Bestil

De Britiske Øer

Fjerntliggende øer, naturvidundere og en alsidig kystlinje | Rejs april & maj 2024 | Spar optil 47%!

Tag med på eventyr blandt de De Britiske Øer, hvor vejen bl.a. går forbi England, Irland og Skotland. Undervejs kan du udforske smukke slotte, historiske vikingebopladser og deltage i guidede vandreture.

In stock
Travel Code
EX-052
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev en ny side af Storbritannien
blue encircled check Besøg historiske kystbyer
blue encircled check Sejl forbi Dovers berømte hvide klitter
calendar icon3 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon12 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Dette er i sandhed en ekspeditionsrejse med mange strand-landgange på steder, der kun er besøgt af få andre før dig. Det vrimler med muligheder for guidede gåture på fjerntliggende øer, udforskning af øde strande i dit eget tempo, alt imens du er fordybet i omgivelsernes vilde skønhed. Der vil også være masser af muligheder for vandreture til øernes bjergtoppe, så du kan nyde udsigten over havet. Det er en side ved Storbritannien, som er helt ny for mange mennesker. De mange øer byder på fred og ro kombineret med varm gæstfrihed i de mange små lokalsamfund. Landskaberne er som taget ud af et maleri og den nøje bevarede gæliske kultur skaber en enestående følelse af at rejse tilbage i tiden. 

På vores vej fra det sydlige England til den nordligste region i Skotland vil vi opleve højdepunkter som det hyggelige Fishguard, den gamle by Waterford, oldtidshistorien på Isle of Man og Devons naturskønhed, whiskyøen Islay.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Dover, England 
2 Til søs
3 Fishguard, Wales
4 Belfast, Nordirland
5 Castlebay, De Ydre Hebrider
6 Kirkwall, Orkneyøerne
7 Stornoway, Isle of Lewis and Harris
8 Islay, Skotland
9 Douglas, Isle of Man
10 Waterford, Irland
3 Fishguard, Wales
11 Isles of Scilly, England
12 Dartmouth, England 
13 Dover, England

OBS: på afgangen d. 20 maj 2024 er dag 3-10 i omvendt rækkefølge

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Dover, England

Inden turen går mod Englands sydkyst, kan du eventuelt tage dig tid til at udforske kystbyen Dover med det storslåede middelalderslot. Når vi sejler ud på havet, passerer vi Dovers berømte hvide klitter, og du kan strække dine ben, mens vi er til havs.  

Dag 2. Til søs

Dagen til søs kan bruges på at slappe af og tage den med ro. Mød vores seje ekspeditionsteam, som vil forberede dig på de spændende eventyr, der venter forude. 

Dag 3. Fishguard, Wales

Turen går mod Wales, hvor vi går til lands i den charmerende kystby, Fishguard. Den oprindelige landsby ligger i det nedre Fishguard, og byder på et stort væld af historiske oplevelser, mens det nyere "Main Town" tilbyder en fantastisk havudsigt ud over det gamle Fishguard og Det Irske Hav. Tager du en kort køretur væk fra Fishguard møder du Storbritanniens mindste by, Saint Davids. Byen er nærmere en landsby end en rigtig by, men grundet den store katedral har Saint Davids i dag bystatus. 

Dag 4. Belfast, Nordirland

Turen går mod Belfast, som er Nordirlands hovedstad. Storbyen huserer over 280.000 mennesker, og er et metropol for spændende oplevelser. Maritimt er Belfast nok mest kendt for at være Titanic´s fødeby, men i dag er Belfast stadig en stor havneby, som forbinder Nordirland med resten af verden. Belfast byder på en masse forskellige oplevelser. Brostensbelage gader, victoriansk arkitektur, gamle katedraler og spændende museer er blot et udkast af de mange ting du kan se i Belfast. Ved den nordlige kystlinje kan du spejde ud over høje klipper og de karakteristiske sekskantede søjler, som Belfast er kendt for.

