Hurtigruten Kampagne fra Bergen - Kirkenes | 7 dage

Den klassiske nordgående rejse langs Norges kyst

Rejs med Hurtigruten på denne klassiske 7-dages rejse langs Norges kyst. Rejs mellem 1. maj og 30. september 2024 og få flybilletten med i prisen! Bestil senest d. 25. marts 2024.

In stock
Travel Code
KAMPAGNE-002

Det kan du glæde dig til på den nordgående rejse

down v arrow

En rejse fra Bergen med kursen mod Kirkenes i nord, der grænser op til Rusland. Du besøger besøger 34 havne langs Norges kystlinje. Du skal vælge den klassiske 7-dages rejse, hvis du vil opleve hele kystlinjen og nogle af de store fjorde. 

Du oplever verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst. Du besøger kun den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord (sommer) og den smukke Hjørundfjord (efterår) på den nordgående sejlads. Du krydser polarcirklen en gang, hvorefter du befinder dig i lysets land dvs. hvor der er mulighed for at opleve midnatsol om sommeren. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation af seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Ruteplan

down v arrow

7-Day Norwegian Voyage | Bergen to Kirkenes

Vi tager forbehold for ændringer i ruteplanen. Du kan se ruteplanen for de forskellige årstider her.

Nordgående program

down v arrow

Dag 1. Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen ved aftenstid. Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd cafélivet og de mange restauranter. Du kan f.eks. og tage turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum.

Dag 2. Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen-fjeldet, der er tilknyttet alskens vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil, der er inspireret af organsike former. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Geirangerfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning om sommeren fra juni til august. Geirangerfjorden er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs-steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

Hjørundfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning i efteråret fra september til oktober. Hurtigruten sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Dag 3. Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er landets tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.
Nidarosdomen er Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der aldrig er blevet færdigbygget, da den er brændt ned flere gang. Kirken er bl.a. bygget i smuk, gotisk stil. Besøg f.eks. også den gamle bydel Bakklandet med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen.

Dag 4. Polarcirklen og Lofoten

Vi krydser den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66º 33 Nord, hvilket er det sydligste punkt, hvor midnatssolen skinner 24 timer om sommeren. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre, at det bliver koldt og vådt.Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er området, man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande. Flere små steder som f.eks. Stamsund og Svolvær har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten-skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn. Tromsø er den arktiske hovedstad - også kaldet Nordens Paris - og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der for mange er kendt som det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Dag 7. Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og kold om vinteren med mulighed for at se nordlys. Den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. Rejsen slutter i Kirkenes, og du kan nu vælge at fly hjem lige efter sejlads, eller f.eks. tage en nat på hotel og tage med på udflugter. 

Kahytter

down v arrow

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se kahytskategorierne og læs mere Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig (USPT/UNT)

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N: 

 • Enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U: 

 • Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de skibet der er renoveret i 2016 er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kampagne – bestil senest 25. marts 2024

down v arrow

Fly inkluderet fra København eller Billund, mod tillæg, tur/retur + du får også transfer til/fra lufthavnen i Norge til skibet.

Ønsker du ikke fly og transfer inkluderet, giver vi i stedet 750 kroner i rabat pr person.

Bestil

 

Periode: 01.05.2024-30.09.2024. Varighed: 6 nætter

Fra 11.023,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Kampagne:

Køb din pakkerejse med sejlads og fly inkluderet til/fra København eller Billund + transfer til/fra lufthavn i Norge.

 • Betal kun 35% ved bestilling og restbeløbet på 65% betales 100 dage før afrejse
 • Rejs mellem 1. maj til og med 30. september 2024
 • Du kan finde information og betingelser i bjælken til højre

Inkluderet:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg. 
 • Fly fra København eller Billund tur/retur (tillæg for Billund er DKK 750 pp)
 • Transfer til/fra lufthavn i Norge
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad).
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select" og "platinium" kahytter og gælder ikke ved "basic") 

Ikke inkluderet:

 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Mulige tilkøb:

 • Udflugter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Du får de laveste priser ved at bestille tidligt
De laveste priser er dem, der sælges først, og priser afhænger af tilgængelighed. Frapriserne er med udgangspunkt i indvendige kahytter ved to personer i kahytten. Alle priser er flydende ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer  afhængigt at bl.a. afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibene. Frapriserne er derfor med forbehold for ændringer.

Særlige betalingsvilkår
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 100 dage før afrejse. Er der mindre end 100 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden