INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Sommerekspedition med Hurtigruten rundt om Island

Oplev vulkanlandskaber, hvaler og nordisk kultur | Juli & August 2023

Tag med på et unikt ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten rundt om Island, hvor aktive vulkaner, sprudlende gejsere og brusende vandfald venter dig. Glæd dig også til at opleve et rigt dyreliv.

In stock
Travel Code
EX-029-1

Det kan du glæde dig til

Islands aktive undergrund syder og bobler af energi fra varme kilder og undersøiske vulkaner. Øen er skabt af ild, lava og is og er på samme tid både barsk og gudesmuk. På dette eventyrlige krydstogt rundt om Island, kommer du helt ud i krogene af den rå natur og de forrevne klippekyster. Du kommer også tæt på et mageløst dyreliv, som bl.a. tæller sjældne havfugle, pukkelhvaler og kongen over dem alle; den sky blåhval. Ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib kan du nyde godt af service, forplejning og oplevelser i verdensklasse, som med garanti vil give minder for livet.

Ekspeditioner, hvor naturen bestemmer
På ekspeditionskrydstogter ved man aldrig helt, hvad dagen bringer. Vi befinder os i en del af verden, hvor naturen er omskiftelig, hvorfor det kan være svært at planlægge en rute ned i mindste detalje. Men netop det uforudsigelige er selve essensen af ekspeditionskrydstogter. Dit krydstogt er ikke bare en kopi af sidste uges krydstogt, men i stedet helt unikt og med oplevelser, som ikke nødvendigvis gentager sig nogensinde igen.

Kort

Rundt om Island med Hurtigruten - Ruby Rejser

Rejseplan

Dag Sted
1 Reykjavík
2 Stykkishólmur
3 Patreksfjördur
4 Nordvestlige Island
5 Djupavik
6 Akureyri
7 Grimsey og Húsavík
8 Húsavík og Langanes
9 Bakkagerdi
10 Heimaey
11 Reykjavik

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst og ombordstigning
Efter ankomst til Reykjavik går vi ombord på MS Maud, der er et af Hurtigrutens mindre skibe og bygget til ekspeditioner. Efter indkvartering i din kahyt er der møde med ekspeditionsteamet, velkomstmiddag og afsejling.

Dag 2. Snæfellsnes-halvøen
Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden. I nærheden finder man Snæfellsjökull Nationalpark med den fantastiske, isdækkede Snæfellsjækull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes “Lille Island” på grund af dens rige vulkanlandskaber. Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Jer med hestekræfter i blodet kan prøve at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tage på en guidet vandretur langs kysten med en tur til en gletsjerhule.

Inkluderet: Opdagelsestur i Stykkishólmur.

Dag 3. Patreksfjörður, vandfald og fuglesafari
Patreksfjörður er uforglemmeligt smuk. Her lærer vi om fiskeritraditioner i Europas vestligste by. Du kan også nyde et dyp i byens udendørs pool med tilhørende smuk fjordudsigt.

Udforsk det omkringliggende område på en vandretur gennem fjordene eller besøg Rauðasandur-stranden for at se sæler. Du kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene – seks vandfald, der tilsammen udgør Vestfjordenes største og mest spektakulære vandfald.

Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg til Látrabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke lever på Europas største fugleklippe.

Dag 4. Den nordvestlige region i ekspeditionsstil
En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er følelsen af frihed. Vi planlægger at tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, ved vi ikke præcis, hvad der venter os, før på selve dagen. Men stol på, at kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser.

Vi tager måske på land i skibets små ekspeditionsbåde for at vandre, svømme eller rydde op på stranden. Eller måske sætter vi skibets kajakker i vandet for at udforske en smuk bugt. Vær klar til lidt af hvert!

Du kan også overvære ekspeditionsteamets foredrag, besøge videnskabscentret, få tips fra skibets professionelle fotografer eller synke ned i et boblebad.

