INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Spitsbergen kajakeventyr

Den ultimative kajakoplevelse på Svalbard

Oplev et af verdens smukkeste steder fra havniveau på denne ekspeditionsrejse til fantastiske Svalbard. Som bonus kommer du med Hurtigrutens skib MS Nordstjernen helt op og runder 80° nordlig bredde!

In stock
Travel Code
OUT-001
Om turen

Denne 12-dags kajakekspedition er for eventyreren, der vil opleve det bedste af Svalbard. Turen inkluderer 8 dage på vandet i bl.a. den imponerende Krossfjord med kælvende bræfronter, imponerende fuglefjelde og et vrimlende liv i havet.

Longyearbyen og Barentsburg

Ekspeditionen starter med en overnatning i Longyearbyen, hvor du møder guiderne og gør sidste forberedelser. På dag 2 går vi om bord i MS Nordstjernen og sejler til Barentsburg. Vi tilbringer et par dage med at udforske nordvest-hjørnet af Spitsbergen med MS Nordstjernen før ankomsten i Krossfjorden. Der vinker vi farvel til skibet og begynder vores eventyr.

På tur i arktisk vildmark

De næste 9 dage bruger vi på at udforske det store fjordområde fra kajakkerne. Vi slår lejr på et nyt sted hver dag og tager på opdagelse både med kajak og til fods. Hver dag byder på nye oplevelser - fra spektakulære bræfronter til gamle fangsthytter. Vi har alt udstyr med os og er selvforsynende på kajakturen. De næste 9 dage bruger vi på at udforske det store fjordområde fra kajakkerne. Vi slår lejr på et nyt sted hver dag og tager på opdagelse både med kajak og til fods. Hver dag byder på nye oplevelser - fra spektakulære bræfronter til gamle fangsthytter. Vi har alt udstyr med os og er helt selvforsynende på kajakturen. På kajakturens dag 9 mødes vi atter med MS Nordstjernen. Efter alle dagene i uberørt natur er det en stor overgang at returnere til skibets komfortable civilisation. Der vil dog helt sikkert være flere ombord, der har lyst til at høre om dit eventyr i den arktiske vildmark.

 

Dag til dag beskrivelse

Dag 1: 30.juni

Afrejse til Longyearbyen

Fra Københavns lufthavn flyver du til Longyearbyen på Svalbard. Her indkvarteres du på Coal Miners' Cabins. 

Dag 2: 1.juli

Før ekspeditionen

Du mødes med guiden i receptionen på Coal Miners' Cabins kl 10:00. Herefter afholdes der et velkomstmøde, hvor du møder turledere og øvrige deltagere. Her inddeles gruppen i teltmakkerpar, turen gennemgås og der kigges på kort over området. Derefter er der udstyrsgennemgang af telte, primusser, proviant og tørdragter. Når kajakkerne er justeret og gjort klar til afgang er der mulighed for at deltage på en lille vandretur til varden på Plateaubjerget. Det er en flot tur hvor man for alvor får indtryk af landet med udsigt over Adventsfjorden og dele af Isfjorden.  

Dag 3: 2.juli

Sejlads med MS Nordstjernen

Der er morgenmad Coal Miners' Cabins fra kl. 07:00 - 08:30, hvorefter der tjekkes ud fra hotellet. Kl. 09:00 er der afhentning til sightseeing i Longyearbyen. Her er der blandt andet mulighed for at besøge byens museum og gallerier. Sightseeingen ender på kajen kl. 12:00 lige i tid til at tjekke ind på M/S Nordstjernen. Frokost serveres undervejs til Barentsburg. I Barentsburg er der mulighed for sightseeing og besøg i den gamle russiske mineby. Om aftenen er der igen afgang fra Barentsburg med servering af middag ombord. Om natten sejler skibet videre nordover mod Liefdefjorden.

Dag 4: 3.juli

Sejlads med MS Nordstjernen

Efter ankomst til Liefdefjorden har vi mulighed for at komme i land ved Monacco-bræen og gå lidt på opdagelse i området. Herefter sejler vi videre til hvalros-øen ”Moffen” der ligger ved 80 grader nord.

Dag 5: 4.juli

Første turdag

Nu starter eventyret for alvor. Vi gør klar til at blive sat af ved Lilliehök-bræen. Det er en god idé at efterlade lidt rent tøj på skibet til når efter kajakekspeditionen returnerer til skibet. Efter morgenmad ombord går vi i kajakkerne direkte fra skibet. Herefter ror vi ind i fjorden mod Signehamna, for at finde et godt sted at campere.

Dag 6 til 11: 5.-10.juli

Kajakdagene

Vi ror op i Liiliehök-fjorden og krydser over til Cadiopyntens fuglefjeld. Færden lægges videre mod Möller-fjorden det såkaldte ”Lloyds Hotell”, en gammel velbevaret nødhytte fra starten af forrige århundrede. Vi holder os så vidt muligt til østsiden af fjorden. Her er det et varieret landskab med mange fantastiske bræfronter. Via Möller-fjorden ror vi over i Krossfjorden. Hvor langt vi kommer på turen afhænger af vejr, vind, strøm og deltagerønsker, men vi forsøger at nå 14. juli-bræen. Hvis forholdene er tilpas gode, kommer vi rundt og ind bag Blomstrand-halvøen i Kongsfjorden.

 Dag 12: 11.juli

Tilbage på MS Nordstjernen

Sidste dag i kajakkerne. På eftermiddagen, før middag, bliver vi hentet af MS Nordstjernen. Vi under os en varm dusj og nyder en afskedsmiddag i bådens restaurant. Efter middag er der landgang i Ny-Ålesund med en guidet tur i byen.

Dag 13: 12.juli

Efter morgenmaden ankommer vi tilbage til Longyearbyen kl. 10:00. Efter landgang er der transfer med bus til lufthavnen og til centrum.

Obs!

Programmet er afhængigt af vejr, vind og havforhold og derfor tages der forbehold for ændringer. Tempoet tilpasses desuden ovennævnte forhold samt deltagergruppens ønsker.

På MS Nordstjernen indlogeres turdeltagere i indvendige kahytter med delt bad.

Deltagerforudsætninger

Det en klar fordel at du som deltager har kajakerfaring og eventuelt har været på en tur med overnatning i det fri. Farvandet i Svalbard kan fra tid til anden være for uroligt til at være helt begyndervenligt. Der anvendes solide single havkajakker, der er forbeholdt erfarne deltagere, mens der er stabile dobbelt-kajakker for deltagere der har knap så meget erfaring. Uanset dit erfaringsniveau må du være i god fysisk form og ikke have problemer med ryg, nakke eller arme/håndled.

Guidning og sikkerhed

Turen ledes af lokale guider med stort kendskab til netop dette område og sikkerheden har top prioritering. Skulle der være overliggerdage på grund af vejret, er området også ideelt for ture til fods. Alle deltagere får udleveret tørdragter, så du er tør og varm selvom du er i nærkontakt med koldt vand hele dagen. Der er naturligvis - som på hele Svalbard - mulighed for at se isbjørne. Derfor sættes altid en bjørnealarm rundt om lejren og guiderne er meget rutinerede i at undgå uheldige episoder med bjørne. I øvrigt indgår det som en del oplevelserne på turen at være med på isbjørnevagten sammen med guiderne. Varmt tøj og en god sovepose er et must og du modtager naturligvis en pakkeliste ved bestilling af turen.

Vejr og klima

Vejret på Svalbard er arktisk, med kølige somre og hårde vintre. Sammenlignet med andre arktiske egne på samme breddegrad er vintrene dog som regel lidt mildere på grund af Svalbards beliggenhed i den milde nordatlantiske havstrøm. Om sommeren ligger gennemsnitstemperaturen omkring 6 grader og hav-temperaturen er på 2-4 grader. Juli måned er som regel tør og de falder kun lidt regn. Der kan dog forekomme både tåge og lavt skydække, som det er normalt i arktiske egne. Fra midt april til slut august hersker midnatssolen og her midt på højsommeren er den på sit højeste.

    

Bestil

Send rejseforespørgsel

Spitsbergen kajakeventyr
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen er baseret på gældende dagspris for flybilletter. Tidlig booking vil som regel betyde den billigste pris. 


Prisen er baseret på dobbeltværelse, to-mandskahyt og i to-mandstelt. For solorejsende vil der være et pristillæg. Vi vil naturligvis så vidt muligt placere dig sammen med en værelses- og telt kammerat, hvis du ønsker det. Prisen inkluderer:

Flyrejse København - Longyearbyen tur/retur

8-dages havkajak eventyr

Havkajak, pagaj, spraydeck, vest, tørdragt, neoprensko og padlehandsker

Telt

Liggeunderlag

Fælles udstyr (Køkken, sanitet, lejrudstyr m.m.)

Search and Rescue forsikring (SAR)

Meget erfarne lokale guider

Sikkerhedsudstyr

Alle måltider under turen

Transport til og fra start- og slutpunktet på turen

Overnatning i Longyearbyen på Coal Miners' Cabins natten før udrejse


NB: Dine flybilletter købes på individuel basis, når der er betalt depositum.  


Prisen inkluderer ikke:

Måltider og drikkevarer på hotel

Sovepose

Personlig rejseforsikring

Beklædning og personligt udstyr

Gå til toppen af siden