Norges smukke natur og kystbyer

Sydgående sørejse fra Kirkenes til Bergen med Hurtigruten

Tag med på en sydgående sejlads langs verdens smukkeste kystlinje. Ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib vil du opleve dybe fjorde, stejle fjelde, ren afslapning og hyggelige kystbyer.

In stock
Travel Code
HR-015
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Ren afslapning ombord på Hurtigruten-skib
blue encircled check Udforsk verdens smukkeste kystlinje over 7 dage
blue encircled check Oplev det bedste, den norske kystlinje har at byde på
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Dette eventyr starter i Kirkenes i det nordligste Norge. Efter en overnatning på et centralt hotel i Kirkenes fortsætter rejsen ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe. Herfra sejler du syd mod de historiske bygninger i Bergen, og undervejs vil du opleve spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs kyststrækningen, der er kendt som verdens smukkeste.

En sejlads i sommerhalvåret giver virkelig gode forudsætninger for at se så meget som muligt af kystens vilde dyreliv og betagende udsigter. 

Ruten

down v arrow

Fra Kirkenes til Bergen på 6 dage med Hurtigruten

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Kirkenes
Du flyver fra København, og efter ankomst til Kirkenes er der direkte transfer fra lufthavnen til det centralt placerede hotel, hvor du skal tilbringe første nat. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den finske grænse, og du vil opleve at både sprog og vejskilte kan optræde med både norske, samiske og finske gloser. Den lille by har samtidig en både utrolig interessant og ganske trist historie, der bærer præg af en ualmindelig hård tid under 2. verdenskrig.

Samtidig er byen kendt som hovedstaden i Barentsregionen, og en særligt populær spise her er den mægtige kongekrabbe, hentet direkte fra Barentshavet. Kirkenes ses fra sin absolut bedste side i sommerhalvåret.
 

Dag 2. Kurs mod syd
Efter en skøn morgenmad på hotellet er det nu tid til at stikke til søs. Der er transfer fra hotellet ned til havnen, hvor du stiger ombord på det ekspeditionsskib, som skal være dit hjem de følgende 5 nætter. Du forlader hyggelige Kirkenes og sætter kursen mod syd, hvor en masse spændende havnebyer, fjorde og udsigter venter.
 

Dag 3. Hammerfest og Tromsø
I dag besøger du to byer, der er på listen over verdens 10 nordligste byer – nemlig Honningsvåg og Hammerfest. Start din dag tidligt med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap-klippen (kun muligt maj-oktober). Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning. Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også går under navnet Nordens Paris.
 

Dag 4. Vesterålen og Lofoten
Dagens sejlads i øriget Vesterålen til smukke Lofoten er for mange et højdepunkt på rejsen. Om morgenen ankommer skibet til Harstad, hvor du kan tage med på udflugt til Trondenes middelalderkirke. Fra skibet kan du også se Trondenes kirke, mens du sejler mod Risøyrenna. På vejen videre sydpå kan det se ud som om, skibet sejler direkte ind i en fjeldside, men der er ingen grund til at være bekymret. Du sejler gennem en passage til det smalle Raftsund, der ligger mellem tinder, der rejser sig op til 1.000 meter over havet.

9A  En smagsprøve på Vesterålen Pris DKK 967,-
9C Havørne-safari Pris DKK 1.384,-

 
Dag 5. Polarcirklen og De Syv Søstre
I dag sejler du langs den flotte Helgelandskyst, der består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge. Det er værd at stå tidligt op og opleve disse smukke udsigter. Du krydser nu Polarcirklen og forlader det arktiske område, hvilket fejres med en ceremoni på dækket for de interesserede. Du sejler ligeledes forbi bjergene: De Syv Søstre, der også har tilknytning til fjeldet Torghatten. Skibet kommer også tæt forbi øgruppen Vega, der er på UNESCOs verdensarvsliste.
 

Dag 6. Trondheim og Kristiansund
I dag lægger skibet til kaj i Trondheim, hvor der er mulighed for at udforske byen enten på egen hånd eller gennem en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Skandinaviens største middelalderbygning: den storslåede Nidaros Domkirke, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet. Herefter sejler du videre sydpå langs kysten, hvor fiskeri har været og fortsat er ekstremt vigtigt for de norske kystsamfund. Dette bekræftes yderligere, når du ankommer til Norges vigtigste eksporthavn af tørfisk: Kristiansund, der regnes som Norges hovedstad for tørret torsk – også kaldet "klippfisk".

11A  Trondheim med Nidarosdomen Pris DKK 689,-
11C Atlanterhavsvejen Pris DKK 1.315,-

 
Dag 7. Bergen
Den imponerende sørejse er nået til vejs ende, og skibet lægger sikkert til kaj i Bergen havn. Husk at tage alle dine uforglemmelige oplevelser med fra borde. En bus transporterer dig til Bergen Lufthavn, hvorfra du flyver direkte retur til København.

Skibe og kahytter

down v arrow

På denne rejse indkvarteres du ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe.

Et ekspeditionsskib betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de sørger for foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor primært engelsk. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har et stort udvalg af spændende udflugter. 

Alle kahytterne er uspecificerede Basic, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

 • Indvendig kahyt
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer. 
 • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har et form for vindue, f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt pga. en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendig kahyt med dobbeltseng
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltseng og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten. 

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider

København → Oslo → Kirkenes   Kl. 15.15 - 20.05

Bergen → København                Kl. 18.55 - 20.15
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Norges smukke natur og kystbyer
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
 • Transfer til/fra lufthavn, skib, hotel
 • En overnatning på hotel centralt i Kirkenes inkl. morgenmad
 • 6 dages sejlads ombord på ekspeditionsskib
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Drikkevarer
 • Tilvalgsudflugter (muligt tilkøb)

Skib:

Bemærkninger:
Deltagerantal er minimum 10 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.
 
Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, da flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
 

Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved grupperejser.

Gå til toppen af siden