INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Athen og Peloponnes

Rundrejse i det autentiske Grækenland

Udforsk Peloponnes og Athen på en fantastiske rundrejse, hvor du til lands og vands oplever det græske fastlands kultur og historie, som har været grundlæggende for hele den vestlige verden.

In stock
Travel Code
KUL-GR-001

Det kan du glæde dig til

Grækenland er den vestlige civilisations vugge og demokratiets fødested. Men Grækenland er meget mere end historie, myter og hellige templer. På denne rundrejse udforsker vi det autentiske Peloponnes, som på trods af et overvæld af attraktioner, fortsat er en velbevaret, græsk hemmelighed. Vi besøger store seværdigheder, som Olympia med den evige ild og Korinthkanalen, som kun kan betegnes som et af datidens største teknologiske gennembrud. Vi går også i land på de Saroniske øer Hydra og Poros, ser oraklet Pythias tempel i Delfi og kommer under overfladen på Athen, som er en fantastisk blanding af nyt og gammelt.

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Athen
Efter ankomst i Athen kører vi til vores hotel i Athen. Hvis tiden tillader det, vil rejselederen gå en orienterende byrundtur i nærområdet. Middag på hotellet.

Dag 2. Athen byrundtur
Grækenlands hovedstad er på dagens program. På en byrundtur oplever vi byens største seværdigheder og kommer bl.a. forbi Zeus-templet, Hadrians bue, mindesmærket for den ukendte soldat og pladsen Syntagma, hvor Nationalgarden hver søndag har vagtskifte. Athens ubestridt største seværdighed er Akropolis, som troner på en klippe højt over byen, og som vi naturligvis også oplever. Der vil være tid på egen hånd til egne eventyr i Athen. Middag på hotellet.

Dag 3. Korinthkanalen – Epidauros – Mykene – Tolo
Vi forlader Athen af kystvejen og når frem til Korinthkanalen, hvor vi holder en lille pause. Kanalens vægge er visse steder hele 80 meter høje, og det virker helt uvirkeligt, at man allerede tilbage i 1800-tallet besad så avancerede ingeniørkundskaber, som her er benyttet. Da kanalen blev taget i brug, sparede man de skibe, som kunne passere gennem kanalen, en 400 kilometer lang rejse rundt om Peloponnes, og den dag i dag passerer 11.000 skibe årligt kanalen. Vi fortsætter til det antikke amfiteater Epidauros, som udover at være Grækenlands bedst bevarede amfiteater også besidder en bemærkelsesværdig akustik. I Nafplio – Grækenlands gamle hovedstad – og som også kaldes for Grækenlands smukkeste havneby, gør vi et lille stop, inden vi fortsætter til Mykene. Den græske sagnkonge Agamemnons, som startede Troja-krigen, ligger begravet i Mykene, og vi besøger hans gravsted og hører historierne, inden vi fortsætter til den skønne by Tolo, hvor vi spiser middag og overnatter.    

Dag 4. Olympia
Fra morgenstunden kører vi til historiske Olympia. De første olympiske lege fandt sted i 776 f.kr. til ære for guden Zeus, som boede på Olymposbjerget. Vi besøger det antikke Olympia med Zeus-templet, hippodromen, stadionet, hvor den første olympiade fandt sted og det arkæologiske museum med mange interessante fund, ikke mindst Hermes med Dionysosbarnet. Vi giver os god tid til at indtage de mange indtryk og nyde den magiske stilhed, man oplever, når man spadserer mellem de gamle templer og idrætsbygninger. Overnatning og middag i Olympia.

Dag 5. Verdens midtpunkt, Delphi
Via Charilaos Trikoupis-broen krydser vi Korinthkanalen og er tilbage på fastlandet. Vi kører til Delphi, som gennem mere end 1000 år var hjemsted for oraklet Pythia, og som man anså som verdens midtpunkt. Den syvende dag i hver måned gik Pythia i trance og fremsagde sine kryptiske profetier til præsterne, der igen udlagde dem som gådefulde og tvetydige spådomme. Man mente, at profetierne stammede fra selveste Apollon, som benyttede Pythia som talerør. Dage i forvejen flokkedes tilrejsende fra hele Grækenland til Delphi for at få svar fra oraklet på alt mellem himmel og jord. Vi besøger Athena Pronaias-helligdommen, inden der vil være tid til at opleve Delphi på egen hånd, som stadig emmer af mystik. Overnatning og middag i Delphi.

Dag 6. Delphi og Athen
Fra morgenstunden besøger vi de arkæologiske udgravninger, sportspladsen og Apollon Templet. Vi ser også Kastalia-kilden. I græsk mytologi var Kastalia en nymfe, der blev efterstræbt af guden Apollon. Folk, der opsøgte Oraklet i Delphi, foretog en rituel afvaskning i Kastalias vand, og i romersk tid mente man, at den der drak af kilden, fik digteriske evner. Vi fortsætter til Athen, hvor vi indkvarteres og spiser middag.

Dag 7. Cruise til de Saroniske øer
Efter morgenmaden sejler vi fra Athen ud i den Saroniske Bugt. Vi går i land på den gudesmukke og bilfri ø, Hydra, som er indbegrebet af græsk ø-charme med brostensbelagte gader, cafeer, taverner og de ikoniske hvide bygninger med farverige vinduer og tage. Mange kunsterne har gennem tiden slået sig ned på Hydra, hvorfor man også finder masser af butikker med keramik, kunst, smykker og andre håndværksgallerier. Vi tilbringer en times tid på Hydra, inden sejlturen fortsætter til Paros. Vi går i land i hovedbyen, som også hedder Paros, hvor du bliver mødt af flotte pastelfarvede huse, farverige fiskerbåde og en havnepromenade fuld af liv. Vi spadserer en lille tur rundt i Paros, inden vi efter en times tid sejler videre til Aegina, som er turens sidste stop. På Aegina kan du enten vandre en tur op til Athena Aphia templet, som ligger på en bakketop med en fantastisk udsigt ud over øen og bugten, eller du kan tilbringe tid langs kysten og stranden. I løbet af dagen serveres der frokost ombord. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Athen.

Dag 8. Hjemrejse
Der er tid til at tage afsked med Athen og Grækenland. Vi kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

Indkvartering

Undervejs bor vi på nøje udvalgte hoteller med halvpension.

Dag By Hotel
1 og 2 Athen Hotel Evita Asty Hotel
3 Olympia Hotel Neda   
4 Tolo Hotel Tolo
5 Delphi Hotel Hermes
6 og 7 Athen Hotel Evita Asty Hotel

Med forbehold for ændringer til hoteller af tilsvarende kvalitet og beliggenhed.

Vejr og klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 11.09.23 - 18.09.23:

København → Athen   Kl. 07.15 - 11.20

Athen → København   Kl. 12.05 - 14.20
 

Forventede flytider 21.10.23 - 28.10.23:

København → Athen   Kl. 16.55 - 21.00

Athen → København   Kl. 21.40 - 23.55

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 37: Startdato 11.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK

Uge 43: Startdato 21.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly København-Athen t/r
 • Bustransport jf. rejsebeskrivelse
 • Bådudflugt i den Saroniske bugt
 • 4 overnatninger i Athen
 • 1 overnatning i Tolo
 • 1 overnatning i Olympia
 • 1 overnatning i Delphi
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 1 x frokost (dag 6)
 • Entré til alle nævnte besøg
 • Dansk rejseleder
 • Lokale guider, hvor påkrævet

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

 
 
Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 18 personer og max. 36 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden