FAQ

Vi har herunder samlet en række spørgsmål, som vi jævnligt bliver stillet. Finder du ikke svar på dit spørgsmål herunder, er du velkommen til at kontakte os.

test_faq

Ruby Rejser - Cykelferie
Hvad skal jeg have med på en cykelferie?

For at gøre dine forberedelser mere overskuelige, har vi på forhånd lavet en pakkeliste til din cykelferie. Du er dermed ordentligt klædt på, hvis du bestiller en cykelrejse hos Ruby Rejser.

Hvor langt kan jeg cykle på en cykelferie?

Man kommer længere på en cykel, end man tror. De fleste kører 15-20 km i timen i både fladt og bakket terræn. Tælles pauserne med, siger vores erfaring os, at man cykler ca. 10-12 km i timen. Så 50 km tager ikke mere end 5-6 timer.

Kan man have børn med på en cykelferie?

Børn er som regel seje – også på en cykelferie. Hvis motivationen er i orden, kommer de langt, og det vil derfor i mange tilfælde ikke været noget problem at tage børn med på en cykelferie.

Hvordan finder jeg vej på min cykelferie?

På nogle ture cykler du efter et detaljeret kort, og på andre bliver du udstyret med en GPS. Desuden er de fleste ture skiltede. Vi har også cykelrejser, hvor du har en guide ved din side.

Hvordan bliver min bagage transporteret under en cykelrejse? 

Din bagage bliver ALTID transporteret fra hotel til hotel (hvis du bor flere forskellige steder), så du skal bare fokusere på at flytte dig selv og evt. en mindre taske rundt på cykeletaperne.

View all
Ruby Rejser - Cykelkrydstogt
Hvad er et cykelkrydstogt?

Et cykelkrydstogt er en dejlig ferieform, der kombinerer cykling og sejlads. Du har fast base på en båd, men har samtidig friheden til at opleve rejsedestinationen på nært hold fra cyklen.

Hvorfor tage på et cykelkrydstogt?

På et cykelkrydstogt behøver du ikke at pakke ind og ud hver dag, da du bor i samme kahyt under opholdet. Er du en dag træt i stængerne, kan du tage en fridag fra cyklingen og nyde udsigten fra båden.

Hvilket cykelkrydstogt skal jeg vælge?

Der er forskel på, hvad der er det rette cykelkrydstogt for den enkelte. Nogle vælger ud fra området, mens andre fokuserer på sværhedsgraden eller båden. De fleste cykelkrydstogter langs floderne er nemme, mens andre går gennem bakket terræn.

View all
Ruby Rejser - Skiferie
Hvilke typer skiferier tilbyder Ruby Rejser?

Vi har et bredt udvalg af skiferier i Norge, hvad end du rejser alene, med familie eller venner, og hvad end du er til alpin, langrend eller begge dele. Vi tilbyder sociale fællesrejser samt individuelle ferier i hytter og lejligheder.

Hvordan kommer jeg frem til min skiferie i Norge?

Hvis du vælger at tage til Norge i egen bil, er vi hos Ruby Rejser behjælpelige med at arrangere færgetransporten. På mange rejser kan du også vælge at læne dig tilbage i en af vores komfortable busser på din vej mellem Danmark og Norge.

Hvor skal jeg tage på skiferie med børn?

I Norge finder du masser af familievenlige skidestinationer. Tag hele familien med på et sneeventyr i eksempelvis Hafjell, Kvitfjell eller Geilo.

Hvorfor tage på skiferie med Ruby Rejser?

Der er mange gode grunde til at tage på en skiferie med Ruby Rejser. Nyd blandt andet godt af familievenlige, alpine skiområder, langrendsløjper i imponerende omgivelser og autentisk fjeldhygge. Hos Ruby Rejser er vi eksperter i skiferier i Norge.

Hvad skal jeg have med på en skiferie i Norge?

På en skiferie i Norge skal du huske det varme tøj. Tænk gerne i mange lag og husk blandt andet skihjelm, skibriller, vanter, hue, toilettaske, pas, skiundertøj, halstørklæde, skisokker og skiudstyr.

View all
Ruby Rejser - Ekspeditionsrejser
Hvad er en ekspeditionsrejse?

En ekspeditionsrejse er en rejse, der tager dig med til nogle af verdens mest fjerntliggende destinationer, hvor de færreste har været, og hvor du vil komme til at opleve en helt utrolig natur.

Hvor kan en ekspeditionsrejse gå hen?

En ekspeditionsrejse kan gå mange steder hen. Se fx vores ekspeditionsrejser til Svalbard, Grønland, Antarktis eller de skotske øer.

Hvilken aldersgruppe egner ekspeditionsrejser sig til?

Vores ekspeditionsrejser egner sig både til det ældre og yngre segmnet. De individuelle rejser kan skræddersys til jeres præferencer.