Dag 5. Djúpavíks gamle fabrik
Den fjerntliggende landsby Djúpavík i udkanten af ​​Vestfjordene har en sælsom charme. En stor, forladt sildefabrik står i kontrast til fantastiske, landlige omgivelser, og en guidet tur i den gamle bygning afslører alt. Inden for ruster enorme maskiner stille og roligt væk, og arbejdernes værktøj ligger uberørt på arbejdsborde.

Udforsk de magiske omgivelser til fods eller tag på en kort, oplivende vandretur til vandfaldet lige oven for den gamle fabrik. Ser du ned på kysten, kan du se et gammelt, rustent skib fra en tidligere æra. Det er virkelig et sted med kontraster.

Inkluderet: Besøg på sildefabrik og afslappet vandretur.

Dag 6. Fra Eyjafjörður til Akureyri
Vi sejler i Islands længste fjord, Eyjafjörður, til Akureyri, der er Islands næststørste by. Det er et fremragende område til at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin.

Gå en tur rundt i Akureyris spændende gader med charmerende, farverige huse. Du kan lære noget om byens historie på Akureyri Museum og på Arctic – Norðurslóð – et museum, der er dedikeret til Islands bosættelse, kultur og livet i nord.

Længere væk kan du besøge det maleriske Goðafoss – “Gudernes Vandfald” – hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Spejd efter edderfugle og strømænd (andefugleart) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

Inkluderet: Byvandring i Akureyri.

Dag 7. Grímseys søpapegøjer og Den arktiske Polarcirkel
Grímsey er gennemsyret af folklore, inklusive historier om Islands første bosætter, Grímur. Den fjerntliggende og vindblæste ø med 60 indbyggere er associeret med sine søpapegøjekolonier. Men Grímsey er også kendt for sin beliggenhed tæt på Den arktiske Polarcirkel. Resten af Island ligger syd for Polarcirklen. Man kan krydse linjen og hoppe over til Arktis og tilbage!

Tag på vandretur til “Orbis et Globus”-skulpturen, der er en kæmpe betonskulptur, der flyttes hvert år i takt med Den arktiske Polarcirkels bevægelse mod nord. Inden 2050 vil Grímsey faktisk ligge syd for Arktis!

Inkluderet: Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel

Dag 8. Hvalsafari i Húsavík
Vi udforsker Húsavik, der er en fascinerende lille by og et af de bedste steder i verden at se hvaler.

Húsavík har udsigt over Skjálfandi-bugten, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler samt hvidnæsede delfiner, marsvin og endda den sky blåhval. Lær mere om dem på Húsavíks Hvalmuseum.

Du kan også nyde det geotermiske vand ved Geosea, der ligger med udsigt over Skjálfandi-bugten, og få en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeri.

Dag 9. Vandretur i Bakkagerði
Vores islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille bosættelse lidt uden for alfarvej. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af landånder eller alfer, der også kaldes huldufólk, hvilket betyder “det skjulte folk”.

Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige rhyolitklipper. På kystklipperne lever stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Vi besøger måske også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi, der er en sand perle for naturelskere og dyrelivsfotografer.

Inkluderet: Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði.

Dag 10. Heimaeys eksplosive vulkanfortid
Heimaey er den eneste beboede af Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

Besøg Eldheimar, der er et museum, som udstiller en udgravet bolig, der er frosset i tid, og lær om udbruddet og dets eftervirkninger. Eller tag på en vandretur for at finde søpapegøjer på Stórhöfði, hvor cirka otte millioner fugle yngler hver sommer. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

Dag 11. Reykjavík
Vores ekspeditionskrydstogt i Island slutter i fascinerende Reykjavík, hvor oplevelserne står i kø. Tag et dyp i verdens mest berømte geotermiske badested – Den blå Lagune – eller besøg Höfdi Huset, hvor Ronald Reagan og Mikhali Gorbatjov i 1986 holdt topmøde, som var startskuddet til afslutningen på den kolde krig. Du kan også fordybe dig i vikingetiden på et af Reykjaviks spændende museer eller tage på shopping på Laugavegur, hvor boutique-shops ligger side om side med trendy cafeer. Overnatning på hotel nær lufthavnen.

Dag 12. Afrejse
Det islandske eventyr er ovre for denne gang. Fra morgenstunden flyver du tilbage til Danmark.

Livet ombord MS Maud

MS Maud (Tidligere MS Midnatsol) har fået et navn med lange traditioner både i og uden for Hurtigruten. Skibet er opkaldt efter en af historiens mest berømte polarbåde, Roald Amundsens "Maud" fra 1917. Skibet fik sit navn fra Norges første dronning i moderne tid, der også gav navnet til Hurtigrutens tidligere flagskib, DS dronning Maud fra 1925.

Norges fantastiske natur afspejles i skibets interiør. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Kahytter
Indkvartering sker som udgangspunkt i Polar inside-kahytter med mulighed for opgradering til Artic-Superior-kahytter.

Polar inside
Polar inside-kahytter har bad, toilet, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa. Kahytten har ingen vindue. Du skal vælge denne kahyt, hvis du hovedsageligt opholder dig i skibets fællesområder og bare skal have et sted at sove. Kahytterne er ca. 10-12 m2.


Artic-Superior-kahytter
Artic-Superior-kahytter har bad, toilet, kaffe/te faciliteter, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa eller en dobbeltseng. Kahytterne på midterste dæk er på 11-17 m2 og har koøjer med begrænset/ingen udsigt. Kahytterne på øvre dæk er på 10-14 m2 og har koøje. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne både vil tilbringe tid i skibets fælles områder og i din kahyt.

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider fra København 10.07.23:

København → Keflavik (Reykjavik)   Kl. 12.30 - 13.55

Keflavik (Reykjavik) → København   Kl. 06.20 - 11.30

Forventede flytider fra Århus 10.07.23:

Århus → Keflavik (Reykjavik)   Kl. 12.20 - 13.35

Keflavik (Reykjavik) → Århus   Kl. 06.05 - 11.10

Forventede flytider fra København 08.08.23:

København → Keflavik (Reykjavik)   Kl. 12.30 - 13.55

Keflavik (Reykjavik) → København   Kl. 06.20 - 11.30

Forventede flytider fra Aalborg 08.08.23:

Aalborg → Keflavik (Reykjavik)   Kl. 12.20 - 13.40

Keflavik (Reykjavik) → Aalborg   Kl. 06.30 - 11.30

Kampagne - Bestil senest 27. marts 2023

På nuværende tidspunkt kan du bestille denne ekspeditionsrejse til en ekstraordinær god pris!

Normalpris:

10.07.23 og 08.08.23

Pris pr. person i 2 personers kahyt, Polar Invendig: 51.698 DKK
Pris pr. person i 2 personers kahyt, Arctic Superior: 54.598 DKK
Pris pr. person i enkeltkahyt, Arctic Superior Single: 65.098 DKK

Kampagnepriser og bestilling findes nedenfor.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 28: Startdato 10.07.2023 varighed 11 nætter

Fra 27.998,- DKK

Uge 32: Startdato 08.08.2023 varighed 11 nætter

Fra 27.998,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Direkte fly Danmark - Island t/r
 • Transfer fra lufthavn til skib på ankomstdag
 • 10 overnatninger i valgt kahyt
 • 1 overnatning med morgenmad på hotel ved Reykjavik
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Restaurant Aune
 • Drikkevarer til måltiderne (skibets øl, vin og vand)
 • Te og kaffe ombord
 • Gratis Wi-Fi ombord (forbehold for dækning)
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam ombord
 • Udflugter jf. dagsprogram
 • Foredrag ombord
 • Ekspertfotograf ombord, som rådgiver om fotografering
 • Lån af udstyr/beklædning til aktiviteter

Udforsk Reykjavik
På rejsens næstsidste dag kan du udforske Reykjavik på egen hånd. Ønsker du at have din bagage opbevaret så længe, henvises til: https://www.luggagelockers.is/

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Hurtigruten kræver, at alle rejsende på tolv år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.
 • Der kræves ikke længere en boostervaccination for at gå ombord på Hurtigrutens skibe. Visse lande kan dog kræve en boostervaccine for indrejse. Tjek venligst inden afrejse.

Hvad er en primær vaccinations serie?
Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden