Apulien - den autentiske støvlehæl

Italien | Kulturrejse med dansk rejseleder

Tag med på opdagelse i støvlelandets autentiske hæl. Vi udforsker unik arkitektur, bliver klogere på historien og smager på lokale specialiteter. Alt imens vi befinder os midt i Apuliens enestående omgivelser.

In stock
Travel Code
KLUB-IT-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Gå på opdagelse i grottebydelen, Sassi
blue encircled check Oplev finurlige trullihuse i Alberobello
blue encircled check Vinsmagning og lokale specialiteter
calendar icon4 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra Billund
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Italiens charmerende hæl, Apulien, byder på en fortryllende blanding af farverige landskaber, sprudlende kultur og en brusende livsglæde, som kun Italien kan levere. Her i Apulien får du en autentisk smagsprøve på det ægte "bella Italia", langt væk fra den mere polerede nordlige del af landet.

Apulien rummer en fascinerende mosaik af historie og kulturer, der alle har sat deres præg på dette enestående hjørne af Italien. Grækerne, araberne, byzantinerne og longobaderne har alle bidraget til Apuliens rige historie, som ses tydeligt i den varierede arkitektur, de skiftende landskaber og ikke mindst i den ekstraordinære madkultur.

På denne eventyrlige rejse vil vi udforske skjulte perler og ukendte skatte i en del af Italien, der endnu ikke er blevet overrendt af masseturisme. Vi vil besøge den fascinerende grotteby Matera, som tidligere var kendt som "Italiens skamplet" men i dag er en kulturby. Vi vil også opleve den charmerende trulliby, Alberobello, samt den smukke Polignano a Mare, der næsten hænger på kanten af Adriaterhavet. Derudover vil vi udforske "sydens Firenze", nemlig den imponerende barokby Lecce.

Kort

down v arrow


* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Velkommen til Apulien
Vi starter vores rejse i Apuliens hovedstad Bari, hvorfra vi bevæger os langs kystvejen til vores hotel i charmerende Monopoli. Ved ankomst til hotellet inviteres vi til en hyggelig velkomstmiddag, hvor vi har mulighed for at lære vores medrejsende bedre at kende.

Dag 2: Charmerende Monopoli
I dag bevæger vi os mod Monopoli. En by der emmer af syditaliensk charme med brostensbelagte gader, farverige fiskekuttere, der spejler sig i havnen, hvidkalkede stenhuse og lokale, der livligt diskuterer alt fra verdenssituationen til hverdagens begivenheder over en espresso på en fortovscafé. Vi går en tur gennem den gamle middelalderbydel, Centro Storico, der er en labyrint af snoede gader og små stræder, omgivet af tætliggende byhuse med blå og grønne skodder. Vi fortsætter turen til den charmerende by Martina Franca, der ligger malerisk placeret 430 meter over dalen Val D'Itria. Som en af Apuliens berømte "Citta' Bianche" (hvide byer), byder Martina Franca på imponerende barokarkitektur og solbeskinnede pladser med smukke fontæner. Dagens sidste stop er på en vingård i Val D'Itria, hvor vi dykker ned i fremstillingen af Apuliens karakteristiske vine, der gennem de seneste år har vundet danskernes hjerter. Vi får lov til at smage på flere lækre vine ledsaget af lokale delikatesser og nyder hinandens selskab, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 3: Polignano a Mares gader
Vi besøger den smukke by Polignano a Mare, der har inspireret den ikoniske italienske sang ”Volare”, skrevet af Domenico Modugno. Byen, som mange betragter som Apuliens perle, klamrer sig nærmest til klippekanten ud mod Adriaterhavet. Vores spadseretur begynder ved Porta Vecchia-porten og fortsætter gennem de snoede gader i den historiske bydel. Her støder vi på den imponerende kirke Chiesa Matrice, der tidligere har fungeret som katedral. Kirken er rigt udsmykket med guld, malerier og et imponerende hovedalter. Undervejs nyder vi panoramaudsigter fra byens tre terrasser ud mod Adriaterhavet. Resten af eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd.

Dag 4: Fridag
Dagen er helt fri til at gøre hvad du ønsker. Slap af ved hotellets pool eller tag en forfriskende dukkert i Adriaterhavet. Hvis du har lyst, kan du også tage tilbage til Monopoli og nyde den herlige atmosfære, som byen har at byde på. Det er en oplagt mulighed for at udforske byens charmerende gader nærmere og nyde alt, hvad stedet har at byde på.

Dag 5: Finurlige trullihuse i Alberobello
Apulien er kendt for sine karakteristiske trullihuse - små hvidkalkede huse med kegleformede tage af skiffer, der dateres mere end 500 år tilbage i tiden. Alberobello er stedet, hvor man finder flest trullihuse, hele 1.400 eksemplarer, hvor nogle af dem er blevet omdannet til kirker, restauranter og butikker. Vi går på opdagelse i den gamle bydel og beundrer de smukt dekorerede huse med religiøse og magiske symboler, der skal beskytte mod onde ånder. Du bliver klogere på historien bag trullihusene, der afslører at de blev opfundet i middelalderen for at undgå beskatning. Efter besøget i Alberobello fortsætter vi til den smukke by Locorotondo, endnu en "Citta' Bianche" med en eventyrlig, rund bykerne. Byen ligger højt med en fantastisk udsigt over Val D'Itrias vinmarker og klynger af trullihuse. Vi tager os tid til at suge de smukke omgivelser til os, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 6: Lecces imponerende arkitektur
De lokale siger, at hvis du elsker Firenze, vil du også elske Lecce - og med god grund. Den 2.500 år gamle barokby Lecce er simpelthen fantastisk. Byen byder på en imponerende række prægtige bygninger opført af bløde kalksten, charmerende piazzaer, overdådige kirker og ikke mindst et imponerende amfiteater fra det 2. århundrede f.Kr. Under vores byvandring gennem den gamle bykerne oplever vi seværdigheder som Niccolò e Cataldo-kirken med sin smukt udsmykkede facade, Piazza del Duomo med det 70 meter høje klokketårn, basilikaen Santa Croce og naturligvis amfiteatret, som tidligere var helt begravet på grund af bombardementer og jordskælv indtil efter 2. verdenskrig. Arkæologer har siden udgravet dele af teatret, som kunne rumme op til 25.000 mennesker.

Dag 7: Sassi og Matera
Indtil 1950'erne var grotterne i kvarteret Sassi i Matera kun beboet af de fattige, der levede under kummerlige forhold i hulerne. Den italienske regering besluttede sig for at fjerne denne skamplet fra landkortet og tvangsflyttede beboerne til andre dele af Matera. Fra midten af 1960'erne til begyndelsen af 1980'erne stod huleboligerne tomme, indtil en bevaringsforening fik tilladelse til at genbruge hulerne. Siden da er udviklingen kun gået én vej for Sassi og Matera. Det er blevet moderne og populært at bo i grotterne, som nu også bruges som kirker, butikker, skoler og meget mere. I 1993 blev Sassi optaget på UNESCO's prestigefyldte liste over verdensarv, og i 2019 blev Matera udnævnt som Europæisk Kulturhovedstad. Vi tilbringer en dag i denne fascinerende by og udforsker de fantastiske huler, der er forbundet med labyrinter af stier, trapper og hvælvinger.

Dag 8: Hjemrejse
Det er nu tid til at sige farvel og arrivederci til Apulien. Vores eventyr i det syditalienske er forbi for denne gang, og vi kører til Bari, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Indkvartering

down v arrow

Under hele opholdet bor du på Hotel Porto Giardino , som bl.a. byder på et dejligt poolområde, bar, egen restaurant og en spaafdeling.

Vejr og klima

down v arrow

Vejrkort

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider uge 36, 39, 40 og 42 2024
Billund → Bari kl. 09:40 - 12:20
Bari → Billund kl. 06:30 - 09:10

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 36: Startdato 01.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK

Uge 39: Startdato 22.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK

Uge 40: Startdato 29.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK

Uge 42: Startdato 13.10.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Fly fra Billund til Bari t/r inkl. indchecket bagage
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 7 overnatninger på Hotel Porto Giardino
 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag inkl. drikkevarer og velkomstmiddag
 • Vinsmagning inkl. let frokost
 • Udflugter jf. program
 • Dansk rejseleder
 • Rejsen afvikles sammen med Rejseklubben

Ikke inkluderet i prisen:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Gå til toppen af siden