INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Magisk nordlys langs Norges kyst med dansk rejseleder

Eventyret starter 500 km nord for polarcirklen

En spændende rejse til det nordligste Norge med enestående muligheder for at opleve det magiske nordlys. Ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe med helpension, tilbyder vi denne skønne sørejse langs Norges kyst. 

Afrejse: 20 november 2019, 24 november 2019, 7 januar 2020 og 6. februar 2020.

8.498,00 kr
In stock
Travel Code
HR-004
Magiske nordlys i polarmørket.

Vi flyver fra København og turen starter i Kirkenes ikke langt fra den russiske grænse. Herfra tager vi på guidet tur ud i polarmørket på jagt efter det fortryllende nordlys - aurora borealis. Vi vil de efterfølgende 6 dage bo ombord på enten MS Kong Harald, MS Polarlys eller MS Trollfjord, hvor vi starter en betagende sørejse på 2500 km ned langs den norske kyst.

Vi krydser polarcirklen og oplever så småt lyset vende tilbage i dagstimerne, men bevarer stadig gode muligheder for at se nordlyset i aftentimerne. Undervejs vil der være mulighed for at tilkøbe spændende udflugter både på forhånd og ombord. Du kan også vælge at gå rundt i de små byer på egen hånd og suge stemningen til dig.

Vi tilbyder rejsen til dig med fly fra København t/r, transfers, guidet tur i Kirkenes, skønt hotel i Kirkenes, valgt kahyt og helpension ombord på skibet. 

Vil du med?


Livet ombord på Hurtigrutens skibe

Efter vores første overnatning på hotel i Kirkenes er skibet vores flydende hotel hele vejen frem til Bergen. 

Et ekspeditionsskib betyder, at der om bord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor engelsk. 

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter. Skibet har et omfattende program med tilbud til alle rejsedeltagere. Kyndige eksperter formidler deres viden gennem forelæsninger ombord.

Du kan ombord på telefonen i kahytten vælge at tilmelde "nordlys alarm". Hermed bliver du kontakten i den kahyt, når man har spottet nordlys på himlen.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Kirkenes og udflugt på jagt efter nordlys

Du flyver fra København til Kirkenes. Du befinder dig nu ved porten mod øst. Du er længere mod øst end både Istanbul og st. Petersborg og er ikke mange kilometer fra den russiske grænse. Det ses ved at skiltene både er på norske og russisk. Vi starter rejsen med en udflugt ud i polarmørket mod den Russiske Grænse på jagt efter det betagende nordlys. Vores lokale guide i Kirkenes har kigget på prognoserne for den magnetisk aktivitet og udflugten varer ca. 2 timer. Efterfølgende bliver vi kørt til hotellet, hvor du kan slappe af på hotellet.

Dag 2. Kirkenes – Porten til Øst

Dagen efter ankomsten kan du nyde en lækker morgenmad og gå på opdagelse i Kirkenes på egen hånd inden du sejler kl. 12.30 fra Kirkenes. Når du forlader Kirkenes, så har du kun set en brøkdel af det Norges kyst byder på af oplevelser. Du kan nu nyde en lækker frokost om bord på skibet når vi sejler ud fra Kirkenes på Varangerfjorden. Du får et godt indblik i Norges måske mest karakteristiske kystnatur, når Barentshavet bliver din arena ombord på Hurtigruten. Her kan du nyde Finnmarken fra søsiden, hvilket er et spektakulært syn udover de hvide vidder. Når der lægges til kaj i Vardø vil du få dit første indtryk af kystkulturen. Vardø er en lille fisker/handelsby med en gammel fæstning fra 1737. Vi sejler herfra videre til Båtsfjord og Berlevåg.

Dag 3. Den arktiske hovedstad og nordlys

Vi tager i dag afsked med Finnmarkens vildmark. Midt om natten lægger vi til i Mehamn. Luk ikke øjnene endnu, men tag i stedet varmt tøj på og gå med ud i polarnatten for at se om du kan spotte det magiske nordlys. Undervejs sejler vi forbi nogle af de mest nordlige fiskersamfund og på Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. I Hammerfest kan du gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”. Sidste destination for dagen er Tromsø, hvor vi lægger til kaj tidsnok til at du kan tage med på en udflugt til den spektakulær midnatskoncert i Ishavskatedralen. I og omkring Tromsø er der de bedste forhold til at spotte nordlys, så er vi heldige byder polarnatten også her på en fortryllende dans af nordlysets flamme over den mørke stjernehimmel.

Mulige udflugter (tilkøb):

8B  Hammerfest - verdens nordligste by  Pris DKK 774,-
8C Midnatskoncert (Tromsø) Pris DKK 600,-
8H Vintergåtur i Hammerfest - Livet på isen                   Pris DKK 835,


Dag 4: Harstad og dramatiske lofoten

Sov ikke for længe! For mange er det et af dagens højdepunkter at sejle i det smukke ørige Vesterålen til magiske Lofoten. Området er kendt for sit smukke landskab med høje fjelde, vild natur og charmerende små fiskevær. På udflugten "En smagsprøve af Vesterålen" kan du se den uberørte natur ved Harstad og Trondenes kirke, der er en af landets flotteste steder fra middelalderen. Bliver du ombord, kan du se kirken, når vi sejler mod Risøyrenna, der er en kun 7 meter dyb rende, der blev gravet for Hurtigruten i 1920’erne.

Vi fortsætter fra Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej sydover ser det ud som om at vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning mellem fjeldene ved Raftsundet, hvor vi kommer til den snævre Trollfjord. Da mørket er faldet på så kan vi ikke sejle ind i fjorden. Dagen slutter ved Svolvær – også kaldt Lofoten. Her kan du eksempelvis tage hen til Magic Ice, der byder på forskellige isskulpturer (ikke en del af Hurtigrutens udflugter).

Mulige udflugter (tilkøb)

9F Fiskelejevandring  Pris DKK 691,-
9D Lofoten til hest  Pris DKK 913,-
9A En smag af Vesterålen  Pris DKK 861,-
9G Fisketur i Lofoten Pris DKK 722,-


Dag 5: Helgelandskysten og polarcirklen

Om morgenen krydser vi polarcirklen og forlader det arktiske nord, hvilket markeres med en ceremoni på dækket. Helgelandskysten har utallige holme, frugtbare landbrugsområder og stejle fjelde. De magiske fjelde kommer på rad og række. Der findes mange myter og legender om denne del af kysten. På stækningen oplever du eksempelvis de syv søstre, der er mellem 910 og 1072 meter høje. Ifølge legenden blev de syv søstre til sten, fordi de glemte at gemme sig for solen.

Et af højdepunkterne på dagen er at vi krydser den usynlige linje - polarcirklen. Linjen er markeret med en globus på en lille ø og vi samles alle på dækket og du kan her få en smagsprøve på en skefuld tran, der siges at være sundt for kroppen. Tager du udfordringen må du få lov at beholde skeen og kan tage et ekstra lille minde med hjem fra din sejlads.  

Dag 6: Trondheim, de gamle byer og havet

Om morgenen ankommer du tidligt til Trondheim. Her kan du se Norges eneste katedral i gotisk stil – Nidarosdomen. Hurtigruten sejler ud gennem Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Vi sejler her forbi Munkholmen og tusindevis af øer før vi lægger til kaj ved Norges klipfiskhovedstad, Kristansund. Vi krydser herfra det åbne hav på vej videre til Molde.

Mulige udflugter (tilkøb):

11A Trondheim med Nidarosdomen  Pris DKK 691,-


Dag 7: Fra Ålesund til Bergen

Verdens smukkeste sørejse er snart ved sin ende. Inden rejsen slutter når vi til Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Der tjekkes ud af kahytten ca. kl. 10.00, og vi ankommer først til havnen kl. 14.30. Baggagen kan opbevares ved receptionen, så du kan nyde den sidste del af kysten. Når vi lægger til i Bergen, har du tilbagelagt ca. 1300 sømil med unikke og uforglemmelige kysteventyr. Ved ankomst til havnen er der transfer med bus direkte tilbage til lufthavnen, hvor du flyver hjem samme dag.

Kahytter på ekspeditionsskibene

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket kun betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet og vi har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne.

Indvendige kahytter

Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

Udvendige kahytter, hvor der kan være begrænset udsigt: 

Denne kahytstype har et form for vindue f.eks. koøje. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

Arctic superior udvendige kahytter med dobbeltsenge: 

Denne kahytstype har et vindue. kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 47: Startdato 20.11.2019 varighed 6 nætter

Fra 8.498,- DKK

Uge 48: Startdato 24.11.2019 varighed 6 nætter

Fra 8.498,- DKK

Uge 2: Startdato 07.01.2020 varighed 6 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 7: Startdato 06.02.2020 varighed 6 nætter

Fra 9.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse ud fra København via Oslo til Kirkenes 
  • Flyrejse hjem fra Bergen direkte til København 
  • Transfer til/fra lufthavnen i Norge
  • En hotelovernatning i Kirkenes inkl. morgenmad
  • 6 dage ombord på skibet med helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)
  • Uspecificeret udvendig kahyt med ko-øje (hvor der kan være begrænset udsigt) eller indvendig kahyt
  • Udflugt til den russiske grænse i Kirkenes.
  • Dansk rejseleder

Skibe

MS Kong Harald afrejser d. 22. november 2018 (UDSOLGT)
MS Polarlys afrejser d. 22. januar 2019 (UDSOLGT)
MS Trollfjord afrejser d. 15. januar 2019 (UDSOLGT)
MS Kong Harald afrejse 20. november 2019 og 6. februar 2020
MS Nordkap afrejse 24. november 2019 og 7. januar 2020


Fly information

København kl. 06.00 via Oslo til Kirkenes ankomst kl. 11.00
Bergen kl. 18.10 direkte til København ankomst kl. 19.30 
Flyinformationerne kan varierer i 2019 og 2020.

Mulige tilkøb Udflugter: 

Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på skibet. Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler at du bestiller udflugterne på forhånd, da vi ikke garantere plads og skibene selv fastsætter priser ombord. Udflugter kan også købes og betales ombord på skibet. Herunder kan du se nogle af de mest populære udflugter til denne rejse:

Hammerfest - verdens nordligste by (8B) - pris 774,- per person

Midnatskoncert i ishavskatedralen (Tromsø) (8C)  - pris 600,- per person

En smag af Vesterålen (fra Harstad til Sortland) 9A) - pris 861,- per person

Nidarosdomen i Trondheim (11A) - pris 691,- per person

Bemærkninger:

Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Vi gør opmærksom på at vi ikke kan give nordlysgaranti.

Ambassadør/tamkunderabatten kan ikke bruges ved Ruby Rejsers grupperejser. 

Gå til toppen af siden