Bergen - Kirkenes - Bergen | 12 dage

Den klassiske rundrejse langs Norges kyst med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen, der anses som værende verdens smukkeste sørejse. Oplev spektakulære landskaber og hyggelige kystbyer undervejs.

In stock
Travel Code
HR-003
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Tag med på verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst
blue encircled check Gå på opdagelse i 34 havne og hyggelige kystbyer
blue encircled check Kryds polarcirklen to gange
calendar iconIndividuel afrejsedag
clock icon11 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Dette her er verdens smukkeste sørejse. I løbet af 12 dage rejser du fra Bergen i syd mod Kirkenes i nord og retur igen. Du besøger 34 havne undervejs langs Norges kystlinje, der strækker sig over 2.400 sømil, og du sejler forbi flere end 100 fjorde og 1000 bjerge. Du krydser polarcirklen - ikke én men to gange, og turen over Polarcirklens grænse markerer, at du befinder dig i/uden for lysets land, hvor der er mulighed for at opleve nordlys og midnatsol. Du vil forbløffes af områdets skønhed og de lokale havnes lækre smagsoplevelser. Der er massevis af uforglemmelige oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation i seværdigheder, dufte og lyde, der gør rejsen uforglemmelig. Du skal vælge den klassiske 12-dages rejse, hvis du vil have den fulde oplevelse af kystbyerne på en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Kort

down v arrow

Bergen til Kirkenes med Hurtigruten 7 dage

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Rejsens start i Bergen
Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid. Vi anbefaler, at du rejser tidligt fra Danmark, så du kan udnytte tiden i Bergen bedst muligt og besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd også de mange restauranter og caféer i den hyggelige by. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke. 

Dag 2. Ålesund og Geirangerfjorden
Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen-fjeldet, der har masser af vikingehistorier tilknyttet. Sejlturen går herefter nordover til Ålesund, der efter en brand i 1904 blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum. Om sommeren fra juni til august besøger vi desuden den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvssteder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald. I efteråret fra september til oktober sejler vi i stedet for ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Dag 3. Kongernes by, Trondheim
I dag gør vi holdt i Trondheim, der er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største, og med sin pragtfulde Nidarosdomen er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Nidarosdomen er Norges mest berømte kirke. Det er også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg også den gamle bydel Bakklandet med sine velbevarede og gamle farverige træhuse. Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel. Vi sejler herefter videre mod polarcirklen og midnatssolens rige.

Dag 4. Polarcirklen og Lofoten
Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66° 33′ Nord, der er det sydligste punkt, hvor solen skinner 24 timer om sommer, og hvor nordlyset oplyser himlen om vinteren. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb - der er ligeså sjov som den er kold og våd. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er stedet, man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande. Flere små steder som Henningsvær eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigrutenskib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og har sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap
Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, som mange mener er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som du gør på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

Dag 7. Kirkenes – rejsens vendepunkt
Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne, vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Dag 8. Hammerfest og Tromsø
Start eksempelvis din dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse – en Midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Dag 9. Vesterålen og Lofoten
Turen går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslåede Trollfjorden. Der er også mulighed for at tage med på en spektakulær RIB bådsafari gennem Lofoten under midnatssolen (se tilvalgs udflugter).

Dag 10. Polarcirkelen og “De Syv Søstre”
Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidligt op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvssteder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen (Se udflugt).

Dag 11. Trondheim og Kristiansund
Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve den dejlige by. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej (se udflugt), og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk: klippfisk. Kristiansund er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Dag 12. Bergen
Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder om verdens smukkeste sørejse og dine oplevelser ombord med dig hjem.

Skib og kahytter

down v arrow

Hvilket skib du sejler med er afhængig af afrejsetidspunktet. Du kan læse mere om Hurtigrutens skibe her og se alle kahytskategorierne her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

 • Uspecificeret indvendig basic (USPI):
  Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 • Uspecificeret udvendig basic (USPT/UNT):
  Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 • Kategori N select - kundernes favorit:
  Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Der er vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

 • Kategori U select: 
  Dette er en af de dyrere kahytstyper. Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne, du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Hvilken årstid skal du vælge?

down v arrow

Det er muligt at rejse på alle årets fire årstider - forår, sommer, efterår og vinter. Hver sæson byder på nye oplevelser i et helt nyt lys, når du både sejler nordgående og sydgående. Afsejlingstidspunktet afspejler sig i både de mulige tilvalgsudflugter, fjorde samt de lokale råvarer, der serveres ombord. 

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. Ønsker du at opleve Geirangerfjorden, så er det i juni til august.
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, prøve vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel i det vinterhvide landskab. Vi har også nordlysrejser, der er pakkede og klar: Find alle de bedste tilbud på nordlysrejser med fly tur/retur her
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du besøger desuden Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden.

Find din årstid her.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • 12 dages sejlads med Hurtigruten i kahytskategori efter eget valg
 • Helpension
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select"  kahytter) 
 • Det er muligt at vælge kahytsnummer (med forbehold for tilgængelighed)

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur 
 • Transfer 
 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

Mulige tilkøb:

 • Fly og transfer - Vi hjælper gerne med at bestille flybilletter til/fra Danmark. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
 • Udflugter - find muligheder for den nordgående sejlads her og den sydgående her 
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Afbestilling/rejseforsikring.

Priseksempler:

 • Frapris vinter: DKK 11.420,- pr. person
 • Frapris forår: DKK 16.550,- pr. person
 • Frapris sommer: DKK 19.096,- pr. person
 • Frapris efterår: DKK 11.420,- pr. person

Ovenstående priseksempler tager udgangspunkt i to personer, der deler en indvendig kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter kan oplyses ved anmodning. Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.

Hurtigrutens prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Hurtigrutens priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

 Se alle vores rejser med hurtigruten langs Norges kyst her, og find din favorit.

Gå til toppen af siden