Kan man få en guide med på ekspeditionsrejsen?

Det er både muligt at have en dansk guide eller en lokal guide tilknyttet til ekspeditionsrejsen.

Hvad kan man opleve på en ekspeditionsrejse?

Du kan være heldig at opleve nordlys, isbjørne, pingviner, gletsjere og meget mere - alt efter hvilken rejse du ønsker.

View all
Ruby Rejser - Hurtigruten
Hvor kan man sejle hen med Hurtigruten?

Med Hurtigruten kan du nå destinationer som Antarktis, Nordamerika, Island, Grøndland, Nordnorge og mange flere.

Hvilken årstid er bedst at sejle i med Hurtigruten?

Der er rejser med Hurtigruten året rundt. Hver årstid byder på forskellige, unikke oplevelser.

Hvorfor skal man rejse med Hurtigruten?

Rejser med Hurtigruten tager dig med til steder, der ikke er let tilgængelige med bil og derudover også til steder, du kun har drømt om at opleve.

View all
Ruby Rejser - Fællesrejser
Hvad er en fællesrejse?

Fællesrejser er Ruby Rejsers egen rejseform. Her rejser du med en gruppe, som har samme rejseinteresser som dig. Fællesrejser er både for børn, unge og ældre, hvor I sammen kan udforske området og hygge med spil og gode måltider.

Hvor går Ruby Rejsers fællesrejser hen?

På nuværende tidspunkt tilbyder vi kun fællesrejser i vinterhalvåret. Her sender vi en masse glade fællesrejsegæster på skiferier på diverse destinationer i Norge.

Hvem kan tage med på fællesrejse?

Det kan alle! Fællesrejser er for dig som har lyst til at omgås andre mennesker og have nogle at dele dine ferieminder med. Vi har fællesrejser til både familier, par, venner og solorejsende.

Hvad laver man på en fællesrejse? 

Programmet er ikke fastsat på vores fællesrejser, men du er sammen med gruppen med til at planlægge dagenes aktiviteter. Tag på udflugter, stå på ski, leg i sneen, arranger spilaftener, bag pandekager m.m.

View all
Ruby Rejser - Kulturrejser
Hvad er en kulturrejse? 

Kultur er mange ting, hvilket både afspejles i et landt natur, historie, arkitektur, befolkning og køkken. Alt dette får du lov at undersøge og lære mere om, når du drager ud på en kulturrejse.

Hvorfor skal jeg vælge en kulturrejse?

På en kulturrejse er du sikret oplevelser, der giver unikke indtryk, som du sjældent glemmer. Du lærer vores skønne verdens forskelligheder at kende og lærer ligeså dig selv bedre at kende.

Hvor kan man tage på en kulturrejse?

Kultur kan du opleve i alle lande, og i hvert land er kulturen unik. Hos Ruby Rejser tilbyder vi kulturrejser til både nære og fjerne egne, men på vores vandreferier og ekspeditionsrejser får du også en bid af destinationens kultur.

View all
Vandreferie FAQ
Hvor er det bedst at tage på vandreferie?

Dette er et spørgsmål, vi ikke kan svare på. Der findes utallige fantastiske vandredestinationer, og de har alle hver deres unikke natur og oplevelser at tilbyde. Det afhænger altså af dine præferencer og drømme. 

Hvor god form skal man være i for at vandre?

Der findes vandreferier til alle niveauer, og kravet varierer derfor. På alle vores rejser kan du læse om turens sværhedsgrad og etapelængder. Det er dog altid en god ide med nogle kilometer i benene på forhånd.

Kræver det specielt udstyr at vandre?

Fodtøj, beklædning og en behagelig rygsæk er alfa og omega for en god vandreoplevelse. Find noget der passer til dine behov. Vandrestave er for mange også en stor hjælp, da de aflaster knæ og led. 

Har I vandreture i Danmark? 

Ja vi har nogle skønne vandreferier i Danmark. Selvom vores land er lille og forholdsvist fladt, er der stadig gode muligheder for vandring i topklasse.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Danmark
Hvorfor skal jeg tage på en cykelferie i Danmark?
Danmark er fyldt med gemte perler i form af skøn natur og hyggelige restauranter. At være turist i eget land er en helt særlig oplevelse, og at udforske landet med pedaler under fødderne gør oplevelsen helt unik.
Hvor skal jeg overnatte på en cykelferie i Danmark?

Danmark gemmer på en masse forskellige, hyggelige kroer og skønne hoteller spredt ud over hele landet. Vi kan hjælpe dig med at finde gode overnatningsmuligheder.

Er det hårdt at cykle rundt i Danmark?

Danmark er et forholdsvis fladt land, men man kan stadig møde mange bakker på sin vej. Vores ruter har derfor forskellige sværhedsgrader, så der er noget til alle niveauer.

View all