Svalbardlinjen – Nordgående

Specialkrydstogt med Hurtigruten langs norgeskyst til Svalbard | Juli til september 2024

Glæd dig til en rejse langs den norske kyst, hvor du både udforsker højarktiske områder, idylliske omgivelser og fantastisk dyreliv på vejen mod Norges nordligste øgruppe, Svalbard.

In stock
Travel Code
EX-084
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev alt, hvad den norske kyst har at byde på
blue encircled check Vælg mellem et bredt udvalg af spændende udflugter
blue encircled check Nyd tilværelsen ombord på dejlige og nyrenoverede MS Trollfjord
calendar icon9 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Gør dig klar til 8 dage i oplevelsernes tegn. På din specialrejse med Hurtigruten fra Bergen til Longyearbyen på Svalbard støder du på et væld af fantastiske naturoplevelser, hvor de nøje udvalgte udflugter giver dig muligheden for at fordybe dig i forskellige kulturer og landskaber. Over de 8 dage vil du prøve kræfter med, hvad det indebærer at være på ekspeditionsrejse. Du kommer til at stifte bekendtskab med fantastiske MS Trollfjord, der er dit hjem på rejsen og fungerer som både dit transportmiddel og din base, når du er færdig med dagens udflugter og oplevelser.

Kort

down v arrow

Svalbard-ekspressen – nordgående (2024)

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Bergen På skib
2 Åndalsnes På skib
3 Træna På skib
4 Reine På skib
5 Tromsø På skib
6 Honningsvåg På skib
7 Bjørnøya På skib
8 Longyearbyen -

Dagsprogram

down v arrow

Dag. 1 Fra himmel til hav

Velkommen til Norge! Vi ankommer i Bergen, der er en smuk by på Norges vestkyst. Vi beundrer udsigten til majestætiske tinder, der på berømt vis omgiver byen og har givet Bergen sit tilnavn “byen mellem de syv fjelde”. Vi bliver transporteret fra lufthavnen direkte til den behagelige lounge for rejsende ved Bergen Terminal. Her kan du smage fingermad fra vores Norway’s Coastal Kitchen eller tale med personalet om at sikre dig plads på alle tilkøbsudflugter, der endnu har ledige pladser.

Når der er blevet budt velkommen ombord på M/S Trollfjord, møder vi skibets Coastal Experience-team, der er vores guider og værter på Norges kyst og Svalbard. Du kan lære dine medrejsende at kende og bruge lidt tid på at komme på plads i dit hjem under rejsen. Nyd det første måltid på skibet, og se rækken af farvestrålende bygninger ved havet blive mindre og mindre, når vi sejler ud på Norskehavet.

Dag. 2 Alpin by ved fjorden

Åndalsnes, der ligger i Isfjord i bunden af Romsdalsfjord, er vores første anløbshavn. Efter vi har lagt til om morgenen i byens centrum, kan vi udforske den maleriske kystby med omkring 2.000 indbyggere.
Fra 1838 til 1964 var Åndalsnes administrativt centrum for den gamle kommune Grytten. Byen skulle genopbygges fuldstændigt efter et angreb under Anden Verdenskrig. Åndalsnes er en moderne by med lokalavis, og den har nogle af Norges mest imponerende naturomgivelser. Fjeldene, der rager op over byen, er bogstavelig talt Åndalsnes’ højdepunkt.

Oplev norsk friluftsliv gennem forskellige aktiviteter såsom en vandretur til udsigtsposten Rampestreken. Ønsker du at nyde seværdighederne på en mere rolig måde, kan du tage en afslappende tur med Romsdal-gondolen eller køre til den snoede Trollstigen-passage med bus. Uanset, hvilken aktivitet du vælger, får du den bedste udsigt over Isfjord, Romsdalsfjord og de omgivende fjeldtoppe.

Dag. 3 Norges ældste fiskersamfund

Vi sejler i Helgelandskystområdet om morgenen. Når du ser øer rage op af vandet i det fjerne, ved du, at vores destination næsten er nået. Træna er en øgruppe på kanten af Den arktiske Polarcirkel, 33 sømil nordvest for fastlandet. Træna består af cirka 500 øer, holme og skær, hvoraf kun fire er beboet året rundt, og er en fredelig kommune med fugleliv, der trives på de (for det meste) ubeboede øer. Selvom øgruppen er lille, har den en lang historie med arkæologiske fund, der antyder, at øerne har været beboet siden stenalderen. Man har fundet nogle af de ældgamle levn i en hule på Sanna, hvor der nu årligt afholdes musikfestival.

Tilbring eftermiddagen i et af Norges ældste fiskersamfund. Hvis vejret tillader det, kan vi måske nyde aktiviteter såsom vandre- og cykelture eller endda tage på øhop. Med en stor bestand af havørne er fuglesafari en anden aktivitet, du ikke må gå glip af. For en ægte, autentisk oplevelse kan du træde ned i et par ældgamle, norske fiskersko og kaste en line under sommersolen. Når det er tid til at tage af sted om aftenen, kan du tage et hvil og slappe af på skibet. Vi krydser Den arktiske Polarcirkel på vej nordpå og fejrer øjeblikket med en lille, norsk ceremoni.

Dag. 4 Spidsen af Lofoten

Vi udforsker den berømte øgruppe Lofoten. Se de høje fjelde, der rager op af havet, når vi nærmer os fra syd om morgenen. Vi lægger til i Reine, der er og har været en vigtig og malerisk fiskerby siden 1743. Det er et af Norges mest fotograferede landskaber, hvor rødmalede rorbuer står og lyser op blandt fjeldkæderne, der reflekteres i havet. Syd for Reine ved Lofotens vestlige spids ligger en af Norges bedst bevarede fiskerbyer. Byen kan besøges på en tilkøbsudflugt. I hjertet af den lille by ligger Norges fiskerbymuseum, der dækker fiskeriets betydning og udvikling i Lofoten i løbet af de seneste 250 år.

Dag. 5 Porten til Arktis

Tromsø er Nordnorges urbane, arktiske hotspot, der har imponerende arkitektur, hippe restauranter og verdens nordligste universitet (bortset fra Svalbard). Byen har en spændende polarhistorie og er et naturligt stop, inden vi sejler videre nordpå og ind i det højarktiske område. Den moderne by har en lang arv med genstande fra nærområdet, der kan dateres tilbage til istiden. Byen voksede i betydning efter, at den blev erklæret for kjøpstad i 1794 til trods for et indbyggertal på kun 80. Byen blev centrum for arktisk jagt i midten af ​​1800-tallet, og i slutningen af ​​1800-tallet var Tromsø et etableret, arktisk handelscenter.

Vi sigter mod at lægge til her om morgenen, så vi får en hel dag til at udforske den historiske, arktiske by og dens omgivelser. Lær noget om Tromsøs kultur og polarhistorie på en gåtur i byen. Eller se de yndefulde sæler i Polaria, der er et af verdens nordligste akvarier, hvor du kan se arter af arktisk havliv tæt på. Vi kan måske også besøge den imponerende Ishavskatedral, der har en imponerende, stor, farvet glasgavl. Storsteinen, der rager højt op over Tromsø kan besøges via Fjellheisen-svævebanen med en exceptionel smuk udsigt over byen, fjelde og fjorde.

Dag. 6 På Europas top

Om morgenen ankommer vi i Honningsvåg, der er den nordligste by på Norges fastland. Honningsvåg er en ret ung by fra 1996 og endnu en af Norges mindste byer. Gå lidt rundt, eller tag direkte til Honningsvåg Kirke fra 1885, som er områdets ældste kirke. Gransk de lokale værker i kunstgalleriet 'Once Upon A Dream', eller besøg Artico Ice Bar for at få en drink eller to med is.

Honningsvåg er også porten til Nordkap, der er berømt for at være “Europas nordligste punkt” uden at være det. Plateauet befinder sig 307 meter over havet og 2.102 kilometer syd for den geografiske nordpol. Brug et øjeblik på at kigge ud over havet fra toppen af de høje klipper og se bølgerne slå mod stenene nedenfor. På toppen af ​​en af ​​klipperne står ikonisk globusmonument, der inspirerer alle besøgende til at fotografere. Bagefter kan du besøge Nordkapphallen, der har udstillinger og en kortfilm om kappens historie. Når vi sejler fra Honningsvåg, nyder vi den dramatiske udsigt til plateauet fra havsiden. Skibet sejler videre ind i Barentshavet og efterlader Norges fastlandskyst langt bag os.

Dag. 7 Mellem Norge og Svalbard

Bjørnøya er Svalbards sydligste ø, og den ligger lige omkring halvvejs mellem Norges fastland og Spitsbergen. Vi ser det utilgængelige land fra skibet om eftermiddagen, så tænk på det som indledning på Svalbard-oplevelserne. Når du ser øen, bemærker du måske manglen på træer og buske. Her vokser kun meget lidt, og overfladen er delvist kun dækket af et lag mos og lav. Uanset, hvad der end vokser her, får det næring og gødning fra det rigelige fugleliv, der yngler på klipperne. Hav kameraet klar til at tage billeder af små alke, søpapegøjer, sortbenede rider og mallemukker, der flyver hen over de dramatiske klippetoppe og stejle skråninger sammen med mange andre havfuglearter.

Øens navn betyder "bjørneøen", men de eneste indfødte pattedyr er polarræve. Øen fik sit navn, da en isbjørn blev set svømme i vandet i nærheden, men det er et usandsynligt syn her så langt sydpå. På skibet kan du lære om Bjørnøyas historie gennem de polarhistoriske foredrag. Her lærer vi noget om de historiske ekspeditioner, der førte til opdagelsen af stedet, og de efterfølgende krav, som lande har gjort i forhold til øen. Hør om det utilgængelige fristeds strategiske betydning og om den rolle, som Bjørnøya havde i Anden Verdenskrig.

Vi sejler videre fra Bjørnøya og gør fortsat brug af M/S Trollfjords faciliteter til afslapning såsom fitnesslokale og sauna. 

Dag. 8 På kanten af verden

Vi ankommer på Spitsbergen, der er den største af Svalbards tre hovedøer. Storslåede brune og grønne fjelde rager op og breder sig fra den højarktiske tundra, mens floder med smeltet sne risler gennem dalens sletter og glimter under sommersolen. Brug et øjeblik på bare at mærke stemningen her på Svalbard. Vi er på en breddegrad på mere end 78°nord og under 1.307 kilometer fra selve Nordpolen. Luften er frisk og ren, og den gennemsnitlige temperatur om sommeren er mild takket være en varm nordlig del af ​​Golfstrømmen.

Vi går i land i Longyearbyen, der ligger på bredderne af en fantastisk, stor fjord. Det er den største bosættelse på Svalbard, og den anses for at være verdens nordligste bosættelse med flere end 1.000 indbyggere.
Byen er oprindeligt udsprunget af en kulminekoloni fra 1906 og huser nu omkring 2.000 indbyggere fra hele verden. Nu er byen et knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og ingeniører, der er tilknyttet forskningsprojekter såsom den berømte Frøbank.

Nu er det tid til at sige farvel til dine medrejsende og besætningen om bord, som har gjort denne historiske rejse så mindeværdig. Vi ved, at du vil tage gode minder med dig hjem, og vi ønsker dig en sikker rejse videre. 

Livet ombord på MS Trollfjord

down v arrow

Det spektakulære MS Trollfjord skib er opkaldt efter den legendariske Trollfjord i Vesterålen og har vundet priser for dets design og fællesarealer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 2024: 27/07, 10/08, 24/08, 07/09

Prisen inkluderer:

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden