Bestil

Hurtigruten Kampagne Kirkenes - Bergen | 6 dage

Den klassiske sydgående rejse langs Norges kyst

Oplev verdens smukkeste sørejse med Hurtigruten på denne 6-dages klassiske tur langs Norges kyst. Rejs mellem 1. maj og 30. september 2024 og få flybilletten med i prisen! Bestil senest d. 25. marts 2024.

In stock
Travel Code
KAMPAGNE-001

Det kan du glæde dig til på den sydgående rejse

down v arrow

En rejse der starter 500 km nord for polarcirklen i Kirkenes og sydgående mod Bergen. Du besøger besøger 34 havne langs Norges kystlinje. Du skal vælge den klassiske 6-dages rejse, hvis du vil opleve noget af den smukkeste natur langs Norges kyst, når vi sejler igennem Vesterålen og Lofoten. Du besøger de samme små byer på den sydgående rejse som på den nordgående rejse. Forskellen består af, at du på den sydgående rejse besøger byerne på et andet tidspunkt af døgnet end den nordgående. Dermed vil der også være nye udflugtsmuligheder. 

Du oplever spektakulære fjelde, historiske og små byer samt magiske fjorde såsom den smalle Trollfjord (forår) og Lyngenfjorden (forår). Den usynlige grænse ved Polarcirklen krydser du en gang og sejler væk fra lysets land dvs. området hvor der er mulighed for at opleve midnatsol. Der er mange oplevelser uanset årstid! Tilvælg f.eks. en nat på hotel i Kirkenes inden du stævner ud på verdens smukkeste sørejse. 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation af seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Ruteplan

down v arrow


6-Day Norwegian Voyage | Kirkenes to Bergen

Vi tager forbehold for ændringer i ruteplanen. Du kan se ruteplanen for de forskellige årstider her.

Sydgående program

down v arrow

Dag 1 (7). Kirkenes

Rejsen begynder i Kirkenes om formiddagen (vi anbefaler derfor at tage en nat i Kirkenes inden afrejse). Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og vinteren er kold med sne og med mulighed for vinteraktiviteter. Den lokale befolking snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. 

Dag 2 (8). Hammerfest og Tromsø

I dag besøger vi to byer, der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start din dag tidligt med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen (maj-oktober). Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest, der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning. Kan du lide rejer? Så glæd dig til et stop i Lyngenfjorden, der er kendt for sine fjordrejer. Vi besøger fjorden fra april til start juni. Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også kaldes Nordens Paris. Deltag f.eks. i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnats koncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

Dag 3 (9). Vesterålen og Lofoten

Denne dag er for mange et højdepunkt på rejsen, hvor vi sejler i øriget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. Du besøger Trondenes middelalderkirke og lærer om historien og naturen. Fra skibet kan du også se Trondenes kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter; Trollfjorden. Hvis forholdene tillader det så sejler vi ind til den imponerende og storslåede, men smalle, Trollfjorden (maj til oktober). Ved Trollfjorden har du også mulighed for at se de store havørne (Find udflugt under tilkøb).

Dag 4 (10). Polarcirkelen og De Syv Søstre

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem, der er interesserede. Vi sejler forbi de syv søstre, der også har tilknytning til fjeldet Torghatten, hvor der medføler en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarv, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

Dag 5 (11). Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har en mulighed til at opleve Trondheim til fods eller tage med på en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet. Det er Skandinaviens største middelalderbygning. Vi sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Langs kysten ser vi, hvor vigtig fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, hvor den spektakulære Atlanterhavsvej også kan opleves. Kristiansund regnes som Norges hovedstad for tørret torsk "klippfisk", som er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Dag 6 (12). Bergen

Den imponerende runderejse langs Norges kyst afsluttes, når Hurtigruten lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder med hjem om verdens smukkeste sørejse og dine oplevelser ombord.

NB! Bemærk at det er en 6-dages rejse, men på oversigten står der fra 7-12, fordi returrejsen fra Kirkenes til Bergen er en del af en rundrejse. Dagene vil også afspejle sig i koderne for udflugterne.

Kahytter

down v arrow

Du kan se alle kahytskategorierne og læs mere Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig basic (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspcecificeret udvendig basic (USPT/UNT)

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N select: 

 • Enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U select: 

 • Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kampagne – bestil senest 25. marts 2024

down v arrow

Fly inkluderet fra København eller Billund, mod tillæg, tur/retur + du får også transfer til/fra lufthavnen i Norge til skibet.

Ønsker du ikke fly og transfer inkluderet, giver vi i stedet 750 kroner i rabat pr person.

Bestil

 

Periode: 01.05.2024-30.09.2024. Varighed: 5 nætter

Fra 9.402,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Kampagne:

Køb din pakkerejse med sejlads og fly inkluderet til/fra København eller Billund + transfer til/fra lufthavn i Norge.

 • Betal kun 35% ved bestilling og restbeløbet på 65% betales 100 dage før afrejse
 • Rejs mellem 1. maj til og med 30. september 2024
 • Du kan finde information og betingelser i bjælken til højre

Inkluderet:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg. 
 • Fly fra København eller Billund tur/retur (tillæg for Billund er DKK 750 pp)
 • Transfer til/fra lufthavn i Norge
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad).
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select" og "platinium" kahytter og gælder ikke ved "basic") 

Ikke inkluderet:

 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Mulige tilkøb:

 • Udflugter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Du får de laveste priser ved at bestille tidligt.
De laveste priser er dem, der sælges først, og priser afhænger af tilgængelighed. Frapriserne er med udgangspunkt i indvendige kahytter ved to personer i kahytten. Alle priser er flydende ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer  afhængigt at bl.a. afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibene. Frapriserne er derfor med forbehold for ændringer.

 
Særlige betalingsvilkår
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 100 dage før afrejse. Er der mindre end 100 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden