Ruby Rejser - Nordlysrejser

Hvad er nordlys?

Nordlys er et fænomen, der opstår, når elektrisk ladede partikler fra solen rammer jordens magnetfelt, fæster sig dertil og bliver strukket som en elastik. Når det når sit maksimale punkt, slår magnetfeltet tilbage og bliver til nordlys.

Hvor ses nordlyset nemmest?

Man kan se nordlys mange forskellige steder i verden, men der er forskel på, hvor stor sandsynlighed der er for at opleve det. Svalbard, Tromsø og Island er blandt de bedste steder at opleve det.

Hvornår kan man se nordlys?

Der er størst sandsynlighed for at opleve nordlys mellem oktober og marts. Hvis du befinder dig et sted, hvor man kan se nordlys i denne periode, bør du bevæge dig ud i tidsrummet kl. 18:00-01:00.

Kan man forudsige nordlys?

Nej, det er umuligt at forudsige, hvornår man kan være heldig at opleve nordlyset. Man kan dog øge sine chancer ved at tage på jagt fra oktober til marts, og når nattehimlen er klar og mørk.

Hvordan viser nordlys sig?

Nordlys viser sig ofte først som en bue, som strækker sig over himlen fra øst mod vest, men senere på natten kan det udvikle sig til pulserende og strålende bånd/kugler, der kommer højt på himlen, eller som spredte pletter af lys.

Kontakt os hvis du har yderligere spørgsmål.