Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Kultur- og rundrejser

Rejser i verdensklasse med dansk rejseleder

Få din drømmerejse opfyldt med en af vores komplette kultur- og rundrejser med dansk rejseleder. Kom ind under huden på den lokale kultur og bliv fascineret og imponeret over både det kendte og ukendte.

På vores kulturrejser stimuleres alle dine sanser, når du bevæger dig ind i fremmede kulturers verdener. At smage på eksotiske og lokale delikatesser, dufte til rygende gadekøkkener og blomstrende parker, blive betaget af svimlende udsyn til bjergtoppe og storby-skylines, høre lyden af travle bymidter og komplet stilhed i naturen, og ikke mindst føle historiens vingesus på store pladser og under enorme monumenter – det får unægteligt din indre eventyrer til at vågne op.

Hos Ruby Rejser har vi et hav af kulturelle rejser, både rundrejser og rejser med en fast base, der tager dig gennem spændende destinationers magiske universer. Vi tilbyder blandt andet et stort udvalg af kulturrejser, både inden for Europa og uden for Europa. Vores kulturrejser går til ældgamle kongedømmer, storslåede nationalparker og varme lokalbefolkninger, og på alle vores kulturrejser oplever du det allerbedste af, hvad destinationerne har at byde på. Destinationerne er mange, og oplevelserne store.

Tag på et historisk eventyr i verdensklasse på en af vores rejser til bl.a. Marokko, Cypern eller Athen og Peloponnes. Hvad end du drømmer om at opleve en destination langt væk eller tættere på, så venter der dig en indholdsrig, historiefyldt og fascinerende rejse.

Se alle vores oplevelsesrige kulturrejser herunder!

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
per side
Samtale, deltagelse og fællesskab i smukke omgivelser

Vil du se, hvor det hele sker, og hvor de store emner bliver drøftet? Så tag med til Folkemødet på vidunderlige Bornholm. Vi kører med bus fra Jylland, og du får god tid til at fordybe dig i dansk politik.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
    Bus
  • 4 nætter
Forespørg
 

En kulturrejse kan mange ting!

Kultur kan være mange ting og afhænger helt af den destination, du besøger. Kultur kan være alt fra skyskrabere i Marokkos største storbyer til frokost hos en lokal i en lille isoleret bjerglandsby langt væk fra civilisationen. Det kan være at sidde rundt om et ildsted langt mod nord og lytte til fortællinger og myter om nordlys, eller at lære at lave traditionel mad af en indfødt. Kultur er både dufte, smage, farver, natur, historier og så meget mere. Kultur kan derfor også komme til udtryk i både mad, arkitektur, et samfunds indretning, befolkningens drømme om fremtiden og meget andet.

Nogle steder er det naturen, der har formet den lokale kultur, andre steder er det historien, et folks mentalitet eller noget helt fjerde, der har dannet fundamentet for en kultur. Hvilke oplevelser der venter dig på en kulturrejse, afhænger derfor helt og aldeles af hvilken destination, du vælger. Men du kan være sikker på, at der på vores rejser venter dig unikke oplevelser hver dag!

Læs også vores blogindlæg: ”Derfor skal du vælge en kulturrejse!

 

Anderledes kulturrejser

På denne side har vi samlet de rejser, som de fleste vil anse som klassiske kulturrejser. Er du også interesseret i at høre mere om de af vores rejser, hvor den lokale kultur har dybe rødder i destinationens geografi og natur? Så kan vi anbefale vores efterspurgte nordlysrejser, som også giver indblik i den lokale mentalitet, kultur og natur. Du kan tage på nordlysrejser i både Norge, på Island eller Svalbard for at se det magiske lys dance over den mørke himmel.

 

Tag med på en rundrejser med dansk rejseleder

Hos Ruby Rejser er vores ferier mere end blot afslapning ved poolen eller på stranden, og vores rundrejser er ingen undtagelse. Vil du komme hjem med ny viden, inspiration og store indtryk i bagagen? Så tag med os på rundrejse, hvor de største seværdigheder, bedste historier og den smukkeste natur forenes under kyndig ledelse af vores dygtige rejseledere.

Autenticitet er et nøgleord
Alle vores rundrejser er tilrettelagt med autenticiteten i fokus. Vi går ikke altid i andre turisters fodspor, men skaber i stedet vores egne. Vi giver dig oplevelser, som ikke nødvendigvis står i guidebøgerne, og vi tager dig med bag facaden, hvor du oplever den ufiltrerede virkelighed og hverdag.

Rejselederen taler dansk
På alle vores rundrejser rejser du i selskab med en dansktalende rejseleder. Vores rejseledere har vidt forskellige baggrunde og uddannelser. Nogle bor fast på rejsemålet, mens andre rejser med fra Danmark. Fælles for dem alle er, at de besidder en stor viden om rejsemålet, brænder for formidling og service og så yder de altid deres allerbedste for, at du får en perfekt og lærerig rejse.  

På kryds og tværs
Velkendte rejsemål fra en ny vinkel. Så kort kan man formulere vores rejsekoncept ”På kryds og tværs”. På disse rejser flyver du til et skønt rejsemål, hvor du typisk tilbringer én uge. Men i stedet for at bo på samme hotel i hele perioden, så rejser du rundt og bor flere forskellige steder. På den måde oplever du langt mere.

En gade på Cypern Mad marked i Marokko Gade i Grækenland

Vælg en kulturrejse efter dine ønsker

Vi har både rejser, hvor vi går all-in på kultur, og rejser der blander kulturferie med fx aktivferie eller fokus på mad og vin. Og vi er altid klar til at hjælpe dig med at finde lige præcis din drømmerejse.

Tilvalgsudflugter
Skræddersy din kulturrejse efter dine ønsker med tilvalgsudflugter. På alle vores kulturrejser har vi sammensat et program, der selvfølgelig allerede indeholder spændende udflugter og oplevelser. Men på mange af vores kulturrejser har du derudover også mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter baseret på dine interesser og ønsker. Det er en fantastisk mulighed for at få endnu flere spændende oplevelser på din ønskede rejse.

Er vores rundrejser noget for dig?
Ja, det tør vi næsten garantere for de er. Vores rundrejser er meget alsidige og planlagt ud fra, at folk er forskellige og har forskellige interesser. Vi har intet fast tema i vores rejser, men foretrækker i stedet et mix af historie, kultur og natur. Vores mål er at give dig ny viden om verden og nogle oplevelser, du aldrig glemmer.

Hvis ikke du er til kultur- og rundrejser, tilbyder vi blandt andet også oplevelsesrige ekspeditionsrejser og kør-selv-ferier.

Har du spørgsmål til vores kulturrejser? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at svare på de spørgsmål, du måtte have.

Ofte stillede spørgsmål
Hvad er en kulturrejse? 

Kultur er mange ting, hvilket både afspejles i et landt natur, historie, arkitektur, befolkning og køkken. Alt dette får du lov at undersøge og lære mere om, når du drager ud på en kulturrejse.

Hvorfor skal jeg vælge en kulturrejse?

På en kulturrejse er du sikret oplevelser, der giver unikke indtryk, som du sjældent glemmer. Du lærer vores skønne verdens forskelligheder at kende og lærer ligeså dig selv bedre at kende.

Hvor kan man tage på en kulturrejse?

Kultur kan du opleve i alle lande, og i hvert land er kulturen unik. Hos Ruby Rejser tilbyder vi kulturrejser til både nære og fjerne egne, men på vores vandreferier og ekspeditionsrejser får du også en bid af destinationens kultur.