Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Hurtigruten

Langs fortryllende fjorde og til fjerne egne

Sejl langs den norske kyst og i de imponerende fjorde med chance for nordlys om vinteren og midnatssol om sommeren. Eller kom på en uforglemmelig ekspeditionsrejse til enestående og fjerne egne, mens skibet sejler langs smukke kyster.

Lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige rejse med Hurtigruten. Vi er danske agenter for Hurtigruten, hvilket betyder, at vi kan give dig den bedst mulige vejledning omkring Hurtigrutens rejser. Og vi glæder os til at byde dig velkommen ombord skibets dæk, så du kan få en oplevelse for livet.

Oplev Norges kyst – en rejseoplevelse uden lige

Siden Hurtigruten startede med at sejle langs Norges smukke barske kyst, har turen fascineret og imponeret med sin uspolerede natur, autentiske oplevelser og hyggelige kystbyer. Faktisk er ruten så imponerende, at sejladsen i dag er kendt som "verdens smukkeste sørejse". Selv i dag, efter mere end 125 års sejlads langs Norges kyst, er rejsen stadig populær som aldrig før. Men det er også en rejse, du kan tage igen og igen – for med årstidernes og vejrets skiften er her aldrig to dage, der er ens, og naturen er i evig forandring. Vil du opleve Hurtigrutens oprindelige rute med de flotte landskaber, historiske kystbyer og fascinerende naturoplevelser, der altid overrasker, kan du vælge mellem tre klassiske sejladser langs Norges kyst.

Tag på ekspeditionsrejser for den eventyrlystne

I dag sejler Hurtigruten ikke længere kun langs Norges kyst. Den har også ekspeditionsrejser til selv de fjerneste afkroge af verden. På ekspeditionsrejser med Hurtigruten kan du blandt andet glæde dig til at opleve fjerne og uspolerede arktiske egne i både Sydamerika, De Britiske Øer og på Svalbard. En ekspeditionsrejse er derfor for dig, der har masser af eventyrlyst, og som gerne vil opleve steder af verden, hvor kun de færreste har været.

Læs mere om hvad du kan forvente dig af en ekspeditionsrejse med Hurtigruten, og se alle vores ekspeditionsdestinationer længere nede på siden.

 

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
Side
per side
I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland | Rejs sommer 2024

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg
Rejs november 2023 - marts 2024 & november 2024 - marts 2025

Udforsk jordens mest uberørte sted - Antarktis. Find dig selv midt i en enorm pingvinkoloni, spot mægtige hvaler, besøg hvalfangerstationer og lad dig forbløffe af et levende kontinent af is og sne.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 11 nætter
Forespørg
Alfernes, sagaernes og vulkanernes land | Rejs maj og juni 2024

Sejl rundt om sagaøen Island med Hurtigruten og oplev vilde gejsere, enorme vulkaner og sorte strande. Her venter også farverige landsbyer, kosmopolitiske Reykjavík og historiske museer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 nætter
Forespørg
Smukke Svalbard | Rejs juni-juli 2024

Tag med på en uforglemmelig rejse rundt om Svalbards hovedø i den arktiske højsommer. Gå på opdagelse i Europas største arktiske vildmark, imens du spejder efter den mægtige isbjørn. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra Oslo
 • 9 nætter
Forespørg
Den klassiske rejse med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på den klassiske sydgående rejse med Hurtigruten langs Norges smukke kystlinje, og oplev et hav af skønne kystbyer, høje fjelde og lokale smagsoplevelser fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd.


 • Individuel afrejsedag
 • 5 nætter
Forespørg
Den klassiske sørejse med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på den nordgående, klassiske sørejse med Hurtigruten, hvor du oplever fantastiske udsigter og hyggelige havnebyer langs verdens smukkeste kyststrækning fra Bergen til Kirkenes. 


 • Individuel afrejsedag
 • 6 nætter
Forespørg
Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj 2024 med dansk rejseleder

Tag med på et utroligt ekspeditionseventyr, der i løbet af 14 dage tager dig med til Alaska og British Columbia. Her venter der utrolige naturfænomener, unikke dyr og kulturelle oplevelser.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 14 nætter
Forespørg
Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island | Rejs juni 2024 med dansk rejseleder

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 9 nætter
Forespørg
Den klassiske rundrejse langs Norges kyst med Hurtigruten - Rejs året rundt

Tag med på Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen, der anses som værende verdens smukkeste sørejse. Oplev spektakulære landskaber og hyggelige kystbyer undervejs.


 • Individuel afrejsedag
 • 11 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse i Patagonien og de chilenske fjorde | 2024

Oplev det smukkeste af Patagonien og de chilenske fjorde på en 16-dage-lang ekspeditionsrejse, hvor du stifter bekendtskab med nogle af den sydlige halvkugles største vidundere.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg
 

Hurtigrutens klassiske rejser langs Norges kyst

Kom med på en af Hurtigrutens klassiske rejser langs den norske kyst, og oplev det autentiske Norge fyldt med historie, traditioner og unikke kultur- og naturskatte. Blandt nogle af højdepunkterne, som du kan opleve, kan blandt andet nævnes nordlys, midnatssol, en helt og aldeles unik og urørt natur langs kysten, Nordkap, besøg i smukke norske fjorde og byer samt meget, meget mere.

En kulinarisk rejse

Også gennem maden vil du få et indblik i den norske kultur og madtraditioner, da dine måltider under sejladsen er baseret på lækre lokale råvarer og specialiteter fra regionerne langs kysten. De friske råvarer bliver leveret direkte ombord af de lokale leverandører, når skibet lægger til i havnene på ruten. Mere friskt og lokalt bliver det ikke, og du kan glæde dig til en kulinarisk rejse uden lige. 

Vælg mellem 3 klassiske rejser

Den ultimative rejse langs Norges kyst er rundrejsen på 12 dage, fra Bergen i syd til Kirkenes i nord og tilbage til Bergen igen. Du kan også vælge kun at tage den nordgående strækning på syv dage eller den sydgående strækning på seks dage. Hvis det er nogle bestemte oplevelser eller udflugter, du glæder dig til på sejladsen, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at nogle seværdigheder kun kan opleves på de nordgående sejladser, mens andre kun kan opleves på de sydgående.

Norge nordkapp Flot solnedgang Norge

  

Find din favoritårstid

Hurtigrutens krydstogtskibe sejler året rundt langs Norges kyst, og oplevelserne afhænger af årstiden. Alle sæsoner byder på uforglemmelige oplevelser og fantastiske udsigter, der kan give dig et helt nyt syn på livet. Book en rejse på din favoritårstid og glæd dig til en ferie, du aldrig glemmer!

Sommeren | Juni - august
Oplev lyse timer hele døgnet, når midnatssolen om sommeren oplyser de smukke fjorde og fjelde. Nord for polarcirklen går solen nemlig aldrig ned i juni og juli. Det unikke er besøget i Geirangerfjorden på vej mod nord (juni, juli og august).

Efterår | September - oktober
Efterårets røde og brune nuancer gør landskabet utroligt malerisk. Det er det smukkeste bagtæppe på vej mod nord, når Hurtigrutens skibe sejler ind til Hjørundfjorden. Over polarcirklen har du i efteråret også mulighed for at opleve nordlys. 

Vinter | November - december
Her får du mulighed for at opleve det grønne dansende nordlys over polarcirklen, der er et af vinterens absolut højdepunkter! Du kan også prøve underholdende natur- og vinteroplevelser som hundeslædekørsel, snehotel eller snescooterkørsel gennem det hvide vinterlandskab. 

Forår | April - maj
Oplev når naturen vågner fra sin vinterdvale, og dyrelivet kan spottes i landskabet. Du vil se, hvordan kysten ændrer farver og form, om end du er syd eller nord for polarcirklen. I maj kan du også være med til fejringen af Norges nationaldag i maj.

Med afgange året rundt er der rig mulighed for at opleve netop den årstid, du drømmer om. Og uanset hvilken årstid, du foretrækker, kan du nyde udsigten fra kahytterne ombord hele året rundt. 

Se vores klassiske rejser med Hurtigruten langs Norges kyst.

Ekspeditionsrejser med Hurtigruten

Lad din eventyrlyst få frit løb, og tag med på dit livs rejse. På Hurtigrutens ekspeditionsrejser kan du opleve afsidesliggende og rå uberørt natur langt fra turismens hovedstrøg, fascinerende historie og skjulte kulturperler. Du kan for eksempel opleve Antarktis' sidste uberørte vildmark, sejle i kølvandet på de store opdagelsesrejsende gennem Nordvestpassagen, besøge små fjerntliggende bygder i Grønland eller opleve Canadas rå og vilde kyst. Du kan også opleve det magiske Aurora Borealis – også kendt som nordlys – på en af vores nordlysrejser til det nordligste af kloden.

Udpluk af Hurtigrutens ekspeditionsdestinationer

Hurtigruten er en oplagt måde at opleve den vilde, fantastiske natur – alle skibe sørger nemlig for at fragte dig sikkert rundt på ruten. I kahytten kan du trække dig tilbage og få et hvil, så du er klar til endnu en dag med betagende oplevelser. For med de spændende destinationer, er der rigeligt at lade dig fascinere af. 

Antarktis

Tag med til et af verdens mest uberørte steder, oplev den frosne vildmark, og mød de fantastiske antarktiske dyr som sæler, hvaler og de små pingviner. Denne ekspeditionsrejse til Antarktis byder på helt enestående oplevelser til smukke uberørte steder. 

Nordamerika

Oplev både Canada, USA og Mexico på denne ekspeditionsrejse til Nordamerika. Her får du en kombination af natur og storbyområder – opdag historie, kultur, dyreliv samt lokal mad og drikke. 

Island

Få et indblik i den islandske historie, kultur og fantastiske dyreliv på vores ekspeditionsrejse til Island. Island har uden tvivl en masse at byde på og er dermed en perfekt destination for de eventyrlystne og nysgerrige.

Grønland

På en ekspeditionsrejse i Grønland vil du bestemt ikke blive skuffet. Ekspeditionsrejsen byder på kolossale isbjerge, den famøse isfjord, indlandsisen, diskobugten og selvfølgelig det rige dyreliv.

Kan du ikke finde din ønskede ekspeditionsrejse med Hurtigruten på vores hjemmeside? Kontakt os så hjælper vi dig ud på dit ønskede Hurtigruten-eventyr!

Ofte stillede spørgsmål
Hvor kan man sejle hen med Hurtigruten?

Med Hurtigruten kan du nå destinationer som Antarktis, Nordamerika, Island, Grøndland, Nordnorge og mange flere.

Hvilken årstid er bedst at sejle i med Hurtigruten?

Der er rejser med Hurtigruten året rundt. Hver årstid byder på forskellige, unikke oplevelser.

Hvorfor skal man rejse med Hurtigruten?

Rejser med Hurtigruten tager dig med til steder, der ikke er let tilgængelige med bil og derudover også til steder, du kun har drømt om at opleve.