INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Moskva - Kazan - Jekaterinburg - Novosibirsk - Krasnojarsk - Irkutsk - Bajkal Søen - Ulan Ude - Ulan Bator - Gobi-ørkenen - Beijing

Zarens Kurér

Her er verdens største togrejse og for mange mennesker er dette den ultimative rejse på tværs af kontinenterne

0,00 kr
In stock
Travel Code
KU-120
16 dages ultimativ togrejse fra Moskva til Beijing

På 16 dage drager vi på eventyr mod den opstående sol fra vest til øst. Fra den russiske hovedstad , Moskva, på tværs af de fjerne sibiriske ødemarker, over de mongolske højsletter for at slutte i Kinas hovedstad Beijing.
Rejsen er med mulighed for helpension, et væld af udflugter undervejs og erfaren dansk rejseleder, som holder foredrag og viser film under-vejs. Zarens Kurér er ”den store rejse” på tværs af kloden. 8.986 km gennem hele 7 tidszoner og igen i 2017 til en helt særlig pris! 

Rejseplan

Dag 1:

København – Moskva

Dag 2:

Moskva – Transsibiriske Jernbane (Særtog)

Dag 3:

Kazan

Dag 4:

Ural-Bjergene – Jekaterinburg - Sibirien

Dag 5:

Sibirien - Novosibirsk - Sibirien

Dag 6:

Sibirien - Krasnojarsk - Sibirien

Dag 7:

Sibirien - Irkutsk

Dag 8:

Irkutsk - Bajkal-Søen - Sibirien

Dag 9:

Sibirien - Ulan Ude – Naushki - Suche Baatar - Gobi-Ørkenen

Dag 10:

Gobi-ørkenen – Ulan Bator

Dag 11:

Ulan Bator - Gobi-ørkenen

Dag 12:

Gobi-ørkenen – Den kinesiske grænse – Kina

Dag 13:

Kina - Beijing

Dag 14:

Beijing

Dag 15:

Beijing

Dag 16:

Beijing - København

Dagsprogram

DAG  1 | KØBENHAVN - MOSKVA |
Afrejse til Moskva Ankomst til Moskva Velkomstmøde - Aftensudflugt i  Moskva med besøg ved Den Røde Plads Kørsel med metro
Vi stiger om bord på flyet i Københavns Lufthavn og sætter kursen mod Ruslands  mægtige hovedstad Moskva.
Moskva er som intet andet sted. Byen er en af Ruslands smukkeste og ældste  byer, og i 1918 blev den atter landets hovedstad, efter i et par hundrede år at  have været frataget titlen. Der er en egen rå skønhed over Moskva – der er  ligesom en usleben diamant i forhold til så mange andre europæiske storbyer.
Med omkring 12 mio. indbyggere er byen kolossal og næsten som et land i sig  selv. Dertil nyder den godt af Ruslands blomstrende industri og ny vundne plads  efter Sovjetunionens sammenbrud. Så trods af et stedse konservativt styre er  byen under hastig forandring i disse år. Velklædte mænd og kvinder kappes om at  eje de nyeste modeller inden for mobiltelefoner og store biler.  Og med et  voldsomt udbud af aktiviteter og underholdning 24 timer i døgnet er byens  restauranter og klubber i skarp konkurrence om kunderne. Den rastløse storby  byder dertil også på endeløse trafikpropper i de lange gader og avenuer.   Man kan føle sig en smule fortabt og forvirret over al denne hastige aktivitet.  For at fuldende det spraglede billede sammensmeltes det moderne med  middelalderlige bygninger med spir og gyldne kupler, Stalins neogotiske  skyskrabere samt Kremls imposante autoritet, der overskygger alt.
Vi ankommer til Moskva midt på eftermiddagen og tager direkte til hotellet,  hvor vi har et lille informationsmøde med champagne. Her bliver der lejlighed  til at hilse ordenligt på hinanden og på vores rejseleder. Vi gennemgår de  praktiske detaljer omkring rejsen samt, hvordan vores dage i Moskva og på vores  togrejse kommer til at forløbe.
Efter en velkomstmiddag på hotellet, tager vi nu på aftenudflugt i Moskva. Det  er en god opvarmning til de russiske oplevelser, der venter os, at køre gennem  det aftenmørke Moskva og passere bl.a. det imponerende Kreml og Den Røde Plads  med Vasilij-katedralens kulørte løgkupler fra midten af 1500-tallet. Vi kommer  også ned i Moskvas fantastiske og overdådigt udsmykkede metrostationer, som man  ikke ser mage til andre steder i verden. Store haller beklædt med marmor og  farvestrålende mosaikker, bronzestatuer og lysekroner pryder stationerne i  Moskvas metro, der blev påbegyndt i 1931 og som stadig bliver udvidet. Metroen  består af 188 stationer fordelt over 12 linjer, som tilsammen befordrer knap 10  mio. passagerer om dagen.
Der er denne dag inkluderet aftensmad. Der overnattes på hotel.

DAG  2 | MOSKVA  - DEN TRANSSIBIRISKE JERNBANE |
Kreml Den Røde Plads - GUM-varehuset - Spurvehøj-ene - Frelserkatedralen   Afrejse med toget mod Kina
Tog afg. Moskva  kl. 17:48
Inden vi skal med toget begynder vi dagen med et besøg i Ruslands ikoniske  hjerte, Kreml, der også er Moskvas geografiske centrum. Mange russiske byer har  et Kreml, der egentlig blot betyder fæstning, men det er Moskvas Kreml, der  gennem århundreder har været det enorme russiske riges absolutte politiske og  religiøse magtcentrum.  Inde i Kreml vil vi beundre de smukke paladser og  forgyldte kupler, der kroner de imponerende katedraler, som vi besøger for at  se nærmere på de smukke ikoner, sarkofager og anden religiøse kunst og på den  måde få en fornemmelse for det storslåede i den russiske kultur og religion.
Vi skal også vi opleve den ikoniske Den Røde Plads, der afgrænses af Kremls  massive mure, Lenins mausoleum, stormagasinets GUMs imposante facade og den kulørte  Vasilij-katedral med de bolsjestribede kupler. Pladsens navn har ikke noget med  kommunismens signaturfarve at gøre, men skyldes at det russiske ord krasnaja  kan oversættes til både smuk og rød. De af os, der er gamle nok, kan få gåsehud  af historiens vingesus, når vi genkalder os billederne af Sovjetunionens  magtelite overvære de spektakulære militærparader fra toppen af Lenins  mausoleum under den kolde krig. På pladsen passerer vi også den evige flamme  for de faldne under 2. Verdenskrig, eller Den Store Fædrelandskrig, som den  kaldes her.  Vær forberedt på, at de russiske myndigheder en sjælden gang  og uden yderligere forklaring kan finde på at lukke pladsen af med kort eller  ingen varsel. Er vi så uheldige at opleve det, kan vi stadig komme tæt nok på  til at få et flot kig ind over pladsen.
Efter frokost besøger vi Nyjomfru-klostrets kirkegård I udkanten af byen.  Klostret blev opført i forbindelse med samlingen af alle fyrstendømmerne under  Moskva i 1500-tallet. Det var også hertil Peter den Stores søster blev forvist  efter det mislykkede kup, hvor hendes livvagter og kammerpiger blev hængt op  uden for hendes vinduer. Klostret er et idyllisk sted med en blodig historie,  hvilket er meget typisk for Ruslands historie. Klostrets kirkegård er  interessant, da vi her kan se en mængde russiske berømtheders grave. Her ligger  bl.a. forfatterne Tjekhov og Gogol, komponisten Prokofjev og Mikhail Gorbatjovs  hustru Raisa, generalsekretær Khrusjtjov og præsident Boris Jeltsin.
Vi gør også holdt ved Spurvehøjene, hvor Moskvas Universitetets kolossale  bygninger ligger, og hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og det  olympiske stadion fra 1980. Vi skal også besøge den imponerende  Frelserkatedral, der blev revet ned i 1931 men genopført i 1994-2000 efter at  have måttet vige pladsen for et socialistisk sejrsmonument, der dog aldrig blev  til noget.
Sidst på eftermiddagen er der afgang fra banegården i Moskva, hvor vi stiger om  bord på det russiske særtog der kører os til den kinesiske grænse, hvor det  kinesiske særtog venter os for at køre os det sidste stykke til Beijing. Der er  forskellige sporvidde på jernbaneskinnerne i Rusland / Mongoliet og Kina, så vi  skifter togvogne ved den kinesiske grænse. Når toget ruller fra perronen og ud  af banegården, sætter vi os til rette i vores restaurantvogn og nyder en dejlig  velkomstmiddag.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  3 | KAZAN |
Ankomst til Kazan - Udflugt i Kazan - Kørsel mod Jekaterinburg
Tog ank. Kazan kl. 09:20
Tog afr.  Kazan kl. 16:50
Efter vores første nat på vores rullende hotel ankommer vi først på formiddagen  til Kazan.
Kazan er en stor by med over 1 mio. indbyggere, kaldes for ”Volgas Perle” og er  hovedstad i republikken Tatarstan. Kazan kunne i 2005 fejre sit 1.000-års  jubilæum, og byens eksotiske blanding af muslimske moskeer og ældgamle  ortodokse katedraler væver på forunderlig vis øst og vest sammen og gør den til  et fascinerende sted. Den religiøse blanding opstod i 1552, da den russiske zar  Ivan den Grusomme belejrede og erobrede den gamle tatariske hovedstad og tvang  den muslimske khan til at konvertere til kristendommen. På dette tidspunkt  havde zaren delvist genopført tatarernes gamle borg som en russisk fæstning  (Kreml) i hvid kalksten. I dag er det historiske Kreml et perfekt eksempel på  Kazans karakteristiske blanding af stilarter og det bedste sted at starte et  besøg i byen. Selve området er bevaret som under tatarerne, men inden for  murene er der en skøn blanding af russisk, italiensk barok og tatarisk stil, og  i 2000 kom det på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv. Kazans Kreml dækker et  stort område, hvor dejlige parker blandes med officielle bygninger og ærværdige  moskeer og kirker. Den smukkeste af kirkerne er den nyligt renoverede  Bebudelseskirke, der blev tegnet af den samme arkitekt som Vasilij-katedralen i  Moskva, for at fejre Ivans sejr over Kazan. Den er overdådigt dekoreret i  orientalsk stil som bevis på Ivans succes og dens indre er dækket af malerier  fra 1800-tallet.
I nærheden ligger den imponerende, men knap så historiske Kul Sharif-moské, som  stod færdig i 2005 på samme sted som den tidligere, der blev ødelagt af Ivan  den Grusomme. En anden historisk perle i Kazan er Suyumbike-tårnet, der med  sine 59 meter er et par meter højere end det skæve tårn i Pisa.
Det er opkaldt efter en ulykkelig tatariske prinsesse, der nægtede at gifte sig  med Ivan den Grusomme. Legenden fortæller, at hun for at beskytte sit folk,  lovede at ægte den grusomme zar, hvis han kunne opføre et tårn højere end nogen  moské i byen på under en uge. Uheldigvis for hende lykkedes dette for Ivan, men  da intet kunne være værre end at skulle gifte sig med zaren, hoppede hun ud fra  toppen af tårnet. Det høje tårn i røde mursten er ganske smukt med mange  detaljerede udsmykninger på ydersiden og står i grel kontrast til den grusomme  legende.
På dagens udflugt besøger vi Kazans Kreml samt tager på rundtur i byen. Efter  frokost på en lokal restaurant bliver der tid på egen hånd, hvor byens  forretningsgågade kan udforskes.
Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores tog og fortsætter vores færd mod  øst  gennem Vestsibiriens fyrreskove. Det er et landskab, hvis historie er  selve essensen af denne store nation. Et landskab, som gennem århundreder er  gennemrejst af handelsfolk, flygtninge og straffefanger. Vi kører mod byen Perm  og derfra mod Ural-bjergene.  Jernbaneingeniørerne var meget omhyggelige  med at undgå at skulle bore omkostningstunge tunneler gennem bjergene, og  linjen snor sig gennem Ural, hvor det højeste punkt på jernbanelinjen markeres  med en obelisk som også markerer grænsen mellem Europa og Asien.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  4 | URAL-BJERGENE YEKATERINBURG - SIBIRIEN|
Kørsel til Jekaterinburg - Udflugt i Jekaterinburg - Kørsel mod Novosibirsk
Tog ank. Jekaterinburg kl. 14:00
Tog afr. Jekaterinburg kl. 19:00
Midt på eftermiddagen når vi byen Jekaterinburg, der er den største by i  Ural-bjergene.
Jekaterinburg ligger på den geografiske grænse mellem Europa og Asien og blev  grundlagt i 1723 under zar Peter den 1., efter at man fandt rige  mineralforekomster i bjergene. Minedrift gjorde byen til et betydningsfuldt  finansielt, industrielt og kulturelt centrum igennem flere århundreder. Udover  i dag at være et af de store knudepunkter på Den transsibiriske Jernbane, er  byen også kendt for at være den tidligere russiske præsidents Boris Jeltsins  fødeby.
Vi gør et kort ophold i Jekaterinburg, hvor vi i byens centrum besøger  Blodkatedralen, som blev færdigbygget i 2004. På dette sted blev zar Nikolaj  den 2. og hans familie henrettet af bolsjevikkerne i 1918. Efter frokost på en  lokal restaurant kører vi til Ganina Jama som ligger lidt uden for byen. Der  var her zar Nikolaj den 2. og hans familie efter henrettelsen blev forsøgt  skaffet af vejen. Det lykkedes dog ikke helt, og i 1971 fandt man de jordiske  rester af familien. Det er fornylig blevet verificeret ved hjælp af moderne  DNA-tests.
Zarfamilien er siden blevet genbegravet i Sankt Petersborg. Ganina Yama er i  dag et vigtigt pilgrimssted for den zartro del af den russisk-ortodokse kirke.  Der er opført syv trækirker til minde om de i alt syv familiemedlemmer, og der  hviler en sært magisk stemning over stedet.
Først på aftenen er vi tilbage på vores tog og kører nu mod Novosibirsk.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  5 | SIBIRIEN - NOVOSIBIRSK - SIBIRIEN |
Kørsel til Novosibirsk - Udflugt i Novosibirsk - Kørsel mod Krasnojarsk
Tog ank. Novosibirsk kl. 14:30
Tog afr. Novosibirsk kl. 18:30
Vi tilbringer formiddagen om bord på toget, der krydser Ishim-floden og  Tobol-floden. Dernæst kommer Irtysh-floden og byen Omsk. Byen var engang  centrum for deporterede straffefanger herunder den store russiske forfatter  Fjodor Dostojevskij, som tilbragte fire år af sit liv her i eksil efter at være  blevet forvist på grund sin deltagelse i ”revolutionære aktiviteter”.
Vi fortsætter over den barske Barabinskaya-slette i den nordlige del af  steppelandet Kasakhstan. Sletten er dækket af tagrør, græs og sumpe og strækker  sig over ca. 600 kilometer. På grund af de klimatiske og geologiske forhold var  det noget af en udfordring at anlægge jernbanen på denne strækning.
Efter frokost om bord på toget krydser vi Ob-floden og derpå gør vi holdt i  byen Novosibirsk, der betragtes som Sibiriens centrum. Med sine 1,5 mio.  mennesker er byen Sibiriens største og Ruslands tredjestørste. Novosibirsk blev  grundlagt i 1893 ved Ob-floden, hvor Den transsibiriske Jernbane senere skulle  krydse floden. Man kan sige at Novosibirsk opstod under opførelsen af netop Den  transsibiriske Jernbane.  Omkring byen består landskabet af flade marker  og sumpe, overstrøet med dachas – de traditionelle russiske sommerhuse.
På dagens udflugt i Novosibirsk skal vi blandt andet se Ruslands største  operahus ved Lenin-pladsen, men vigtigst af alt skal vi besøge Jernbanemuseet  ca. 20 km uden for byen. Dette museum rummer en unik samling af lokomotiver og  jernbanevogne fra hele den periode, Den transsibiriske Jernbane, har  eksisteret.
Efter Novosibirsk begiver vi os for alvor på vej ind i skovene på den  kæmpestore taiga, der dækker over halvdelen af Rusland. Vi er hermed også på  vej over grænsen mellem det vestlige og østlige Sibirien.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  6 | SIBIRIEN - KRASNOYARSK - SIBIRIEN |
Kørsel til Krasnojarsk - Udflugt i Krasnojarsk - Sejlads på Jenisej-floden -  Kørsel mod Irkutsk
Tog ank. Krasnojarsk kl. 10:30
Tog afr.   Krasnojarsk kl. 13:47
Krasnojarsk ligger ved den mægtige Jenisej-flod, der har sit udløb langt mod  nord på den arktiske nordkyst. Og byen var i lighed med Ulan Ude og  Jekaterinburg en lukket by under sovjetregimet. Den er egentlig kun kendt fordi  Vladimir Ilyich Ulyanov tilbragte en tid her i eksil. Vladimir Ilyich Ulyanov  kendes også under navnet Lenin.
Dybest set stopper toget kun i Krasnoyarsk af tekniske årsager, men stoppet  giver os mulighed for at strække benene uden for toget.
Vi ved fra tidligere rejser, at der ikke er meget at se her og har derfor valgt  at bruge ”krudtet” i Kazan. Men hvis det passer med tiderne går vi stadig på  opdagelse og bruger den tid vi har. Vi skulle jo nødig gå glip af noget.
Først på eftermiddagen fortsætter vi over endnu en jernbanebro, når vi skal  krydse den store Jenisej-flod øst for Krasnojarsk  på vores rejse mod øst.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  7 | SIBIRIEN - IRKUTSK |
Kørsel mod Irkutsk - Udflugt i Irkutsk
Tog ank. Irkutsk kl. 09:05
Umiddelbart lyder navnet Irkutsk som et gudsforladt sted langt ude på de  forblæste sibiriske stepper. Men det er ikke tilfældet.
Byen blev grundlagt som garnisonsby i 1651. Dette i forbindelse med  undertrykkelsen af de lokale burjater. Men derefter voksede den til at blive en  vigtig handelsby for sibirisk pelsværk og guld, der blev byttet med kinesisk  silke og te. Der var sågar varer der krydsede Berings-strædet til Amerika. I  takt med at antallet af forviste til Sibirien steg, voksede rigdommen i  Irkutsk, og i 1800-tallet opførte en gruppe af forviste, kendt som  decembristerne, fint udsmykkede huse og tilførte byen et blomstrende kulturliv,  som gav byen sit tilnavn, ”Sibiriens Paris”. Man kan opleve den  russisk-sibiriske stemning, når man slentrer rundt blandt de fine gamle træhuse  og indsnuser den livlige atmosfære i den gamle universitetsby.
Vi ankommer til Irkutsk lige efter morgenmaden og for en kort bemærkning tager  vi afsked med vores tog og flytter ind på et hotel centralt beliggende  hotel.  På vejen til hotellet tager vi dog lige en hurtig byrundtur, hvor  vi passerer hele distrikter med traditionelle træhytter, nogle med fantastiske  udskæringer.
Efter at have nydt en frokost på hotellet og derpå indkvarteret os, da holder  vi siesta. Ud på eftermiddagen skal vi overvære en klassisk koncert i Grev  Volonskijs træhus. Og om aftenen skal vi på lokalt familiebesøg med middag  inden vi vender tilbage til hotellet.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på hotel.

DAG  8| IRKUTSK - BAj-KAL-SØEN - SIBIRIEN |
Udflugt ved Bajkal-søen Kørsel mod Ulan Ude
Tog afr. Bajkal-søen kl. 15:00
Dagen i dag byder på endnu et af turens højdepunkter, når vi skal opleve  Bajkal-søen. Den smukke sø har fået hæftet et utal af superlativer på sig og er  uden tvivl et af de mest storslåede steder i hele Rusland. Den har ry for at  være verdens ældste sø, og med en dybde på op til 1.620 m er den tillige  klodens dybeste. Den hævdes at indeholde omkring 20 % af jordens  ferskvandsressourcer. Fra nord til syd strækker den sig over mere end 600 km,  mens bredden visse steder er over 40 km.
Søens dybblå vand og de omkringliggende smukke bjerge er et syn, man sent  glemmer. Det er ikke uden grund, at de lokale buriatter kalder den Bai-kul  (’den rige sø’). Søen ligger cirka 60 kilometer syd for Irkutsk, og undervejs  besøger vi et frilandsmuseum, hvor gamle træhuse huse fra hele Sibirien er  genopført med de oprindelige materialer. Vi ser eksempler på gamle bondegårde,  en handelsstation, skoler, kirker og sågar et helt kosak-garnisonsfort.
Herefter begiver vi os det sidste stykke vej til Bajkal-søen. Hele området  omkring Bajkal-søen er udlagt som nationalpark, og hensynet til naturen er et  meget vigtigt emne her. Og det er med god grund, for ud af de ca. 2.000 arter  af planter og dyr, der er fundet her, findes 70-80 % ikke andre steder. Blandt  disse er nerpa, en ferskvandssæl, samt Bajkal-støren, som bliver op til 2 m  lang og producerer op mod 8 kg kaviar.
Vi ankommer til landsbyen Listvyanka som ligger i syd enden af søen og tager en  spadseretur mellem træhusene i landsbyen samt oplever det lokale fiskemarked  inden vi med båd sejler det korte strækning til Port Bajkal på den modsatte  bred ligeledes i syd enden af søen.
Her venter vores russiske særtog der i løbet af natten er kørt rundt ad  Trans-Bajkal-banen, der blev anlagt i 1950’erne og dermed gjorde  isbryderfærgerne og ruten langs Bajkalsøen overflødig. Selve banen der løber  knap 100 km langs søen fra Port Bajkal til Sludyanka er dog bevaret og efter  frokost skal vi køre denne eventyrligt smukke strækning. For at kunne opleve  den smukke natur bedst muligt, kører toget langsomt ad den naturskønne  sidelinje ved bredden af Bajkal-søen. På strækningen kører kun ganske få tog og  undervejs gør vi holdt ved en lille landsby, hvor de modige kan tage en dukkert  i søens klare men meget kolde vand. Man kan også nøjes med at dyppe tæerne! Bagefter  spadserer vi gennem landsbyen, hvor vi træffer de lokale mennesker og ser deres  typiske træhuse.
De venlige beboere inviterer gerne indenfor i stuerne. Når vi forlader  Bajkalsøen kører vi atter ind på hovedlinjen på Den transsibiriske Jernbane og  fortsætter nu mod Ulan Ude som er den yderste forpost mod øst i det mægtige  Sibirien.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  9 | SIBIRIEN - ULAN UDE NAUSHKI - SUCHE BAATAR - GOBI-ØRKENEN |
Udflugt i Ulan Ude - Kørsel mod Mongoliet - Den russiske/mongolske grænse  passeres
Tog ank. Ulan Ude kl. 13:35
Tog afr. Ulan Ude kl. 17:00
Rejsen fortsætter og bringer os nu til den bjergrige taiga i hjertet af  buriatternes Republik, som dækker henved 350.000 km2 eller et areal svarende til  otte gange Danmarks størrelse.
Først på eftermiddagen ankommer vi til Ulan Ude, hovedstaden i Den Buriattiske  Autonome Republik i denRus-
siske Føderation. Buriatterne var oprindeligt buddhistiske nomader, som kom fra  Mongoliet, og i dag er de den største af minoriteterne i Sibirien.
Deres hovedstad, Ulan Ude, er en forbløffende blanding af østlige og vestlige  kulturer, hvor byen stadig rummer store områder med træhuse.  Vores  eftermiddagsudflugt bringer os blandt andet til Ivolginsky-klostret, som er centrum  for buddhismen i Rusland.
Det er i Ulan Ude, at jernbanen mod Vladivostok mødes med den mongolske  baneføring til Kina. Så fra Ulan Ude kører vi nu mod sydøst ad den såkaldte  ”Trans-Mongolske Jernbane” til Mongoliet og Kina. Efter at vi har tilbagelagt  tusindvis af kilometer fra Moskva gennem den europæiske del af Rusland, krydset  Ural-bjergene og de endeløse sibiriske skove og taiga, er det nu tid til at  tage afsked med Rusland. Sidst på aftenen ankommer vi til den russiske grænseby  Nauski og dens mongolske nabo Suche Baatar få kilometer længere fremme.
Ud- og indrejseformaliteterne ordnes om bord på toget, hvorefter vi begiver os  videre ad sporet mod sydøst. Vær opmærksom på, at formaliteterne ved de to  grænseovergange kan medføre nogen forsinkelse, inden vi fortsætter denne dags  rejse. Men forhåbentlig krydser vi grænsen uden større problemer, og fra Suche  Baatar kan vi nu fortsætte over de kolossale åbne sletter med en enlig ger her  og der.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  10 | GOBI-ØRKENEN ULAN BATOR |
Ankomst til Ulan Bator - Udflugt i Ulan Bator - Indkvartering på hotel
Tog ank. Ulan Bator kl. 11:10
Hele formiddagen er forglemmelig da køre i dagslyset gennem Gobi-ørkenens  vidtstrakte højland og steppelandskaber. Dette med kurs mod den mongolske  hovedstad, Ulan Bator. Og sidst på formiddagen ankommer vi da også til Ulan  Bator - en af de mest spændende destinationer på rejsen.
Mongoliet og Ulan Bator har haft en farverig historie, der er præget af landets  nomadiske befolkning. I 1700-tallet – efter det store mongolske riges  sammenbrud – opstod en ny bosættelse ved navn Urga, mongolsk for bosættelse. I  begyndelsen var Urga blot en stor samling af yurter, nomadetelte, som flyttedes  rundt i løbet af året. Med tiden fik bosættelsen en mere fast placering på den  nuværende position. Byen skiftede dog navn flere gange, og først i 1924 fik  byen sit nuværende navn, Ulan Bator, som betyder ”Den Røde Helt” og er  Sukhbaatar, der var den store helt under den kommunistiske revolution i 1921.
Ulan Bator ligger ved Tuul-flodens bredder i 1380 meters højde dybt inde på det  vidtstrakte mongolske plateau. Byen huser i dag en tredjedel af landets  befolkning, og selv om størsteparten af byen i dag er moderniseret, bærer den  stadig præg af den ældgamle nomadiske livsform.
Her ligger højhuse af beton side om side med traditionelle nomadetelte. På  gaderne blander nomader i traditionel beklædning sig med moderne  forretningsmænd iført jakke og slips, og lastbiler, personbiler og motorcykler  konkurrerer med drøvtyggende køer om pladsen på kørebanerne.
Vi ankommer til Ulan Bator sidst på formiddagen og begiver os straks afsted på  en udflugt for at opleve Ulan Bator ved selvsyn. På vores rundtur vil vi lære  om byens turbulente fortid under de skiftende mongolske, kinesiske og russiske  regenter, og vi vil få en kulturoplevelse, som er de færreste forundt. Vi  begynder ved Zaishan-bakken, der byder på en fremragende udsigt over byen, og  vi kan se de store omgivende arealer uden for byen, hvor folk stadig bor i de  traditionelle mongolske telte ger eller yurt (som er det russiske navn). En ger  er et rundt filttelt, der gennem mange generationer har været benyttet af  steppens nomader og krigere.
Vi besøger også det berømte Ghandan-kloster, der beboet af over 150  buddhistiske munke og er det største og mest imponerende i Mongoliet. Klosteret  var endvidere det eneste buddhistiske kloster, der fungerede under den  kommunistiske periode.
Vi skal ligeledes se Bogd Khan-museet, som førhen var de lokale kongers  (khaners) residens om vinteren og hvor den sidste levende Buddha i Mongoliet  boede.
Om aftenen får vi en smagsprøve på mongolsk folkekultur ved en spændende musik-  og danseforestilling.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på hotel .

DAG  11 | ULAN BATOR - GOBI-ØRKENEN |
Udflugt til Terelj Nationalpark Mini-Nadam-festival Mongolsk musik- og  danseforestilling Videre kørsel mod Kina
Tog afr. Ulan Bator kl. 18:00
I dag skal vi på en uforglemmelig udflugt til Terelj Nationalparken, der er  berømt for sit meget smukke landskab og fascinerende, hellige  klippeformationer. Vi skal også indenfor i en ger og besøge en lokal familie.
Vi spiser frokost i nationalparken, inden vi om eftermiddagen skal opleve en  mini-Nadam-festival, der opføres til ære for os. Her dyster mongolerne om hvem  der er bedst til brydning, bueskydning og hestevæddeløb. En skøn dag, hvor vi  får rig lejlighed til at nyde de smukke og særegne mongolske landskaber og  komme tæt på den lokale mongolske befolknings levevis og skikke. En skøn dag,  hvor vi nyder de vidunderlige mongolske landskaber og oplever befolkningen.
Hvis der er tid besøger vi i dag også  en fabrik, der fremstiller den  fineste kashmir-uld. Selve produktionsanlægget, der er fra den sovjetrussiske  periode, er en oplevelse i sig selv. Derudover vil det være muligt at købe de  fineste kashmirprodukter til meget rimelige priser.
Tilbage i Ulan Bator er det tid til at gå om bord på vores velkendte særtog,  som har ventet på os her i den mongolske hovedstad. Snart sætter toget i  bevægelse og vi fortsætter nu ud på en vidunderlig aftenkørsel gennem den  store, øde Gobi-ørken, som i dette område fortrinsvis består af bølgende  græsstepper.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  12 | GOBI ØRKENEN KINESISKE GRÆNSE - KINA |
Kørsel mod Kina - Den mongolske/kinesiske  grænse passeres  -  Kørsel mod Beijing
Tog ank. grænsen kl. 12:20
Tog afr. grænsen kl. 14:48
Tog ank. Datong kl. 23:52
Tog afr. Datong kl. 00:12
Når solen står op og lyset bryder frem, vil vi se at det tidløse landskab har  sin egen storhed. Her er helt øde med undtagelse af isolerede bosættelser og  flokke af mongolske heste. Det er en uforglemmelig oplevelse. Og hvis det er  muligt, stopper toget ved solopgang midt i intetheden i et par timer.
Ved frokosttid når vi den mongolske grænseby Zamin Uud, som sammen med den  kinesiske grænseby Erlian, markerer grænsen mellem Mongoliet og Kina. Med Kinas  sporvidde som i Europa på 1.435 mm og den russiske sporvidde på 1.520 mm, kan  det russiske særtog ikke køre længere end til Zamin Uud. Derfor skifter vi nu  over til det privatchartrede kinesiske togsæt, som venter på den kinesiske side  af grænsen. Mens vi klarer ud- og indrejseformaliteterne på grænsen, da bliver  store bagage bliver overført for os fra det russiske til det kinesiske særtog.  Og hvis ikke grænseformaliteterne trækker i langdrag, da tager vi bagefter på  let opdagelse i den kinesiske grænseby, Erlian, i Gobi ørkenen.  Vi  besøger det lokale marked inden vi spiser frokost på byens hotel. Herefter er  det tid til at gå om bord i det kinesiske særtog, som venter på os og snart  sætter toget sig i bevægelse.
Alle sovevogne og kupéer er ens i det kinesiske særtog. Det er private og  komfortable sovevogne (bedste klasse / ”blød seng” på kinesisk) med klimaanlæg,  hvor vi rejser i 4- eller 2-personers kupeer. Også i Kina er der til vores  togsæt tilknyttet spisevogne, hvor vi indtager vores måltider. Der er ikke  brusefaciliteter på det kinesiske særtog.
Fra Erlian begiver vi os nu gennem det landlige Kina på vores vej mod  hovedstaden i det kinesiske rige, Beijing. Vi kører igennem Shanxi-provinsen,  hvor vi kan se, at der stadig er stor forskel på land og by i Kina. Der er  stadig meget at gøre for at sikre bedre vilkår for Kinas milliardstore  befolkning. Vi når byen Datong omkring midnat, hvor toget holder længe nok til,  at vi lige kan få strukket benene på kinesisk jord.
Der er denne dag inkluderet helpension. Der overnattes på toget.

DAG  13 |KINA - BEIJING |
Ankomst til Beijing Den Himmelske Freds Plads Indkvartering   Udflugtspakke Det Klassiske Beijing
Tog ank. Beijing kl. 05:34
Tidligt på morgenen bevæger toget sig gennem de bjergrige egne nord for  Beijing, hvor landskabet er meget dramatisk. Og snart slutter den 9.000 km  (8.986 km) lange togrejse, når vi først tidligt på morgenen kører ind på  Beijings travle banegård. Vi har nu krydset 7 tidszoner og fra et kontinent til  et andet. En eventyrlig og oplevelsesrig rejse, som vi aldrig vil glemme er  næsten slut.
Kinas hovedstad Beijing er et godt sted at slutte vores rejse mod øst. Vi møder  den traditionelle kinesiske kultur og byggeskik med smalle, snoede stræder og  gyder men også de moderne kontorpaladser, der skyder op langs byens store og  brede hovedgader.  Udviklingen går hurtigt, og det er en stor oplevelse at  fornemme denne store bys dynamik på nærmeste hold. Gammelt og nyt lever side om  side i byen, der trods den hastige udvikling stadig formår at betage med sin  årtusinder gamle og traditionsrige kultur.
Fra stationen kører vi Den Himmelske Freds Plads, der er verdens største  byplads, og som gennem tiderne har været skueplads for mange af Kinas  dramatiske begivenheder.  Pladsen har været centrum for kejsermagten  gennem århundreder, og det var herfra kejserne bekendtgjorde de kejserlige  dekreter for befolkningen. Og i tråd med den tradition, var det også herfra  kommunistpartiets formand Mao Zedong udråbte oprettelsen af Folkerepublikken  Kina i 1949. Det moderne kommunistiske Kina har dertil formået at bibeholde og  genbruge kejsermagtens gamle magtsymboler på og omkring pladsen. For omkring  pladsen ligger stadig flere historiske bygninger, som de to gamle byporte mod  syd, Zhenyang og Qianmen, og mod nord Den Forbudte By. Det er også her man  finder mausoleet for den afdøde formand Mao, mens man mod vest finder det  kinesiske parlament, Folkets Store Hal, og mod øst, på den modsatte side af  pladsen, Museet for Kinesisk Historie.  Midt på pladsen kan vi se den 36  meter høje obelisk med motiver fra kommunisternes kamp for at befri Kina. Vi  får tid til at gå rundt på pladsen på egen hånd, før vi mødes igen for at gå  mod nord til det store billede af Mao over indgangen til Den Forbudte By.  Magtcenteret for kejserne under Ming- og Qing-dynastierne.
Vi kører derpå til vores hotel for at blive indkvarteret . Mens vi venter på  værelserne spiser vi en solid morgenmad. Dernæst er det nu tid til et  forfriskende bad  og lidt hvile. For dem som ikke ønsker dagens  udflugtspakker, er resten af dagen til fri disposition. Rejselederen hjælper  naturligvis med gode råd og vejledning.
Der er denne dag inkluderet morgenmad. Der overnattes på hotel.

