INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Chongqing - Dazu - Den transtibetanske Jernbane - Lhasa - Ganden - Shigatse - Yamdrok - Lhasa - Chongqing

Vejen til Everest - Tibet

Tibet ligger gemt af vejen. Mod syd og vest bag de mægtige bjergkæder Himalaya og Karakoram. Mod nord og øst bag næsten lige så ugæstfrie bjerge. Landet har gennem århundreder været det højeste mål for op-dagelsesrejsende, der ville finde dets bortgemte hemmeligheder.

0,00 kr
In stock
Travel Code
KU-028
13 dages eventyr til Tibet & Mount Everest

Vi begynder eventyret med at køre i tog op over den tibetanske højslette, hvor yakokser græsser på frodige græsgange, og bjergene udgør en fjern kulisse. Fra hovedstaden Lhasa fortsætter vi over plateauet til byerne Gyantse og Shigatse. Og ved Rongbuk møder vi den golde nordvæg af Mount Everest. Vejen til Everest er den store eventyrlige rejse til Tibet med dansk rejseleder og til en overkommelig pris! 

Rejseplan

Dag 1:

Danmark -
Europa

Dag 2:

Chongqing

Dag 3:

Chongqing -
Tibet-tog

Dag 4:

Tibet-tog

Dag 5:

Tibet-tog -
Lhasa

Dag 6:

Lhasa

Dag 7:

Lhasa

Dag 8:

Lhasa -
Gyantze -
Shigatse

Dag 9:

Shigatse -
Rongbuk

Dag 10:

Rongbuk - Shigatse

Dag 11:

Shigatse -
Lhasa

Dag 12:

Lhasa -
Gonggar -
Chongqing

Dag 13:

Chongqing -
Danmark

Dagsprogram

DAG 1 | DANMARK - EUROPA |
Udrejse mod Chongqing i Kina
Vi rejser sidst på formiddagen med fly fra København mod Chongqing i det centrale Kina. Afhængig af flyselskab, skal vi skifte fly i enten Helsinki eller Amsterdam. Vi flyver mod solen, så vi skal gennem en kort dag og nat inden vi ankommer til det
centrale vestlige Kina.
Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet fra Europa til Chongqing.

DAG 2 | CHONGQING |
Ankomst til Chongqing Byrundtur Pandaerne i Chongqings zoologiske have
Vi ankommer med flyet til Kina om morgenen, men toget videre mod vores egentlige mål, Det Tibetanske Plateau, går først næste aften.
Da toget fra Chongqing til Tibet kun afgår hver anden dag og der nogen gange byttes rundt på disse dage, må vi på visse afgange rejse fra Chongqing til Lhasa på Dag 2, i stedet for Dag 3. I disse tilfælde rykkes udflugten til Dazu-grotterne til sidst på rejsen. Og det er også derfor der som sikkerhed i planlægningen af rejsen er indlagt en ekstra dag i Chong-qing inden der rejses mod Tibet.
Den ekstra tid i Chongqing giver os anledning til at slappe lidt af ovenpå flyveturen og tage på opdagelse i Chongqings omegn.
Chongqing ligger på en stejl bakke med udsigt over Yangtze-floden. Der hvor den løber sammen med Jialing-floden. Byen er med sine 30 mio. indbyggere sammen med Beijing, Shanghai og Tianjin en af Kinas fire største byer, der er direkte underlagt den centrale regering. Der er blevet pumpet millioner af yuan i områdets udvikling og byggerier er i gang overalt. Projekterne omfatter et kolossalt bibliotek, en udstillingsbygning for videnskab og teknologi og et enormt teater. Regeringen håber at disse projekter vil blive ligeså emblematiske for Chongqing, som operaen er blevet for Sydney. Byens stejle gader betyder at man stort set ingen cykler ser. I stedet er gaderne prisgivet motorcykler og biler, der slås om pladsen i de travle gader.
Da vi først kan indlogere os på hotellet efter frokosttid, starter vi dagen med et besøg til Folkets Hal og Folkets Park, der ligger i det absolutte centrum af Chongqing, og hvor der er rig mulighed for at betragte det lokale folkeliv. Vi spiser kinesisk frokost på en lokal restaurant og går bagefter en tur på det lokale strøg, gågaden Jiefangbei.
Bagefter kører vi til Chongqings zoologiske have, hvor vi skal se de populære pandaer, som er hele Kinas vartegn. Vi slutter dagens udflugter i Eling-parken mellem
de to floder og hvorfra man har et formidabelt udsyn over den berømte Yangtze-flod.
Om aftenen spiser vi kinesisk middag på en lokal restaurant.
Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet fra Europa til Kina, samt frokost og aftensmad i Chongqing.

