Island

Fantastiske og dramatiske naturscenerier

Tag med til mytiske Island og udforsk landets dramatiske landskaber formet af vulkaner, gletsjere, varme kilder og lava. Med en ferie i Island er du sikret en rejse med uforglemmelige oplevelser.

Oplevelser for livet

Tag på opdagelse i Sagalandet, hvor lava- og klippeformationer, gletsjere og varme og kolde kilder kan opleves. De fantastiske naturscenerier er meget præget af fortidens vulkanudbrud, hvilket er tydeligt at se i det specielle terræn. Islands fantastiske landskaber har været grobund for mange mytiske historier, og det er det perfekte sted for opdagelsesrejsende, som søger noget udover det sædvanlige. Mød den gæstfrie lokalbefolkning, besøg Europas vestligste sted, tag på opdagelse i Islands imponerende landskaber og få en oplevelse for livet.

Læs mere
per side

6 Items

Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island | Rejs juni 2024 med dansk rejseleder

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 9 nætter
Forespørg
Alfernes, sagaernes og vulkanernes land | Rejs maj og juni 2024

Sejl rundt om sagaøen Island med Hurtigruten og oplev vilde gejsere, enorme vulkaner og sorte strande. Her venter også farverige landsbyer, kosmopolitiske Reykjavík og historiske museer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 nætter
Forespørg
Alfernes, sagaernes og vulkanernes land | Maj & august 2024

Tag med på en eventyrlig sejlads rundt om landet af ild og is, hvor du kan opleve alt fra kæmpe hvaler, skræppende søpapegøjer, smukke vandfald, vilde gletsjere, mørke lavamarker og historisk vikingearv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
I vikingernes fodspor fra Reykjavik til hjertet af Grønland | Rejs sommer 2024

Tag med på en skøn sejlads fra vikingernes fodspor på sagaøen Island til hjertet af Grønland. Langs Grønlands sydvestkyst vil du opleve inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2024

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Sejlads rundt om Island og i Østgrønlands fjorde | August 2024

Udforsk Islands vulkaner og Grønlands majestætiske fjorde på et episk ekspeditionskrydstogt! Fra geotermiske bassiner til bjergene i Scoresbysund - et eventyr venter!


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg

7 oplevelser der venter dig i Island

Reykjavik

Islands charmerende hovedstad byder på en livlig café-scene, et stort udvalg af kunstmuseer og en utrolig hyggelig atmosfære i den gamle bydel, hvor farverige træhuse lyser op i gaderne. Her er altså masser at give sig til, når du ikke lige er ude at udforske Islands imponerende naturlandskaber.

Blue Lagoon

Er du til afslapning og selvforkælelse, vil Den Blå Lagune helt sikkert være din favoritattraktion på Island. Den geotermiske pool opvarmes af varmen fra jordens indre og byder på en uovertruffen spa-oplevelse i nogle fuldstændig unikke naturomgivelser. Læn dig tilbage i det varme lyseblå vand og nyd udsigten til de nærmest hypnotiserende smukke arktiske omgivelser.  

The Golden Circle

Kun Reykjavik og Blue Lagoon kan konkurrere med The Golden Circle i popularitet, og den topper næsten alle lister over ting, man skal opleve i Island. The Golden Circle består af tre seværdigheder:

1. Gullfoss-vandfaldet, der med sit fald på i alt 32 meter er Islands største vandfald og byder på en øredøvende brusen.

2. Den varme kilde Geysir, som spyr vandsøjler af varierende højder op fra dybet.

3. Thingvellir Nationalpark, som er det eneste UNESCO World Heritage Site på Islands fastland. Nationalparken byder på underskønne landskaber med tørrede magmamarker dækket af mos, glaciale kilder, der skærer sig smukt gennem landskabet, og omringet af ældgamle bjergtoppe.

Med et besøg til disse tre højdepunkter vil du virkelig få naturens kræfter at mærke.

Gullfoss-vandfaldet Gejser, The Golden Circle Magmamarker i Thingvellir Nationalpark

Imponerende fjorde med et rigt dyreliv

Mange af Islands smukke kystlandskaber opleves bedst fra søsiden, og på en sejlads med Hurtigruten langs Islands kyster kan du se frem til en utrolig ferie med naturoplevelser, som kun de færreste nogensinde oplever. Sejl ind i de maleriske fjorde og opdag de fascinerende fuglearter, der holder til langs kysterne. Klipperne er bl.a. hjemsted for suler, lomvier, alker og søpapegøjer. Især øen Heimaey på den sydvestlige side af Island er populær blandt besøgende om sommeren, da det på verdensplan er på denne ø og de omkringliggende Vestmannaøer, at flest lunder bygger rede.

Læs mere om, hvad du kan forvente dig af en explorerrejse med Hurtigruten.

Akureyri

Akureyri er Island næststørste by og den mest tætbefolkede. Det er en livlig og energisk by, og som Islands nordligste centrum for kultur og handel kan byen prale af både et kunstmuseum, en arktisk Botanisk Have og byens ikoniske kirke, som siden sin begyndelse i 1940 har været byens vigtigste vartegn.

Det er også fra Akureyri, at du får adgang til at udforske den smukke Mývatn-sø, hvor Wildlingcampen fra Game of Thrones-serien blev filmet midt om vinteren, og Goðafoss-vandfaldet, der med sit fald på 12 meter og 30 meters bredde er en af Islands mest spektakulære vandfald. 

Snæfellsnes

Snæfellsnes-halvøen på Islands vestside kaldes af mange et miniature-Island, da man her kan opleve de store variationer i det islandske landskab på et relativt lille område. Her finder du både brusende vandfald, imponerende klippeformationer, smukke strande, historiske landsbyer og spændende folklore.

Dynjandi

Dynjandi-vandfaldet står øverst på mange fotoentusiasters favoritliste, når det gælder om at fotografere Islands smukke vandfald. Med et fald på ca. 100 meter, og en bredde der går fra 30 meter i toppen til 60 meter i bunden, er vandfaldet i sandhed både storslået og imponerende. Samtidig gør Dynjandis lidt afsides beliggenhed i Westfjord, at der her kommer relativt få turister. På de omkring 15 minutters hike der er op til Dynjandi, kommer man også forbi flere mindre vandfald undervejs.

Gode alternativer til Island

Har du allerede besøgt Island, og er du nu på udkig efter en spændende rejse til en anden og lige så rå og storslået destination, kan vi bl.a. anbefale vores rejser til henholdsvis Svalbard, Canada, Grønland eller Antarktis.