INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fra Liverpool til Island | Rejs i maj 2022

En halv omsejling af landet af is og ild

Udforsk Islands vidunderlige natur på en spændende halv omsejling af landet af is og ild via de smukke Ydre Hebrider.

In stock
Travel Code
EX-070

Det kan du glæde dig til

Vikingernes arv

Rejsen begynder i den historiske havneby Liverpool, der er en metropol med flere museer og kunstgallerier end nogen anden britisk by uden for London. Vores hybriddrevne skib sejler derefter til den tidligere vikingebosættelse Stornoway, der er den største by på Skotlands vestlige øer. Udforsk det nyligt renoverede slot og det mystiske Carloway Broch – Skotlands bedst bevarede fort, der er over 2.000 år gammelt.

Søpapegøjerne stjæler al opmærksomheden

Den farverige kystby Seyðisfjörður er vores første stoppested på Island. Baggrunden med bjerge og vandfald får den berømte Regnbuegade og de farvestrålende bygninger til at springe frem og giver bebyggelsen en helt unik identitet. Vær klar til en uovertruffen oplevelse med fuglesafari på lille Grimsey på den arktiske Polarcirkel. Øen er hjemsted for millioner af fugle, inklusive søpapegøjer, der stjæler al opmærksomheden.

De varme kilders hovedstad

Rejsen til Akureyri – Islands næststørste by – er lige så interessant som selve byen. Under sejladsen på Eyjafjörður-fjorden er der udsigt til sneklædte tinder, et panoramisk landskab og mulighed for at se hvaler. Efter at have udforsket den livlige “nordlige hovedstad” kan man sætte tempoet helt ned i den fredelige fiskerby Patreksfjördur. Man kan slutte sin ekspedition med stil i Islands kosmopolitiske hovedstad, Reykjavik, hvor man er kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald.

Rejseplan

Dag Sted
1 Liverpool, Storbritannien
2 Til søs
3 Stornoway, Lewis & Harris, Skotland
4 Til søs
5 Seydisfjördur, Island
6 Grimsey, Island
7 Akureyri, Island
8 Patreksfjördur, Island
9 Reykjavik, Island

Kort

Fra Liverpool til Island – En halv omsejling af landet af is og ild

Dagsprogram

Dag 1. Ombordstigning

Ekspeditionen begynder i Liverpool, der ikke behøver nogen nærmere introduktion, men alligevel er de fleste overraskede, første gang de besøger byen. Der er en sjov blanding af gammelt og moderne, og man mærker følelsen af historie og havets dragen i den meget maritime by.

Liverpool er også berømt for at være byen, The Beatles kommer fra, og man kan ikke komme her uden at tage på en byrundtur for at besøge de steder, der er forbundet med dem. Penny Lane, Strawberry Fields, drengenes barndomshjem og – selvfølgelig – den ikoniske Cavern Club, er blot nogle af de destinationer, gruppens fans bør krydse af.

Den livlige by ved den brede flod Mersey har været en vigtig handels- og migrationshavn fra det 18. til det tidlige 20. århundrede, og man fornemmer endnu imperiets storhed i den victorianske og edwardianske arkitektur.

Udforsk byen og gå en tur langs Merseys havnefront, hvor man kan se de ikoniske handelsbygninger, der er kendt som “The Three Graces”, Royal Liver Building, Cunard Building og Port of Liverpool Building. Husk at kigge efter de berømte Liver Birds, der er byens helt egne mytologiske skabninger.

I Liverpools havn venter MS Fridtjof Nansen. Tjek ind og modtag den ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, inden der er tid til at komme på plads i kahytten og udforske skibet. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang og en efterfølgende velkomstmiddag, der afsluttes medm at kaptajnen udbringer en skål. Derefter kan man møde ekspeditionsteamet og de vigtigste besætningsmedlemmer, der holder en vigtig briefing om sundhed og sikkerhed.

Dag 2. Mod De Ydre Hebrider

Nyd en dag til søs, når vi sejler mod vores første opholdssted, De Ydre Hebrider. På dage til søs bestemmer man selv, om man vil være aktiv eller slappe af.

Undervejs kan man bruge lidt tid på at lære besætningen og de medopdagelsesrejsende at kende. Indled en samtale i baren og se, hvad du har til fælles med skibskammeraterne.

Udforsk skibets faciliteter. Videnskabscentret er et godt sted at begynde. Her er videnskabeligt udstyr og et omfattende bibliotek, så man kan få en mere dybdegående viden om de steder, vi besøger.

Men gå ikke glip af ekspeditionsteamets fascinerende foredrag om regionen og de kommende eventyrlige oplevelser. Foredragsemnerne varierer fra lokalhistorie og historiefortælling til biologi og geologi.

Dag 3. Isle of Lewis’ hovedstad i De Ydre Hebrider

Stornoway er med rette kendt som porten til Hebriderne, der er en fantastisk øgruppe med hundredvis af øer ud for Skotlands nordvestlige kyst. Denne region med sine takkede bjerglandskaber, fantastiske sandstrande og forrevne kystlinjer betragtes som Skotlands kronjuvel.

Stornoway, der oprindeligt var en vikingeby, er hovedbyen på de vestlige øer og hovedstaden på Isle of Lewis & Harris, der er den største og nordligste af De Ydre Hebrider. Den travle havn er byens liv og sjæl. Den har en smuk havnefront med museer, kunstgallerier, charmerende butikker og endda et par fastboende sæler.

Havnen krones af det smukke Lews Castle, som man kan udforske sammen med os. Selve slotsområdet er enormt. Området dækker mere end 200 hektar, og på netværket af stier er der masser af muligheder for udforskning, historiske bygninger og en fantastisk udsigt over havnen. Efter det nylige omfattende restaureringsprojekt er Lews Castle et sted, man bare skal se.

Længere væk findes møller og hytter, hvor den slidstærke Harris Tweed væves. Der er små folkemuseer, de verdensberømte Callanish Standing Stones og det mystiske Carloway Broch – Skotlands bedst bevarede fort, der er mere end 2.000 år gammelt.

I nyere tid har Hebriderne opnået status som et paradis for dem, der kan lide fisk og skaldyr, og Stornoway er ingen undtagelse. Her kan du smage jomfruhummer, krabber, kammuslinger, muslinger og østers frisk fra bådene. For at få den ægte smag af de vestlige øer kan man prøve Stornoways berømte blodpølse. Til at skylle det hele ned kan man nyde en af de mange single malt-whiskyer, man kan få over det hele. De kommer jo heller ikke langvejs fra.

Dag 4. Mod Island

Dage til søs er en mulighed for at komme ned i gear. Slap af med en drink i den panoramiske Explorer Lounge og nyd udsigten. Kig på havet efter hvaler og delfiner og efter havfugle i luften. For en endnu dybere afslapning kan man sætte sig i et boblebad på dækket og forberede sig på at blive forkælet i wellness- og spaområdet.

Hvis man gerne vil holde sig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre ombord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Skibet har en opvarmet infinity-pool, som badeglade rejsende kan nyde.

Tag med ekspeditionsteamet i Videnskabscentret for at lære mere om islandsk kultur og islændingenes tro på det skjulte folk. Islandske alfer. Der bliver måske endda en chance for at forbedre sine strikkefærdigheder på en af vores workshops.

Dag 5. Den nordiske arv

Nogle steder gør bare et specielt indtryk. Vores destination i dag er for enden af en 17 kilometer lang fjord, der er omkranset af maleriske bjerge og vandfald. Seyðisfjörður – der udtales som “say-this-further” – er en progressiv og karakterfuld landsby med omkring 700 mennesker og bestemt en af de mest eklektiske byer, man kan besøge i Island.

Seyðisfjörður er berømt for de karakteristiske farverige træhuse, der er bygget af norske nybyggere i starten af det 20. århundrede. Baggrunden med bjerge og vandfald får de farvestrålende bygninger til at springe frem og giver bebyggelsen en helt unik identitet.

Det passende navn Regnbuevejen understreger blot den herligt skæve æstetik. Der er ikke mange gader i verden, der er malet fra top til bund i regnbuens farver og har en iøjnefaldende blå kirke for enden. Man bør helt sikkert få taget et billede af sig selv her.

Seyðisfjörður er afsidesliggende, rolig og fredfyldt og er perfekt til udendørs eventyr med aktiviteter som fuglesafari, vandreture og måske kajakrining. En kort sti fra byen op ad bakken fører til en usædvanlig lydskulptur, Tvisongur – som er en klynge betonkupler med en utrolig akustik. I bakkerne over byen er der endnu længere vandreture. Vandfaldsstien er en flot vandretur på 6-10 km, der tro mod sit navn snor sig forbi adskillige fantastiske vandfald.

Skalanes ligger ved kanten af fjorden, og er et privat naturreservat omgivet af klipper og hjemsted for et rigt dyreliv, herunder rensdyr, polarræv og mink. Fugleelskere kan se prøve at få øje på arter, der bruger stedet hver sommer, herunder stor kobbersneppe, hjejler, og hvis man er heldig, jagtfalken, der er Europas største falk.

Dag 6. Træd over den arktiske polarcirkel

Når folk forestiller sig en forblæst, fjerntliggende islandsk ø, tænker de sandsynligvis på Grimsey. Vi vil bruge vores lette fartøjer til at nå denne lille, grønne og græsklædte ø. Med omkring 60 mennesker ligger de eneste bosættelser på den sydlige og vestlige del - de fleste rundt om den lille havn.

Grimsey er rolig, smuk og gennemsyret af folklore og legender. De lokale fiskeres hårdhed tilskrives Grimseys første bosætter Grímur. Legenden fortæller, at han dræbte kæmperne og troldene, der boede på øen og tog en af ​​deres døtre som sin brud.

På Grimseys stejle klippesider findes der kæmpe kolonier af havfugle – 17.000 fugle for hvert menneske – og om sommeren firer frygtløse islændinge sig ned med reb for at indsamle æg, der lokalt anses som en delikatesse. Chancen for at se atlantiske søpapegøjer, Grimseys ikoniske havfugleart, er en kæmpe attraktion for fugleelskere.

Grimsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på den arktiske polarcirkel, som skærer sig gennem øen – den eneste del af Island, der gør det. Du vil få chancen for at krydse denne linje, fra nord mod syd.

Du kan udforske øen til fods og vandre til “Orbis et Globus”, en ni ton tung cementkugle, der markerer kanten af den arktiske polarcirkel. Gåturen til monumentet vil gøre det muligt at nyde det vindblæste landskab og observere fugle. Den tre meter store globus flyttes en smule hvert år af de lokale, da den arktiske polarcirkel kryber langsomt nordpå med en hastighed på ca. 14 meter om året.

Inden 2050 vil Grimsey-øen ligge uden for Arktis – endnu en grund til at besøge stedet nu. Om eftermiddagen sejler vi mod Husavik, hvor vi vil ankomme om aftenen og overnatte.

Fag 7. Det nordlige centrum

Akureyri ligger i nærheden af Eyjafjörður, hvor Islands længste fjord udspringer.. Når vi sejler på fjorden, har man en utrolig udsigt over snedækkede bjergtoppe og en frodig kyst. Det frugtbare hav gør området til et af de bedste steder i landet at få øje på hvaler. Her kan ofte ses pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin, men også spækhuggere, blå- og finhvaler.

Akureyri, der kaldes “Islands nordlige hovedstad”, er en livlig universitetsby. Med en befolkning på næsten 20.000 er Akureyri det største byområde uden for den tættest befolkede, sydvestlige region, hvilket betyder, at der er masser at opleve her - blandt andet førsteklasses spisesteder og museer. Tjek Akureyri Museum og få et indblik i, hvordan islændinge engang levede her. Nordurslod Museum for naturhistorie kombinerer udstillinger om det lokale miljø og bosætternes historie

Man forbløffes over udvalget af blomster og løv i den arktiske botaniske have. Dens fredfyldte atmosfære er som en oase af frodigt grønt i det mest fantastiske miljø. Mens man udforsker byen, bør man opleve Akureyri-kirkens fantastiske arkitektur, der er tegnet af den berømte arkitekt Gudjon Samuelsson.

På en tilkøbsudflugt ud af byen kan man opleve naturskatte, der ofte betragtes som nogle af Islands mest populære seværdigheder. Ved Goðafoss-vandfaldet, med kaldenavnet “Gudernes vandfald”, kan man se gennemskinneligt turkis vand, der falder ned og rammer nogle enorme, sorte klipper.

Mývatn-søen, der ligger i et yderst aktivt vulkanområde, har en unik og smuk geologi, herunder glitrende vand og farver som fra en anden verden. Det er også et fantastisk sted for edderfugle, strømænder og andre fugle. Seere af hit-serien Game of Thrones kan måske genkende det.

