INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Hurtigruten kampagne fra Bergen - Kirkenes - Bergen på 12 dage

BLACK FRIDAY - Tilbud på den klassiske rundrejse langs Norges kyst

Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage anses for at være verdens smukkeste sørejse. Rejs i april, juli, august, september eller oktober 2022 og få flybilletten med i prisen!

In stock
Travel Code
KAMPAGNE-003

Det kan du glæde dig til | verdens smukkeste sørejse

Kursen sættes fra Bergen mod Kirkenes i nord, hvorefter skibet sejler retur mod Bergen. Du besøger 34 havne tur/retur langs Norges kystlinje, der strækker sig over 2.400 sømil. Du skal vælge den klassiske 12-dages rejse, hvis du vil have den fulde oplevelse af kystbyerne. 

Du krydser polarcirklen - ikke én men to gange! Polarcirklen markerer at du befinder dig i/uden for lysets land dvs. hvor der er mulighed for at opleve nordlys og midnatsol. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor varitation i seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du sejler forbi flere end 100 fjorde og 1000 bjerge. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

Find først din årstid

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider - forår, sommer, efterår og vinter. Hver sæson byder på nye oplevelser i et helt nyt lys, når du både sejler nordgående og sydgående.

Afsejlingstidspunktet afspejer sig i både de mulige tilvalgsudflugter, fjorde samt de lokale råvarer, der serveres ombord. 

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. Du besøger Geirangerfjorden på den nordgående sejlads i juni til august.
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel er fantastiske i det vinterhvide landskab. 
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du sejler fra det koldere nord mod det varmere syd og kan dermed opleve flere "årstider" på én rejse. Du besøger Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden på den nordgående sejlads i september og oktober

Vi hjælper gerne med at finde den årstid der passer til dig - du kan også læse om årstiderne her

Ruteplan

Bergen til Kirkenes med Hurtigruten 7 dage

Vi tager forbehold for ændringer i ruteplanen. Du kan se ruteplanen for de forskellige årstider her.

Nordgående program

Dag 1: Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd de mange restauranter og caféer.

Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke.

Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid.

 
Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Om sommeren fra juni til august: Vi besøger den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

I efteråret fra september til oktober:
 Vi sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Priser og udflugtsprogram for dag 2 (Tilkøb).

 
Dag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. 

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Priser og udflugtsprogram for dag 3 (Tilkøb).

 
Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66o 33′ Nord er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Priser og udflugtsprogram for dag 4 (Tilkøb).

 
Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Priser og udflugtsprogram for dag 5 (Tilkøb).

 
Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Priser og udflugtsprogram for dag 6 (Tilkøb).

Sydgående program

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

Dag 7: Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Priser og udflugtsprogram for dag 7 (Tilkøb).

 
Dag 8: Hammerfest og Tromsø

Start eksempelvis din dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse – en Midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Priser og udflugtsprogram for dag 8 (Tilkøb).

 
Dag 9: Vesterålen og Lofoten

Turen går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslået Trollfjorden. Der er også mulighed for at tage med på en spektakulær RIB båd safari gennem Lofoten under midnatsolen (se tilvalgs udflugter)!

Priser og udflugtsprogram for dag 9 (Tilkøb).

 
Dag 10: Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen (Se udflugt).

Priser og udflugtsprogram for dag 10 (Tilkøb).

 
Dag 11: Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve dejlige Trondheim. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej (se udflugt), og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som er den vigtigste norske eksporthavn for tørrfisk.

Priser og udflugtsprogram for dag 11 (Tilkøb).

 
Dag 12: Bergen,  rejsen ender

Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Tag med dig dine minder hjem om verdens smukkeste sørejse, og dine oplevelser ombord.

 

Kahytter

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se kahytskategorierne og læs mere Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig basic (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig basic (USPT/UNT)

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N select: 

 • Enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 12 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering.

Kategori U select

 • Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de skibe der er renoveret i 2016 er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 12 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Kampagne:

Vi gi'r flybilletten til/fra København eller Billund + transfer tur/retur i Norge.

 • Rejs mellem 1. og 31. april eller 1. juli og 31. oktober 2022
 • Betal kun 20% ved bestilling og restbeløbet på 80% betales 90 dage før afrejse
 • Bestil mellem 26. og 30. nov. 2021
 • Du kan finde information om betingelser i bjælken til højre 

Inkluderet:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg
 • Fly fra København eller Billund tur/retur (hvis du rejser i kampagneperioden)
 • Transfer til/fra lufthavn i Norge (hvis du rejser i kampagneperioden)
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select" og "platinium" kahytter og gælder ikke ved "basic") 


Ikke inkluderet:

 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestillingforsikring


Mulige tilkøb:

 • Udflugter - Find program her
 • Hotel i Bergen - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes
 • Vinpakke - En flaske vin til hvert aftensmåltid
 • Afbestillingforsikring

 
Du får de laveste priser ved at bestille tidligt
De laveste priser er dem, der sælges først, og priser afhænger af tilgængelighed. Frapriserne er med udgangspunkt i indvendige kahytter ved to personer i kahytten. Alle priser er flydende ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af bl.a. afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibene. 

 
Særlige betalingsvilkår
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositum udgør på denne rejse kun 20%, mens restbetalingen på 80% forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen, forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden

Loading...