Norges kyst med Hurtigruten

Oplev Norges kyst med sejlads med Hurtigruten

Norges kyst blomstrer med kulturelle seværdigheder, dybe fjorde, høje fjelde og hyggelige kystbyer. Vælg en sejlads ombord på Hurtigruten og oplev den fortryllende kyststrækning.

Se frem til en sejlads langs Norges smukke kyst

Uanset hvilken af de fantastiske sørejser ombord på Hurtigrutens skibe du vælger, har Norges kyst bestemt meget at byde på. På et krydstogt i Norge vil du kunne opleve enestående natur og et fantastisk dyreliv på verdens smukkeste sørejse. Du kan bl.a. udforske Tromsø i skønne Nordnorge eller tage på opdagelse efter det dansende nordlys –  mulighederne er mange! Uanset hvad vil en rejse langs Norges kyst byde på uberørt natur og vilde udsigter af smukke bjerge og fjorde.

På vores tre klassiske rejser med Hurtigruten er der afrejse året rundt, så du kan helt selv bestemme, hvilken årstid, du vil rejse i. Hver årstid byder på helt unikke oplevelser. Tager du afsted om vinteren, har du chance for at jage det fantastiske nordlys. På en sådan jagt vil du, hvis du er heldig, opleve himlen blive fyldt af et hypnotiserende grønt lys, der er vidt beskrevet som et af de smukkeste naturfænomener. Vælger du derimod at tage afsted om sommeren, kan du opleve midnatssolen, hvilket også er et helt specielt naturfænomen, du ikke vil gå glip af. Når du bestemmer dig for at tage afsted på en rejse langs Norges kyst med Hurtigruten, vil du opleve fænomenal, storslående natur og et sprudlende dyreliv.

Udfyld dine ønsker og vi skræddersyer et tilbud til dig

Læs mere
Side
per side

Items 1-10 of 17

Den klassiske rejse med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på den klassiske sydgående rejse med Hurtigruten langs Norges smukke kystlinje, og oplev et hav af skønne kystbyer, høje fjelde og lokale smagsoplevelser fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd.


 • Individuel afrejsedag
 • 5 nætter
Forespørg
Den klassiske sørejse med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på den nordgående, klassiske sørejse med Hurtigruten, hvor du oplever fantastiske udsigter og hyggelige havnebyer langs verdens smukkeste kyststrækning fra Bergen til Kirkenes. 


 • Individuel afrejsedag
 • 6 nætter
Forespørg
Unik rundrejse med både tog og krydstogt

Denne rundrejse med tog og skib viser dig det bedste af det sydlige Norge. Med Bergensbanen oplever du den bjergtagende norske natur, inden Hurtigruten viser dig de flotte fjorde mellem Bergen og Trondheim.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 4 nætter
Forespørg
Den klassiske rundrejse langs Norges kyst med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen, der anses som værende verdens smukkeste sørejse. Oplev spektakulære landskaber og hyggelige kystbyer undervejs.


 • Individuel afrejsedag
 • 11 nætter
Forespørg
Sydgående sejlads fra Kirkenes til Bergen

Tag med på et arktisk eventyr fra Kirkenes til Bergen ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i jagten på det magiske nordlys. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 6 nætter
Forespørg
Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Jagt nordlyset med Hurtigruten på verdens smukkeste sørejse. Fra farverige Bergen i syd til Kirkenes i det arktiske Nordnorge bliver du gang på gang betaget af naturen, kulturen og ikke mindst nordlyset.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 6 nætter
Forespørg
Nordgående sørejse fra Bergen til Kirkenes med Hurtigruten

Tag med på en nordgående sejlads med et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i sommerhalvåret og oplev de dybe fjorde og magiske fjelde på verdens smukkeste kyststrækning.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 7 nætter
Forespørg
Sydgående sørejse fra Kirkenes til Bergen med Hurtigruten

Tag med på en sydgående sejlads langs verdens smukkeste kystlinje. Ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib vil du opleve dybe fjorde, stejle fjelde, ren afslapning og hyggelige kystbyer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Den klassiske rundrejse langs Norges kyst med Hurtigruten

Tag med på Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen, der anses for at være verdens smukkeste sørejse – det forstår vi godt. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 11 nætter
Forespørg
Rundrejse - Bergen-Svalbard-Bergen | Juni til september 2024

Udforsk hele den norske vestkyst, og gå på opdagelse på den magiske ø, Svalbard. Over 15 dage vil du gå i dybden med den norske natur, og få en dybere forståelse for, hvad Norges kultur indebærer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg

3 spændende byer du kan opleve på din Hurtigruten-rejse langs Norges kyst

Kirkenes

400 km nord for polarcirklen ligger byen Kirkenes. Selvom byen ligger i Norge er 10 % af de 8.684 indbyggere russere, men det er ikke så mærkeligt taget i betragtning af, at byen ligger tættere på Sankt Petersborg end på Oslo. Byens placering gør også, at man kan nyde godt af midnatssolen, hvor solen nogle dage på året aldrig går ned. Kirkenes fik først sit nuværende navn i 1862, da der blev bygget en kirke på næsset. 

Bergen

Bergen er uden tvivl en fantastisk by at gå på opdagelse i. Den lille storby er en kulturby med både store og små begivenheder året rundt. Derudover byder Bergen på god shopping, smuk natur og et hav af fabelagtige restauranter. Byen ligger smukt omgivet af "De syv fjelde", som er en betegnelse for de syv store bjerge, som omkranser byen. 

Tromsø

Byen har både fået kaldenavnet "Hovedstaden af Arktis" og "Nordens Paris", og det er ikke uden grund. Den smukke by er et perfekt sted både at opleve det dansende nordlys, eller nyde de lyse nætter imens midnatssolen skinner. Du skal ikke langt fra centrum, før du befinder dig i fantastisk natur, hvor du bl.a. kan vandre og køre i hundeslæde.

Slædekørsel

Norges smukke landskaber set fra oven

Norges kyst

Vidste du at...?

 1. Norges kulderekord er på -51,4 og blev målt i Karasjok i 1886.
 2. Norge officielt har verdens 7. længste kystlinje, men hvis man medregner øer og fjorde, har de verdens 2. længste kystlinje.
 3. Klimaet ved kysten i Norge påvirkes i høj grad af havet, som er med til at give milde vintre og relativt kølige somre. I indlandet er vintrene som regel koldere end ved kysterne. 
 4. Næsten 3000 km² af Norge er dækket af rene iskapper og gletsjere.

Den bedste chance for nordlys

Hvis nordlyset er målet med din rejse mod nord, så skal du først og fremmest tænke i årstider. Vinteren er uden tvivl den bedste sæson at jagte nordlyset på. Dette skyldes, at nætterne er længere og koldere om vinteren, hvilket betyder, at der er færre vanddampe i luften grundet kulden, som ellers kan danne et tæppe af skyer over nattehimlen og derved mindske chancerne for at fange nordlyset. Søger du nordlyset bør du derfor tage på en rejse imellem oktober og marts måned, og du bør bevæge dig ud på jagt mellem kl. 18:00 og 01:00. Derved giver du dig selv de bedst mulige chancer.

Nu hvor du har et par nordlys-tricks, kan du begynde at overveje selve destinationen for din rejse. Du har selvsagt chance for at se nordlys på alle de nordlysrejser, vi tilbyder, men nogle destinationer har bedre forudsætninger end andre. Hvis du ønsker, kan du få et indblik i hele vores udbud af nordlysrejser her.

Ombord på Hurtigruten Nordlys Solnedgang ved Norges kyst

           

Eventyrlige naturoplevelser langs Norges kyst: fjorde, fjelde og kultur

En rejse med Hurtigruten langs Norges kyst er en eventyrlig oplevelse, der byder på en unik blanding af imponerende fjorde, majestætiske fjelde og kulturel berigelse.

Norges kyststrækning er kendt for sin spektakulære skønhed, og en af de mest bemærkelsesværdige kronjuveler er de dybe og smukke fjorde, der skærer sin vej ind i landskabet. En af disse fjorde er Geirangerfjorden, et UNESCO-verdensarvssted, som er omgivet af høje fjelde, frodige dale og det klare, dybe hav.

Fjeldene i Norge er også en betagende del af rejsen langs kysten. De strækker sig stolt op mod himlen, indrammer landskabet og skaber en dramatisk baggrund for din rejse. Norge er kendt for sin vandrekultur, og de smukke fjelde giver mulighed for fantastiske vandreture, hvor du kan udforske den utrolige natur til fods og opleve de fantastiske udsigter langs Norges kyst.

Undervejs på din rejse med Hurtigruten vil du også støde på små charmerende landsbyer, der vidner om Norges kulturelle arv. Disse steder er ofte fyldt med farverige træhuse og venlige lokale, der er stolte af deres traditioner og historie. Her kan du smage på lækre lokale retter, opleve musik og dans og opdage unikke kunsthåndværk, der er karakteristiske for regionen.

Hurtigruten tilbyder også muligheder for at komme tæt på dyrelivet, der lever langs kysten. Du kan se havfugle, sæler og måske endda hvaler, afhængig af årstiden.

Geiranger Hjørundfjord Ålesund, Norge

                

Vores sørejser med Hurtigruten langs Norges kyst byder på vidt forskellige oplevelser, alt efter hvilken årstid du rejser i. Uanset hvilken årstid du vælger, vil du opleve en natur ud over det sædvanlige. Du har derudover mulighed for at tage på en masse spændende udflugter både nordgående og sydgående, og hvis du er interesseret i at vide, hvornår skibene er i havn, kan du kigge nærmere på vores ruteplaner for Hurtigruten. 

Hvis du allerede har været afsted på en rejse med Hurtigruten langs Norges kyst, kan du bl.a. tage et kig på vores nordlysrejser til Nordnorge og vores ekspeditionsrejser. Gå ikke glip af en rejse i norden – uanset hvilken destination du vælger, kan du være sikker på, at det bliver en oplevelse for livet!