Dag 5. Castlebay, De Ydre Hebrider

En dag i udforskelsens tegn. Vi begiver os ud på opdagelse ved De Ydre Hebrider, hvor kaptajnen og ekspeditionsteamet beslutter, om vi udforsker Barra eller Vatersay, som er de to sydligst beboede øer. Du får rig mulighed for at udforske øgruppen i en af skibets ekspeditionsbåde, eller forsøg landgang ved de smukke bugter og strande på øerne nær Castlebay.

Dag 6. Kirkwall, Orkneyøerne

Den vikingeinspirerede by, Kirkwall, agerer som vært på vores besøg til Orkneyøerne. Kirkwall er Orkneyøernes største by og indeholder et stort væld af forskellige, kulturelle oplevelser. Udforsk blandt andet domkirken, Saint Magnus Cathedral, der blev opført i år 1137 af den hellige Ronald af Orkneyerne. Kirken tager dig tilbage i tiden og tilbyder et smugkig ind i historien med noget af verdens smukkeste normanniske arkitektur. Ud over arkitektur tilbyder Orkneyøerne også store smagsoplevelser i form af single malt whiskey og gin, hvor lokale distillerier byder på smagfulde drikkevarer lavet af ingredienser fra Orkney.

Dag 7. Stornoway, Isle of Lewis and Harris

På sjettedagen ligger vi til ved Isle of Lewis and Harris. Vi går på opdagelse i Stornoway, som er hovedstaden på øen. Herudover kan du opleve den gotiske historie ved at besøge Lews Castle, som tilbyder et stort terræn fuld af stier samt fantastiske udsigter. Et stykke væk fra Stornoway skal vi opleve de 5.000 år gamle Callanish Standing Stones og Dun Carloway, som daterer helt tilbage til jernalderen. Køb et minde med hjem i form af Harris Tweed som væves på øen.

Dag 8. Islay, Skotland

Den skotske ø, Islay, er verdenskendt for at være hjemsted for den udsøgte single malt whisky. Med hele ni distillerier, heraf de verdenskendte Laphroaig og Ardbeg, kan du smage din vej igennem den skotske single malt whisky´s historie. Islay byder dog også på meget mere end bare whisky. Øen er blandt andet hjemsted for historiske monolitter og et rigt dyreliv med over 200 forskellige fuglearter, heriblandt strandskader, suler og ikke mindst kongeørne. Fra strandene kan man endda være så heldig at spejde delfiner og brugdehajer.

Dag 9. Douglas, Isle of Man

Gådefulde Isle of Man udgør scenen for dag 4. Vi går på opdagelse i den historiske hovedstad, Douglas, som byder på spændende fortællinge om øens keltiske arv, samt levn fra vikingetiden. I Douglas er der et væld af muligheder for store oplevelser. Her kan du blandt andet besøge Manx Museum, se vægmalerierne i Saint Thomas og England´s kirke eller se Peel Castle, som er en historisk vikingehøjborg. Derudover har Isle of Man en helt fantastisk kystlinje med forrevne sten som ikke kan opleves andetsteds.

Dag 10. Waterford, Irland

Waterford er Irlands ældste by, og bugner med charme og rig historie. Byen er ekstremt velbevaret, hvilket udgør den perfekte mulighed for at dykke ned i det historiske aspekt af den gamle by. Waterford er en meget lille by, hvorfor den er nem at navigere rundt i, og giver også muligheden for at opleve hele byen på en enkelt dag. Produktion af krystalglas og store kunstoplevelser er byens kendetegn. Herudover kan du gå på opdagelse i vikingetrekanten, som er et levn fra fortiden af de mure som engang omgav byen.

Dag 11. Isles of Scilly, Skotland

Øhavet ud for Cornwalls kyst er hjemstedet for enestående smukke, tyndt befolkede og uspolerede øer og omkring 140 holme. Øerne er dækket af hede og storslåede sandstrande samt omgivet af klipper og rev, og de tilbyder maleriske vandreture langs kysten. Hvis man ønsker at udforske til fods, er den lille by Tresco helt ideel. Tresco er hjemsted for den verdensberømte Tresco Abbey Garden med sine 20.000 planter fra 80 forskellige lande. Du kan også udforske slotsruinerne, Valhalla-museet eller slentre langs de hvide strande, som kan minde om troperne. Hvis forholdene tillader det, tilstræber vi at rydde op på stranden på denne charmerende ø.
Vi deler vores tid op i området, og du kan også vælge at besøge St. Mary's – den største af øerne – med sine stenede bugter, arkæologiske steder og den charmerende Hugh Town. Udforsk byen, og prøv nogle af de nyfangede fisk og skaldyr, mens du nyder den dejlige udsigt over øen. Alternativt kan du deltage i en af vores ekstra udflugter med en tur rundt om øerne, besøge steder med skibbrud, få øje på sæler, der basker rundt på klipperne og gå rundt i fuglereservatet Annet for at observere søpapegøjer og mange andre ynglende havfugle.

Dag 12. Dartmouth, England

Den fortryllende by Dartmouth ligger ved bredden af floden Dart og er gennemsyret af maritim historie og en rig kulturhistorie. Buckfast Abbey, historiske slotte, damptogsture og storslåede vandrestier er blot nogle få af de mange betagende attraktioner, der venter på at blive udforsket under vores besøg. Vi vil være forankret i centrum af byen, hvilket giver dig let adgang til at udforske byen alene for at slentre gennem gaderne og nyde hygggelige butikker. Du kan også tage med på en af vores imponerende udflugter for at lære mere om denne fascinerende by og de naturskønne omgivelser i Devonshire. 

Dag 13. Dover, England

Vi vender tilbage til England, hvor vi igen vil passerer Dovers hvide klipper i de tidliger morgentimer. Efter morgenmad er det tid til at forlade det, der har været dit hjem de sidste 13 dage. 

OBS: på afgangen d. 20 maj 2024 er dag 3-10 i omvendt rækkefølge

Livet ombord MS Maud

down v arrow

MS Maud (Tidligere MS Midnatsol) har fået et navn med lange traditioner både i og uden for Hurtigruten. Skibet er opkaldt efter en af historiens mest berømte polarbåde, Roald Amundsens "Maud" fra 1917. Skibet fik sit navn fra Norges første dronning i moderne tid, der også gav navnet til Hurtigrutens tidligere flagskib, DS dronning Maud fra 1925.

Norges fantastiske natur afspejles i skibets interiør. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Kahytter
Indkvartering sker som udgangspunkt i indvendige kahytter, med mulighed for opgradering til udvendig eller Arctic superior-kahytter.

SPAR OPTIL 47%!

down v arrow

Lige nu får du optil 47% i rabat på denne ekspeditionsrejse i 2024, hvis du bestiller inden den 29.02.2024.
Brug koden MAUD-ONLINE og spar kr. 15.000,- per person

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 16: Startdato 14.04.2024 varighed 12 nætter

Fra 32.055,- DKK

Uge 19: Startdato 08.05.2024 varighed 12 nætter

Fra 34.733,- DKK

Uge 21: Startdato 20.05.2024 varighed 12 nætter

Fra 35.625,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer

2024

 • 14. april
 • 08. maj
 • 20. maj

NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer end ovenstående oplyses ved anmodning. Kontakt os pr. mail eller telefon.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori
 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, middag)
 • Drikkevarer til middagen (øl, vin eller sodavand)
 • Kaffe og te ad lib
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter.
 • Vind- og vandafvisende Explorer-jakke, der kan beholdes efter rejsen.
 • Lån af støvler og vandrestave
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Udvalgte aktiviteter ombord og ved landgang

Prisen inkluderer ikke: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste er klar ca. 6 måneder før afrejse)
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område 

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden