Albanien

UNESCO-verdensarv, smukke kyststrækninger, god mad og albansk gæstfrihed 

Oplev gæstfrihedens land, hvor rig kulturarv og utroligt smukke landskaber bare venter på at blive udforsket. Besøg gamle borge, farverige markeder og middelalderbyer, der vidner om Albaniens vilde historie. 

Rejser til Albanien – bjergrige landskaber, flotte kyster og unikke traditioner

Albanien er en juvel på Balkanhalvøen i Sydøsteuropa, der grænser op til Adriaterhavet, Grækenland, Nordmakedonien og Montenegro. Historisk set har landet haft en lang historie med påvirkninger fra store imperier som romerne, byzantinerne og osmannerne samt invasioner fra Italien og Tyskland under Anden Verdenskrig. I dag er Albanien en selvstændig stat med sin egen albanske identitet og kultur, der er helt unik.

På en rejse til Albanien kan du glæde dig til autentiske oplevelser og uspoleret natur. Landet er blevet en stigende favorit blandt eventyrlystne rejsende, der har fået øjnene op for landets fascinerende historie, varierede landskaber, fantastiske kystlinjer og gæstfrie kultur. Samtidig er rejser til Albanien relativt billige sammenlignet med andre steder i Europa, og solen skinner mange dage om året, hvilket er ideelt til en billig sommerferie sydpå. 

Læs meget mere om vores rejser til Albanien nederst på siden, hvor du også kan finde inspiration til, hvilke seværdigheder og steder, du skal opleve på din rejse til Albanien.

Læs mere
per side

2 Items

Albanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3-5

Tag på cykelferie i det ukendte Albanien og få testet din kondition. Undervejs passerer du hele tre attraktioner, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Du vil virkelig mærke, hvor unikt et land Albanien er.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 9 nætter
Forespørg
Albanien | Cykelferie i international gruppe | Sværhedsgrad 3-5

Tag på cykelferie i det ukendte Albanien. Du vil få store oplevelser i en international gruppe med lokale turledere og følgebil som hjælp til de hårdeste etaper, når du kører i det smukke bjerglandskab. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 9 nætter
Forespørg

Aktive rejser til Albanien: Udforsk Balkans skjulte perle på en cykelferie

Albanien er et fantastisk rejsemål for dig, der ønsker at kombinere smukke naturlandskaber, kulturel mangfoldighed og autentiske oplevelser med motion. Velsignet med bjergkæder som De Albanske Alper, også kendt som Prokletije, tilbyder landet fantastiske muligheder for udendørsaktiviteter som vandring, bjergbestigning og cykling.

Især for cykelentusiaster er Albanien et sandt paradis. Landet tilbyder varierede terræner, der passer til både erfarne cyklister og dem, der leder efter mere afslappede cykelture. Cykelferier er generelt altid en fed måde at opleve et land på, fordi du er i øjenhøjde med den lokale befolkning. Så ønsker du at komme helt under huden på Balkans skjulte perle, er en cykelferie vejen frem.

Hos Ruby Rejser tilbyder vi flere skønne cykelferier til dette fascinerende land. Her kan du både tage med på en guidet gruppetur, hvor du cykler sammen med en international gruppe, lokale turledere og en følgebil, der kan samle dig op, hvis du har brug for en pause – eller du kan tage cykelturen på egen hånd og udfordre din kondition i det smukke bjerglandskab. 

Har vi vakt din interesse, kan du finde alle vores skønne cykelferier til Albanien her. 

Cykelferie i Albanien Cykelferie i Albanien Cykelferie i Albanien

Seværdigheder og steder værd at opleve

En rejse til Albanien byder på utallige oplevelser, der spænder fra betagende naturlige skønheder til historiske perler. Her er nogle must-see seværdigheder og steder, du skal opleve, når turen går til Albanien:

Tirana Den farverige hovedstad

Omgivet af grønne bakker og bjerge, i hjertet af landet, ligger Tirana, som er Albaniens hovedstad. Tirana er kendt for sin farverige arkitektur med bygninger malet i forskellige nuancer af rød, gul, grøn og blå. Denne farverige æstetik har givet byen sit karakteristiske udseende og er kommet til at symbolisere Tiranas overgang fra en grå og socialistisk æra til en mere livlig og moderne destination.

Tirana er en by i konstant udvikling, der blander en levende atmosfære med spændende arkitektur, livlige markeder, museer og et pulserende natteliv. Ønsker du at få et indblik i Albaniens turbulente historie og kultur, har du gode muligheder for det i Tirana. I byen kan du f.eks. besøge Skanderbeg-pladsen, Et'hem Bey-moskeen og Bunk'Art-museet, som vidner om de begivenheder, der har medvirket til at forme nutidens Albanien. 

Den albanske riviera

Den albanske riviera strækker sig langs Adriaterhavskysten og er kendt for sine betagende landskaber, maleriske bugter og charmerende kystbyer, herunder Sarandë, Vlorë og Dhërmi, og for at have nogle af de smukkeste strande i Middelhavsområdet.

Det kuperede terræn langs rivieraen skaber fantastiske naturskønne udsigter. Stejle bjergskråninger møder det klare blå hav, og de spektakulære udsigter over Adriaterhavet er en fryd for øjet. Rivieraen tilbyder også vandrestier med fantastiske udsigtspunkter, der tiltrækker eventyrlystne vandringsfolk og naturelskere fra hele verden. 

Et'hem Bey-moskeen, Tirana Skanderbeg-pladsen, Tirana Smuk udsigt over Himare på den albanske riviera

UNESCO-byen Gjirokastër

Smukt placeret på en bakketop i det sydlige Albanien finder du en af landets flotteste byer Gjirokastër. Gjirokastër er en UNESCO-verdensarvsby, som er berømt for sin velbevarede samling af osmanniske hvidmurede huse og brostensbelagte gader, der tager dig tilbage til livet i det 13. århundrede. Byens omdrejningspunkt og mest populære seværdighed er en gammel borg fra 1200-tallet, som har døbt byen "borgbyen". Beliggende i en højde af 336 meter tilbyder Gjirokastër-borgen den smukkeste udsigt over dalen og den forbiløbende Drinos-flod. 

Gjirokastër er centrum for den unikke albanske isopolifoniske sangtradition, hvor flere stemmer synger forskellige melodier på samme tid. Dette er en betydningsfuld del af landets kulturarv og er blevet anerkendt som immateriel UNESCO-kulturarv. Lækre albanske madoplevelser og Ali Pashas historiske hus er også nogle af de bemærkelsesværdige træk ved denne fascinerende, gamle by i bjergene.

Det albanske cuisine

 1. Tavë Kosi: Tavë Kosi er Albaniens nationalret, lavet af lam eller ged, der marineres i olivenolie og hvidløg og bages i ovnen med en blanding af yoghurt og æg. Retten er en cremet og velsmagende og serveres ofte med ris.

 2. Byrek: Byrek er en tærte, som findes i flere varianter. Fyldet kan bestå af ost, kød (hakket oksekød eller lam), spinat eller græskar. Den albanske tærte er et populært valg til morgenmad, frokost eller en hurtig snack.

 3. Baklava: Baklava er en lækker, sød dessert lavet af flere lag af fillodej, fyldt med knuste nødder (valnødder eller pistacienødder) og sødet med sirup. Det er en populær dessert i hele Balkanregionen.

 4. Raki: Raki er en traditionel stærk spiritus lavet af druer eller andet frugt. Det er en populær aperitif, som du med garanti vil blive tilbudt på lokale caféer og restauranter under din rejse til Albanien.

 5. Albansk vin: Albanien har en voksende vinkultur, og landet producerer flere gode vine, især i den sydlige del af landet. De albanske vine varierer fra tørre hvide og røde til sødere dessertvine.

Har du lyst til at opleve det albanske cuisine, Gjirokastër, den albanske riviera, Tirana og meget, meget mere, kan du sammen med Ruby Rejser tage på rejser til Albanien og opleve det alt det bedste, som landet har at byde på. 

Gjirokastër Gjirokastër-borgen Skål i raki

Det bedste tidspunkt at rejse til Albanien

Albanien er en perle, der kan nydes på alle årstider takket være sin varierede geografi og klima. Men det er klart, at der er visse tidspunkter, som er bedre end andre, at rejse til Albanien. Dette tidspunkt afhænger fuldstændigt af dine præferencer for vejret og de aktiviteter, du ønsker at deltage i.

Hvis du er på udkig efter en badeferie med masser af sol, strand og afslapning, er sommermånederne det bedste tidspunkt at rejse til Albanien. Desværre er sommeren også højsæson for turisme, og især de albanske kystbyer kan være overfyldte i denne periode. Derfor anbefaler vi ofte vores gæster at vente med at rejse til Albanien til starten af efteråret eller slutningen af foråret, hvor vejret er mildere og turistmængden mindre. Temperaturen ligger stadig på de 23 grader i gennemsnit i september og 20 grader i maj, hvilket er perfekt, hvis du skal på en aktiv ferie. 

Vinteren er mindre populær for turisme. Dog er det muligt at stå på ski i bjergområderne, hvor det sner. Så er du til skiferier i smukke bjerglandskaber, er det bedste tidspunkt for dig at rejse til Albanien december til februar.

5 sjove facts om Albanien

 1. Bunkere overalt: Albanien er kendt for at have utallige betonbunkere spredt over hele landet. Disse bunkere blev bygget under den tidligere kommunistiske regerings ledelse. Der er omkring 173.000 bunkere i landet, hvilket giver én bunker for ca. hver 11. albanske borger.

 2. Oldgammelt alfabet: Landet har sit eget unikke alfabet kaldet "shqip" eller "albansk." Det er et af de ældste alfabeter i Europa og blev udviklet i det 15. århundrede af den albanske humanist Gjon Buzuku.

 3. Unik skægtradition: Traditionelt set har albanske mænd haft en unik skægstil kaldet "qenxhe" eller "çorape." Denne stil indebærer, at mænd lader en lang hårlok gro fra hagen og bærer det som en slags symbol på mandighed og styrke.

 4. Ørne-flaget: Det albanske flag har et enkelt, men meningsfuldt design, der har været i brug siden landet erklærede sin uafhængighed i 1912. Flaget har en rød baggrund med en sort, tohovedet ørn i midten. Den røde farve symboliserer den blodige kamp om uafhængighed og frihed, som landet har gennemgået, mens den sorte ørn stammer fra legenden om, at det albanske folk er født ud af ørnen. 

 5. Gæstfrihed: Albanerne er kendt for deres gæstfrihed og generøsitet over for rejsende. Det er almindeligt at blive inviteret ind i folks hjem, selvom du er en fremmed, og få serveret traditionel mad og drikke. 

Bunk'art Museum, Tirana Udsmykket bunker i Mrizi, Albanien Albansk mand med flag

Rejs til Albanien med Ruby Rejser før alle andre

Overvejer du at tage på en aktiv ferie i Albanien, er Ruby Rejser dit rejsebureau. Vi har flere aktive rejser til Albanien, hvor du selv eller sammen med en gruppe kan rejse rundt og udforske det interessante land. Du kan f.eks. tage på en af vores cykelferier i Albanien, der byder på alt fra UNESCO-landsbyer og vilde bjerge til azurblåt vand og lækre sandstrande. Rejs til Albanien med Ruby Rejser, og få en oplevelse, du sent vil glemme. Og gør det nu – før alle andre opsnuser landets store potentiale.

Udover cykelferier er vi også eksperter i vandreferiercykelkrydstogter og ekspeditionsrejser – så du kan opleve verden med os på den måde, du foretrækker, hvad end det er til fods, til søs eller på to hjul. Kontakt os, hvis du har spørgsmål, forespørgsler til rejser, eller hvis der er andet, vi kan hjælpe dig med.