Information om Coronavirus og din rejse med Ruby Rejser

 

Coronavirus/Covid-19 fylder stadig meget i medierne - dog er Europa så småt åbnet op, og der medfølger derfor en masse spørgsmål til de nye rejsevejledninger. Disse spørgsmål vil vi hos Ruby Rejser forsøge at imødekomme og besvare her.

Utryg ved at booke en fremtidig rejse?

Hvis du køber en rejse hos Ruby Rejser er du altid i sikre hænder. Vi er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnummer 206), der er sat i verden for at sikre kunderne og deres penge, hvis et rejsebureau går konkurs. Derudover er du ved køb af en pakkerejse dækket af Pakkerejseloven, der sikrer, at du får dine penge retur, hvis en rejse ikke gennemføres.

Når du køber en rejse hos Ruby Rejser er du altså både dækket gennem Pakkerejseloven og Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, hvilket betyder, at du er sikret på absolut bedste vis. Læs nærmere om hvordan du er dækket af Rejsegarantifonden her. 

Vi anbefaler derfor, at du lægger rejseplaner, som du plejer. Samtidig er det vigtigt, at du sørger for at have en god rejseforsikring. Vi anbefaler en rejseforsikring og afbestillingsforsikring hos Gouda, som giver en sikker dækning- også i forbindelse med Coronavirus. De dækker generelt bedre end almindelige indboforsikringer og forsikringer gennem kreditkortselskaber. Gouda dækker blandt andet, hvis du bliver sat i karantæne før din afrejse, eller hvis du bliver sat i karantæne under selve rejsen og ikke kan rejse hjem på den planlagte dato. Derudover dækker Gouda feriekompensation, hvis du har været syg på din rejse. Læs om Goudaforsikringer i forbindelse med corona her

Hvordan forholder du dig, hvis du har købt en rejse hos os?

Hos Ruby Rejser følger vi naturligvis situationen nøje, og vi lægger os 100% op ad anbefalingerne fra Udenrigsministeriet (UM). Vi følger ligeledes UM’s rejsevejledning vedrørende de forskellige destinationer, og siden bliver løbende opdateret - i rejsevejledningen kan du læse nærmere om anbefalinger og regler i specifikke lande. Derudover følger vi vejledningerne fra Danmarks Rejsebureau Forening og Pakkerejseloven i forhold til Conoravirussen. Nedenfor kan du se, hvordan du skal forholde dig ift. din kommende rejse. 

 • Ombooking af jeres rejse

  Skulle I have interesse i at ændre dato eller destination på jeres rejse, kan vi undersøge mulighederne for jer. Det kræver at vi undersøger mulighederne hos vores partnere/leverandører, men vi skal gøre vores bedste for at hjælpe jer.

 • Afbestillingsregler
  Vi oplever også mange henvendelser fra rejsende, som ønsker at annullere eller udskyde deres rejse efter den 31. maj 2020. Her gælder vores almindelige rejsebetingelser. Dem kan du læse på https://ruby-rejser.dk/rejsebetingelser

 • Betalingsfrister
  I øjeblikket får vi mange spørgsmål omkring indbetaling af restbeløb. Trods den nuværende situation henstiller vi til, at restbeløb indbetales som normalt. Betalingsfristen er uændret og fremgår af dit rejsebevis. Manglende indbetaling af restbeløb vil anses som mislighold af aftalen. Det betyder, at vi kan annullere din bestilling, og at dit depositum vil gå tabt. Ønsker du selv at annullere din rejse, gælder vores almindelige afbestillingsregler.
  Indbetaler du derimod restbeløbet, har du overholdt din del af aftalen, hvilket giver ret til fuld refusion af rejsens pris, skulle din rejse blive annulleret på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det er naturligvis vores anbefaling, at du indbetaler restbeløbet, da du gennem både Pakkerejseloven og Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden er sikret på bedste vis.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en oversigt over dine rettigheder, hvis du har købt en pakkerejse - du kan læse nærmere om, hvad de nye rejsevejledninger betyder for dig i denne guide. 

Hvis der kommer ændringer i din rejse, vil du blive informeret herom!

Hvordan situationen udvikler sig over den kommende tid, afhænger af en masse faktorer såsom Udenrigsministeriets anbefalinger, mulige flyforbindelser, etc. og vi anbefaler derfor, at du nøje følger Udenrigsministeriets og Sundhedsstyrelsens råd og vejledninger, der løbende opdateres. Vi håber på jeres tålmodighed og forståelse i denne ekstraordinære situation!

Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her på siden. Kontakt os på (+45) 8615 3599.