Klassiske  Beijing
Udflugt tilkøb kr. 390,-
Frokost, Den Forbudte By, Kulhøjen, Himlens Tempel, Silkemarkedet
Dagens tilkøbsudflugt begynder med tidlig frokost, hvor vi kører til en god  lokal restaurant for at få vores første rigtige kinesiske måltid i Beijing.
Dernæst går vejen til magtens centrum, hvor vi skal opleve Den Forbudte By.  Foran Den Forbudte By fører syv marmorbroer over et vandløb og leder op til fem  døre. Hver bro og dør skulle anvendes efter rangorden. Således måtte kun  kejseren bruge den midterste og sådan er det stadig. Selve opførelsen af den  labyrintiske masse af bygninger i Den Forbudte By skriver sig tilbage til det  14. århundrede og kejser Kublai Khan, sønnesøn af den legendariske Djengis  Khan. Kejserpaladset blev efter opførelsen også det symbolske og konkrete  hjerte i hovedstaden og kejserriget. Indenfor omgiver symbolerne os til alle  sider; drage og føniks henviser til kejser og kejserinde, og bygningernes  konstruktioner er udformet efter principperne om yin og yang i en balance  mellem positive og negative kræfter.
Under formand Maos årvågne blik går vi også gennem Den Himmelske Freds Port og  ind i Den Forbudte By. Og vi føler os nærmest som kejsere, når vi går ind ad  den midterste port. For inden for de høje, tykke røde mure, som i gamle dage  var Beijings højeste, oplever vi, hvordan kejseren med sin familie og store hof  af eu-nukker, konkubiner og sikkerheds-vagter levede et liv i pomp og pragt  isoleret fra omverdenen. Paladskomplekset har med sine 9999 rum været rammen om  en mængde spændende intriger og historier, som vi skal høre mere om, når vi  bevæger os rundt i dette enorme område med mange fantastiske sale, palæer og  pavilloner.
Lige nord for Den Forbudte By ligger Kulhøjen. Højen består af den jord, der  blev gravet væk for at skabe paladsets voldgrave og skulle angiveligt beskytte  paladset mod onde ånder. Fra toppen af højen er der en imponerende udsigt over  Den Forbudte Bys smukke tagkonstruktioner. I parken møder man ældre kinesere,  der i godt vejr mødes for at spille kort, synge eller danse.
Fra Kulhøjen kører vi til Himlens Tempel, der er bygget i 1420 og et af  Ming-dynastiets arkitektoniske mesterstykker. Også her spiller symbolerne en  stor rolle: Himlen blev opfattet som rund og jorden som firkantet, så runde  templer og altre blev opført inden i firkantede enheder. En gang om året drog  kejseren til Himlens Tempel for at bede for en god høst, hvilket var det  vigtigste kejserlige ritual i det gamle Kina. En del af ceremonien fandt sted  på Himlens Alter, hvor kejseren aflagde beretning til himlen og bad til himlens  guder. Himlens Alter ligger på tre marmorterrasser og er ceremoniens mest  betydningsfulde sted i tempelkomplekset. Vi følger ceremoniens gang forbi  Afholdenheds-hallen, Det Kejserlige Himmelske Hvælv og den runde ekkomur med en  diameter på 65 meter, hvor kejseren fik ’svar fra himlen’, når han bad. Vi  fortsætter op til det runde og imponerende Himmelske Tempel, også kaldet Templet  For En God Høst, der ligger højt hævet på marmorterrasser, hvor fundamentet –  terrasserne – repræsenterer jorden og templets tag himlen. Det er lige før vi  endnu kan fornemme duften af røgelse og sandeltræ, høre trommerne og de øvrige  kejserlige musikanters øredøvende larm. En larm, der brød løs, når kejseren  trådte ind i området ved Himlens Tempel, efter at han i dyb tavshed var gået i  procession med det store følge fra Den Forbudte By. Offerkar, musikinstrumenter  og forfædre tavler, som blev brugt ved dette ritual, findes endnu i templet  blandt mange andre spændende effekter.
Sidst på eftermiddagen besøger vi det berømte Silkemarked med over 1600 boder.  Markedet tiltrækker mange lokale, rejsende samt udlændinge bosat i Beijing, da  man her kan købe silke- og bomuldstøj, moderne sko og ofte gode kopier af  kendte mærkevarer. Her kan man ofte gøre gode køb til særdeles billige priser –  ofte en tiendedel af priserne i Danmark.
Der er inkluderet frokost i udflugtspakken.

Beijing  Opera & Middag
Udflugt tilkøb kr. 270,-
Først på aftenen skal vi se Peking Opera, der ikke minder meget om opera i  vestlig forstand, men derimod er en blanding af sang, dans, mime, recitation og  akrobatik. Under Maos kulturrevolution faldt operaens skuespillere i unåde, men  i dag er deres popularitet igen tiltagende. De fleste rejsebureauer vælger et  almindeligt teater, hvor vi, som det fremgår af programmet, har valgt at bruge  lidt flere penge på at opleve Peking Opera i de ”rigtige” teaterkulisser.  Dermed får vi i dag nye og anderledes spændende oplevelser med hjem. Efter  opera forestillingen er der middag på en god lokal restaurant på vej tilbage  til hotellet.
Der er inkluderet aftensmad i udflugtspakken.

DAG  14 | BEIJING |
På egen hånd eller udflugten Den Store Mur
Denne dag er afsat til oplevelser på egen hånd eller man kan tilkøbe udflugten  ”Den Store Mur”. Hvis man ønsker at tilbringe dagen på egen hånd, hjælper  rejselederen naturligvis med gode råd og vejledning forinden.
Der er denne dag inkluderet morgenmad. Der overnattes på hotel.

Den  Store Mur
Udflugt tilkøb kr. 490,-
Besøg i en landsby i bjergene - Den Kinesiske Mur ved Huangyuaguan-sektionen  med mulighed for vandring. Efter en tidlig morgenmad skal vi på denne helt ud  på landet og opleve Den Kinesiske Mur og den smukke natur. Den kolossale og  berømte mur løber gennem bjergene nord for Beijing og strækker sig i alt over  mere end 5.000 km. Opførelsen blev påbegyndt for mere end 2.000 år siden som en  simpel jordvold. Med tiden er den blevet ombygget og udvidet, så den i dag  fremstår i murværk med vagttårne og skydeskår. Muren skulle først og fremmest  beskytte mod de vilde nomadestammer, der huserede nord for Kina, men den kom  dog aldrig til at spille nogen større militær rolle. Vi kører mod  Huangyaguan-sektionen, der oversat til dansk lyder det eksotiske navn Den Gule  Kløfts Pas. Stedet er en afsidesliggende sektion af Den Kinesiske Mur, og  ligger på grænsen mellem Beijings yderste nordlige områder og det bjergrige  område ved byen Tianjin. Huangyaguan-sektionen er mere dramatisk og vild end de  fleste andre dele af Den kinesiske Mur, man som rejsende kan opleve. Så her kan  vi i dag se frem til en virkelig usædvanlig oplevelse uden den store trængsel  af især kinesiske horder af rejsende.
Vi bruger mere tid på transport i forhold til normalt og således er Huangyaguan  også væsentlig dyrere at besøge end andre sektioner. Men vi bliver så rigeligt  belønnet, når vi mærker roen på toppen af den fantastiske konstruktion. Denne  del af muren blev hovedsageligt bygget under Ming-dynastiet, og dele af den er  sidenhen blevet renoveret.
Først skal vi dog have en god kinesisk bondefrokost at stå imod med. Og at  spise kinesisk frokost på bondemanér er en del af vores første spændende  eventyr i dag. For nu bliver vi hentet af beboerne i den nærliggende landsby,  Kuaihuolin. Navnet betyder ”et glad hjørne” og landsbyen, der gemmer sig inde i  en dal nord for Den Kinesiske Mur kan virkelig få smilene frem. Den store  landsby nås kun fra landevejen via en smal og meget ujævn smal grusvej. En grusvej,  hvor bussen ikke kan køre og derfor har vi hyret lokal transport i form af  traktorer eller små lastbiler, der ad den ujævne vej kører os ind til selve  landsbyen. På den ene side ligger en flod og mod syd er der frit udsyn til Den  Kinesiske Mur, som vi senere skal bestige. Landsbyen har ca. 3000 indbyggere,  der alle hovedsaligt ernærer sig ved frugtavl. Og ved ankomsten bliver vi budt  velkommen af de lokale på behørig vis. Markerne rundt om landsbyen opdyrkes af  landsbyboerne og på bjergsiderne dyrkes frugttræer som valnødder, pærer og  æbler. Vi besøger også nogle af familierne og ser deres små landbrug, hvor der  også opdrættes høns, ænder og kaniner.
Og til sidst bydes vi på frokost, som består af bøndernes egne afgrøder og  produkter. Det forventes at vi spiser sammen med værterne. Kinesisk  risbrændevin er billig ... til gengæld er alkoholprocenten høj!
Også under og efter måltidet kan der stilles spørgsmål til værterne om alt  mellem himmel og jord, og værterne vil helt sikkert også udfritte os om vores  liv hjemme i Danmark. Forskellen mellem by og land i Kina er enorm, og det er  tankevækkende, hvordan størstedelen af Kinas befolkning stadig lever. Også  selvom det i dag også går fremad ude på landet.
Efter dette første eventyr skal vi nu bestige den berømte Kinesiske Mur ved  Huangyaguan-sektionen. Og det er et betagende bjerglandskab, vi finder her. Kun  få steder kan man virkelig nyde lyden af stilhed og samtidig høre historiens  vingesus, som her. Vel fremme ved Muren kører vi ad en snoet bjergvej stejlt op  til den østlige del af sektionen. Og herfra er det nu muligt at gå 1½-2 timer  på muren mod vest. Denne del af muren er relativt godt restaureret, men - som  skrevet - stadig ikke så besøgt. Så vi kan gå i vores helt eget tempo. De som  ikke har lyst til den forholdsvis krævende vandretur på de mange trapper, kan  blot gå tilbage til bussen og køre med den ned igen. Efter at have besejret Den  Kinesiske Mur og efter en lang og oplevelsesrig dag kører vi sent på  eftermiddagen tilbage til Beijing, hvor vi skal nyde en middag på lokal  restaurant inden vi når hotellet.
Der er inkluderet frokost og aftensmad i udflugtspakken. Der overnattes på  hotel.

DAG  15 | BEIJING |
På egen hånd Peking-and
I dag er det tid til oplevelser på egen hånd. Efter en god nats søvn kan man  begynde dagen blidt og begive sig på eventyr på egen hånd i byens gader og  stræder.
Rejselederen hjælper naturligvis forinden med gode råd og vejledning.  Alternativt kan man følge med vores rejseleder på opdagelse i den spændende by  (eventuelle udgifter til bus/metro eller taxi samt eventuelle entreer og  måltider er ikke inkluderet og betales lokalt).
Om aftenen skal vi for sidste gang spise sammen på rejsen. Det er nu tid til at  smage den legendariske og sprøde Peking-and, der er tilberedt på en særlig  nordkinesisk manér.
Anden bliver udskåret i tynde skiver og spises som oprullede pandekager med  lækker sovs og forårsløg. Velbekomme!
På vejen hjem til hotellet vil det være svært ikke at blive lidt vemodig. Vi  har krydset kloden via to kontinenter. Vi har set og oplevet så meget, at det  bliver svært at begrænse fortællingerne til venner og familie. Og nu skal vi så  pludselig hjem?
Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad.

DAG 16 | BEIJING – KØBENHAVN |
Hjemrejse til Danmark
I dag er det så tid til endegyldigt at tage afsked med Beijing og en helt  igennem fantastisk rejse mod solen i øst.
Om formiddagen er der dog tid til at slappe af inden vi kører mod lufthavnen og  stiger om bord på vores fly mod Danmark. Mange uforglemmelige indtryk er  sikkert pakket ned i bagagen, så vi håber der er plads nok.
Der er denne dag inkluderet forplejning om bord på flyet til Europa.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Zarens Kurér
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

PRISEN INKLUDERER:

Erfaren dansk rejseleder, som også guider.

Fly København-Moskva / Beijing-København (Air Baltic / SAS).
6 nætter på 4-stjernede hoteller som beskrevet. Ved eventuelle
ændringer, sker dette til samme eller bedre kvalitet.

8 nætter i russisk særtog (Moskva til mongosk/kinesiske Grænse).

1 nat i kinesisk særtog (mongolsk/kinesiske grænse til Beijing).

Helpension, udflugter og entréer jf. brochure. Foredrag på toget.

Vand, samt te og kaffe til alle måltider i Rusland og Mongoliet.

1 glas øl / vand til frokost og aftensmåltiderne i Kina.

Lokale engelsktalende guider på toget og udflugterne undervejs.

Alle skatter og afgifter.

PRISEN INKLUDERER IKKE:

Andre drikkevarer.

Visum til Rusland (Individuelt Visum | DKK 490,- / person). Da ansøg-ning om visum kræver personligt fremmøde på det dansktalende russiske visumcenter, søges og betales dette direkte på visumcentret. Ruby Rejser fremsender udførlig visumvejledning herom.

Visum til Mongoliet (Individuelt Visum | DKK 890,- / person). Søges gennem Ruby Rejser.

Visum til Kina (Individuelt Visum | DKK 990,- / person). Søges gennem Ruby Rejser. Gratis transitvisum til Kina er ikke muligt, da grænsen til Kina krydses over land med tog.

Beregn at betale drikkepenge til lokale guider og chauffører på EUR 130,- eller DKK 975,- per person. Disse indsamles af rejselederen ved ankomsten til Moskva og fordeles undervejs til de respektive.

Udflugter i Beijing (se rejseprogram): ”Klassiske Beijing” kr. 390,-.

”Beijing Opera & Middag” kr. 270,-. “Den Store Mur” kr. 490,-.

Eventuelle forlængelser.

Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris. Rejseforsikring.

Ekspeditionsgebyr: kr. 110,- per ordrebekræftelse.

Andet som ikke er specificeret.

FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER:
Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes. Individuel hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg. Derudover kommer tillæg for evt. ekstra arrangement. Forlængelse skal bestilles senest 90 dage før afrejse. Endelig pris på forlængelsen garanteres først ved bekræftelse af fly og hotel.

DELTAGERANTAL
Rejsen gennemføres med min. 15 deltagere. Vi har for indeværende kun 20 pladser.

SÆRLIGE BETALINGS- & AFBESTILLINGSREGLER:
Depositum er 35% af rejsens pris og restbeløb indbetales i henhold til bekræftelse 90 dage før afrejse. Ved eventuel afbestilling mere end 90 dage før afrejse er indbetalt depositum tabt. Ved afbestilling 90 - 0 dage før afrejse er rejsens fulde pris tabt.

FORBEHOLD & ÆNDRINGER
Der  tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vore lokale  samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til  programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller  praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden  rækkefølge end anført. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale  forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore  breddegrader. Det betyder at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende  forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvis vil medføre ændringer i  rejseplanen. Vejrforhold, vejforhold, problemer med køretøjer, gæsternes  fysiske formåen samt forsinkede flyafgange kan medføre ændringer i rejsen og at  programpunkter kan risikere at udgå. Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle  rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger,  vi modtager efter hver rejse i form af rapporter fra rejseleder og kommentarer  fra kunder. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået  ændringer i programmet fra den blev købt til afrejsen finder sted.
Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har  til hensigt at tjene de rejsendes bedste og sikre den mest smidige afvikling af  rejsen. Rejsen er underlagt Ruby Rejsers almindelige bestemmelser, som  deltagerne forudsættes at være bekendt med. 

Gå til toppen af siden