Loading...

Frankrigs middelhavsparadis

Korsika skønhedens Ø

Dejlige sandstrande, udfordrende bjerge, hyggelige byer og spændende middelhavsmad. Alt det og meget mere rummer Korsika. 

Korsika - Skønhedens Ø

I mere end 30 år har vi lavet rejser til Korsika og har som eneste danske rejsebureau derfor bred erfaring med Korsika, om man skulle ønske en aktiv ferie på cykel eller til fods, bare sol og afslapning eller måske en blanding. Korsika er en fantastisk ø, der rummer smuk vild natur, hyggelige bjergbyer, dejlige sandstrande, velsmagende middelhavsmad og meget mere,

Vi bliver aldrig selv færdige med Korsika. Vi har besøgt øen mange gange og hver gang opdager vi nye steder. Strande vi aldrig havde hørt om, kløfter vi aldrig nåede, byer vi aldrig fandt, floder vi troede var utilgængelige.

Vi kender Korsika godt, så du er altid velkommen til at få råd og vejledning, men man kan næsten ikke vælge forkert, overalt på øen er der fortryllende smukt.

Skønhedens Ø

Korsika
Korsika er med sine 8.680 km2 på størrelse med Sjælland, men hermed hører ligheden også op. Korsika kaldes Skønhedens Ø, og ikke uden grund. Her finder man alt: Bjerge, hav, floder, byer, dyr og mennesker, der alle byder på overrumplende oplevelser, man som rejsende aldrig glemmer.

At rejse på Korsika foregår helt automatisk i små etaper, da du gang på gang bliver nødt til at stoppe op; enten på grund af geder, grise eller køer på vejen eller i fascination over Korsikas forunderlige natur.

Her er både blidt og brutalt, venligt og voldsomt, dovent og dramatisk – men frem for alt næsten skræmmende smukt. Knejsende tinder og azurblåt hav, makiens mange dufte og farver samt byernes gæstfrihed og charme – landskabernes konstante foranderlighed skaber grundlaget for en ferieoplevelse af de store.

Bjergene
Bjergene fæster sig i hukommelsen på grund af deres mange forklædninger. Afhængig af hvor du befinder dig på Korsika, viser de sig som sneklædte toppe, forrevne klipper med rødgyldent skær eller blide bakker, der dufter af den altfavnende makis mange krydderier. Bjergenes mange kløfter, dale og pas gemmer på indtagende møder med den korsikanske natur.

Her kan du i de dybe kastanieskove støde på svin, der mæsker sig med træernes frugter, i de blomstersmykkede pas møde dovne køer og geder, der tilbringer eftermiddagens hede timer i skyggen, og fra bjergenes toppe se rovfuglene cirkle stille rundt med det turkisgrønne Middelhav som baggrund. 

Korsika Korsika Korsika

Strandene
Den rejsende husker også bjergene for deres dramatiske møde med det dejlige blå Middelhav. Her ruller de bløde bølger ind mod maleriske små bugter og vige, der ligger som kontrast til den forrevne og vilde klippekyst. Her er nogle af Middelhavets bedste strande. På Korsika finder du både små skjulte strande, som kun et fåtal har fundet frem til, og brede børnevenlige strande, der lokker med kridhvidt sand og små skvulpende bølger.

Overalt er der gode muligheder for at snorkle blandt blæksprutter og fiskestimer. Det klare vand gør Korsika til et af de mest eftertragtede dykkerområder i Middelhavet. Dykkercentrer mange steder på øen.

Korsika Korsika Strand

Korsikanerne
Langs kysten ligger de små fæstningsbyer som perler på en snor. De vidner om den kamp, der har stået om Korsika gennem tiderne. Her ses spor af bl.a. grækerne, fønikerne og romerne, der alle blev så fascinerede af øens skønhed og rigdomme, at de måtte besidde dem. Dette førte til kamp med korsikanerne, der forskansede sig i de små bjergbyer og forsvarede øen herfra. Den konstante kamp mod nye bejlere til øens skønhed, skinner den dag i dag klart igennem hos korsikanerne.

Det er et selvstændigt folkefærd, der er stolt af Korsikas mange rigdomme og som respektfuldt taler om fortidens mange slag. Stoltheden går dog hånd i hånd med gæstfriheden og korsikanerne byder gerne fremmede velkomne, blot sker det på deres egne præmisser. Det kan være en stor oplevelse, når man støder på lokale traditioner og skikke, som fastholdes selv i turismens højsæson. 

Korsika

Sanserne
Korsika huskes med alle sanser. Synsindtrykkene og duftene blander sig med øens kælen for smagsløgene. På restauranterne kan du smage både bjergene, havet og de lokale traditioner.

Bjergene, da kødet stammer fra de fritgående svin og køer, der lever af makiens blade og kastanieskovenes frugter.

Havet kommer til udtryk i de friskfangede velsmagende fisk og skaldyr og de lokale traditioner udspringer af, at retterne har eksisteret i århundreder uden at ændre sig, hvilket afspejler korsikanernes historie som et nøjsomt bjergfolk, der levede af få men gode råvarer.

Korsika Korsika Korsika

Opholdsmuligheder og kort

På Korsika har vi flere forskellige slags ophold at tilbyde rundt omkring på øen:

  • Hotel
  • Lejlighed
  • Hytte


Vis Korsika på et større kort

Aktiviteter

På Korsika er der rig mulighed for at være aktiv. Vi tilbyder:

  • Vandretur i gruppe
  • Motionscykling i gruppe

der ligger i fastlagte uger.

 

Flyrejsen 

Den nemmeste og billigste måde at komme til Korsika på, er med direkte fly fra København eller Billund til Bastia på nordøstkysten af Korsika.

Det er muligt at købe transfer fra Bastia til Ile Rousse, Algajola eller Calvi. Transfertiden mellem Bastia og Ile Rousse/Calvi er 1 ½ -2 ½ time (70-100 km). 

Har du billeje fra lufthavnen, står bilen klar til dig. Køretiden fra Bastia til Solenzara er ca. 1 ½ time, til Porto-Vecchio 2-2½ time (130 km), til Porto 3-4 timer (120 km) og til Propriano 3-4 timer (ca. 200 km). Se prislisten for billeje her.