VÆLG FERIETYPE
VÆLG REJSEFORM
VÆLG UGE
VÆLG REJSEMÅL

Kør-selv-ferier

Udforsk spændende steder på en kør-selv-ferie

En kør-selv-ferie er en helt fantastisk måde at holde ferie og opleve verden på. Det er dig, der sidder bag rettet i bilen, så det er dig, der bestemmer hvor og hvornår, du vil stoppe.

En bilferie giver dig den ultimative frihed, da du helt selv kan bestemme tempoet og ændre planerne, hvis du møder noget spændende på din vej. Måske dukker der en smuk panoramisk udsigt frem, som hidtil er ukendt for resten af omverdenen? På nogle af vores kør-selv-ferier er der lagt op til, at du kører afsted i din egen bil, mens andre rejser giver dig mulighed for at leje en bil, som du kan drage på eventyr i.

Verden gemmer på en lang række opsigtsvækkende destinationer, som det er fordelagtigt at opleve på en kør-selv-ferie. Tag for eksempel lande som Norge, Island eller Færøerne, der alle huser billedskøn natur og betagende byer, som du på en kør-selv-ferie kan udforske på din helt egen måde.

En bilferie er en oplagt mulighed, hvis du ønsker at holde en aktiv ferie. En aktiv ferie i Norge eller på Færøerne er nemlig et godt udgangspunkt, hvis du holder af at cykle eller vandre. Lad bilen være din rullende base, mens du bevæger dig fra det ene fjeld, som du kan bestige, til det andet. I begge lande finder du enestående natur og pittoreske udsigter, du sent kommer til at glemme. Skal vandring være den primære aktivitet på din rejse, kan du udforske vores udvalg af vandreferier, og se om du finder noget, der matcher dine vandredrømme.

En kør-selv-ferie er spændende for både store og små, der vil nyde det langsomme tempo og den høje fleksibilitet, der lægges for dagen. Måske I har en idé om, hvad I skal opleve, når I står op om morgenen, og det kan også sagtens være, at det holder stik – men det kan lige så vel være, at vejen tager en drejning, og at I ender ud med at opleve noget helt andet og bedre end det, I egentlig havde sat jer for. Det er aldrig til at vide på en god kør-selv-rejse.

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
per side
8 dages vandring hvor du kører i lejet bil mellem vandreruterne

Kom med på en vandreferie i de helt rigtige omgivelser! Vandring på Færøerne er noget helt specielt, da du der omgivet af enestående natur, hvor end du går. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
Pris på forespørgsel
Kør-selv-ferie på 9 dage

Oplev Færøernes enestående natur på en fleksibel ferie i dit eget tempo. Udover den helt betagende natur vil du også opleve fascinerende historie og rigt kulturliv undervejs på din rejse. 

 • Individuel afrejsedag
 • 8 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
Pris på forespørgsel
11 dages rundrejse på Færøerne

En ferie på Færøerne er en ferie i naturens tegn. Landskaberne domineres af frodige grønne dale, stejle bjerge og brusende hav – Færøernes natur er en imponerende kombination af råt og smukt.

 • Individuel afrejsedag
 • 10 nætter
 • transport_icon/images/t/r/transferry_ub.png
  Færge
Pris på forespørgsel
10 dages rundrejse i Norge

Oplev kontrasterne på tæt hold, når du bevæger dig gennem Norges betagende natur, der blandt andet byder på maleriske fjorde, imponerende gletsjere og brusende vandfald.

 • Individuel afrejsedag
 • 9 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Pris på forespørgsel
18 dages rundrejse i Norge

Denne rundrejse fører dig til den unikke og charmerende øgruppe Lofoten samt til den barske, men flotte natur ved Europas nordligste punkt Nordkap.

 • Individuel afrejsedag
 • 18 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Pris på forespørgsel
7 dages rundrejse i Norge

Oplev tre berømte fjorde: den maleriske Hardangerfjord, den smukke Geirangerfjord og den spektakulære Sognefjord. Se Norge fra sin smukkeste side på din kør-selv-ferie.

 • Individuel afrejsedag
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Pris på forespørgsel

Mulighederne er mange, når I kører selv, og det giver uden tvivl nogle helt andre oplevelser, end I ville have fået ved ikke selv at sætte jer bag rattet. Når I er i bil, kan den næste store oplevelse altid ligge og vente lige rundt om det næste hjørne, når I måske holder ind til en pause ved en mindre restaurant og får en god snak med de lokale. De fleste steder er det meget komfortabelt og tilgængeligt at rejse i bil, og der er derfor nærmest ingen grænser for, hvad I kan nå at opleve på jeres vej. Planlæg den perfekte kør-selv-rejse i samarbejde med os, og glæd jer til at komme afsted. Mange spændende oplevelser venter dig og dine medrejsende, hvis I tør at gribe mulighederne og at prøve den anderledes rejseform, som det uden tvivl er at tage på kør-selv-ferie.
 

3 gode grunde til at vælge en kør-selv-ferie

 1. Lykken ved roadtrips
  De lange strækninger, som skal tilbagelægges på en bilferie, virker måske som en stor mundfuld, men i virkeligheden er det en fantastisk mulighed for at hygge sig med familien. Bag bilens ruder kommer man virkelig hinanden ved, og bilturen ligger derfor op til gode snakke, fællessang og sjove lege – selvfølgelig uden at forstyrre føreren for meget. Flotte udsigter, god stemning og dine ynglingssange i bilens højtaler er et godt udgangspunkt for en dejlig ferie.

 2. Spontane minder
  Du kan planlægge en kør-selv-ferie helt ned til den mindste detalje og alligevel ikke følge planen, når du først er draget afsted på dit 4-hjulede eventyr. Du vil opleve, hvordan spontaniteten kommer frem i dig, når du kører forbi en usædvanlig udsigt eller en interessant by, hvor du virkelig har lyst til at stoppe og opleve, hvad end du møder på din vej. De spontane oplevelser er også ofte dem, der hænger ved, da de efterlader dig overrasket og forundret.

 3. Fleksibel pakning
  På en kør-selv-ferie er du ikke nødt til at holde dig til de små 100 ml parfumer eller cremer. Du kan jo pakke lige, hvad du har lyst til, når du rejser i egen bil. På samme tid slipper du for det frustrerende øjeblik i lufthavnen, hvor du indser, at du har pakket et par kilo for meget i din kuffert. Der er også masser af mulighed for at have mere med hjem fra ferien, end du havde med ved afgang.
Kør-selv ferie Kør-selv ferie Kør-selv ferie

Gode råd til ferien

Er det første gang du tager på en kør-selv-ferie? Hvad end du kører afsted i den egen bil eller en lejet en, så er der en række ting, du med fordel kan undersøge inden ferien begynder – især hvis bilen skal have kurs mod andre lande. Vi har samlet en række råd til dig, der ikke har været på et rullende eventyr før.

 1. Tjek op på afgifter
  En god huskeregel er, at du skal sætte dig ind i, om du kommer i nærheden af vej- eller broafgifter på din vej. Herefter kan du selv vælge at lægge det ind i bugettet eller køre en alternativ rute uden om disse afgifter.

 2. Hav en strategi i bagagerummet
  En ordentlig pakning kan gå hen og vise sig vigtig under din tur. På den måde undgår du en situation, hvor du står og mangler noget, der ligger bagerst i bagagerummet. På samme tid kan du også lige sikre dig, at bilen har det rette dæktryk, når nu bilen måske er tungere end normalt. Skal du have ekstra mange ting, kan du med fordel benytte dig af en tagboks.

 3. Husk snacks
  Humøret i bilen kan let afhænge af udvalget af snacks og drikkevarer. Det bringer meget glæde at kunne nyde noget slik eller frugt på en lang køretur.

 4. Du har ikke travlt
  Så er der kun tilbage at minde dig om, at du er din egen chef på din kør-selv-ferie. Det er ikke altid vigtigt at komme hurtigt til din destination. Din ferie bliver faktisk længere, hvis du nyder timerne i bilen, betragter selve køreturen som en del af ferien og ikke bare som nogle trælse transporttimer, der skal overstås.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvad er en kør-selv-ferie?

En kør-selv-ferie er en helt fantastisk måde at holde ferie og opleve verden på. Det er dig, der sidder bag rettet i bilen, så det er dig, der bestemmer hvor og hvornår, du vil stoppe.

I hvilke lande kan jeg tage på en kør-selv-ferie?

Du kan tage på en kør-selv-ferie i lande som Norge og Færøerne, der alle huser billedskøn natur og betagende byer.

Hvor lang tid tager det at sejle til Færøerne?

Du kan tage færgen til Færøere med bil. Rejsen tager ca. 36 timer.

Hvorfor tage på en kør-selv-ferie?

En bilferie giver dig den ultimative frihed, da du helt selv kan bestemme tempoet og ændre planerne, hvis du møder noget spændende på din vej.