INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Færøerne med skib og egen bil

11 dages rundrejse på Færøerne

En ferie på Færøerne er en ferie i naturens tegn. Landskaberne domineres af frodige grønne dale, stejle bjerge og brusende hav – Færøernes natur er en imponerende kombination af råt og smukt.

In stock
Travel Code
KS-F-001

Det kan du glæde dig til

På denne kør-selv-ferie bevæger du dig rundt i egen bil, hvilket giver dig en helt utrolig frihed til at tage tingene i dit eget tempo og selv bestemme, hvilke stop du vil gøre undervejs. Denne frihed er praktisk, da vejret på Færøerne er meget omskifteligt og kan variere kraftigt fra ø til ø – og endda ofte variere fra den ene side af en ø til den anden.

Adskilt at smalle sunde og fjorde ligger de 18 øer af vulkansk oprindelse, som udgør Færøerne. En ferie her er en oplevelse for livet, der på bedste vis kombinerer enestående natur, rigt kulturliv og fascinerende historie. Vejret, der skifter mellem regn, skyer, dis og solskin, efterlader Færøerne med pragtfulde farver ud i de betagende landskaber. 

Færøernes samlede areal er ikke større end, at alle øer ville kunne ligge inden for Sjællands areal. Og med et veludbygget vejnet samt utallige broer og tunneller har Færøerne en infrastruktur, der giver dig let adgang til store dele af øgruppen under en ferie her. Du vil dermed få mulighed for at opleve lidt af det hele, når du tager udgangspunkt i vores foreslåede dagsprogram længere nede.

Hotellerne på Færøerne er af høj standard.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag: Afrejse fra Hirtshals

2. dag: Ankomst til Tórshavn
Ankomst til den færøske hovedstad Tórshavn sidst på aftenen. Overnatning på det dejlige 62N Hotel***.

3. dag: Tórshavn og Vagø
Formiddagen bruges til at udforske Tórshavn: Tag på en gåtur i de gamle bydele á Reyni og Tinganes samt til fortet Skansin – denne tur kan også foretages med lokal guide. Efter middag går turen til Kirkjubøur, som er Færøernes historiske kulturcenter. Se den ca. 900 år gamle Roykstovan, som regnes for at være verdens ældste beboede træhus. Besøg Ólavskirken fra år 1111, der er den ældste på Færøerne og stadig er i brug. Se også ruinerne af Skt. Magnus-katedralen, som anses for en af de største kulturattraktioner på Færøerne. Overnatning på 62N Hotel***.


4. dag: Vagø
Vi foreslår, at du udforsker Vagø med en tur til Sørvági, Bøur og Gásadalur, hvorfra der er en fantastisk udsigt til Tindholmur og Mýkines. Hvis vejret er til det, kan det være en idé at tage til Mýkines, som er Færøernes søpapegøje-paradis. Det tager blot 45 min med båd fra Sørvágur. Overnatning på 62N Hotel***.
  

5. dag: Streymoy og Eysturoy
Dagens tur går fra Vagø via Streymoy til Eysturoy, hvor den idyliske bygd Gjógv på den nordøstlige side af øen venter. Turen vil bringe dig ned i Færøernes første undersøiske tunnel, der når 105 meter ned under havets overflade. Herefter kan du besøge Vestmanna og tage en sejltur til Færøernes mest populære turistattraktion Vestmannabjergene (ca. 2 timer) med de tårnhøje fugleklipper nord for Vestmanna. Herefter går turen til Kvívík, hvor du kan stoppe ved vikingebosættelserne i bygden. Turen fortsættes over Streymoy via "Atlanterhavs-broen" til Eiði og derefter videre til Gjógv. På denne del af turen er der flere steder med helt fantastisk udsigt. Nyd eksempelvis synet af de unikke klippeformationer "Kæmpen og Kællingen" ud for nordspidsen af Eysturoy. Overnatning i det unikke Guesthouse Gjáargarður.

 
6. dag: Tjørnavik og Saksun
Tag på en mindre tur til Tjørnavík. Her kan du afkøle tæerne med en vandretur på den dejlige sandstrand, hvor der ses spor fra vikingetiden. På vej retur til Gjógv er det et "must" at opleve den idylliske bygd Saksun. Når du kører fra Eiði til Gjógv, passerer du under Færøernes højeste fjeld Slættaratindur (882 m). Overnatning i Guesthouse Gjáargarður.

7. dag: Gjógv og Klaksvík
I dag fortsætter turen fra Gjógv til Klaksvík. Undervejs kommer du forbi Oyndarfjørður, hvor du kan se de ejendommelige "Rolling Stones" på venstre side ved indkørsel til bygden. Efter Oyndarfjørður går turen gennem Færøernes anden og nyeste undersøiske tunnel til Klaksvík. I bunden af tunnellen har kunstneren Tronður Patursson udsmykket tunnellen med glaskunst.

Dagen står i Nordøernes tegn. Først går turen nordpå til Færøernes nordligste bygd Viðareiði, hvor den trænede har mulighed for at bestige verdens højeste forbjerg og nyde den enestående udsigt over Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy. Efter Viðareiði kører du via dæmningen til Kunoy, hvor vi foreslår en vandretur i den fantastiske plantage. Du bør unde dig selv et stop ved Christianskirken i Klaksvík, som vel nok er den smukkeste kirke på Færøerne. Overnatning på Hotel Klaksvík.

8. dag: Tilbage mod Tórshavn
Køreturen går nu via Klaksvík til Tórshavn. Tag undervejs et stop ved vikingebosættelserne ved Leirvík. Du kan vælge at tage på en heldagstur til øen Nolsoy. Med den offentlige båd fra Tórshavns centrum tager turen blot 15-20 minutter, men stemningen på øen vil bringe dig mange årtier tilbage i tiden. Det er muligt at opleve øen med en af de lokale guider til eksempelvis den sydlige del, hvor man kan se den flotte konstruktion af et fyrtårn. Fyrtårnet har en af verdens største linser med en højde på næsten 3 meter og en vægt på 4 tons. Her på øen er det også muligt at opleve verdens største koloni af storm-svaler og besøge ornitologen Jens Kjeld Jensen og se alle hans udstoppede fugle og dyr. Overnatning på 62N Hotel city center*** med helt kort afstand til færgen.


9. dag: Hjemrejse fra Tórshavn
Sidst på aftenen går turen tilbage mod Danmark, og forhåbentlig er du mange dejlige oplevelser rigere efter dit møde med Færøerne.

10. dag: Sejlads mod Hirtshals

11. dag: Ankomst til Hirtshals
Først på morgenen er du tilbage i Hirtshals.

Vejr og klima

Vejr og klima

Sejlplan

Afgange fra Hirtshals

Afgang Hirtshals lørdag kl 15.30 - ankomst Tórshavn søndag kl. 22.30
Afgang Hirtshals tirsdag kl. 11.30 - ankomst Tórshavn onsdag kl. 17.30

Afgange Tórshavn

Afgang Tórshavn søndag kl. 23.30 - ankomst tirsdag Hirtshals kl. 09.30
Afgang Tórshavn fredag kl. 03:30 - ankomst Hirtshals lørdag kl. 12.30

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Færøerne med skib og egen bil
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Vi tager forbehold for prisændringer og tilgængelighed. Vi gør samtidig opmærksom på, at hotelprogrammet kan blive ændret i forhold til ledighed. 

Afrejsedato:

Lørdage og tirsdage i sæsonen

Prisen inkluderer:

  • Sejlads Hirtshals-Tórshavn tur/retur i 2-køje-kammer m/vindue inkl. bil

  • 4 nætter på 62N Hotel*** inkl. morgenmad

  • 2 nætter på Guesthouse Gjáargarður** inkl. morgenmad

  • 1 nat på Hotel Klaksvík*** inkl. morgenmad

Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport mellem øerne (færger og tunneller)

Børnerabat:

Der gives en børnerabat for børn under 12 år. Venligst kontakt os for nærmere information.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er 62°N og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om 62°N. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden