Kør-selv-ferie på Færøerne

Utrolig natur og en helt unik kultur

Den nordlige øgruppe er præget af fiskeri og dramatisk natur samt nogle helt utrolige byer. En kør-selv-ferie til Færøerne lader dig opleve de mange steder i dit eget tempo og med dig selv bag rettet.

Tag på kør-selv-ferie i Færøernes utrolige omgivelser

Når du rejser til Færøerne, møder du et smukt landskab med stejle klipper, græsklædte enge og skov. Øgruppen, der befinder sig i Nordatlanten, huser nogle billedskønne nauturområder og hyggelige byer, som skal besøges på din bilferie til Færøerne. En bilferie på Færøerne er både let og komfortabel. På øgruppen finder du kun 3 lyskryds, og den mest hyppige trafik er, når fårerne krydser vejen – men det er jo også en del af den færøske charme. Grundet den mægtige natur kan der være langt mellem restauranterne, så det er en god idé at sikre sig, at der er snacks og drikkevarer i bilen, når du drager ud på dit færøske eventyr. Engang var mange af øerne svært tilgængelige, men i dag er mange af øerne forbundet med bro eller tunnel, hvilket betyder, at den letteste måde at se Færøerne på, faktisk er via bil. Der er flere måder at tilgå Færøerne på. Du kan både flyve derop, eller du kan tage en færge, hvad end du er I egen bil eller ej.

En kør-selv-ferie er en fantastisk måde at opleve verden på. Du bestemmer tempoet og programmet, der ofte ender med at blive præget af spontane beslutninger. På en kør-selv-ferie vil du opleve, at der gemmer sig et hav af spændende steder og gemte perler, som du oplever på din vej ved et tilfælde – uanset hvad endedestinationen på din rejse måtte være. Du kan for eksempel tage et kig på vores kør-selv-ferier til Norge, hvor du kommer til at køre igennem det utrolige, norske landskab, der gemmer på høje fjelde og dybe fjorde.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Færøernes klima er tempereret, og vejret er meget omskifteligt. Solen kan forsvinde lige så hurtigt, som den er kommet – og det samme gør sig gældende for regnbygerne. Da øgruppen er lokaliseret i Golfstrømmen, har Færøerne både milde vintre og kølige somre. Det er derfor en god idé at pakke tøj til lidt af hvert. Det uforudsigelige vejr er dog med til at gøre en rejse til Færøerne til en unik oplevelse.

Færøerne er en speciel destination og adskiller sig fra resten af verden på mange måder. For eksempel kan du ikke nyde en McDonald's-burger nogen steder på øgruppen, da de simpelthen bare ikke har en McDonald's der. Derudover er der dobbelt så mange får, som der er indbyggere på øgruppen, så det er ikke så underligt, at det er fårerne, der skaber mest trafik. Sammen med den storslåede og maleriske natur er det besynderligheder som disse, der gør, at National Geographic har kåret Færøerne til ét af de steder i verden, du bare må opleve.

Hvis du er interreseret i et nordligt eventyr, kan du også overveje en ekspeditionsrejse til Svalbard, hvor der venter dig et utroligt dyreliv og smukke naturfænomener, du sent vil glemme.

Kør-selv ferie på Færøerne Tag familien med på kør-selv ferie Oplev storslået natur på Færøerne

5 unikke steder på Færøerne

1. Torshavn
Torshavn er Færøernes hovedstad og er grundet sin lille størrelse en af verdens mindste hovedstæder. Der er omkring 20.000 indbyggere i byen, der ellers er kendt for sine stemningsfulde, farvede træbygninger og hyggelige havnecaféer. Havnen i Torshavn er der altid gang i. Det er nemlig her, fiskerne sælger dagens fangst, og hvor de store krydstogtskibe lægger til.

2. Gásadalur
Når du virkelig skal på eventyr, kan du med fordel sætte kurs mod Gásadalur, som engang var en af Færøernes mest utilængelige landsbyer. Byen er omkranset af bjerge og huser et imponerende vandfald, der falder langs klippevæggen og ned i havet. I dag er det let at komme til den ellers øde landsby, der befinder sig på vestsiden af lufthavnsøen Vágar. Når du befinder dig på øen, kan du tænke på, hvordan det må have været for det lokale postbud at bestige bjerget 3 gange om ugen for at levere post til indbyggerne i Gásadalur – måske du har mod på at vandre postbudets rute selv?

3. Leitisvatn
Øen Vágar gemmer også på Færøernes største sø, som skal opleves til fods. Du kan derfor med fordel bevæge dig ud på den 45 minutter lange gåtur langs søen i Leitisvatn, så du kan nyde den spetakulære udsigt ud over havet ved vandfaldet Bøsdalafossur. Her står de fleste med følelsen af at befinde sig ved verdens ende.

4. Vestmanna
På øen Streymoy finder du Vestmanna-området, som er et must at opleve, hvis du drømmer om en ægte færøsk naturoplevelse. Herfra kan du tage på en bådtur til de famøse fulgebjerge, der er kendt for deres helt utrolige klippelandskab. Sejladsen dertil byder på smalle passager, høje klippevægge og mørke grotter, som tilsammen danner rammerne om en magisk oplevelse på et par timer. Måske er du heldig at spotte de lokale, eksotiske fulge, der har deres hjem på Fugleøen.

5. Kirkjubøur
10 km sydvest fra Tórshavn finder du Kirkjubøur, som er kendt som værende en af de mest historiske steder på Færøerne. Arkitekturen, der venter på dig, er helt unik og kan gøre selv den mest berejste eventyrer målløs. Glæd dig til at opleve historiske bygninger som Magnus-katedralen, Ólavskirkjan og kongsgården Kirkjubørgardur.