INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Rio de Janeiro

Pigen fra Ipanema

Sydamerikas mest kendte by, Rio de Janeiro, er Brasiliens næststørste by. Byen er mest kendt for sine strande, karneval, fodboldentusiaster, musik og en velbevaret regnskov. 

0,00 kr
In stock
Travel Code
KU-083
9 dages grupperejse til skønne Rio de Janeiro

Turister kommer til Rio pga. musikken, festerne og strandene, men tiltrækkes også af områdets plante- og dyreliv.  Den 30 meter høje Kristus-statue, som er placeret i bjergene 700 meter over havet, er kronen på værket og byens verdenskendte vartegn. Rio har også nogle af verdens største fodboldstadioner, og eftersom fodbold er Brasiliens nationalsport, vil du opleve, at overalt, hvor der er et ledigt rum i gadebilledet, er der børn, som spiller fodbold. Rio er som bekendt også både berømt og berygtet for sit pulserende natteliv, der byder på nogle af verdens bedste klubber og barer og underholdning i en klasse for sig. På samme måde er byen blevet begavet med de allersmukkeste strande, Ipanema og Copacabana, hvis hvide sand og blå hav gør byen til en yndet destination for surfere og andre vandsportselskere og turister, der bare elsker at dase på en smuk strand. Kunst og kultur, som kan opleves på museer og i kunstgallerier giver tilsammen et smukt og helstøbt billede af Rio og Brasiliens historie. 

Rejseplan

Dag 1:

København – Rio de Janeiro

Dag 2:

Kristus Statuen

Dag 3:

Sukkertoppen

Dag 4:

Petrópolis

Dag 5:

Botanisk have

Dag 6:

Guanabara bugten

Dag 7:

Afslapning

Dag 8:

Hjemrejse om aftenen

Dag 9:

København

Dagsprogram

DAG 1 | DANMARK RIO DE JANEIRO |
Afrejse fra Danmark og ankomst til Brasilien
Rejsen til Brasilien er planlagt med British Airways. Turen går via London til Rio de Janeiro, hvor vi lander samme aften.
Der er denne dag inkluderet fuld forplejning på flyet mellem London og Rio de Janeiro.

DAG 2 | RIO DE JANEIRO |
Kristus-statuen (halvdags tur ca. 4 timer)
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører gennem byen til Corcovado-bjergets station. Her skal vi med den charmerende lille bjergbane, der før har taget personligheder som Prinsesse Diana, Albert Einstein og pave Johannes Paul II op til toppen for at beundre den verdenskendte kristusfigur, der står med åbne arme og skuer ud over Rio de Janeiro. Jernbanelinjen er 3,8 km lang og blev lagt på foranledning af kejser dom Pedro II i 1884. Selve turen op til toppen tager ca. 20 minutter, hvor vi kører gennem frodig skov og nyder den hyggelige stemning på toget.
Her finder vi vores udflugtsmål; Rio de Janeiros ultimative og verdenskendte vartegn, Kristus statuen, Christ Redeemer.
Statuen, som er 40 meter høj og vejer 1100 ton, er kåret som et af verdens syv nye vidundere og er vitterligt imponerende, men måske ikke det mest imponerende, for her fra Corcovado-bjergets top er den mest fantastiske panoramaudsigt over hele Rio de Janeiro – en af verdens smukkeste byer.
Som Kristus-statuen kan den besøgende således overskue alle herlighederne; centrum, havet, strandene og Guanabara-bugten i det fjerne.
Vi returnerer til hotellet ad ligeledes panoramiske Seashore Avenue, som strækker sig langs de paradisiske strande Copacabana og Ipanema.
Resten af dagen er til fri disposition.
Overnatning i Rio de Janeiro.

DAG 3 | RIO DE JANEIRO |
Sukkertoppen (halvdagstur ca. 4 timer)
Downtown er hjertet af Rio, hvor den oprindelige kolonistil danner historisk bagtæppe for de himmelstræbende, moderne skyskrabere og bærer vidnesbyrd om byens udvikling gennem 500 år. I Rio Branco Avenue ser vi kirken Our Lady of Candalária, et pragtværk i marmor, bronze og malerier fra det 18. århundrede, og det overvældende Teatro Municipal, der er opført i 1909 som en pendant til Operaen i Paris og er et overflødigshorn af art-deco, lyserød marmor, glaskunst, overdimensionerede lysekroner og pompøs stil fra starten af det 20. århundrede. I salen er der plads til 1700 publikummer, der kan nyde forestillinger opført på Sydamerikas største kunstscene. Vi fortsætter turen og kommer til akvædukten, som er bygget i det 18. århundrede og som nu tjener til at forbinde Downtown med det gamle beboelseskvarter Santa Teresa.
Vi når frem til Flamengo Park i Urca, hvor vi går om bord i den første af to kabelbaner, der skal føre os op til Sukkertoppen, Pao de Acucar, klippen, der ligner et gigantisk granitprojektil, men har sit navn fra en form, man brugte i forbindelse med raffinering af rørsukker.
Den første kabelbane tager os op til Urca Peak, hvor der er en heliport til helikoptersightseeing, souvenirbutikker, restaurant og toiletter. Den næste kabelbane tager os med videre helt til toppen, hvor der er et mindre udsigtsområde. Herfra er der en helt fantastisk udsigt over byen, downtown, strandene og Guanabara-bugten.

DAG 4 | RIO DE JANEIRO |
Petrópolis (heldagstur ca. 8 timer)
I dag skal vi på tur til den kejserlige by Petrópolis. Hovedvejen, der forbinder Rio og Petrópolis, er et mesterværk udi ingeniørkunsten med betonbroer svævende over grønne dale og smukke udsigtspunkter, hvor den rejsende kan lade blikket hvile i horisonten.
Byens navn betyder Peters by og henviser til Kejser Pedro II, landets anden monark og søn af Pedro I. Hans 50-årige regeringsperiode startede i 1840 og anses for at være den mest fremgangsrige i brasiliansk historie. Som sønnen af den østrigske kejserinde Leopoldina og Brasiliens første kejser, Dom Pedro I, afskaffede han slaveriet og opfordrede til masseimmigration. På denne måde skabte han en stor nation. I det 19. århundrede fungerede byen som sommerresidens for de brasilianske kejsere og aristokrati, og var desuden officiel hovedstad fra 1894 til 1903. Pga. det fantastiske klima købte Pedro I i 1830 en farm her, og begyndte opførelsen af sit Sommerpalads, men abdicerede dog, inden det stod færdigt. Tyske bønder fra Rhinlandet blev opfordret til at indvandre og bosætte sig i landområderne omkring paladset for at give det en pittoresk kulisse. Andre brasilianske aristokrater fulgte snart efter og var med til at udvikle området. Sommerpaladset er i dag indrettet til kejserligt museum og er sammen med Sankt Peter af Alcantara Katedralen, Krystalpaladset og Santos-Dumont-huset en af de største seværdigheder i den ’alpine’ by Petropolis. Også kunstnere, intellektuelle og berømtheder er gennem tiderne faldet for byens charme og medvirkende til, at byen i det 20. århundrede var en af landets største turistattraktioner. Vi gør første stop på vejen ved Quitandinha-paladset. Det ligger i 809 meters højde og blev bygget i 1944 som både kasino og hotel. Derefter kommer vi til byen kulturelle spot; det kejserlige palads, som er i neoklassisk stil og meget velbevaret. Det udtrykker, hvad vi ved om Dom Pedro II’s visionære karakter og progressive tankegang. Turen fortsætter til Dom Pedro II’s sidste hvilested i katedralen Säo Pedro de Alcantara, Brasiliens mest berømte kirke, der er bygget i fransk, nygotisk stil. Læg mærke til korset i sort granit fra Tijuca og den kejserlige families gravmonument, som er udhugget af den smukke, hvide Carrara-marmor. Derefter følger en tur rundt til de historiske bygninger, parker og pladser, hvor byens europæiske aner ikke er til at overse.
Vi spiser frokost på en lokal restaurant (drikkevarer ikke inkluderet), inden vi kører tilbage mod Rio de Janeiro.

DAG 5 | RIO DE JANEIRO |
Botanisk Have og Tijuca National Park (halvdagstur ca. 4 timer)
Denne dag bruger vi på at komme lidt ud i naturen. Efter morgenmaden kører vi i Jeeps til den botaniske have, som blev grundlagt i 1817 af kong João IV af Portugal. Formålet med haven var dengang at muliggøre dyrkning af muskatnød, peber og kanel importeret fra de Vestindiske Øer. I 1822 blev parken åbnet for offentligheden og tager nu imod året rundt. Parken er et imponerende skue; fra indgangen fører en 750 m lang palmeallé bestående af ikke mindre end 134 palmetræer ind i parken. I den unikke park finder vi eksotiske planter fra hele verden, bromelier (snylteplanter), orkideer, kødædende planter og kaktusser, de gigantiske vandliljer (Victorias-Regias) og enorme red wood, som er næsten er udslettet. Vi skal også besøge det berømte drivhus, som indeholder mere end 500 forskellige slags orkideer. Det er dog kun 40 % af arealet, der er dyrket, resten er naturskov, med ’indbyggere’ i form af 140 fuglearter, brøleaber og hvidhovedet saki eller silkeabe.
Næste stop er Tijuca parken, som med sine 32 km2 er verdens største skov i bymæssig bebyggelse. Skoven er hjem for hundredvis af plante- og dyrearter, hvoraf flere er udryddelsestruede arter, der udelukkende findes i den atlantiske regnskov. Efter den oprindelige skov var blevet ryddet for at lave plads til kaffeplantager, blev Tijuca i anden halvdel af det 19. århundrede genplantet efter ordre fra Major Manuel Gomes Archers som et vellykket forsøg på at bevare Rio de Janeiros vandforsyning. Herfra er der en fantastisk udsigt over de berømte strande Copacanaba og Ipanema, samt Guanabara-bugten og Sukkertoppen, og hvis vi er heldige, kommer vi måske tæt på nogle af de tropiske dyr såsom aber, dovendyr og eksotiske fugle.
På vejen tilbage til hotellet stopper vi på Pepino-stranden, hvor vi kan beundre de populære hanggliders, mens de cirkler dovent rundt over vores hoveder.

DAG 6 | RIO DE JANEIRO |
Guanabara-bugten (halvdagstur ca. 2 timer)
Efter morgenmaden bliver vi hentet på hotellet og kørt til Marina da Glorio (Rios havn i downtown) – her går vi om bord på sejlbåd, som tager os med ud på Guanabara-bugtens sølvglimtende bølger. Vi sejler langs de fantastiske strande i Botafogo og Flamengo og nyder den friske havluft og solens stråler på dækket. Vi får også mulighed for at beundre sukkertoppen fra havsiden og Santa Cruz-fortet, der beskyttede indgangen til Rio de Janeiro-bugten. Vi krydser over til byen Niterói, Brasiliens eneste by, som ikke er grundlagt af kolonisatorer. Det var Tupi-indianeren Araribóia, som i 1573 grundlagde byen, hvis navn på tupi-indiansk betyder ’skjulte vande’.

DAG 7 | RIO DE JANEIRO |
Dagen er til fri disposition
Fri til afslapning, men rejselederen kan naturligvis komme med inspiration til udflugtsmuligheder og spændende oplevelser i Rio de Janeiro.

DAG 8 | RIO DE JANEIRO |
Afrejse til København
Dagen er til fri disposition, så det er nu, der skal shoppes de sidste souvenirs eller slappes af på de dejlige strande, inden turen går til lufthavnen og hjemad mod Danmark om aftenen.

DAG 9 | KØBENHAVN |
Ankomst til København
Efter flyskifte i London lander vi København og en dejlig rejse er slut

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Pigen fra Ipanema
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

PRISEN INKLUDERER

Flyrejse Kastrup – Rio de Janeiro t/r.

7 nætters nætter på godt turistklasse hotel.

Morgenmad dagligt

Transport til og fra lufthavnen

Skatter og afgifter.

Dansk rejseleder fra Ruby Rejser.

PRISEN INKLUDERER IKKE

Udflugtspakke ifølge program med dansk rejseleder 1990,-

Sygdomsafbestillingsforsikring.

Rejseforsikring.

Drikkevarer.

Afrejseskat i Brasilien

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER
Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes. Individuel hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene og mod et tillæg. Derudover kommer tillæg for evt. ekstra arrangement.

DELTAGERANTAL
Rejsen gennemføres med min. 15 deltagere. 

BETALING
Depositum 25% og restbeløb indbetales i henhold til bekræftelse.

FORBEHOLD & ÆNDRINGER
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vore lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader. Det betyder at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvis vil medføre ændringer i rejseplanen. Vejrforhold, vejforhold, problemer med køretøjer, gæsternes fysiske formåen samt forsinkede flyafgange kan medføre ændringer i rejsen og at programpunkter kan risikere at udgå. Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse i form af rapporter fra rejseleder og kommentarer fra kunder. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet fra den blev købt til afrejsen finder sted.
Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene de rejsendes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen. Rejsen er underlagt Ruby Rejser Almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. 

Gå til toppen af siden