DAG 3 | CHONGQING DAZU CHONGQING - TOG MOD TIBET |
På egen hånd eller Udflugtspakke 1 | Dazu Grotterne - Afrejse med tog mod Tibet
Denne dag er afsat til oplevelser på egen hånd eller man kan tilkøbe Udflugtspakke 1  ”Dazu-grotterne”. Hvis man ønsker at tilbringe dagen på egen hånd, hjælper rejselederen naturligvis med gode råd og vejledning forinden.
Først på aftenen går turen til banegården. Kl. 19:37 afgår Tibet-toget, der i de næste knap 46 timer skal føre os ud på den enestående 3.654 kilometer lange rejse op på Det Tibetanske Plateau. Fra Chongqing kører vi om aftenen og natten gennem de centrale områder af det nordvestlige Kina og forbi nogle af de større byer som Guangan og Dazhou.
Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

UDFLUGTSPAKKE 1  | DAZU-GROTTERNE
Kørsel til Dazu - Udflugt til Dazu-grotterne Kørsel til Chongqing
Vi starter dagens udflugter med det samme og begiver os afsted på udflugt til Dazu, som ligger cirka 120 kilometer vest for fra Chongqing. Her skal vi besøge de berømte Dazu-grotter, der indeholder en stor mængde figurer skåret ud af klipperne i det 7.-13. århundrede. Grotterne ligger lidt spredt og indeholder i alt omkring 60.000 udskårne figurer, og vi besøger nogle af de mest spændende eksempler. Dazu-grotterne blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1961 som nogle af de bedste eksempler på buddhistisk kunst fra Tang-dynastiet. Vi spiser frokost i Dazu, hvorefter vi kører tilbage til hotellet i Chongqing for derpå at køre mod stationen.
Der er denne dag inkluderet frokost i udflugtspakken.

DAG 4 | DEN TIBETANSKE HØJSLETTE |
Tog over den Det Tibetanske Plateau
Når vi om morgenen vågner i vores køjer på toget kører vi stadig igennem de centrale områder af det nordvestlige Kina. Cirka 20 minutter over 6 om morgenen passerer vi den berømte by Xian, og vi fortsætter hele dagen mod nord langs den østlige kant af Det Tibetanske Plateau. At rejse med tog i Kina er en uforlignelig måde at opleve landets enorme udstrækning. Ud af vinduerne kan vi betragte det bjergrige og smukke område, der er fyldt med dale, floder, broer og tunneller.
I følge køreplanen passerer vi Baoji kl. 08:12, Lanzhou kl. 13:34 samt Xining kl. 16:25. Efter Xining drejer sporet mod vest og vi fortsætter langs plateauet mod byen Golmud, hvor vi efter midnat kører ind på den nybyggede jernbanestrækning over Det Tibetanske Plateau. Og det er heroppe på den nyanlagte strækning at oplevelserne på Den Transtibetanske Jernbane for alvor begynder.
Måltiderne om bord på toget er ikke inkluderet i rejsens pris. Der serveres både mad og drikke i togets spisevogn, og der kan også købes mad og snacks ved de små servicevogne, der kører gennem toget.
Det bedste er at proviantere lidt på forhånd i Chongqing og så supplere med indkøb undervejs på toget, hvis der er noget der frister. Vores danske rejseleder er undervejs naturligvis behjælpelig med at proviantere og reservere plads i spisevognen.
Der er denne dag ikke inkluderet pension.

