INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kroatien - Cykelferie på egen hånd

Kroatien - Istrien rundt

Istrien halvøen rundt med start og slut i Porec. Evt. fly til Venedig eller Treviso og benyt lejligheden til en dag eller to i Venedig, før man tager færgen til Porec.

0,00 kr
In stock
Travel Code
CYC-001
Istrien rundt

Kom med på et spændende cykeleventyr rundt på Istrien halvøen. Cykel langs både øst- og vestkysten med afstikkere ind i landet gennem smukke landskaber, hvor gamle landsbyer og maleriske byer afløser hinanden. Kør ned gennem fantastiske dale med floder og skove, og op af bjergenes skrå sider hvor vejen bugter sig gennem tunneller, over broer og viadukter, mellem vingårde og olivenlunde. På denne tur kommer du gennem middelalderbyerne Grožnjan og Motovun, beliggende på bakketoppe med imponerende udsigter. Du besøger de tidligere romerske kolonier Porec og Pula, hvor de imponerende spor fra det romerske rige endnu er at finde. Nyd den smukke natur, den charmerende kultur, og det smagfulde istrinske køkken med gode vine og oliven olier.

Ophold

Der overnattes på gode 3* hoteller. Inkl. morgenmad

Sværhedsgrad (3-4) og kort

Sværhedsgrad 3-4. Følger man dagsprogrammet vil dag 5 starte med en hård stigning, men her kan der bestilles transfer.
Man cykler udelukkende på asfalteret vej. Ruten følger små veje med ringe trafik, med enkelte distancer på større veje. Der må dog forventes lidt mere trafik i højsæsonen (juli og august). Terrænet er bakket og velegnet for cyklister i nogenlunde god form.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram
Dag 1. Ankomst til Porec 
Porec er en spændende og smuk by, hvor spor fra tidligere store kulturer findes overalt. Gå gennem den gamle bydel med det romanske forum, fine huse fra forskellige historiske perioder og ikke mindst, den berømte Euphrasius Basilika. 
Sidst på eftermiddagen/først på aftenen er der informationsmøde samt udlevering af lejede cykler.
Overnatning f.eks. på det 3* Hotel Porec i Porec.

Dag 2. Porec til Buje 78 km og 680 højdemeter
Efter et kort smut ind i landet cykler man tilbage til kysten med dejlige bugter og skønne udsigter over grønne vinmarker og skyggefulde olivenlunde. Fortsæt til Višnjan (244 m.o.h.), en lille flække, hvor man finder et af verdens fem vigtigste observatorier. Efter flodens udløb kommer man til Novigrad, en hyggelig by med masser af restauranter, herefter kommer Umag, igen en herlig by hvis historiske centrum fortæller om tiden som veneziansk republik. Fortsæt langs kysten til Savudrija, Istrienhalvøens nordligste punkt. Herfra ind i landet og et par korte stigninger i området omkring Buje.  
Overnatning f.eks. på det 3* Hotel Casa la Partenza i Buje.

Dag 3. Buje til Buzet 51 km og 700 højdemeter
Man fortsætter tværs over Istrien jævnt opad mod Grožnjan (280 m.o.h)– en typisk middelalder by, beliggende på en bjergtop. Den gamle bymur omkranser de fine gamle huse og den smukke St. Vitus og Modestos barok kirke. Byen er kendt som ”Kunstnernes by”, så her er et væld af små gallerier, mens alt fra klassisk til jazz høres ud af de åbne vinduer. Fortsæt videre op til Šterna (371 m.o.h) smuktbeliggende på et stort plateau gennemskåret af vandløb. Videre til Oprtalj (378 m.o.h.) med smalle gader, små butikker, smukke venezianske huse, portaler og overdækkede passager. Fra byens loggia, som mange mener, er den smukkeste på Istrien, er der en unik udsigt over halvøen. Herfra går turen ned til Buzet (87 m.o.h.) kendt som ”Trøflernes by”. 
Overnatning f.eks. på det 3* Hotel Vela Vrata i Buzet.

Dag 4. Buzet – Labin 66 km og 890 højdemeter
Dagen starter med en udfordrende stigning op til Prodani og herfra videre til den maleriske middelalderby, Draguc (417 m.o.h) smukt beliggende med gamle stenhuse og kirker. Herefter følger belønningen med en herlig nedfart mod Pazin (278 m.o.h), i dag kulturelt, handels- og uddannelsescentrum for hele det centrale Istrien. På kanten af en 130 meter dyb afgrund og på toppen af en grotte ligger byens gamle slot, som i dag huser flere museer. Fra Pazin kommer man igennem Gracišce hvor indgangen til byen ligeså godt kunne befinde sig i en stille afkrog i Venedig. Herfra cykler man op gennem Kršan (320 m.o.h) til Labin. 
Overnatning f.eks. på det 4* Hotel Peteani i Labin.

Dag 5. Labin – Pula 53 km og 510 højdemeter
Dagens to stigninger ligger indenfor de første 20 km og går gennem Rašsa, den første moderne mineby, og Barban (350m.o.h.) herfra dejlig nedfart til Pula. Undervejs kan man besøge ”Liburna” et naturreservat med fremavlede nyttedyr, bl.a. nogle meget sociale æsler. Beliggende på syv bakketoppe med et mægtigt amfiteater ligger Pula, den største by på Istrien halvøen. Besøg den gamle bydel, Sergius Triumfbue og den berømte arena.  
Overnatning f.eks. på det 3* Hotel Amfiteatar i Pula.

Dag 6. Pula – Rovinj 55 km og 550 højdemeter
Først langs kysten og derefter ind i landet mod Rovinj. Undervejs cykler man gennem flere romersk inspirerede byer. Bale er opstået omkring et gammelt romersk fort langs Via Flava, den gamle romerske vej som forbandt Trieste med Pula. Herfra går det op ad mod Svetvincenat (317 m.o.h.), med det grandiose Morosini-Grimani citadel med tårne, kirke, loggia, 1500-tals renæssance huse og byens cisterne i midten. Byen er et typisk eksempel på veneziansk byggestil, og det var også her, at en af Istriens sjældne hekse-retssager fandt sted i det 17 århundrede. Dagen slutter med herlig nedkørsel til Rovinj, en charmerende kystby.
Overnatning f.eks. på det 3* Hotel Villa Lili i Rovinj.

Dag 7. Rovinj – Porec 60 km og 750 højdemeter
En mose, sjældne fugle og en fjord er også blandt dagens højdepunkter. Fra Rovinj cykler man opad  ind i landet til Kanfanar (281 m. o.h.). Det bugter sig op og ned til Limski kanal, bugten med stejle skråninger, der skærer sig ind - et betagende syn. Videre går det op og ned gennem små flækker og indimellem udsigt til havet. De sidste kilometer til Porec cykler man ad sti langs havet med mulighed for et forfriskende bad i det klare vand.
Overnatning f.eks. på det 3* Hotel Porec i Porec.

Dag 8. Hjemrejse
Efter morgenmaden tjekkes ud fra hotellet. 
Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes hybrid/trekking cykler med 24 /27 gear og håndbremser.  Cyklerne er udstyret med styrtaske, en bagtaske, lappegrej, ekstra slange, pumpe, cykelcomputer, flaskeholder, bagagebærer. På forespørgsel kan der også lejes GPS og ekstra cykeltasker.
Det er også muligt at leje racercykel og el-cykel.

Hvordan kommer man frem

Med fly til Pula : 
I sommerperioden flyver SAS direkte fra København til Pula. Resten af året flyver Croatia Airlines fra København via Zagreb og Norwegian Airlines via Oslo. Herfra med offentligt transport til Porec, eller tilkøb af transfer.
Bus mellem Pula og Porec: www.autotrans.hr/en-us/choose-your-journey
Med fly til Venedig :
Man kan også flyve til Venedig og herfra med båd til Porec (begrænset sejlperiode) - eller med tog til Trieste. Herfra er der busforbindelse til Porec.
Med fly til Treviso :
Med Ryan air til Treviso og herfra med privat transfer til Porec (kan bestilles hjemmefra) eller med bus til Venedig og færge herfra til Porec. 
Med fly til Zagreb : 
Alternativt kan man flyve med Norwegian direkte fra København til Zagreb og herfra med bus til Porec.
Med fly til Milano : 
Flyver man til Milano er der togforbindelse til Venedig og herfra videre med færgen til Porec. Alternativt med tog til Trieste og bus herfra til Porec.

Med bil: Der er ca. 1500 km fra den danske grænse til Porec. Video-overvåget parkering ved hotellet koster ca 5 Euro/døgn. Skal bestilles hjemmefra og betales på stedet.

Links til tog, fly og færge: 
Momondo 
sas
lufthansa 
ryan air 
Norwegian 
deutsche bahn 
trenitalia 
Bus Trieste-Porec
Bus Zagreb-Porec 
Færge Venedig-Porec

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Kroatien - Istrien rundt
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer
Startdage :
 • Hver dag 19.3. til 22.10.17
Inkluderet i pris/person:
 • Velkomstmøde
 • Ophold i db.værelse med 1/4 pension, 8 dage - 7 nætter 
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk
 • Baggage transport 
Tillæg:
 • Enkeltværelse: 790 kr
 • Cykelleje: 750 kr
 • Racercykel: 1.050 kr
 • El-cykel: 1.200 kr
 • 6x Halvpension: 900 kr

Rabat v/opredning og 2 fuldtbetalende på værelset:

 • 0-2 år gratis
 • 3-16 år: 875 kr
 •  fra 17 år: 375 kr 
Ekstra nætter:
 • Pris pr. person ved db.vær./enk.vær. : fra 420/500 kr i Rovinj 
 • Pris pr. person ved db.vær./enk.vær. : fra 430/505 kr i Pula 
 • Pris pr. person ved db.vær./enk.vær. : fra 415/525 kr i Porec
Parkering:
 • Videoovervåget parkering af bil ved hotellet koster ca 5 Euro/døgn.
  (Desværre ikke muligt at parkere campingvogn ved hotellet. Her må benyttes privat parkeringsplads i byen til 16 Euro/døgn)
Ikke inkluderet i pris 
 • Transport fra og til Danmark
 • Transfer fra Pula til Porec (kan tilkøbes). Pris kr 525,- i alt ved op til 3 personer.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Fiore Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Fiore Tours her www.fiore.hr

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen