INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Hurtigruten Kampagne fra Bergen - Kirkenes | 7 dage

Den klassiske nordgående rejse - AFREJSE ÅRET RUNDT

Rejs med Hurtigruten på denne klassiske 7-dages rejse langs Norges kyst. På denne rejse er der bl.a. mulighed for at besøge de berømte fjorde, når kursen sættes fra Bergen til Kirkenes.

In stock
Travel Code
KAMPAGNE-002

Det kan du glæde dig til på den nordgående rejse

En rejse fra Bergen med kursen mod Kirkenes i nord, der grænser op til Rusland. Du besøger besøger 34 havne langs Norges kystlinje. Du skal vælge den klassiske 7-dages rejse, hvis du vil opleve hele kystlinjen og nogle af de store fjorde. 

Du oplever verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst. Du besøger kun den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord (sommer) og den smukke Hjørundfjord (efterår) på den nordgående sejlads. Du krydser polarcirklen en gang, hvorefter du befinder dig i lysets land dvs. hvor der er mulighed for at opleve nordlys og midnatsol. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation af seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

Find din årstid

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider - forår, sommer, efterår og vinter. Hver sæson byder på nye oplevelser i et helt nyt lys, når du både sejler nordgående og sydgående.

Afsejlingstidspunktet afspejer sig i både de mulige tilvalgsudflugter, fjorde samt de lokale råvarer, der serveres ombord. 

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. Ønsker du at opleve Geirangerfjorden, så er det i juni til august.
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel er fantastiske i det vinterhvide landskab. Vi har pakket og klart nordlysrejser. 
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du sejler fra det koldere nord mod det varmere syd og kan dermed opleve flere "årstider" på én rejse. Du besøger Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden.

Vi hjælper gerne med at finde den årstid der passer til dig - du kan også læse mere om årstiderne her

Ruteplan

Vi tager forbehold for ændringer i ruteplanen. Du kan se ruteplanen for de forskellige årstider her.

Nordgående program

Dag 1: Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd de mange restauranter og caféer.

Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke.

Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid.

  
Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden
 

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Om sommeren fra juni til august: Vi besøger den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

I efteråret fra september til oktober: Vi sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Priser og udflugtsprogram for dag 2 (tilkøb).
 

Dag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. 

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Priser og udflugtsprogram for dag 3 (tilkøb). 

 
Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi krydser den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66o 33′ Nord er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Priser og udflugtsprogram for dag 4 (Tilkøb).
 

Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Priser og udflugtsprogram for dag 5 (Tilkøb). 
 

Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Priser og udflugtsprogram for dag 6 (Tilkøb).

 
Dag 7: Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. Rejsen slutter i Kirkenes, og du kan nu vælge at fly hjem lige efter sejlads, eller f.eks. tage en nat på hotel og tage med på udflugter (tilvalg af forlængelse skal laves ved bestilling). 

Priser og udflugtsprogram for dag 7 (Tilkøb).

Kahytter

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se kahytskategorierne og læs mere Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig (USPT/UNT)

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N: 

 • Enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U: 

 • Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de skibet der er renoveret i 2016 er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Kampagne:

Vi gi'r flybilletten til/fra København eller Billund + transfer tur/retur i Norge.

 • Betal kun 20% ved bestilling og restbeløbet på 80% betales 90 dage før afrejse
 • Rejs mellem 1. april til og med 31. december 2022
 • Du kan finde information og betingelser i bjælken til højre
    

Inkluderet:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg. 
 • Fly fra København eller Billund tur/retur
 • Transfer til/fra lufthavn i Norge
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad).
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select" og "platinium" kahytter og gælder ikke ved "basic") 
   

Ikke inkluderet:

 • Udflugter - find priser og program her
 • Drikkevarer
 • Vælger du rabatten, så er der ikke fly tur/retur
 • Afbestillingforsikring
   

Mulige tilkøb:

 • Udflugter - find priser og program her
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Vinpakke - en flaske vin til hvert aftensmåltid
 • Afbestillingforsikring
   

Du får de laveste priser ved at bestille tidligt.

De laveste priser er dem der sælges først, og priser afhænger af tilgængelighed. Frapriserne er med udgangspunkt i indvendige kahytter ved to personer i kahytten. Alle priser er flydende ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer  afhængigt at bl.a. afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibene. 

 
Særlige betalingsvilkår

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositum udgør på denne rejse kun 20%, mens restbetalingen på 80% forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden

Loading...