Fjorde og fjelde i Norge

Nordgående sørejse fra Bergen til Kirkenes med Hurtigruten

Tag med på en nordgående sejlads med et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i sommerhalvåret og oplev de dybe fjorde og magiske fjelde på verdens smukkeste kyststrækning.

In stock
Travel Code
HR-017
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Norges maleriske kyststrækning i sommerhalvåret
blue encircled check Nyd livet ombord på charmerende MS Nordnorge
blue encircled check Dyk ned i norske fjelde og fjorde på forskellige udflugter
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne sørejse med Hurtigruten oplever du Norges maleriske kyststrækning, når den er allersmukkest – nemlig i sommerhalvåret. Her bliver du forkælet med mere lys og varme, end den kolde vinter byder på, og naturen viser sig i de flotteste farver. På turen vil du betages af de spektakulære fjelde, de magiske fjorde og de spændende byer, som du besøger undervejs.

Turen starter blandt historiske bygninger i Bergen, hvorfra kursen sættes mod Kirkenes i Nordnorge. Efter 7 dages sejlads afsluttes eventyret med en overnatning på et hotel i Kirkenes, hvorefter du kan vende hjem med rygsækken fuld af uforglemmelige oplevelser.

Ruten

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Rejsens start i Bergen
Du flyver direkte fra København Lufthavn til Bergen, der bliver kaldt “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes som indgangen til de Norske fjorde. Bergen er særligt kendt for sine velbevarede historiske bygninger, hvor bl.a. UNESCO-beskyttede Bryggen kan dateres helt tilbage til 1300-tallet. Efter ankomst til lufthavnen er der direkte transfer ned til skibet, hvor sejleventyret begynder.

Dag 2. Ålesund
Allerede på sejladsens anden dag står nogle af turens absolutte højdepunkter for døren. Tidligt på dagen kan du mod vest se Hornelen-fjeldet, der har et hav af vikingehistorier tilknyttet. Sejladsen går herefter nordover til Ålesund, der i 1904 brændte ned og efterfølgende blev genopbygget i den såkaldte jugendstil, der er inspireret af organiske former. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Mulige udflugter (tilkøb):

2C  Jugendstil vandretur i Ålesund Pris DKK 689,-

 
Dag 3. Kongebyen: Trondheim
I dag går turen forbi Trondheim, der blev grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997 og er kendt som midt-Norges hovedstad. Byen er Norges tredjestørste, og med sin pragtfulde Nidaros Domkirke er den stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Nidarosdomen er Norges mest berømte kirke og er af flere omgange brændt ned og genopbygget. Den er bygget i gotisk stil.

Det er også muligt at besøge Trondheims gamle bydel, Bakklandet, der har mange velbevarede og farverige træhuse. Turen går også gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen, der har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Mulige udflugter (tilkøb):

3A Nidarosdomen og Ringve Museum Pris DKK 828,-

 
Dag 4. Polarcirklen og Lofoten
 
På sejladsens fjerde dag krydser du den usynlige grænse til polarcirklen og du er nu på 66° 33′ nord. Ombord fejres krydsningen af Polarcirklen med en såkaldt polarcirkeldåb på dækket – det bliver koldt, vådt og sjovt! Det er første dag i det arktiske farvand, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Mange har gennem tiden tabt sit hjerte til smukke Lofoten, der er en by med rå granitvægge, vulkanske sten, gemte fiskelandsbyer og hvide sandstrande.

Mulige udflugter (tilkøb):

4C  Oplev Bodø og Saltstraumen               Pris DKK 828,-
4G Lofotens Seværdigheder Pris DKK 967,-

 
Dag 5. Tromsø: Porten til Ishavet
I løbet af natten sejler skibet gennem det smalle Raftsundet, inden du når Tromsø, hvor et længere stop er planlagt. Tromsø er den arktiske hovedstad og går også under navnet "Nordens Paris". Det er en smuk by med et levende kulturliv, og den er omgivet af fjelde, fjorde og øer. Byens kendte landmærke Ishavskatedralen er bestemt et besøg værd.

Mulige udflugter (tilkøb):

5A Den Arktiske Hovedstad, Tromsø         Pris DKK 1.245,-

 
Dag 6. Honningsvåg og Nordkap
Turen går i dag til Honningsvåg, der også er kendt som indgangen til Nordkap, det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor skibet passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor det er muligt at møde de lokale samere.

Mulige udflugter (tilkøb):

6A  Nordkap             Pris DKK 1.315,-
6C Samernes kultur Pris DKK 967,-

 
Dag 7. Kirkenes
På rejsens syvende dag bliver både udsigten og havet mere vildt og dramatisk i takt med, at du nærmer dig Kirkenes. Efter ankomst til byen er der transfer fra skibet direkte mod det centrale hotel, hvor du skal tilbringe natten. Efter indkvartering på hotellet er der rig mulighed for at udforske byen, der grænser op til de samiske lokalsamfund. Den lokale befolkning snakker da også både norsk, samisk, finsk og russisk, hivlket genspejler de mange kulturer, der har sat sit præg på historien.

Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen, og med det vilde Barentshav som nabo, er der bogstaveligt talt et hav af lækre delikatesser til spisebordet. Særligt den mægtige kongekrabbe er en populær spise her. 
 

Dag 8. Hjemrejse
Eventyret er nået til vejs ende, og efter en dejlig morgenmad på hotellet køres du til lufthavnen, hvorfra du flyver retur til Danmark omkring middagstid.

Skib og kahytter

down v arrow

På denne rejse indkvarteres du ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe. Et ekspeditionsskib betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de sørger for foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt. Arbejdssproget på båden er derfor primært engelsk. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har derfor et stort udvalg af spændende udflugter. 

Alle kahytterne er uspecificerede Basic, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

 • Indvendig kahyt
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer. 
 • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har et form for vindue, f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt pga. en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendig kahyt med dobbeltseng
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten. 

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider 09.04.23 - 16.04.23:

København → Bergen   Kl. 08.05 - 09.25

Kirkenes → Oslo → København   Kl. 11.25 - 17.10
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Fjorde og fjelde i Norge
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
 • Transfer til/fra lufthavn, skib, hotel
 • 7 dages sejlads ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • En overnatning på hotel centralt i Kirkenes inkl. morgenmad

 Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Drikkevarer
 • Tilvalgsudflugter (muligt tilkøb)
 • Forplejning i Kirkenes (frokost og aftensmad)

Skib:

Bemærkninger:
Deltagerantal er minimum 10 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.
 
Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
 

Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved grupperejser.

Gå til toppen af siden