INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Hurtigruten langs Norges kyst

Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Tag med på 8 dages nordlysrejse langs Norges kyst med Hurtigruten, hvor du har enestående muligheder for at opleve magien danse på himlen. Rejsen slutter med en nat på hotel i Kirkenes.

In stock
Travel Code
HR-005
Det kan du glæde dig til

Hop med ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib, og jagt nordlyset langs verdens smukkeste kyststrækning. Turen starter i Bergen i det sydlige Norge, der er bedst kendt som indgangen til de norske fjelde. De næste 7 dage vil skibet bære dig sikkert op langs kysten og tage dig forbi høje fjelde, dybe fjorde og hyggelige havnebyer. Jo længere nordpå vi kommer, jo større er chancerne for at se nordlyset danse henover himlen. 

Der er mulighed for at tilkøbe en række spændende udflugter, der sikrer, at du får det maksimale ud af kystbyernes kultur, historie og daglige liv. Du har også mulighed for at gå rundt i de små byer og opleve den fantastiske stemning på egen hånd. Rejsen slutter i nordlige Kirkenes, der har den russiske grænse som nær nabo. Efter en dejlig overnatning på hotel i Kirkenes, går turen hjem til Danmark igen.


Denne nordlysrejse er med fly fra Danmark tur/retur, helpension og en fantastisk sørejse på Hurtigrutens expeditionsskib. Vil du med? 


Dagsprogram

Dag 1. Rejsens start i Bergen
Vi flyver fra Danmark til Bergen, der siges at være indgangen til de Norske fjorde. Bergen er blandt andet kendt for Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. De fine træhuse toner op langs havkanten som et bevis på, at historien tilbage fra 1300-tallet fortsat lever. Skibet sejler først om aftenen.


Dag 2. Besøg i Ålesund
Sejlturen går nordover til Ålesund, der er det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er byen, der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, så sejler vi ind i ægte vikingeland, hvor de store vikingehøvdinge regerede i en svunden tid.


Dag 3. Fjorde og kongernes by
Trondheim byder på den flotte Nidarosdomen, der er en domkirke, som stadig er hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Byen har også en del velbevarede gamle træhuse, hvilket ses i den gamle bydel Bakklandet, hvor gamle farverige træhuse udsmykker gaden. 

Anbefalede udflugter (tilkøb):

3B Trondheim med NidarosdomenDag 4. Polarcirkelen og Lofoten
En af dagens højdepunkter er at krydse polarcirklen, inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. Hold øjnene mod himlen, da der er gode chancer for nordlys, når vi har krydset polarcirklen.

Anbefalede udflugter (tilkøb):

4C Oplev Bodø og saltstraumen


Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til den arktiske hovedstad Tromsø. Tromsø er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Anbefalede udflugter (tilkøb):

5B Hundeslædekørsel Tromsø


Dag 6. Honningsvåg og Nordkap
Rejsen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor det er muligt at møde de lokale samere. Eksperter siger, at der er bedst muligheder for at opleve nordlyset her længst mod nord, så vi er håbefulde.

Anbefalede udflugter (tilkøb):

6A Nordkap


Dag 7. Kirkenes - 500 km nord for polarcirklen
Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Vi bor centralt i Kirkenes, hvor der er tid til at udforske byen på egen hånd. (Der er ikke frokost og aftensmad inkluderet efter ankomst til Kirkenes).

Anbefalede udflugter (tilkøb):

7A Grænsen til Rusland


Dag 8. Hjemrejse
Efter en god morgenmad på hotellet, tager vi flyet tilbage til Danmark.

Skibe og kahytter

På denne rejse indkvarteres du ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe. Et ekspeditionsskib betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt. Arbejdssproget på båden er derfor engelsk og norsk. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har et stort udvalg af spændende udflugter. 

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet. Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

 • Indvendig kahyt
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer. 
 • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendig kahyt med dobbeltseng
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten. 
Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 47: Startdato 19.11.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 49: Startdato 29.11.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 2: Startdato 07.01.2020 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 3: Startdato 13.01.2020 varighed 7 nætter

Udsolgt
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse tur/retur fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
 • Transfer til/fra lufthavnene i Norge
 • Sejlads ombord på ekspeditionsskib inkl. helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • En nat på hotel i Kirkenes inkl. morgenmad

Skibe:
 • MS Nordkapp afrejse d. 19 november 2019
 • MS Nordnorge afrejse d. 07 januar 2020

Bemærkninger:
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved Ruby Rejsers grupperejser. 

Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give nordlysgaranti.

 

Bestiller du online trækkes depositum med det samme.

Gå til toppen af siden