Udforsk Færøerne i lejet bil

9 dages kør-selv-ferie på Færøerne

Oplev Færøernes enestående natur på en fleksibel ferie i dit eget tempo. Udover den helt betagende natur vil du også opleve fascinerende historie og rigt kulturliv undervejs på din rejse. 

In stock
Travel Code
KS-F-002

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Næsten alle færinger har bil, fordi en bil giver en utrolig frihed til at komme rundt i landet i dit eget tempo. Vejnettet på Færøerne er veludbygget, og i bil kan man hurtigt komme rundt i det meste af landet, hvilket er en stor fordel, da vejret kan være meget forskelligt rundt omkring i landet.

Færøerne er en oplevelse for sig. Øerne har en fantastisk natur, en fascinerende historie og et rigt kulturliv. Det afvekslende vejr med regn, dis, varme og solskin giver enestående naturoplevelser, og mødet med de gæstfrie indbyggere er en væsentlig del af oplevelsen. Der er fugle og får, uberørt natur og isolerede bygder. Der er stilhed, der kun brydes af brusende vandfald og øredøvende brænding.

Færøerne er i høj grad lig med natur, men øgruppen har også andet at byde på. Her er verdens mindste og hyggeligste hovedstad Tórshavn. Hotellerne er gode, og det samme er det kulinariske og kulturelle udbud. Gåture i den stemningsfulde og historiske gamle bydel kan man ikke få nok af. På denne kør-selv-ferie kan du med andre ord opleve lidt af det hele. 

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Færøerne
Ankomst til Vágar lufthavn. Bilen afhentes ved 62°N-skranken i lufthavnen, hvor du også vil få udleveret et kort over øerne. Fra lufthavnen kører du de blot 200 m over til Hotel Vágar, hvor du skal tilbringe den første nat. Vi foreslår, at du udforsker øen Vágar med en tur til Sørvágur, Bøur og Gásadalur, hvorfra der er en fantastisk udsigt til Tindholmur og Mykines.
 
Dag 2: Fra Vagø til Eysturoy
Dagens tur går fra Vágar via Streymoy til Eysturoy, hvor den idyliske bygd Gjógv på den nordøstlige side af øen venter. Turen vil bringe dig ned i Færøernes første undersøiske tunnel, hvor man er 105 meter under havets overflade, når man er dybest nede. Herefter foreslår vi, at du besøger Vestmanna og tager en sejltur under Færøernes mest populære turistattraktion Vestmannabjergene (ca. 2 timer) med de tårnhøje fugleklipper. Herefter går turen til Kvívík, hvor du kan stoppe ved vikingebosættelserne i bygden. Turen fortsættes over Streymoy via "Atlanterhavs-broen" til Eiði og derved videre til Gjógv. På denne del af turen er der flere steder med helt fantastisk udsigt. Bliv blandt andet betaget af de unikke klippeformationer "kæmpen og kællingen" ud for nordspidsen af Eysturoy. De næste to nætter nydes i det unikke Guesthouse Gjáargarður.
 
Dag 3: Tjørnavík og Gjógv
Her foreslår vi en mindre tur til Tjørnavík, hvor du afkøler tæerne under en vandretur på den dejlige sandstrand. Her ses spor fra vikingetiden. På vej retur til Gjógv skal du unde dig selv at svinge forbi bygden Saksun. Når du kører fra Eiði til Gjógv, passerer duunder Færøernes højeste fjeld Slættaratindur (882 m).
 
Dag 4: Klaksvik
Denne dag fortsætter turen fra Gjógv til Klaksvík. Undervejs passeres Oyndarfjørður, hvor de imponerende "Rolling Stones" toner frem på venstre side ved indkørsel til bygden. Efter Oyndarfjørður går turen gennem Færøernes anden og nyeste undersøiske tunnel til Klaksvík. I bunden har kunstneren Tróndur Patursson udsmykket tunnellen med glaskunst. De næste to nætter på Hotel Klaksvík.
 
Dag 5: De nordlige øer
Dagens udflugt står i Nordøernes tegn. Først går turen nordpå til Færøernes nordligste bygd Viðareiði. Efter Viðareiði køres via dæmningen til Kunoy, hvor vi foreslår en vandretur i den fantastiske plantage. Her kan du nyde en medbragt madpakke. Du bør stoppe ved den smukke Christianskirke. Besøg den sagnomspundne ø Kalsoy, der er kendt for sagnet om sælkvinden, som blev tvunget til at gifte sig med en bondesøn fra Mikladalur og fik børn med ham. En dag fandt sælkvinden sit sælskind igen og vendte tilbage til havet. Se den smukke statue af sælkvinden i Mikladalur.
 
Dag 6: Tórshavn
Så går turen via Klaksvík til Tórshavn, hvor vikingebosættelserne ved Leirvík er et besøg værd. Vi har valgt at indlægge en dag til fri disposition, så der er luft til at udforske verdens mindste og nok også hyggeligste hovedstad Tórshavn. Næste tre overnatninger forgår på Hotel Torshavn eller 62°N Hotel.
 
Dag 7: Nolsoy
Vi foreslår en heldagstur til øen Nolsoy. Med den offentlige båd fra centrum i Tórshavn tager turen blot 15-20 minutter, men oplevelsen af øen vil bringe dig mange årtier tilbage i tiden. Benyt muligheden for at opleve øen med en af de lokale guider til evt. den sydlige del af øen, hvor du kan se den flotte konstruktion af et fyrtårn med en af verdens største linser med en højde på næsten 3 meter og en vægt på 4 tons. Her på øen er det også muligt at opleve verdens største koloni af storm-svaler og besøge ornithologen Jens Kjeld Jensen og se alle hans udstoppede fugle og dyr.
 
Dag 8: Tórshavn
Formiddagen bruges til at udforske Tórshavn. Tag på en vandretur i de gamle bydele á Reyni og Tinganes og gå op til fortet Skansin – denne tur kan også foretages med en lokal guide. Efter middag køres til Kirkjubøur, som er Færøernes historiske kulturcenter. Se det ca. 900 år gamle træhus Roykstovan og Olavskirken opkaldt efter Kong Olav den Hellige. Kirken er den ældste på Færøerne og er stadig i brug. Her kan også ses ruinerne af Skt. Magnus-katedralen, som anses for en af de største kulturattraktioner på Færøerne.
 
Dag 9: Hjemrejse
Turen går tilbage til Danmark, og vi håber, at du er mange dejlige oplevelser rigere efter dit møde med Færøerne.

Vejr og klima

down v arrow

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Udforsk Færøerne i lejet bil
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Vi tager forbehold for prisændringer og tilgængelighed. Vi gør samtidig opmærksom på, at hotelprogrammet kan blive ændret i forhold til ledighed. 

Afrejsedato
Hver dag hele året rundt

Prisen inkluderer

 • Fly fra København t/r (Det er også muligt at flyve fra Billund mod gebyr - Kontakt os for pris) 
 • 1 nat på Hotel Vágar inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Guesthouse Gjáargarður inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Hotel Klaksvík inkl. morgenmad
 • 3 nætter på Hotel Torshavn eller 62N Hotel inkl. morgenmad
 • 9 dages billeje i bilkategori A (Toyota Aygo eller lign.) inkl. fri kilometer, forsikringerne CDW+TP (Selvrisiko på 9.000 kr. pr. skade), lufthavnsafgift og moms 

Ikke inkluderet i prisen

 • Transport mellem øerne (færger og tunneller) 

Tilkøb

 • Udvidet bilforsikring SCDW (Reducerer selvrisikoen til 2.000 kr. pr. skade) 
 • Opgradering af bil til en anden kategori

Rabatter

 • Vælger du indkvartering i et enkeltværelse, men rejser sammen med andre, kan du opnå en rabat. Venligst kontakt os for nærmere information. 
 • Der gives en børnerabat for børn under 12 år. Venligst kontakt os for nærmere information.

Agentforbehold
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er 62°N og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om 62°N. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden