • 12 dages sejlads i delt polar indvendig kahyt med helpension
 • Fly tur/retur (København-Bergen)
 • 23 kg indtjekket bagage
 • 8 kg håndbagage
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen
 • Overnatning på hotel i Bergen inkl. morgenmad
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet:

 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

Mulige tilkøb:

Skib:

Bemærkninger:
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved grupperejser. 

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Særligt for denne rejse er at du dækket af Hurtigrutens nordlysgaranti. Læs mere her

Gå til toppen af siden