Kirkenes - Bergen | 6 dage

Den klassiske rejse med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på den klassiske sydgående rejse med Hurtigruten langs Norges smukke kystlinje, og oplev et hav af skønne kystbyer, høje fjelde og lokale smagsoplevelser fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd.

In stock
Travel Code
HR-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev hele Norges kyst fra nord til syd
blue encircled check Vælg selv de udflugter, du ønsker at komme på
blue encircled check Noget af den smukkeste natur, Skandinavien har at byde på
calendar iconIndividuel afrejsedag
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til en 6-dages rejse med Hurtigruten, der går fra nord mod syd. Turen er den korteste version af de klassiske kystrejser med Hurtigruten, hvor du oplever den smukkeste natur, som norden har at byde på. Rejsen starter 500 km nord for polarcirklen i Kirkenes og går sydpå mod Bergen gennem bl.a. Vesterålen og Lofoten. Undervejs besøger du 34 havne langs kystlinjen, der er kendt som verdens smukkeste.

Du oplever spektakulære fjelde, historiske byer samt magiske fjorde såsom den smalle Trollfjord (forår) og Lyngenfjorden (forår). Du starter i lysets land, hvor der er mulighed for at opleve nordlyset om vinteren og midnatsolen om sommeren, inden du krydser den usynlige grænse ved Polarcirklen. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation af seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Glæd dig til en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Kort

down v arrow

6-Day Norwegian Voyage | Kirkenes to Bergen

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 (7). Kirkenes
Rejsen begynder i Kirkenes om formiddagen (vi anbefaler derfor at tage en nat i Kirkenes inden afrejse). Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og vinteren er kold med sne og med mulighed for vinteraktiviteter. Den lokale befolking snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. 

Dag 2 (8). Hammerfest og Tromsø
I dag besøger vi to byer, der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start din dag tidligt med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen (maj-oktober). Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest, der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning. Kan du lide rejer? Så glæd dig til et stop i Lyngenfjorden, der er kendt for sine fjordrejer. Vi besøger fjorden fra april til start juni. Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også kaldes Nordens Paris. Deltag f.eks. i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnats koncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

Dag 3 (9). Vesterålen og Lofoten
Denne dag er for mange et højdepunkt på rejsen, hvor vi sejler i øriget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. Du besøger Trondenes middelalderkirke og lærer om historien og naturen. Fra skibet kan du også se Trondenes kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter; Trollfjorden. Hvis forholdene tillader det så sejler vi ind til den imponerende og storslåede, men smalle, Trollfjorden (maj til oktober). Ved Trollfjorden har du også mulighed for at se de store havørne (Find udflugt under tilkøb).

Dag 4 (10). Polarcirkelen og De Syv Søstre
Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem, der er interesserede. Vi sejler forbi de syv søstre, der også har tilknytning til fjeldet Torghatten, hvor der medfølger en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarv, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

Dag 5 (11). Trondheim og Kristiansund
Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har en mulighed til at opleve Trondheim til fods eller tage med på en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet. Det er Skandinaviens største middelalderbygning. Vi sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Langs kysten ser vi, hvor vigtig fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, hvor den spektakulære Atlanterhavsvej også kan opleves. Kristiansund regnes som Norges hovedstad for tørret torsk "klippfisk", som er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Dag 6 (12). Bergen
Den imponerende rundrejse langs Norges kyst afsluttes, når Hurtigruten lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder med hjem om verdens smukkeste sørejse og dine oplevelser ombord.

NB! Bemærk at det er en 6-dages rejse, men på oversigten står der fra 7-12, fordi returrejsen fra Kirkenes til Bergen er en del af en rundrejse. Dagene vil også afspejle sig i koderne for udflugterne.

Skib og kahytter

down v arrow

Hvilket skib du sejler med er afhængig af afrejsetidspunktet. Du kan læse mere om Hurtigrutens skibe her og se alle kahytskategorierne her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

 • Uspecificeret indvendig basic (USPI):
  Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 • Uspecificeret udvendig basic (USPT/UNT):
  Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 • Kategori N select - kundernes favorit: 
  Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Der er vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

 • Kategori U select: 
  Dette er en af de dyrere kahytstyper. Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne, du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Hvilken årstid skal du vælge?

down v arrow

Det er muligt at rejse på alle årets fire årstider - forår, sommer, efterår og vinter. Hver sæson byder på nye oplevelser i et helt nyt lys, når du både sejler nordgående og sydgående. Afsejlingstidspunktet afspejler sig i både de mulige tilvalgsudflugter, fjorde samt de lokale råvarer, der serveres ombord. 

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. Ønsker du at opleve Geirangerfjorden, så er det i juni til august.
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, prøve vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel i det vinterhvide landskab. Vi har også nordlysrejser, der er pakkede og klar: Find alle de bedste tilbud på nordlysrejser med fly tur/retur her
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du besøger desuden Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden.

Find din årstid her.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • 6 dages sejlads med Hurtigruten i kahytskategori efter eget valg.
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select"-kahytter) 

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur
 • Transfer 
 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

Mulige tilkøb:

 • Fly tur/retur - Vi hjælper gerne med at lave det til en samlet rejse. Gør venligst opmærksom på dette inden bestilling, hvis det ønskes.
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
 • Udflugter - find udflugtsprogram her
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Kahytsnummer mod tillæg (med forbehold for tilgængelighed)
 • Afbestilling/rejseforsikring.

Priseksempler:

 • Frapris vinter: DKK 6.623,- pr. person
 • Frapris forår: DKK 9.550,- pr. person
 • Frapris sommer: DKK 11.261,- pr. person
 • Frapris efterår: DKK 6.623,- pr. person

Ovenstående priseksempler tager udgangspunkt i to personer, der deler en indvendig kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter kan oplyses ved anmodning. Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.

Hurtigrutens prissystem
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Hurtigrutens priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Se alle vores rejser med Hurtigruten langs Norges kyst her.

Gå til toppen af siden