Kirkenes - Bergen

Den klassiske rejse med Hurtigruten

Tag med på den klassiske sydgående rejse med Hurtigruten langs Norges smukke kystlinje, og oplev et hav af skønne kystbyer, høje fjelde og lokale smagsoplevelser fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd.

In stock
Travel Code
HRG-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til en 6-dages rejse med Hurtigruten, der går fra nord mod syd. Turen er en kort version af den klassiske sørejse langs Norges kyst, og du oplever noget af den smukkeste natur, som norden har at byde på. Rejsen starter 500 km nord for polarcirklen i Kirkenes og går sydpå mod Bergen gennem bl.a. Vesterålen og Lofoten. Undervejs besøger du 34 havne langs kystlinjen, der er kendt som verdens smukkeste.

Du oplever spektakulære fjelde, historiske byer samt magiske fjorde såsom den smalle Trollfjord (forår) og Lyngenfjorden (forår). Du starter i lysets land, hvor der er mulighed for at opleve nordlyset om vinteren og midnatssolen om sommeren, inden du krydser den usynlige grænse ved Polarcirklen. Der er mange oplevelser uanset årstid!

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation af seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Glæd dig til en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Vi starter turen med en overnatning på hotel i Kirkenes, inden vi går ombord på Hurtigruten.

Kort

down v arrow

6-Day Norwegian Voyage | Kirkenes to Bergen

Dagsprogram på skibet

down v arrow

Dag 1. Ankomst Kirkenes
Efter ankomst til Kirkenes bliver vi transporteret til hotellet, hvor du kan slappe af og opleve Kirkenes. Kirkenes er en fantatsisk lille by i Finnmark med en lokalbefolkning, som i høj grad lever af og i pagt med naturen. Her fornemmer man virkelig det arktiske Nordnorge, som er milevidt fra den sydlige del af landet, som vi oplever sidst på rejsen. 

Dag 2. Ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib
Dagen starter med en lækker morgenmad på hotellet i Kirkenes, inden turen går mod havnen og ombordstigning på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Du har endnu kun set en brøkdel af det, som Norges kyst byder på af oplevelser, og spændende eventyr venter forude. Du kan nyde en lækker frokost ombord på skibet, mens vi sejler ud fra Kirkenes på Varangerfjorden.
Med det vilde og utæmmede Barentshav som scene, når vi forlader Kirkenes, får du et godt indblik i den dramatiske kystnatur langt mod nord. Senere lægges til kaj i Vardø, hvor det første indtryk af kystkulturen venter. Vardø er en lille fisker- og handelsby med en gammel fæstning fra 1737. Vi sejler herfra videre til Båtsfjord og Berlevåg.

Dag 3. Hammerfest og Tromsø
I dag besøger vi to byer, der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start din dag tidligt med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen (maj-oktober). Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest, der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning. Kan du lide rejer? Så glæd dig til et stop i Lyngenfjorden, der er kendt for sine fjordrejer. Vi besøger fjorden fra april til start juni. Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også kaldes Nordens Paris. Deltag f.eks. i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnats koncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

Dag 4. Vesterålen og Lofoten
Denne dag er for mange et højdepunkt på rejsen, hvor vi sejler i øriget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. Du besøger Trondenes middelalderkirke og lærer om historien og naturen. Fra skibet kan du også se Trondenes kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter; Trollfjorden. Hvis forholdene tillader det så sejler vi ind til den imponerende og storslåede, men smalle, Trollfjorden (maj til oktober). Ved Trollfjorden har du også mulighed for at se de store havørne (Find udflugt under tilkøb).

Dag 5. Polarcirkelen og De Syv Søstre
Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem, der er interesserede. Vi sejler forbi de syv søstre, der også har tilknytning til fjeldet Torghatten, hvor der medfølger en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarv, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

Dag 6. Trondheim og Kristiansund
Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har en mulighed til at opleve Trondheim til fods eller tage med på en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet. Det er Skandinaviens største middelalderbygning. Vi sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Langs kysten ser vi, hvor vigtigt fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, hvor den spektakulære Atlanterhavsvej også kan opleves. Kristiansund regnes som Norges hovedstad for tørret torsk "klippfisk", som er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Dag 7. Bergen
Den imponerende rundrejse langs Norges kyst afsluttes, når Hurtigruten lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder med hjem om verdens smukkeste sørejse og dine oplevelser ombord.

NB! Bemærk at det er en 6-dages rejse, men på oversigten for udflugter står der fra 8-12, fordi returrejsen fra Kirkenes til Bergen er en del af en rundrejse.

Skibe

down v arrow

På afgangen d. 02.06.2024 sejles der med skibet MS Polarlys
På afgangen d. 16.06.2024 sejles der med skibet MS Nordnorge
På afgangen d. 27.06.2024 sejles der med skibet MS Nordnorge

Kahytter

down v arrow

Uspecificeret polar indvendig kahyt (USPI):
Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspecificeret polar udvendig kahyt (USPT):
Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspecificeret Artic superior udvendig kahyt (USPB):
Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Der er vindue med god udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Fly- og sejltider

down v arrow

Den 2. juni – 8. juni 2024:

  Udrejse den 2. juni 2024:

  • Afgang fra København lufthavn kl. 15.25
   Ankomst i Oslo Lufthavn kl. 16.35
  • Afgang fra Oslo lufthavn kl. 18.25
   Ankomst i Kirkenes lufthavn kl. 20.30

   

  Hurtigruten den 3. juni 2024:

  • Afgang med skibet MS Polarlys kl. 12.30

   

  Hjemrejse den 8. juni 2024:

  • Ankomst med skib kl. 14:45
  • Afgang fra Bergen lufthavn kl. 18:55
  • Ankomst Københavns lufthavn kl. 20:15

   Den 16. juni – 22. juni 2024:

   Udrejse den 16. juni 2024:

   • Afgang fra København lufthavn kl. 15.25
    Ankomst i Oslo Lufthavn kl. 16.35
   • Afgang fra Oslo lufthavn kl. 18.25
    Ankomst i Kirkenes lufthavn kl. 20.30

    

   Hurtigruten den 17. juni 2024:

   • Afgang med skibet MS Nordnorge kl. 12.30

    

   Hjemrejse den 22. juni 2024:

   • Ankomst med skib kl. 14:45
   • Afgang fra Bergen lufthavn kl. 18:55
   • Ankomst Københavns lufthavn kl. 20:15

    

   Den 27. juni – 3. juli 2024:

   Udrejse den 27. juni 2024:

   • Afgang fra København lufthavn kl. 15.25
    Ankomst i Oslo Lufthavn kl. 16.35
   • Afgang fra Oslo lufthavn kl. 18.25
    Ankomst i Kirkenes lufthavn kl. 20.30

    

   Hurtigruten den 28. juni 2024:

   • Afgang med skibet MS Nordnorge kl. 12.30

    

   Hjemrejse den 3. juli 2024:

   • Ankomst med skib kl. 14:45
   • Afgang fra Bergen lufthavn kl. 18:55
   • Ankomst Københavns lufthavn kl. 20:15

    

   Der tages forbehold for ændringer.

   Bestil

   Antal rejsende
   Vælg antal af rejsende
   Afrejsedato
   Vælg afrejsedato
              

   Uge 23: Startdato 02.06.2024 varighed 6 nætter

   Fra 10.498,- DKK

   Uge 25: Startdato 16.06.2024 varighed 6 nætter

   Fra 10.998,- DKK
   down v arrow

   Praktiske informationer

   down v arrow

   Inkluderet i prisen

   • 6 dages sejlads i delt polar indvendig kahyt med helpension
   • Fly tur/retur (København-Oslo-Kirkenes og Bergen-København)
   • 23 kg indtjekket bagage
   • 8 kg håndbagage
   • Ophold i delt dobbeltværelse på Thon Hotel Kirkenes med morgenmad

   Tilkøb og tillæg (pris pr. person)
   Aftales og afregnes direkte med Ruby Rejser.

   Gå til toppen af siden