DAG 5 | DEN TIBETANSKE HØJSLETTE LHASA (3.490 m) |
Tog over Det tibetanske Plateau Ankomst til Lhasa
Efter midnat arbejder toget sig over ørkensletterne nord for Det Tibetanske Plateau og i følge køreplanen passerer vi byen Golmud kl. 02:33. Her drejer sporet sydover og toget begynder den møjsommelige færd op til den tibetanske højslette. Klokken 12:10 passerer vi Nakchu og vi ankommer efter planen til Tibets hovedstad Lhasa kl. 16:50.
En stor del af dagen tilbringes således med at køre gennem et enestående smukt, afvekslende og meget øde landskab. Jernbanens spor er ofte hævet over det sumpede terræn og vi har vid udsigt over åbne stepper med skyhøje snedækkede bjerge i det fjerne. Strækningen fra Golmud til Lhasa blev indviet i 2006 og gjorde det nemmere at komme til den sidste af Kinas provinser og det autonome område Tibet. Det er en fuldstændig betagende rejse ad verdens højest beliggende jernbanestrækning, der må betegnes som en af Kinas helt store ingeniørbedrifter. Vi kører over Tangula-passet i 5.068 meters højde og gennem verdens højest beliggende tunnel Fenghou­shan i 4.905 meters højde.
Over 80% af strækningen mellem Golmud og Lhasa er anlagt i over 4.000 meters højde og gennem store områder med permafrost, der gør jorden meget ustabil. Man måtte hæve sporene op over jordoverfladen og grave bropillernes fundamenter ned i stor dybde. Og for at sikre stabiliteten om sommeren, hvor de øverste jordlag bliver sumpede, pumper man konstant flydende kvælstof ned i jorden for at holde den frossen og stabil.
Togene er specialbyggede og er indrettet, så de kan tåle de store udsving i temperaturer og de særlige forhold i den store højde. I kupeerne kan passagererne forsynes med ekstra ilt i den tynde og iltfattige luft, og specielle ultraviolette filtre i ruderne svækker det intense sollys. Så vi kan blot roligt læne os tilbage i sæderne og vænne os til de tibetanske højder på magelig vis, mens vi nyder en af klodens mest bemærkelsesværdige togrejser. Vi ankommer til den tibetanske hovedstad sidst på eftermiddagen og kører ved ankomsten direkte til vores hotel, som ligger i centrum af Lhasas gamle bydel.
Der er denne dag inkluderet aftensmad og overnatning på hotellet i Lhasa.

DAG 6 | LHASA (3.490 m) |
På egen hånd eller Udflugtspakke 2 | Det bedste af Lhasa
Denne dag er afsat til oplevelser på egen hånd eller man kan tilkøbe Udflugtspakke 2  ”Det bedste af Lhasa”. Hvis man ønsker at tilbringe dagen på egen hånd, hjælper rejselederen naturligvis med gode råd og vejledning forinden. Men vi anbefaler stærkt at Udflugtspakke 2 tilvælges.
Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

UDFLUGTSPAKKE 2  | DET BEDSTE AF LHASA
Drepung-klostret Jokhang-templet Nonneklostret Ani Tsangkung Sera-klostret Barkhor
Lhasa er en fascinerende blanding af tibetanske traditioner og indflydelse fra Kina, og vores besøg vil i de næste dage give os et godt indtryk af byens rige kulturhistorie. Byen ligger i en stor dal omgivet af nøgne og golde bjerge, der om vinteren er iklædt et tyndt lag sne. I bunden af dalen bruser Den Lykkelige Flod (Kyi Chu), der sammen med mange andre floder føder den mægtige flod Brahmaputra i det nordøstlige Indien. Det meste af året er himlen over Lhasa intenst dybblå, og overalt i byen spejler piletræerne sig i vandløb og små søer, der lyser op i den klare og tørre bjergluft.
Vi begynder vores udflugt i dag med at besøge det nærliggende Drepung-kloster. Kan vi få tilladelse besøger vi klostret tidligt, inden vi har spist morgenmad, for at opleve klostrets munke samlet til dagens første ’puja’, morgenbønnen. Kan vi ikke få tilladelse, spiser vi først morgenmad på hotellet, inden vi kører til klostret. Før Potala-paladset blev bygget under den 5. Dalai Lama var Drepung-klostret regeringsbygning, residens for Dalai Lama og hjem for 10.000 munke. Det var den gang det største kloster i verden, men i dag bor her betydeligt færre munke. Det er dog stadig et meget imponerende kloster både på grund af arkitekturen og den storslåede udsigt over Kyichu-dalen.
Efter frokost går vi på opdagelse i selve Lhasa, hvor vi først besøger det berømte Jokhang-tempel, den største helligdom i Tibet og én af de ældste helligdomme i landet. Templet blev opført i det 7. århundrede, da buddhismen blev indført til Tibet, og overleveringen vil vide, at templet først blev fuldført efter at 12 andre klostre blev opført rundt om i landet for at bekæmpe en gigantisk dæmon, hvis pulserende hjerte lå under selve Lhasa.
Lhasas gamle bydel er opstået omkring selve templet, der siden opførelsen er blevet betydeligt udvidet, især i den 5. Dalai Lamas regeringsperiode. Der er altid hektisk aktivitet omkring templets hovedindgang, hvor talrige pilgrimme foretager bedefald, mens de fremsiger bønner, inden de fortsætter deres rituelle vandring (kora) ad en fastlagt rute rundt om templet. Efter Jokhang-templet besøger vi også Ani Tsangkung-nonneklostret, hvor omkring 100 nonner bor. Ani Tsangkung er det eneste aktive nonnekloster i Lhasa. Vi får et sjældent indblik her, da vi nu bliver inviteret indenfor for at få en smagsprøve af den traditionelle tibetanske smørte.
Midt på eftermiddagen kører vi til Sera-klostret, der engang var befolket af 5.000 munke, men i dag kun huser nogle få hundrede. Sera er grundlagt i det 15. århundrede, og også dette kloster rummer adskillige vigtige undervisningssteder, blandt andet den berømte gårdsplads, debat-haven, hvor munkene afholder debat-dueller. Og hvis vi er heldige kan vi overvære munkene praktisere de filosofiske debatter, som foregår meget livligt, og hvor hvert nyt argument bifaldes af kraftige klapsalver.
Resten af dagen er afsat til at udforske Lhasas gamle bydel, og vi begynder med Barkhor, området omkring Jokhang-templet, der er samlingsplads for en mængde tibetanske pilgrimme, hvoraf nogle måske har været undervejs i månedsvis. Mange pilgrimme hengiver sig til bønner mens de går og mumler det vigtige mantra ”om mani padme hum”, som er en hyldest til Buddha og betyder ”hil dig juvel i lotus blomsten”, mens de ustandselig drejer deres bedemølle.
Andre pilgrimme kaster sig dramatisk ned i glidefald for hvert tredje skridt for at opnå karma og en god reinkarnation efter døden. Munkenes ritualer finder sted mellem et hav af handlende og boder, hvor der især sælges bedeflag, munkekutter og bedemøller men også hverdagsting og meget andet. Barkhor er med andre ord et fantastisk sted at få et indtryk af det gamle Lhasa og en pragtfuld oplevelse af befolkningen. Kvinderne i deres spraglede dragter og tunge smykker af turkis, koral og rav eller elegante kjoler med skarpe læg. Mændene med en ofte tung kofte med ærmer ned til knæene og en sølvbeslået daggert samt et rødt bånd om det flettede og oprullede hår. Vi kan slentre rundt blandt farverige boder og gennem de labyrintiske gyder, hvis travle marked tilbyder et sådant udvalg af varer, at selv den mest forvænte rejsende må standse op af og til. Sceneriet forstærkes af det gådefulde syn af traditionelt klædte pilgrimme og messende munke. Det lever på alle måder op til forestillingen om Tibet og her kan man tilbringe timer med at iagttage folkelivet.

Der er denne dag inkluderet frokost og aftensmad i udflugtspakken

DAG 7 | LHASA (3.490 m) |
På egen hånd eller Udflugtspakke 2 | Det bedste af Lhasa
Denne dag er afsat til oplevelser på egen hånd eller man kan tilkøbe Udflugtspakke 2  ”Det bedste af Lhasa”. Hvis man ønsker at tilbringe dagen på egen hånd, hjælper rejselederen naturligvis med gode råd og vejledning forinden. Men vi anbefaler stærkt at Udflugtspakke 2 tilvælges.
Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

UDFLUGTSPAKKE 2  | DET BEDSTE AF LHASA
Potala-paladset Norbulingka Eftermiddagen på egen hånd - Middag hos lokal tibetansk familie
Efter at have spist morgenmad på hotellet, skal vi i dag opleve det bedst kendte ikon i Lhasa – det utrolige Potala-palads, Dalai Lamas forhenværende bolig. Her kommer de gamle tibetanske arkitekters evner virkelig til udtryk gennem de glitrende hvide mure, som synes at skyde op direkte fra stenfladerne og klippevæggene. Opførelsen af dette op til 13 etager høje bygningskompleks tog omkring 50 år og beskæftigede ca. 8.500 arbejdere og håndværkere. Paladset består af to hovedkonstruktioner, den ydre hvide bygning, Det Hvide Palads, som i sin tid husede landets administration, og Det Røde Fort, som rummede blandt andet bedesale, gravsteder samt Dalai Lamas bolig. Det Hvide Palads blev grundlagt i 1645 i den store 5. Dalai Lamas regeringsperiode, og Det Røde Fort blev fuldført i 1694, 12 år efter denne Dalai Lamas død. Gennem sit lange og brogede liv har paladset haft mange forskellige funktioner, for eksempel fort, kloster og residens for Dalai Lama. Den nuværende 14. Dalai Lama, hvis titel er båret gennem århundrederne i en ubrudt række af reinkarnationer, har levet i eksil i Indien siden kinesernes invasion af Tibet i 1959.
Om formiddagen skal vi også besøge det store Norbulingka-kompleks vest for byen, hvor adskillige Dalai Lamaer har tilbragt sommermånederne. Den nuværende Dalai Lama foretrak ofte at bo her frem for at tilbringe tiden i Potala-paladsets kolde, afsondrede værelser. Den 14. Dalai Lamas palads ligger midt i Norbulingka-komplekset, og der synes kun at være foretaget få ændringer, siden han flygtede til sit eksil i Indien. De fleste af hans private gemakker er åbne for publikum, som altid inkluderer en stadig strøm af tibetanske pilgrimme, der kommer for at ære deres leder i eksil. Den 13. Dalai Lamas palads, som ligger i udkanten af Norbulingka, er også åbent for publikum.
Efter besøget i Norbulingka er der efter frokost mulighed for at gå på eventyr på egen hånd. Vores rejseleder står naturligvis til disposition og er gerne behjælpelig med at arrangere yderligere udflugter. Yderligere udflugter er ikke inkluderet.
Om aftenen besøger vi som noget helt særligt en lokal familie, der byder på aftensmad bestående af traditionelle tibetanske retter. Her vil der være mulighed for at spørge værterne om alt mellem himmel og jord, så man kan blive klogere på den almindelige tibetaners hverdag.
Der er denne dag inkluderet frokost og aftensmad i udflugtspakken.

DAG 8 | LHASA (3.490 m) KAMBA LA (4.794 m) - YAMDROK-SØEN (4.410m) KARO LA (5010 m) - GYANTSE (3.950 m) SHIGATSE (3.900 m)
Yamdrok-søen Gyantse & Shigatse med udflugter undervejs
I dag skal vi ud på nye eventyr og se andre sider af Tibet, idet vi nu skal over plateauet mod Everest Bacecamp. Vi begynder med den smukke sø Yamdrok Tso. Efter en tidlig morgenmad kører vi ned gennem Lhasa-dalen og krydser Tsangpo-floden, som vi følger modstrøms, indtil vi starter den stejle opstigning til det første bjergpas, Kamba La, som vi skal krydse under vores tur rundt på plateauet. Kamba La (4.794 m) regnes traditionelt for at være skillelinjen mellem ’øvre’ og ’nedre’ Tibet. Fra toppen er der en strålende udsigt ned over Yarlung Tsangpo-floden bag os, og foran os et storslået panorama med den fantastiske skorpion-formede og turkis-farvede sø Yamdrok Tso og bjergtoppene langs Tibets sydlige grænse. I Tibet bliver søer ligesom bjerge betragtet som hellige boliger for guder, der beskytter os. Yamdrok er en af fire særligt hellige søer i Tibet, som mange tibetanere inklusiv Dalai Lama rejser på pilgrimsfærd til. Søen æres som en lykkebringer og betragtes som en del af den tibetanske nations livsånd. Det siges ligefrem, at hvis søen tørrer ud, vil Tibet ikke længere være beboelig for mennesker. Søens dækker et areal på 621 km2 og man kender ikke dybden, der tilsyneladende aldrig er blevet målt. Der findes masser af fisk i søen, og der fiskes kommercielt for at forsyne blandt andet markedet i Lhasa med friske fisk. Flere af søens øer bruges til græsning af de lokale kvægavlere og i den vestlige ende ligger Tibets største hydroelektriske anlæg, der producerer strøm til området.
Fra Kamba La går vejen stejlt ned til søbredden, som vi følger et par timer. Vi stopper undervejs og spiser vores medbragte frokost ved søbredden. En kort opstigning bringer os videre til endnu et pas, Karo La (5010 m), hvor vi i kort afstand passerer en storslået hængende gletsjer nær toppen. En af de tre største gletsjere i den tibetanske region. Vel over passet starter vi opstigningen mod dagens tredje bjergpas, Simi La (4330m), før vi omsider kører ned i den brede Gyantze-dal.
Gyantse har siden oldtiden været et vigtigt knudepunkt for handel og tidligere Tibets tredjestørste by, efter Lhasa og Shigatse. Dertil har Gyantse i modsætning til de fleste andre tibetanske byer stadig undgået en større kinesiske indflydelse. For trods et vist kinesisk præg har byen stadig en dejlig gammeldags udstråling, og det er en fin oplevelse at slentre gennem den næsten uberørte tibetanske bydel. Man tager ikke fejl af det gigantiske fort, som ligger højt til vejrs på en klippetop i udkanten af byen. Dette fort er ikke et klosterkompleks. Men det er særdeles hårdt at gå op til fortet, så vi ”nøjes” med de andre to større seværdigheder i byen, Kumbum-stupa’en og Pelke Chode-klostret. Den enestående ottekantede stupa, Kumbum, blev fuldført i 1444. Den er opført i fire etager, og hver af dem rummer separate bedesale. Stupa’en bliver betragtet som den fineste i Tibet og er fyldt med utallige ikoner af Buddha, hvoraf nogle er utroligt gamle.
Efter at have været på opdagelse i Gyantse fortsætter vi midt på eftermiddagen de 90 kilometer til Shigatse, der er Tibets andenstørste by og ligger i en højde af 3.900 meter, hvor Ngang-floden løber sammen med Yarlung Tsangpo. Fra Gyantze kører vi gennem agerland og lave bakker langs Ngang Chu-floden. Vi gør et stop hos en tibetansk familie ndervejs, hvor vi får en introduktion til hvordan den tibetanske traditionelle Tsampa tilberedes. Tsampa er oftest baseret på bygmel og indtages typisk sammen med tibetansk smørte.
Shigatse er den næststørste by i Tibet og består dels af en moderne bydel, dels af et fornøjeligt hultertilbulter konglomerat af klostre og dzongs, som udgør det gamle tibetanske kvarter af byen. Shigatse er mest berømt for det umådelige Tashilunpo-kloster, som er grundlagt i 1447 og ét af de få klostre, som stort set forblev uberørt af Kulturrevolutionen. Vi når først Shigatse omkring mørkets frembrud. Så når vi har tjekket ind på hotellet, da venter aftensmaden og så går vi til ro, mætte af dagens oplevelser. Man skal være opmærksom på at hotellerne i Tibet generelt er af ringere kvalitet i forhold til andre steder i verden.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 9 | SHIGATSE (3.900 M) - SHEGAR (4.050 M)  - RONGBUK (5.000 M)
Tashilunpo-klosteret Kørsel til Rongbuk-klostret ved Mount Everest
Vi tjekker ud fra hotellet i Lhasa, men inden bør man nøjes med at pakke en mindre taske til de følgende dage, da den store bagage kan opbevares på hotellet i Shigatse. Dagens kørsel går nu gennem billedskønne landskaber med små byer som Lhatse og gennem Gyamtso La-passet i 5.220 meters højde. Efterhånden som vi bevæger os ud på sletterne passerer vi flere klostre og nomadelejre på vores vej til Shegar.Fra Shegar kører vi mod syd og passerer Pang La-passet i 5.150 meters højde. Undervejs på turen kan vi beundre de fantastiske udsigter til de snedækkede tinder fra Makalu til Shishapangma. Efter 68 km når vi frem til Rongbuk i 5.000 meters højde, og hvorfra fra man har udsigt til det legendariske Mount Everest. Rongbuk-klostret er verdens højest beliggende kloster.
Overnatning finder sted i et primitivt gæstehus eller teltlejr og overnatningen vil med garantien være en komfortmæssig prøvelse for de fleste. Selvom der er senge og sengetøj, anbefales det at medbringe sin egen lagenpose for denne overnatning.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 10 | RONGBUK (5.000 M) -  EVEREST BASE CAMP / EBC (5.150 M)
SHIGATSE (3.900 M)
Udflugt til Everest Basecamp - Rongbuk-klosteret - Kørsel til Shigatse
Mount Everest, verdens højeste bjerg på 8.850 meters højde, er på tibetansk kendt som Chomolangma. I 13 år, efter at man havde bestemt, at ‘Tinde nr. 15’ var verdens højeste bjerg, havde det ikke noget europæisk navn. I 1865 foreslog den daværende Surveyor General of India, at bjerget skulle opkaldes efter hans forgænger i embedet, Sir George Everest – den mand, som var leder af det bemærkelsesværdige Great Trigonometry Survey, der bestemte bjergets højde med sikkerhed.
Everest blev besteget for første gang i 1953 af et to-mands team, bestående af nepaleseren Tenzing Norgay Sherpa og nyzealænderen Edmund Hillary. Siden da er bjerget blevet besteget over 4000 gange. På den tibetanske side af bjerget ligger Base Camp i omkring 5.200 meters højde, på et beskyttet sted ved foden af Rongbuk-gletscheren. Bjergets truende nordlige væg dominerer den øvre del af dalen, hvor den rejser sig tre kilometer næsten lodret fra dalbunden. I dag fører en primitiv grusvej op til dalbunden. Den fører over passet Lalung La, hvorfra man har en storslået udsigt mod bjergene Xishapangma, Mount Everest, Cho Oyu og Gyachung Kang.
I dag går turen meget naturligt til Everest Base Camp i 5.150 meters højde. Lejren i sig selv er et tørt og nøgent sted, men de spektakulære kig til Mount Everest på ganske nært hold kompenserer for de nøjsomme omgivelser ved lejren. Det er et
betagende syn at opleve bjergets massive nordvæg tårne sig op for ens blik.
Efter en tivlsom morgenmad før solopgang begiver vi os ud fra området ved Rongbuk og de sidste 9 kilometer op til Everest Base Camp. Ingen motoriserede køretøjer er tilladt på vejen derop, så man skal enten vandre – det tager omkring 2 timer – eller køre med hestevogn. Her ved foden af Rongbuk-gletscheren findes adskillige stenvarder, der er opsat til minde om de bjergbestigere, som har mistet livet under deres forsøg på at bestige Everest.
Selve Base Camp er tør og øde, men den fabelagtige udsigt mod nordvæggen af verdens højeste bjerg kompenserer rigeligt for det. Det er en oplevelse, man aldrig glemmer. Vi kan i godt vejr også se de nærliggende bjergtoppe Pumori, Lhotse og Nuptse. Inden vi kører ned fra basislejren kan vi gå lidt på opdagelse i omegnen, hvorfra de talrige bjergbestigerekspeditioner udgår. Tilbage i Rongbuk starter vi på den 304 km lange køretur tilbage til Shigatse, som vil vare 8-10 timer. Vi ankommer sent til Shigatse og går direkte til ro efter aftensmaden.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 11 | SHIGATSE - LHASA |
Tashilunpo-klosteret - Kørsel til Lhasa - Traditionel tibetansk middag med danseshow
Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører tilbage til Lhasa. Inden vi forlader Shigatse kører vi dog lige forbi det lokale marked for lidt flere eksotiske oplevelser. Dernæst skal vi også lige nå at se Tashilunpo-klosteret. Det store tempelkompleks er et virvar af kapeller, helligdomme og sale, forbundet af gange og stejle trapper fulde af mystik. Og i Tashilhunpos hovedsal er vi måske heldige at overvære munkenes messen. Vi aflægger besøg i denne mørke, stemningsfulde sal og dens mange sidealtre, såvel som i en markant rød bygning ved navn Jamkhang Chenmo, som huser en massiv men romantisk 27 meter høj statue af Maitreya Buddha (’Den Fremtidige Buddha’). Den blev opført i 1914 og er en af de største statuer i Tibet.
Efter vores besøg i Tashilunpo kører vi langs den højest beliggende flod i verden, nemlig den smukke Yarlung Tsangpo-flod. En del af Brahmaputra-floden som løber hele vejen igennem Tibet. På vejen spiser vi frokost på en lokal restaurant. Ved ankomsten til Lhasa tjekker vi ind på hotellet, hvorefter vi har lidt tid på egen hånd. Rejselederen står naturligvis til rådighed med råd og vejledning.
Om aftenen tager vi behørigt afsked med Tibet idet vi denne sidste aften oppe i højderne mødes til en traditionel tibetansk middag, hvor der opføres en danseforestilling til ære for gæsterne.
Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

DAG 12 | LHASA GONGGAR CHONGQING |
Kørsel til Gonggar - Fly til Chongqing - Afskedsmiddag
Efter en tidlig morgenmad siger vi farvel til Lhasa og begynder den lange rejse hjem. Nu er der nemlig afgang med bussen til lufthavnen i Gonggar, som vi når efter nogle timers buskørsel. Senere på formiddagen må vi desværre sige farvel til det fascinerende og eventyrlige Tibet og flyve ud fra plateauet tilbage mod Chongqing i Kina.
Det har været en overvældende rejse og det er nok ikke så dårligt at vi overnatter og spiser en afskedsmiddag i Chongqing inden vi den følgende dag flyver hjem til Danmark. Sjælen har stor betydning i Tibet og vi skulle jo gerne have vores egen med hjem igen. Med afskedsmiddagen får vi i hvert fald sat et behørigt punktum på en helt forrygende rejse.
Der er denne dag inkluderet morgenmad og afskedsmiddag.

DAG 13 | CHONGQING - DANMARK |
Hjemrejse til Danmark
Efter en tidlig morgenmad kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. Efter en begivenhedsrig uge med utroligt mange oplevelser og ikke mindst mødet med Mount Everest, bliver det rart at komme hjem og fordøje de mange spændende indtryk. Og så må vi håbe at der er plads i kufferten til ikke kun oplevelser, men også vores indkøbte minder. Tiden om bord på flyet kan bruges til at hvile ud og fordybe os i de gode rejseminder, inden vi igen møder vores vante dagligdag derhjemme. Flyet lander i Danmark sidst på eftermiddagen.
Der er denne dag inkluderet morgenmad på hotellet, samt forplejning ombord på flyet fra Kina til Europa

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Vejen til Everest - Tibet
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

REJSEN INKLUDERER:
•  Fly København – Chongqing (Chengdu) / retur. Der er inkluderet forplejning på flyet.
•  Indrejsetilladelse til Tibet.
•  2 nætter på Den transtibetanske Jernbane i 2. klasses sovevogn. 6-personers kupé med klimaanlæg.
Det er Ikke muligt at reservere 1. klasse på toget.
•  9 nætter på hoteller.  Kvaliteten er varieret som beskrevet. Eventuelle ændringer sker til samme eller bedre kvalitet.
•  Al transport, udflugter og entréer i henhold til program. Vær dog opmærksom på at rækkefølgen af udflugter kan blive
ændret for at optimere udflugterne i henhold til lokale aktuelle forhold.
•  Måltider i henhold til program.
•  Erfaren dansk rejseleder.
•  Lokale engelsktalende guider.
•  Alle skatter og afgifter.
•  Bidrag til Rejsegarantifonden.

REJSEN INKLUDERER IKKE:
•  Udflugtspakker i Dazu og Shanghai. Alle udflugter skal tilkøbes inden afrejse fra Danmark.
Udflugtspakke 1 |  Grotterne i Dazu (1 dag):                 Kr.     640,-   (Min. 15 deltagere)
Udflugtspakke 2 |  Det bedste af Lhasa (2 dage):         Kr.  1.790,-  (Min. 15 deltagere)
•   Tilslutningsfly fra Aalborg, Billund. Kontakt Ruby Rejser.
Skal reserveres ved bestilling af grundpakke. Forbehold for plads på relevante reservationsklasse.
•  Individuelt visum til Kina kan bestilles ved køb af rejse (kr. 990,-). Ved udstedelse gennem Ruby Rejser,
returneres pas med anbefalet post.
•  Sygdomsafbestillingsforsikring.
•  Rejseforsikring.
•  Tillæg for eneværelse.
•  Ekspeditionsgebyr: Kr. 110,- per ordrebekræftelse.
•  Andet som ikke er specificeret.

UDFLUGTSPAKKERNE INKLUDERER:
Alle udflugter er i henhold til program. Vær dog opmærksom på at rækkefølgen af udflugterne kan blive ændret for
at optimere udflugterne i henhold til  lokale aktuelle forhold. Måltider er inkluderet som nævnt. På alle udflugter følger en erfaren dansk rejseleder og lokal kinesisk engelsktalende guide.
•    Udflugtspakke 1 | Grotterne i Dazu (1 dag):            Kr.    640,-  (Min. 15 deltagere)
Dag 2: Kørsel til Dazu. Frokost. Udflugt til grotterne. Kørsel til Chongqing.
•    Udflugtspakke 2 | Det bedste af Lhasa (2 dage):    Kr.  1.790,- (Min. 15 deltagere)
Dag 6: Drepung-klostret. Jokhang-templet. Nonneklostret Ani Tsangkung. Sera-klostret. Barkhor.
Dag 7: Potala-paladset – Norbulingka – Eftermiddagen på egen hånd - Middag hos lokal tibetansk familie.

FORLÆNGELSE/ÆNDRINGER:
Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes. Individuel hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg. Derudover kommer tillæg for evt. ekstra arrangement.
Forlængelse skal bestilles senest 40 dage før afrejse. Endelig pris på forlængelsen garanteres først ved bekræftelse af fly og hotel.

DELTAGERANTAL:
Rejsen gennemføres ved min. 15 og maks. 32 deltagere.

BETALING:
Depositum (25% af rejsens pris) og restbeløb indbetales i henhold til bekræftelse.

FORBEHOLD & ÆNDRINGER: 

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vore lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader. Det betyder at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvis vil medføre ændringer i rejseplanen. Vejrforhold, vejforhold, problemer med køretøjer, gæsternes fysiske formåen samt forsinkede flyafgange kan medføre ændringer i rejsen og at programpunkter kan risikere at udgå. Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse i form af rapporter fra rejseleder og kommentarer fra kunder. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet fra den blev købt til afrejsen finder sted.
Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene de rejsendes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen. Rejsen er underlagt Ruby Rejsers Almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med

Gå til toppen af siden