Hurtigruten kampagne fra Bergen - Kirkenes - Bergen | 12 dage

Den klassiske rundrejse langs Norges kyst

Kom med på Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage. Rejs mellem 1. maj og 30. september 2024 og få flybilletten med i prisen! Bestil senest d. 25. marts 2024.

In stock
Travel Code
KAMPAGNE-003

Det kan du glæde dig til | verdens smukkeste sørejse

down v arrow

Kursen sættes fra Bergen mod Kirkenes i nord, hvorefter skibet sejler retur mod Bergen. Du besøger 34 havne tur/retur langs Norges kystlinje, der strækker sig over 2.400 sømil. Du skal vælge den klassiske 12-dages rejse, hvis du vil have den fulde oplevelse af kystbyerne. 

Du krydser polarcirklen - ikke én men to gange! Polarcirklen markerer at du befinder dig i/uden for lysets land dvs. hvor der er mulighed for at opleve midnatsol om sommeren. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor varitation i seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du sejler forbi flere end 100 fjorde og 1000 bjerge. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Ruteplan

down v arrow

Bergen til Kirkenes med Hurtigruten 7 dage

Vi tager forbehold for ændringer i ruteplanen. Du kan se ruteplanen for de forskellige årstider her.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid. Vi anbefaler, at du rejser tidligt fra Danmark, så du kan udnytte tiden i Bergen bedst muligt og besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd også de mange restauranter og caféer i den hyggelige by. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke. 

Dag 2. Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen-fjeldet, der har masser af vikingehistorier tilknyttet. Sejlturen går herefter nordover til Ålesund, der efter en brand i 1904 blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum. Om sommeren fra juni til august besøger vi desuden den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvssteder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald. I efteråret fra september til oktober sejler vi i stedet for ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Dag 3. Kongernes by, Trondheim

I dag gør vi holdt i Trondheim, der er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største, og med sin pragtfulde Nidarosdomen er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Nidarosdomen er Norges mest berømte kirke. Det er også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg også den gamle bydel Bakklandet med sine velbevarede og gamle farverige træhuse. Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel. Vi sejler herefter videre mod polarcirklen og midnatssolens rige.

Dag 4. Polarcirklen og Lofoten

Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66° 33′ Nord, der er det sydligste punkt, hvor solen skinner 24 timer om sommer, og hvor nordlyset oplyser himlen om vinteren. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb - der er ligeså sjov som den er kold og våd. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er stedet, man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande. Flere små steder som Henningsvær eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigrutenskib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og har sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, som mange mener er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som du gør på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

Dag 7. Kirkenes – rejsens vendepunkt

Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne, vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Dag 8. Hammerfest og Tromsø

Start eksempelvis din dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse – en Midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Dag 9. Vesterålen og Lofoten

Turen går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslåede Trollfjorden. Der er også mulighed for at tage med på en spektakulær RIB bådsafari gennem Lofoten under midnatssolen (se tilvalgs udflugter).

Dag 10. Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidligt op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvssteder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen (Se udflugt).

Dag 11. Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve den dejlige by. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej (se udflugt), og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk: klippfisk. Kristiansund er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Dag 12. Bergen

Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder om verdens smukkeste sørejse og dine oplevelser ombord med dig hjem.

Kahytter

down v arrow

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se kahytskategorierne og læs mere Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig basic (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig basic (USPT/UNT)

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N select: 

 • Enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 12 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering.

Kategori U select

 • Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de skibe der er renoveret i 2016 er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 12 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering.

Kampagne – bestil senest 25. marts 2024

down v arrow

Fly inkluderet fra København eller Billund, mod tillæg, tur/retur + du får også transfer til/fra lufthavnen i Norge til skibet.

Ønsker du ikke fly og transfer inkluderet, giver vi i stedet 1500 kroner i rabat pr person.

Bestil

 

Periode: 01.05.2024-30.09.2024. Varighed: 11 nætter

Fra 16.210,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Kampagne:

Køb din pakkerejse med sejlads og fly inkluderet til/fra København eller Billund + transfer til/fra lufthavn i Norge.

 • Betal kun 35% ved bestilling og restbeløbet på 65% betales 100 dage før afrejse
 • Rejs mellem 1. maj til og med 30. september 2024
 • Du kan finde information og betingelser i bjælken til højre

Inkluderet:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg. 
 • Fly fra København eller Billund tur/retur (tillæg for Billund er DKK 750 pp)
 • Transfer til/fra lufthavn i Norge
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad).
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select" og "platinium" kahytter og gælder ikke ved "basic") 

Ikke inkluderet:

 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Mulige tilkøb:

 • Udflugter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Du får de laveste priser ved at bestille tidligt
De laveste priser er dem, der sælges først, og priser afhænger af tilgængelighed. Frapriserne er med udgangspunkt i indvendige kahytter ved to personer i kahytten. Alle priser er flydende ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer  afhængigt at bl.a. afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibene. Frapriserne er derfor med forbehold for ændringer.

Særlige betalingsvilkår
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 100 dage før afrejse. Er der mindre end 100 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden