Island

Rå vulkanlandskaber, geotermisk aktivitetet, gamle sagaer, Den Blå Lagune og Reykjavík

Tag med til mytiske Island, og udforsk landets dramatiske landskaber formet af vulkaner, gletsjere, varme kilder og lava. Med en ferie på Island er du sikret en rejse med de helt store naturoplevelser.

Rejser til Island – Oplev naturens kræfter i Sagalandet

Island, beliggende i Nordatlanten, er et fascinerende, lille land og europæisk østat, som er kendt for sine imponerende, rå vulkanlandskaber og geotermiske aktivitet. Med kun ca. 370.000 indbyggere kan du gå på opdagelse i endeløse vidder af uspoleret, rå natur. Her kan du opleve alt fra mægtige vulkaner og majestætiske gletsjere som Geysir til maleriske fjorde og varme kilder som Den Blå Lagune – du finder ikke smukkere og mere kraftfuld natur i verden!

Islands kultur og historie er lige så rige som dets natur. Landet er også kendt som "Sagalandet" og har en lang og fascinerende fortid, der strækker sig tilbage til vikingetiden. Dyk ned i mødet med den gæstfrie lokalbefolkning, udforsk de barske vulkanlandskaber, og tag en dukkert i de livsgivende varme kilder.

Hos Ruby Rejser er vi ikke i tvivl om, at en rejse til Island er noget helt særligt, som alle naturelskere og eventyrlystne bør opleve mindst én gang i deres liv. Derfor tilbyder vi et bredt udvalg af rejser til Island, som du kan udforske her på siden. Vil du blive klogere på de seværdigheder og oplevelser, der venter dig i dette magiske land, så læs videre nederst på siden.

Læs mere
per side

7 Items

Ring af ild og is | Island | Juli og august 2024

Tag på 11 dages ekspeditionssejlads rundt om Island med start og slut i Reykjavík. Oplev den islandske kultur og historie i byerne og nyd naturen med islandske vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge, vandfald og dyreliv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
Island | Krydstogt langs hele Islands kyst | Rejs i maj 2025

Udforsk hele Islands kyst, og se nogle af landets mest fængslende seværdigheder på en komplet rundsejlads, der begynder og slutter i Reykjavík. Du kan blandt andet opleve vulkaner, gejsere og hvaler!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Alfernes, sagaernes og vulkanernes land | August 2024

Tag med på en eventyrlig sejlads rundt om landet af ild og is, hvor du kan opleve alt fra kæmpe hvaler, skræppende søpapegøjer, smukke vandfald, vilde gletsjere, mørke lavamarker og historisk vikingearv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2025

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå som kulturene her.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg
Sejlads rundt om Island og i Østgrønlands fjorde | August 2024

Udforsk Islands vulkaner og Grønlands majestætiske fjorde på et episk ekspeditionskrydstogt! Fra geotermiske bassiner til bjergene i Scoresbysund - et eventyr venter!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg
Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 9 nætter
Forespørg

Ekspeditionsrejser i Island: Den ultimative oplevelse til søs

Island, smukt beliggende i det nordlige Atlanterhav mellem Europa og Nordamerika, danner den ideelle kulisse for en eventyrlig sørejse. En ekspeditionsrejse med Hurtigruten langs Islands kyst åbner op for en enestående ferieoplevelse, hvor du kan udforske naturen fra en unik vinkel.

Sejlturen fører dig ind i maleriske fjorde, hvor du opdager en mangfoldighed af fascinerende fuglearter, herunder suler, lomvier, alker og søpapegøjer, der kalder klipperne langs kysten hjem. Ombord deler erfarne ekspeditionsteams deres viden gennem inspirerende foredrag og arrangerer spændende aktiviteter. Dette sikrer, at der altid er noget nyt og sjovt at opleve, hvilket gør sørejsen til en lærerig og underholdende oplevelse.

Vores ekspeditionsrejser i Island spænder bredt fra komplette rundrejser omkring øen, hvor vi går i land og oplever alt, hvad øen har at byde på, til øhop i Nordatlanten, hvor vi rejser til Færøerne og Island. På denne måde kan du vælge den af vores rejser til Island med rejseleder, der bedst passer til dine ønsker og interesser.

Ekspeditionsrejse i Island med Hurtigruten Ekspeditionsrejse i Island Ekspeditionsrejse i Island med Hurtigruten

Ekstraordinære oplevelser og seværdigheder i Island 

Sagalandet er spækket med naturskønne områder, vilde oplevelser og seværdigheder, du ikke finder andre steder i verden – så hvor skal du starte? Vi har samlet de 7 største oplevelser, som en rejse til Island kan give dig. Læs mere om disse herunder, og find ud af hvilke, der skal tilføjes til din bucketliste!

Den Blå Lagune

Er du til afslapning og selvforkælelse, så bliver Den Blå Lagune helt sikkert din nye favoritattraktion. Beliggende i den islandske lavamark uden for Reykjavík opvarmes den geotermiske pool af varmen fra jordens indre og byder på en uovertruffen spa-oplevelse i nogle fuldstændig unikke naturomgivelser.

Du kan ikke undgå at blive imponeret af vandets strålende turkisblå farve. Farven stammer fra det høje indhold af silica, alger og mineraler, der findes i det geotermiske vand og siges at have terapeutiske egenskaber, der kan forbedre hudens sundhed. Læn dig tilbage i det behageligt varme vand, og nyd udsigten til de nærmest hypnotiserende arktiske omgivelser. 

Den Gyldne Cirkel

Den Gyldne Cirkel, eller The Golden Circle, er en af de seværdigheder, du bare skal opleve, når turen går til Island – især, hvis du søger de helt store naturoplevelser! Den Gyldne Cirkel er en ikonisk sightseeingsrute, der strækker sig fra Reykjavík og ud i det islandske landskab og omfatter tre af landets største hovedattraktioner:

 1. Gullfoss-vandfaldet: Er Islands største vandfald med sit fald på i alt 32 meter. Vandet fra Hvítá-floden styrter ned ad to trin og skaber en imponerende og kraftfuld kaskade. Det er en betagende oplevelse at følge stien langs kløften og opleve Gullfoss fra forskellige vinkler.
 2. Gejserne Geysir og Strokkur: Dette område i Haukadalur er opkaldt efter den verdensberømte gejser "Geysir", der dog ikke er lige så aktiv som den nærliggende gejser "Strokkur", der sender varmt vand og damp højt op i luften hvert 8-10 minut. Hvis du drømmer om at opleve Islands geotermiske kræfter for fuld damp, er dette stedet!
 3. Thingvellir Nationalpark: Er det eneste UNESCO-verdensarvssted på Islands fastland med stor historisk og geologisk betydning. Nationalparken ligger på kanten af de nordamerikandske og eurasiske kontinentalplader, hvilket skaber helt unikke geologiske elementer som dramatiske kløfter og glaciale kilder, der skærer sig smukt gennem landskabet. Desuden er nationalparken fødestedet for det gamle islandske parlament, Alþingi, der blev etableret i år 930 og er verdens ældste parlament.

Rejsen langs Den Gyldne Cirkel giver også mulighed for at udforske andre seværdigheder, såsom Faxi-vandfaldet, det naturskønne område Laugarvatn og det historiske område Skálholt. Sæt gerne en hel dag af til ruten, så du har tid til at udforske, tage billeder og nyde hvert stop uden at føle dig forhastet.

Den Blå Lagune Strokkur-gejseren Gullfoss-vandfaldet

Reykjavík – Den kulturrige og konstrastfyldte hovedstad

Reykjavík, Islands charmerende hovestad, byder på et livligt og moderne byliv med utallige kulturelle skatte og iøjenfaldende kontraster. Her kan du finde alt fra futuristiske skyskrabere og førsteklasses faciliteter til små, traditionelle træhuse, kun få minutter væk fra den barske, vulkanske natur, der omkrandser byen.

Reykjavík huser mere end 60 museer, udstillinger og kunstgallerier, der sprudler af energi og kreativitet. På Islands Nationalmuseum kan du se sejlskibe fra Vikingetiden, Reykjavik Kunstmuseum præsenterer imponerende værker af islandske og verdenskendte kunstnere, mens Saga Museum tager dig med på en rejse gennem islandske sagaer.

Besøg også den gamle bydel, hvor farverige træhuse lyser op i gaderne og skaber en utrolig hyggelig atmosfære, samt Reykjaviks hovedshoppinggade, Laugavegur, der frister med et væld af butikker, caféer og restauranter. Og selvfølgelig bør du ikke overse det mest ikoniske vartegn i Reykjavík: den imponerende kirke Hallgrímskirkja.

Du kan opleve Reykjavik på samtlige af vores rejser til Island.

Akureyri – Islands nordlige centrum

Akureyri er Islands næststørste by og den mest tætbefolkede. Her bliver du mødt af en livlig og energisk stemning, og som Islands nordligste centrum for kultur og handel kan byen prale af både et kunstmuseum, en arktisk botanisk have og den ikoniske kirke, Akureyrarkirkja, som siden 1940 har været byens vigtigste vartegn.

Det er også fra Akureyri, at du får adgang til at udforske den smukke Mývatn-sø, hvor Wildlingcampen fra Game of Thrones-serien blev filmet om vinteren, og Goðafoss-vandfaldet (Guds vandfald), der med sit fald på 12 meter og 30 meters bredde er en af Islands mest spektakulære vandfald. Rejs til Island med Ruby Rejser og oplev alt, hvad denne dejlige by har at byde på. 

Reykjavík – Den kulturrige og konstrastfyldte hovedstad i Island Reykjaviks hovedshoppinggade Laugavegur Goðafoss-vandfaldet i Akureyri

Bryllupskage-vandfalet Dynjandi

Dynjandi-vandfaldet, også kendt som Fjallfoss, står øverst på mange fotoentusiasters liste, når det gælder om at fotografere Islands smukkeste vandfald. Vandfaldet består af syv separate trin og betragtes ofte som en bryllupskage på grund af sin særlige form. Med et fald på ca. 100 meter og en bredde, der går fra 30 meter i toppen til 60 meter i bunden, er vandfaldet i sandhed både storslået og imponerende. 

Samtidig gør Dynjandis lidt afsides beliggenhed i Westfjord, at der her kommer relativt få turister. For at nå til Dynjandi skal du tage en kort vandretur op ad en sti til toppen af vandfaldet, hvor en betagende panoramaudsigt over det omkringliggende landskab venter.

Snæfellsnes – storslået natur inden for rækkevidde

Snæfellsnes-halvøen på Islands vestside kaldes "Miniature-Island", fordi du her kan opleve de store variationer i det islandske landskab på et relativt lille område. Snæfellsnes er hjemsted for en nationalpark, der indeholder alt fra brusende vandfald, imponerende klippeformationer og smukke strande, og som skaber den perfekte kulisse for enestående vandreture. 

På halvøens kystlinje finder du de charmerende fiskerlandsbyer Arnarstapi og Hellnar, som byder på farverige huse, fiskebåde, vulkanske klipper og en autentisk atmosfære. Oplev et imponerende syn af de høje Lóndrangar-basaltklipper, der stiger op fra havet, eller besøg den sorte sandstrand, Djúpalónssandur, der er berømt for sine skulpturelle lavaformationer og gamle fiskerelikvier. Du kan udforske Snæfellsnes-halvøen med Ruby Rejser på flere af vores rejser til Island. 

Oplev nordlyset i Island

Det dansende nordlys er en af naturens mest fascinerende vidundere, og det er en oplevelse, du bør unde dig selv for at se i hvert fald én gang i livet. Islands geografiske placering tæt på polarcirklen gør landet til et fremragende sted at jagte nordlys, især i de mørke vintermåneder. 

De optimale forhold for at opleve dette spektakulære fænomen findes i områder langt fra byens lysforurening. Populære steder for nordlysobservationer i Island inkluderer landlige områder udenfor Reykjavik såsom Thingvellir Nationalpark, Gullfoss, og Jökulsárlón-gletsjerlagunen.

Desuden er det altid klogt at vælge en nordlysdestination, der også tilbyder andre spændende aktiviteter og seværdigheder, som du ønsker at opleve, da det jo aldrig er garanteret, at nordlyset viser sig – og her har Island utroligt meget at byde på! Læs mere om vores nordlysrejser her.

Bryllupskage-vandfalet Dynjandi Ikoniske klipper i Hellnar, Snæfellsnes Nordlys ved Hallgrímskirkja i Reykjavik

5 sjove facts om Island

 1. Alkoholforbud og vodka: Island havde en langvarig alkoholforbudstid, der varede fra 1915 til 1989. Men indbyggerne fandt en kreativ løsning: de begyndte at fremstille en særlig type vodka, kaldet "Brennivín" eller "Black Death," som blev populær under forbuddet og fortsætter med at være en del af landets kultur i dag.
 2. Myggefrit land: Takket være Islands kølige klima og de mange geotermiske varme kilder er der stort set ingen myg på øen. Så hvis du elsker at udforske storslået natur, men er træt af stikkende, summende insekter, er en rejse til Island måske løsningen!
 3. Ingen traditionelle efternavne: Islændinge følger ikke det traditionelle system med efternavne, som i mange andre lande. I stedet bruger de patronymiske eller matronymiske navne. For eksempel vil en person, hvis far hedder Einar, have efternavnet Einarsson (Einars søn), og en person, hvis mor hedder Anna, vil have efternavnet Annadóttir (Annas datter).
 4. Hver 10. Islændinge er forfatter: Island har en utrolig høj bogudgivelsesrate pr. indbygger. Der er en stærk kærlighed til litteratur, og det siges, at cirka 1 ud af 10 islændinge vil offentliggøre en bog i løbet af deres levetid. Hovedstaden Reykjavík er også udråbt som UNESCOs litteraturby.
 5. Jólabókaflóð-traditionen: Kærligheden til litteratur afspejles også i juletiden, hvor islændingene har en smuk juletradition kaldet "Jólabókaflóð", eller "Julebogsfloden". Traditionen indebærer, at man giver hinanden bøger i julegave og derefter tilbringer resten af aftenen med at læse de nye bøger sammen, ofte med en kop varm kakao eller alkoholfri juleøl.

Gode alternativer til Island

Har du allerede nydt en ferie på Island og søger nu efter en lige så rå og storslået destination? Så tag et kig på vores rejser til SvalbardCanadaGrønland eller Antarktis.

Vores populære ekspeditionsrejser er skabt til dig, der drømmer om at opleve de fjerneste kroge af verden og naturen i sin mest utæmmede form. Tag f.eks. med på en ekspeditionsrejse i Grønland, og oplev indlandsisen, kolossale isbjerge og det rige grønlandske dyreliv. Eller du kan udforske den geografiske sydpol på en eventyrlig ekspeditionsrejse på Antarktis, der er det mest uberørte sted på Jorden. 

Vi er eksperter i fantastiske rejsemål som disse! Så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at planlægge din næste drømmerejse.