INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Oplev Norges kyst om foråret og efteråret

DEN KLASSISKE RUNDREJSE LANGS NORGES KYST MED HURTIGRUTEN

Tag med på Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen, der anses som værende verdens smukkeste sørejse. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder.

In stock
Travel Code
HR-018

Det kan du glæde dig til

Dette her er verdens smukkeste sørejse. I løbet af 12 dage rejser du fra Bergen i syd mod Kirkenes i nord og retur igen. Du besøger 34 havne undervejs langs Norges kystlinje, der strækker sig over 2.400 sømil, og du sejler forbi flere end 100 fjorde og 1000 bjerge. Du krydser polarcirklen - ikke én men to gange, og turen over Polarcirklens grænse markerer, at du befinder dig i/uden for lysets land, hvor der er mulighed for at opleve nordlys og midnatsol. Du vil forbløffes af områdets skønhed og de lokale havnes lækre smagsoplevelser. Der er massevis af uforglemmelige oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation i seværdigheder, dufte og lyde, der gør rejsen uforglemmelig. Du skal vælge den klassiske 12-dages rejse, hvis du vil have den fulde oplevelse af kystbyerne på en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Kort

Bergen til Kirkenes med Hurtigruten 7 dage

Dagsprogram

Dag 1. Rejsens start i Bergen

Vi flyver fra Danmark til Bergen, hvor der efter ankomst til lufthavnen vil være transfer til havnen, hvor sejladsen begynder. Der findes ikke mange byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid.
 

Dag 2. Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen-fjeldet, der har masser af vikingehistorier tilknyttet. Sejlturen går herefter nordover til Ålesund, der efter en brand i 1904 blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum. I efteråret fra september til oktober sejler vi ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Dag 3. Kongernes by, Trondheim

I dag gør vi holdt i Trondheim, der er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største, og med sin pragtfulde Nidarosdomen er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Nidarosdomen er Norges mest berømte kirke. Det er også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg også den gamle bydel Bakklandet med sine velbevarede og gamle farverige træhuse. Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel. Vi sejler herefter videre mod polarcirklen.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

3B Trondheim med Nidarosdomen 

Dag 4. Polarcirklen og Lofoten

Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66° 33′ Nord, der er det sydligste punkt, hvor solen skinner 24 timer om sommeren, og hvor nordlyset oplyser himlen om vinteren. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb - der er ligeså sjov som den er kold og våd. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er stedet, man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande. Flere små steder som Henningsvær eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigrutenskib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og har sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

5A Den Arktiske Hovedstad Tromsø

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, som mange mener er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Dag 7. Kirkenes – rejsens vendepunkt

Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne, vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Dag 8. Hammerfest og Tromsø

Start eksempelvis din dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse – en Midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Anbefalede udflugter (tilkøb):

8B  Hammerfest - verdens nordligste by 
8C Midnatskoncert (Tromsø)

Dag 9. Vesterålen og Lofoten

Turen går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslåede Trollfjorden. 

  Anbefalet udflugt (tilkøb):

  9A En smag af Vesterålen 

  Dag 10. Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

  Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidligt op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvssteder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen (Se udflugt).

   Dag 11. Trondheim og Kristiansund

   Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve den dejlige by. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej (se udflugt), og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk: klippfisk. Kristiansund er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

   Anbefalet udflugt (tilkøb):

   11C Atlanterhavsvejen

   Dag 12. Bergen

   Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske rundrejse med Hurtigruten langs Norges kyst er ved at komme til en ende. Tag dine minder om verdens smukkeste sørejse og dine oplevelser ombord med dig hjem. Ved ankomst til havnen er der transfer med bus tilbage til lufthavnen, hvor du flyver hjem samme dag.

   Skibe og kahytter

   På denne rejse indkvarteres du ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe. Et ekspeditionsskib betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt. Arbejdssproget på båden er derfor engelsk og norsk. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har et stort udvalg af spændende udflugter. 

   Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og vi har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

   • Indvendig kahyt
    Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer. 
   • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
    Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
   • Arctic superior udvendig kahyt med enkeltsenge eller dobbeltseng
    Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er enkeltsenge eller dobbeltseng og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten. 

   Transport

   Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
   De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


   Forventede flytider 20.04.23 - 01.05.23:

   København → Bergen   Kl. 12.40 - 14.00

   Bergen → København   Kl. 18.55 - 20.15
    

   Bestil

   Antal rejsende
   Vælg antal af rejsende
   Afrejsedato
   Vælg afrejsedato

   Uge 17: Startdato 20.04.2023 varighed 11 nætter

   Fra 18.998,- DKK
   Praktiske Informationer

   Prisen inkluderer:

   • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”) 
   • Transfer til/fra lufthavnen i Norge
   • 12 dage ombord på skibet med helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)
   • Ophold i valgt kahytskategori (uspecificeret indvendig kahyt, udvendig kahyt eller Arctic superior kahyt)
   • Dansk rejseleder

   Skibe:

   • MS Nordnorge (Med afrejse d. 20. april 2023) 

   Mulige tilkøbsudflugter:
   Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på skibet. Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler, at du bestiller udflugterne på forhånd, da vi ikke kan garantere plads. Udflugter kan dog også købes og betales ombord på skibet. 


   Bemærkninger:
   Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

   Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

   Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved grupperejser. 

   Gå til toppen af siden