Kør-selv-ferie i Norge

Høje fjelde, dybe fjorde og imponerende vejstrækninger

I det langstrakte land mod nord overgår det ene natursceneri det andet. Tag på en kør-selv-ferie i Norge, hvor du ikke skal holde dig til ét område, men i egen bil og eget tempo kan udforske landets natur og kultur.

Eventyrlige Norge har noget for enhver smag

På en rundrejse i Norge har du friheden til selv at bestemme, hvilke stop du gør, når du bevæger dig igennem de afvekslende landskaber og hyggelige byer. Du kan frit vælge at vandre en ekstra tur i den storslåede natur, besøge forskellige seværdigheder eller dvæle ved de smukke udsigter, du kommer forbi. Undervejs på ferien bliver du indlogeret på vores nøje udvalgte overnatningssteder, så du er sikret gode muligheder for at lade op til de mange indtryk.

Hos vores nordiske nabo er kontrasterne mange. I det vestlige Norge skærer de smalle fjorde sig langt ind i landet, omgivet af stejle fjelde med brusende vandfald og gletsjere. Her er spændende arkitektur, gastronomiske madoplevelser og frodige dale, hvor der dyrkes frugt på livet løs. I det østlige Norge ligger landets hovedstad Oslo, der rummer et imponerende kultur- og shoppingudbud. I det nordlige Norge, hvor Atlanterhavets og Ishavets iskolde vande mødes, finder du Nordkap. Her indbyder det åbne og meget spektakulære landskab til arktiske eventyr.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på en rundrejse i Norge. Herunder kan du gå på opdagelse i vores oplevelsesrige kør-selv-ferier, så du kan finde lige den rejse, der passer bedst til dig.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Hvorfor en rundrejse i Norge?

Norge er den oplagte destination, hvis en kør-selv-ferie lyder som noget for dig. Landet ligger bekvemmeligt tæt på, men afviger alligevel fra Danmark på rigtig mange punkter. Ikke mindst naturen kan få det til at føles som om, du er kommet til en hel anden verden. På en ferie her kan du blandt andet glæde dig til:

  1. Flotte vejstrækninger, der skærer sig igennem den rå natur
  2. Norsk kultur og gastronomi, som er i verdensklasse
  3. Spændende byer og historiske fæstninger, der ligger spredt ud over hele landet
  4. Frodige dale, golde fjelde og dybe, blå fjorde, som sikrer overvældende naturoplevelser

Vi tilbyder også andre fremragende ferier i Norge, hvis det ikke er bilen, der skal føre dig fra sted til sted. Oplev blandt andet en sejlads langs landets smukke kyst eller jagt det forunderlige nordlys.
 

Hvad indebærer en kør-selv-ferie?

Fælles for vores forskellige rundture er, at du får 1-2 overnatninger på udvalgte steder. Rejsen mellem overnatningerne er på egen hånd, så du bestemmer selv hastighed og rute, men i dagsprogrammerne for de enkelte rejser har vi fremhævet de stop, som vi mener, du bør unde dig selv at opleve. Det er med andre ord en dejlig fleksibel rejseform, hvor du dog er sikret at nå lidt af det hele, fordi der er en vis struktur. Du kan også overveje en begivenhedsrig kør-selv-ferie på Færøerne

Geirangerfjorden Båd ved Møre og Romsdal Innerdalen


Hvor skal din kør-selv-ferie i Norge føre hen?

Alt efter hvor lang tid du kan sætte af til en rejse i Norge, kan du blive nødt til at vælge hvilke områder, du vil fokusere på. Du kan blandt andet overveje, hvilke af de mangfoldige byer, der gemmer på unikke historier, arkitekturer og fæstninger, du ønsker at besøge. Udover de største og mest velkendte byer som den kulturelle hovedstad Oslo i øst og ”Fjordenes hjerte” Bergen i vest, så kan vi varmt anbefale dig at besøge eksempelvis Katedralbyen Trondheim, Art-Noveau-byen Ålesund samt nordliggende Alta med de 6.000 år gamle helleristninger.

Landskabet i det vestlige Norge, som også er kendt som Fjord Norge, blev skabt af istidernes hærgen. De mange store fjorde og brusende vandfald er let tilgængelige næsten uanset hvor, du er, og UNESCO har inkluderet det vestnorske fjordlandskab ved Geirangerfjorden og Nærøyfjorden i den prestigefulde verdensarv. Her er der aldrig langt fra byernes pulserende liv til øde skærgårde og uberørte naturområder. Langs fjordsiderne ligger de små samfund som perler på en snor, hver med sine egne kulinariske specialiteter, der afspejler de lokale traditioner. I de frodige dale dyrkes æbler, kirsebær og jordbær, mens de forskellige småbyer byder på frisk fisk og fårekød fra lokalt opdrættede får.

Et godt stykke nord for polarcirklen finder du Norges vildeste øgruppe Lofoten. Øerne ligger spredt i en lang tange ude i det turbulente Norskehav, og her kan du i særdeleshed beundre Norges utæmmede og øde landskab. Området er kendt for betagende naturattraktioner, glimrende fiskeri, skræppende fuglekolonier, små kystsamfund og lange, surfing-egnede sandstrande.

Endnu længere mod nord – næsten så langt, som du overhovedet kan komme – knejser de stejle fjeldsider direkte op fra fjordenes vande, og flot spredt i det arktiske fjeldområde ligger enorme gletsjere, dale og smalle fjordarme. Ved Nordkap kan du nyde midnatssolen, men du står på Nordkapklippen, som er det europæiske fastlands nordligste punkt.

I Norge kan du også køre på den legendariske Atlanterhavsvej, gennem den fascinerende Gudbrandsdal og ad Norges mest berømte serpentinervej ”Trollstigen”. Mulighederne er mange, så det er bare med at komme afsted.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvad kan jeg opleve på en kør-selv-ferie i Norge?

På en kør-selv-ferie i Norge bestemmer du selv, hvad du gerne vil opleve. Du kan bl.a. opleve maleriske fjorde, imponerende gletsjere, smuk natur samt Europas nordligste punkt, Nordkap.

Er der vejafgift i Norge?

På en rejse til Norge med bil betales der vejafgift. På en kør-selv-ferie til Norge skal du derfor regne med at bruge 100 NOK pr. dag til vejafgifter og færger.

Hvad koster det at køre på vejene i Norge?

På en rejse til Norge med bil skal du regne med at bruge ca. 100 NOK pr. dag til vejafgifter og færger.