Fra Porto til Lissabon

Portugal | Fra nord til syd med dansk rejseleder

Tag med på denne rejse, hvor vi besøger et af Portugals smukkeste steder, Sintra, slentrer gennem charmerende gader i historiske byer og dykker ned i både produktionen af portvinen og i dens hjemland.

In stock
Travel Code
KLUB-PT-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Portugals smukkeste by, Sintra
blue encircled check Smag på Portugals pragtfulde portvin
blue encircled check Stemningsfyldt fado-aften med god mad, drikke og live musik
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra Billund
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

H.C. Andersen påpegede allerede i 1866, i sit værk "Et Besøg i Portugal", at "Hvor Alt i dette Land er skjønt". Over 150 år senere fortsætter Portugal med at være et smukt land, ofte anerkendt som en af verdens bedste rejsemål. Portugal byder på en rig historie, varieret natur, historiske byer og en fremragende vinproduktion, hvor portvinen står i centrum. Disse er blot nogle af de mange grunde til at besøge dette charmerende land på Den Iberiske Halvø.

Denne rundrejse begynder i det nordlige Porto, hvor vi udforsker de farverige UNESCO-listede bykerner, de snoede gader og de maleriske vingårde. Vi vil også nyde en hel dag på Dourofloden og sejle gennem det betagende Douro-dalen, inden vi fortsætter til Lissabon med sine mange seværdigheder og den vidunderlige fado-musik. Til slut udforsker vi en af Portugals mest betagende destinationer - bjergbyen Sintra - samt den historiske by Coimbra, der engang var skueplads for et vaskeægte kærlighedsdrama i middelalderen.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Porto
Efter ankomsten til Porto, bliver vi transporteret til vores velplacerede hotel, hvor vi kan nyde en hjertelig velkomstmiddag. Dette er en fantastisk lejlighed til at samles og lære vores medrejsende bedre at kende.

Dag 2: Porto og smagen af portvin
I dag står Porto, Portugals næststørste by, på programmet. Vi begiver os på en byrundtur, hvor vi udforsker nogle af byens mest bemærkelsesværdige seværdigheder. Vi besøger blandt andet São Francisco-kirken, kendt for sit fortryllende gyldne interiør, og passerer forbi den imponerende São Bento station med dens 20.000 spektakulære kakler, samt Rua de Santa Catarina med det historiske Café Majestic. Vi går gennem det livlige Bolhão marked, hvor lokalbefolkningen handler alt fra krydderier og frisk fisk til eksotiske frugter.

Vi når senere til den maleriske Ribeira-bydel, der står opført på UNESCOs verdensarvsliste. Ribeiras karakteristiske skyline, domineret af smukke farverige huse langs Dourofloden, er blevet et symbol på Porto. En tur til Porto ville ikke være komplet uden et besøg på et portvinshus. Derfor afslutter vi dagen med netop dette. Her får vi indblik i portvinens produktion og smager selvfølgelig på de forskellige varianter.

Dag 3: Krydstogt på Dourofloden
Vi begynder dagen tidligt med en køretur til Vila Nova de Gaia, beliggende på den modsatte side af Dourofloden i forhold til Porto. Her går vi om bord på en flodbåd og begiver os ud på en behagelig sejltur på Dourofloden. I et roligt tempo oplever vi skønheden i Dourodalen. Vi glæder os til at beundre de betagende landskaber, de dramatiske skråninger, de charmerende quintas (vinbjerge) og de smukke vinmarker fra dækket på skibet. Vi nyder en velsmagende frokost sammen (inkl. drikkevarer).

Undervejs passerer vi de imponerende slusesystemer, Crestuma-Lever og Carrapatelo, hvor båden løftes henholdsvis 14 og 35 meter op. Omkring kl. 16 ankommer vi til Régua, midt i hjertet af Portugals portvinsdistrikt. Vi går en tur gennem den lille by, inden vi vender retur til Porto.

Dag 4: Alcobaças, Nazaré og Obidos
Vi forlader Porto og begiver os sydpå. I Alcobaça besøger vi det imponerende kloster Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça. Dette smukke kompleks er den største kirke i Portugal, og klostret har i perioder huset op til 1.000 munke. Alcobaça-klosteret rummer mausoleerne af kong Pedro I og Inês de Castro, der fortæller en af Portugals mest intense kærlighedshistorier.

Herefter fortsætter vi til den maleriske fiskerby Nazaré, kendt for sine farverige fiskerbåde og de traditionelle fiskerkoner i farverige nederdele. Byen blev verdenskendt, da en surfer tog udfordringen op og besejrede en over 30 meter høj bølge ud for kysten, og fiskeri er stadig en vigtig del af byens identitet.

Dagens sidste stop er middelalderbyen Obidos. Vi går en tur gennem byens gader og oplever seværdigheder som borgen, byporten med de smukke azulejos og loftmalerier samt Santa Maria kirken. Det var her, den 10-årige kommende konge Afonso V blev gift med sin første hustru, den blot 8-årige Isabel af Avis tilbage i 1447. Efter besøget fortsætter vi til Lissabon, hvor vi checker ind på et centralt beliggende hotel og nyder en velsmagende middag på hotellet.

Dag 5: Portugals pragtfulde hovedstad, Lissabon
Hele dagen er afsat til at udforske Portugals pragtfulde hovedstad, Lissabon. I den charmerende bydel Baixa beundrer vi den majestætiske plads Praça do Comércio, hvor Kong Jose I står på hesteryg i bronze og skuer ud mod vandet. Vi slentrer gennem det smukke mauriske kvarter Alfama med sine charmerende becos (gyder) og en række af Lissabons bedste restauranter. Her ser vi også de ikoniske sporvogne, herunder sporvogn 28, som er et ikon for Lissabons bybillede. I Belém-området imponerer Torre de Belém på kanten af Atlanterhavet, mens Jerónimos-klosteret i baggrunden står som et mesterstykke inden for manuelinsk arkitektur og begge steder er UNESCO Verdensarvssteder. Om aftenen anbefales det at nyde middagen på en af de gode restauranter i Alfama, hvor den gode stemning simpelthen er at mærke.

Dag 6: Fra smukkeste til vestligste til festligste
I bjergene nord for Lissabon ligger den betagende by Sintra, som har været en kilde til fascination, også for H.C. Andersen under hans rejse i Portugal i 1866. Når man oplever Sintra med egne øjne, forstår man straks hvorfor. Byen imponerer med sin varierede arkitektur og farverigt dekorerede huse, der giver den et næsten eventyrligt præg. I Sintra har du mulighed for at besøge to bemærkelsesværdige slotte på egen hånd, Palacio de Pena - en af Portugals syv vidundere, samt det unikke Quinta da Regaleira. Vi fortsætter vores rejse gennem vinområdet Colares til Cabo da Roca, hvor et storslået fyrtårn markerer stedet, hvor Adriaterhavet møder de forrevne klipper, og skumsprøjtet står højt i luften. Vi nyder den fantastiske havudsigt og de imponerende klippeformationer, før vi rejser videre til Cascais.

Senere på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel i Lissabon. Om aftenen venter en uforglemmelig oplevelse, som er en essentiel del af enhver rejse til Portugal. Fado er en musikgenre, der dybt forankret i den portugisiske folkesjæl. På en lokal restaurant nyder vi en dejlig middag med drikkevarer og lytter til den følelsesladede fadomusik, fremført live af lokale musikere.

Dag 7: Vidunderet Moseiro da Batalha
Vi begiver os mod den lille landsby Batalha. Selvom byen ved første øjekast kan virke søvnig, er den hjemsted for et af Portugals syv vidundere. Klosteret Mosteiro da Batalha er et imponerende dominikanerkloster, optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Dette enestående bygningsværk betragtes som et fremragende eksempel på gotisk arkitektur i Portugal.

Dernæst fortsætter vi til den middelalderlige by Coimbra, en af Portugals ældste byer og tidligere hovedstad i landet. Byen er kendt for sine farverige bygninger, der klatrer op ad bakkerne, med det verdensberømte universitet tronende på toppen. I Coimbra udspillede der sig i middelalderen et tragisk kærlighedsdrama, hvor den portugisiske kronprins Dom Pedros elskede, Inês, blev myrdet i haven på Quinta das Lagrimas på ordre fra kronprinsens egen far, kongen. Både kong Pedro og Inês hviler nu i deres mausoleer i Alcobaça-klosteret, som vi tidligere besøgte på vores rejse.

Senere på eftermiddagen bliver vi indkvarteret på et hotel i Porto.

Dag 8: Hjemrejse
Det er nu tid til at sige farvel til Portugal og sige "adeus". Vi tager transport til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Indkvartering

down v arrow

I løbet af ugen indlogeres vi på 3 forskellige hoteller:

Vejr og klima

down v arrow

Vejrkort

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider 2024
Billund → Porto kl. 19:15 - 21:35
Porto → Billund kl. 14:40 - 18:45

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 38: Startdato 14.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 13.998,- DKK

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 13.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Fly fra Billund til Porto t/r inkl. indchecket bagage
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • 4 x overnatning i Porto
 • 3 x overnatning i Lissabon
 • 7 x morgenmad
 • 4 x middag
 • 1 x fadoaften med musik, mad og drikkevarer
 • 1 x frokost inkl. drikkevarer
 • Alle udflugter jf. program
 • Dagscruise på Dourofloden
 • Portvinssmagning i Porto
 • Entré til Alcobaça klosteret
 • Dansk rejseleder
 • Rejsen afvikles sammen med Rejseklubben

Ikke inkluderet i prisen:

 • Entré til Tornerose-slottet, Palacio de Pena, samt Quinta da Regaleira-slottet ca. 15 EUR
 • Afbestillingsforsikring
  Gå til toppen af siden