Dag 8. Patreksfjördur

Da Orlygur Harppsson så dagens destination første gang i det 9. århundrede, gav han den et simpelt navn - Patreksfjördur, eller “Saint Patrick’s Fjord” efter sin åndelige vejleder. Stedets appel er fortsat lige så ukompliceret – bosættelsen på Islands vestkyst er fuldkommen fantastisk.

Oplev freden og roen ved en fiskerlandsby. Byen, der har været fiskerihavn siden det 16. århundrede, er formet af en rig søfartshistorie. Patreksfjördur var base for engelske, franske og tyske fiskere, handlende og søfolk i gamle dage.

Når man udforsker den livlige havn, lærer man noget om byens fiskertradition og de fiskearter, der findes i havet. Man kan også tage et dyp i den udendørs pool, en nyhed i byen med en vidunderlige udsigt over fjorden.

Det er utrolig skønt at vandre i den storslåede natur i regionen, når forholdene tillader det. I nærheden ligger Latrabjarg, der er Europas største fugleklippe og vestligste punkt. Det er hjemsted for millioner af fugle inklusive søpapegøjer, suler, lomvier og alke. Det er spektakulært at se på fugle her. I sikkerhed for polaræve klamrer fuglene sig til de høje klipper, og der er fremragende muligheder for at tage fotos.

Drømmestranden Raudsandur ligger også lige i nærheden. I kontrast til Islands andre strande, der er sorte med vulkansand, er Raudsandurs rosa–farvet med gyldne toner.

Rækken af vandfald, der kaldes Dynjandi, er en af områdets store attraktioner, og det er let at se hvorfor. Seks vandfald udgør til sammen Vestfjordlandets største vandfald med en samlet højde på 100 meter. I et land, der er berømt for sine vandfald, er det et af de mest imponerende.

Dag 9. Slutningen på eventyret

Vi siger pænt farvel til MS Fridtjof Nansen, når vi ender der, hvor vi startede, i den skønne by Reykjavik. Du har nu mulighed for at se alle de steder, du ikke nåede, da vi ankom. Hvis du vil afslutte din ekspedition på et højt plan, er du på det rette sted til at gøre det. Reykjaviks gallerier, restauranter og boblebade er internationalt anerkendte.

Hvis du vil genoplade batterierne, kan du gøre det i Islands mest berømte heitur pottur, Den Blå Lagune. Med sin beliggenhed i et stort 800 år gammelt lavafelt har vandets blanding af ​​silica, alger og mineraler hjulpet dette magiske sted med at gøre sig fortjent til et blandt National Geographics 25 vidundere i verden. Som en måde at tjekke ud fra dit islandske eventyr på, er der kun få ting, der overgår at slappe af i roligt vulkansk vand med en drink efter eget valg omgivet af skønhed.

Vi anbefaler, at du booker et af vores programmer efter sejladsen for at udforske byen m.m. Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en god rejse videre og ser frem til at se dig igen på din næste eventyrrejse!

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. MS Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Alle kahytterne er udvendige, rummelige kahytter med vindue. Kahytterne er samtidig uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de enkelte kahytstyper: 

 • Polar Udvendig (betegnelse RR)
  RR-kahytterne er større kahytter på mellemdækket. Kahytterne er mellem 19 og 23 m², har fleksible sengearrangementer (nogle med sovesofa), tv og eget bad/toilet.


 • Arctic Superior (betegnelse XT)
  XT-kahytterne er rummelige kahytter på mellem 15 og 19 m² placeret på øverste dæk. Alle kahytterne har dobbeltseng eller fleksible sovesofaer, tv, hygiejnesæt, kedel + te og kaffe og ikke mindst balkon. 
Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

 • 24. maj 2022

  Prisen inkluderer:

  • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
  • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand)
  • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
  • Gratis te og kaffe
  • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
  • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
  • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
  • Udvalg af inkluderede aktiviteter
  • Aktiviteter ombord
  • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
  • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

  Ikke inkluderet:

  • Internationale flyrejser
  • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
  • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

  Bemærkninger:

  Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

  Krav for deltagelse i rejsen:

  • Personlige oplysninger
   Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

  • Sundhedserklæring
   Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

  Hurtigrutens fleksible prissystem:

  De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

  Særlige betalingsvilkår:

  Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

  For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

  Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

  Gå til toppen af siden