Bestil

Jagt nordlyset med Hurtigruten

Sydgående sejlads fra Kirkenes til Bergen

Tag med på et arktisk eventyr fra Kirkenes til Bergen ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i jagten på det magiske nordlys. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder. 

In stock
Travel Code
HR-004

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Dette eventyr starter 500 km nord for polarcirklen! Efter afrejse fra København eller Billund ankommer vi til Kirkenes, i det nordligste Norge.

Efter en overnatning i Kirkenes, vil vi vil de efterfølgende dage bo ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe, hvor vi skal på en betagende sørejse ned langs den norske kyst. Vi krydser polarcirklen og oplever så småt lyset vende tilbage i dagstimerne, men bevarer stadig gode muligheder for at se nordlyset i aftentimerne. Undervejs vil der være mulighed for at komme på spændende udflugter og du kan desuden vælge mellem en gratis udflugt i Hammerfest eller i Trondheim. Du kan også vælge at gå rundt i de små byer på egen hånd og suge stemningen til dig.


Ruten

down v arrow

Kort for strækningen fra Kirkenes til Bergen

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst Kirkenes

Efter ankomst til Kirkenes bliver vi transporteret til hotellet, hvor du kan slappe af og muligvis få det første glimt af Nordlys, hvis du er heldig. Kirkeness er en fantatsisk lille by i Finnmark med en lokalbefolkning, som i høj grad lever af og i pagt med naturen. Her fornemmer man virkelig det arktiske Nordnorge, som er milevidt fra den sydlige del af landet, som vi oplever sidst på rejsen.  

 

Dag 2. Ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib

Dagen starter med en lækker morgenmad på hotellet i Kirkenes, inden turen går mod havnen og ombordstigning på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Du har endnu kun set en brøkdel af det, som Norges kyst byder på af oplevelser, og spændende eventyr venter forude. Du kan nyde en lækker frokost ombord på skibet, mens vi sejler ud fra Kirkenes på Varangerfjorden.
Med det vilde og utæmmede Barentshav som scene, når vi forlader Kirkenes, får du et godt indblik i den dramatiske kystnatur langt mod nord. Senere lægges til kaj i Vardø, hvor det første indtryk af kystkulturen venter. Vardø er en lille fisker- og handelsby med en gammel fæstning fra 1737. Vi sejler herfra videre til Båtsfjord og Berlevåg.

 

Dag 3. Den arktiske hovedstad

Vi tager i dag afsked med Finnmarkens vildmark. Midt om natten lægger vi til i Mehamn. Luk ikke øjnene endnu, men tag i stedet varmt tøj på og gå med ud i polarnatten for at se om du kan spotte det magiske nordlys. Undervejs sejler vi forbi nogle af de mest nordlige fiskersamfund og på Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. I Hammerfest kan du gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”. Sidste destination for dagen er Tromsø. I og omkring Tromsø er der de bedste forhold til at spotte nordlys, så er vi heldige byder polarnatten også her på en fortryllende dans af nordlyset over den mørke stjernehimmel.

Mulig valgfri udflugt (også muligt at tilkøbe ombord):

8B  Hammerfest - verdens nordligste by 

 

Dag 4. Harstad og dramatiske lofoten

Sov ikke for længe! For mange er det et af dagens højdepunkter at sejle i det smukke ørige Vesterålen til magiske Lofoten. Området er kendt for sit smukke landskab med høje fjelde, vild natur og charmerende små fiskevær. På udflugten "En smagsprøve af Vesterålen" kan du se den uberørte natur ved Harstad og Trondenes kirke, der er et af landets flotteste steder fra middelalderen. Bliver du ombord, kan du se kirken, når vi sejler mod Risøyrenna, der er en kun 7 meter dyb rende, der blev gravet for Hurtigruten i 1920’erne.
Vi fortsætter fra Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej sydover ser det ud som om, at vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning mellem fjeldene ved Raftsundet, hvor vi kommer til den snævre Trollfjord. Da mørket er faldet på, kan vi ikke sejle ind i fjorden. Dagen slutter ved Svolvær – også kaldt Lofoten. Her kan du eksempelvis tage hen til Magic Ice, der byder på forskellige isskulpturer (ikke en del af Hurtigrutens udflugter).

 

Dag 5. Helgelandskysten og polarcirklen

Om morgenen krydser vi polarcirklen og forlader det arktiske nord, hvilket markeres med en ceremoni på dækket. At krydse polarcirklen er bestemt et af højdepunkterne på dagen. Linjen for polarcirklen er markeret med en globus på en lille ø, og vi samles alle på dækket, hvor der tilbydes smagsprøver på en skefuld tran, der er super sundt for kroppen. Tager du udfordringen op, får du lov til at beholde skeen og kan tage et ekstra lille minde med hjem fra din sejlads.
Helgelandskysten har utallige holme, frugtbare landbrugsområder og stejle fjelde. De magiske fjelde kommer på rad og række. Der findes mange myter og legender om denne del af kysten. På strækningen oplever du eksempelvis de syv søstre, der er mellem 910 og 1072 meter høje. Ifølge legenden blev de syv søstre til sten, fordi de glemte at gemme sig for solen.

 

Dag 6. Trondheim, de gamle byer og havet

Om morgenen ankommer du tidligt til Trondheim. Her kan du se Norges eneste katedral i gotisk stil – den mægtige Nidarosdomen. Hurtigruten sejler ud gennem Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Vi sejler her forbi Munkholmen og tusindvis af øer, før vi lægger til kaj ved Norges klipfiskhovedstad, Kristiansund. Vi krydser herfra det åbne hav på vej videre til Molde.

Mulig valgfri udflugt (også muligt at tilkøbe ombord):

11A Trondheim med Nidarosdomen 

 

Dag 7. Fra Ålesund til Bergen

Verdens smukkeste sørejse er snart ved sin ende. Inden rejsen slutter, når vi til Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Der tjekkes ud af kahytten, og du kan nyde den sidste del af kysten, inden vi lægger til i Bergen. Du har nu tilbagelagt ca. 1300 sømil med unikke og uforglemmelige kysteventyr. Ved ankomst til havnen er der transfer med bus direkte tilbage til lufthavnen, hvor du flyver hjem samme dag.

Skibe og kahytter

down v arrow

Efter vores første overnatning på hotel i Kirkenes, er skibet vores flydende hotel hele vejen frem til Bergen. Et ekspeditionsskib betyder, at der om bord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt. Arbejdssproget på båden er derfor enten engelsk eller norsk. I din kahyt ombord kan du vælge at slå en "nordlys-alarm" til på din telefon, så du får besked, hvis der spottes nordlys på himlen.

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet. Vi har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Du kan vælge mellem følgende kahytstyper:

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.
 • Udvendige kahytter (kan have begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt fx ved en redningsbåd, der skærmer lidt for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendige kahytter med dobbeltseng
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltseng og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne have mulighed for nyde udsigter ved at opholde dig i kahytten.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 25.09.2023

København → Oslo → Kirkenes   Kl. 15.25 - 20.00

Bergen → København                 Kl. 18.50 - 20.10

Billund → Oslo → Kirkenes          Kl. 06.00 - 11.00

Bergen → Oslo → Billund            Kl. 17.40 -21.40

  

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Jagt nordlyset med Hurtigruten
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”) 
 • Transfer til/fra lufthavnene i Norge
 • Hotelovernatning i Kirkenes inkl. aftensmad og morgenmad
 • 6 dage ombord på skibet med helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)
 • Ophold i valgt kahytskategori (uspecificeret indvendig kahyt, udvendig kahyt eller Arctic superior kahyt)
 • 1 valgfri udflugt - vælg imellem:
  • Udflugt 8B ”Hammerfest - Verdens nordligste by”
  • Udflugt 11A ”Trondheim med Nidarosdomen”
 • Dansk rejseleder

Skibe:

Mulige tilkøbsudflugter:
Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på skibet. Ekstra udflugter er ikke inkluderet i prisen.


Bemærkninger:
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved grupperejser. 

Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give nordlysgaranti.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden