Bestil

Kenya – safari og vandreferie

Kenya I Kulturrejse med gruppe og stort set alt inkluderet

Tag på en unik rundrejse, hvor vi skal vandre i Ngong, spotte løver, elefanter og andet storvildt i Masai Mara og se Karen Blixens berømte farm. Turen kan forlænges med badeferie ved Det Indiske Ocean.

In stock
Travel Code
KUL-KEN-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

”Der er noget ved safariliv, som gør at man glemmer alle livets sorger og føler hele døgnet, som om man havde en halv flaske champagne i sig”. Sådan beskrev Karen Blixen dét at være på safari. Og vi er helt enige. Safari er en oplevelse, man skal unde sig selv mindst én gang i livet! På denne unikke rundrejse i det vidunderlige afrikanske land, Kenya, kan du se frem til at følge i fodsporene på den danske forfatter, som så inderligt elskede Kenya og dets hjertevarme befolkning. Glæd dig til at opleve de mange vilde dyr på nært hold og til at bo i luksustelt på Masai Maras savanne, skønne vandreture i bl.a. Ngong-bakkerne og ikke mindst en mageløs sejltur på flodheste-søen Lake Naivasha. Kan du ikke få nok af Kenya, kan du vælge at forlænge rejsen med en skøn badeferie ved Det Indiske Ocean.

Safari og dyr

down v arrow

Med på safariturene er udover vores dansktalende rejseguide også vores kenyanske engelsktalende safariguider.
Safaribilerne er 4x4 landcruiser med plads til 6 deltagere i hver. Alle har vinduespladser, og når taget på bilen løftes, kan man stå op og får derved endnu bedre udsyn. Vi har udvalgt de bedste nationalparker og de bedst beliggende indkvarteringssteder for at give dig en spændende, tryg og indholdsrig safari. Som altid kan naturen være omskiftelig, og vi kan derfor ikke give garanti for, hvilke dyr vi oplever på safarierne.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst i Nairobi
Måltider: Mad på fly
Vi ankommer sidst på aftenen til Kenyas hovedstad, Nairobi. Vi indkvarteres på det legendariske 5-stjernede hotel The Fairmont Norfolk Hotel i to nætter. Hotellet har i mere end et århundrede været samlingspunkt ved forhandlinger og forretninger blandt statsmænd fra hele verden, og selv William Churchill har boet her.  

Dag 2. Ngong Hills - The 7 peaks vandretur
Måltider: Morgenmad, frokost (madpakke), aftensmad
Efter en solid morgenmad kører vi til Ngong-bakkerne syd for Nairobi. Hvis navnet ”Ngong” lyder bekendt, skyldes det formentlig Karen Blixens berømte sætning ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills” fra bogen ”Den afrikanske farm”. Ngong, der på Masai-sproget Maa betyder “fingre-bakkerne”, ligner knoer på en knytnæve fra begge sider. Vandreturen tager os forbi alle de 7 frodige toppe (peaks) på højderyggen, hvor vi bl.a. ser huse fra kolonitiden, vindmøller og Denys Finch Hattons grav. Fra især tredje og fjerde top har vi en enestående udsigt over bakkerne og Nairobi. Undervejs på turen nyder vi vores medbragte madpakker. Vandreturen er ca. 11 km og tager 5-6 timer. Resten af dagen kan vi tilbringe på vores fantastiske hotel, hvor vi kan nyde godt at de mange faciliteter og den gode service.

Dag 3. Nairobi Nationalpark safari og Karen Blixens farm
Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad
Fra morgenstunden tager vi på safari i Nairobi Nationalpark, hvor hundredvis af pattedyrsarter og fugle holder til. Medregner man centeret for forældreløse elefanter, som ligger i udkanten af nationalparken, så kan man faktisk opleve alle ”big 5” dyrene her. Her er desuden også gode muligheder for at spotte både hvide og sorte næsehorn.

Karen Blixen yndede at tage på jagt i Nairobi Nationalpark i sine tidlige Kenya-dage, inden hun erhvervede sin farm, og netop Blixens farm er næste stop på dagens program. Efter frokost på en café besøger vi den tidligere kaffeplantagefarm, som Blixen i årevis kæmpede for at holde oven vande. I sidste ende gik farmen dog konkurs, da jorden ved Ngong-bakkerne ganske enkelt ikke var egnet til kaffeproduktion. Via mægtige Great Rift Valley når vi frem til Lake Naivasha, hvor vi indkvarteres på en pragtfuld lodge i to nætter. Lodgen ligger midt i naturen med græsædere så som giraffer og zebraer spankulerende rundt udenfor.

Dag 4. Longonot vandretur og Lake Naivasha
Måltider: Morgenmad, frokost (madpakke), aftensmad
Vi kører til Longonot-vulkanen, hvor vi tager på en fantastisk vandretur. Fra udgangspunktet vandrer vi 590 højdemeter op til krateret på vulkanen, som ligger i en højde af 2.775 m.o.h. Undervejs kan vi nyde udsigten til Great Rift Valley, som skærer sig gennem det afrikanske kontinent. Fremme ved toppen vandrer vi langs kraterkanten og kan nyde en fantastisk udsigt ud over de åbne sletter, landsbyer og Lake Naivasha. Bunden af krateret er dækket af skov, hvor bl.a. antiloper, giraffer og zebraer ofte græsser. Vi nyder vores medbragte madpakker og de enestående udsigter, inden vi vandrer ned af vulkanen igen. Turen er i alt 9 km og tager ca. 5 timer.  
Om eftermiddagen tager vi på sejltur på Lake Naivasha, hvor vi skal spotte efter flodheste, pelikaner, storke, hejre, isfugle og mange andre spændende dyr.  

Dag 5-7. Safari i Masai Mara
Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad
Verdens vel nok mest berømte, og en af de absolut bedste safariparker, er på programmet de kommende tre dage. Vi kører til dyrerige Masai Mara, hvor vi hver morgen og hver eftermiddag tager på safari. På safarierne er der mulighed for at se elefanter, løver, geparder, leoparder, gnuer, giraffer og mange andre hov-, klov- og rovdyr, som færdes rundt på de langstrakte græssavanner. En af grundene til at Masai Mara er så unik en safaripark er, udover de utrolig mange dyr, parkens størrelse på hele 1510 km2. Der er altid et nyt reservat at udforske lige meget, hvor ofte man tager ud i parken. Klimaet her er desuden perfekt til safari. I 1.500-2.000 meters højde er Masai Mara generelt meget behageligt – ikke for koldt, men heller ikke for varmt, hvorfor det kun er midt på dagen, når solen bager mest, at dyrene gemmer sig i skyggerne. Endelig er Masai Mara også hjem for den krigeriske Masai-stamme. Stammen er dog ikke fjendtlig over for turister, og måske er vi heldige at se nogle af de stolte krigere i deres farvestrålende beklædning.

Mellem de daglige safarier kan du slappe af ved lodgen, som ligger midt på savannen. Vi bor i luksustelte med bad og toilet, og om aftenen kan du se frem til at falde i søvn til dyrelydene fra savannen – en ganske enkelt enestående oplevelse, som kun fås i Afrika!

Dag 8 og 9. Afrejse eller badeferie
Måltider: Morgenmad, mad på fly
Vores afrikanske eventyr lakker mod enden. Vi kører til Nairobi, hvorfra vi om aftenen flyver retur til Danmark, hvor vi ankommer næste formiddag/eftermiddag. Du kan også vælge at forlænge rejsen med 4 overnatninger på strandresort ud til Det Indiske Ocean.

Badeferie ved Det Indiske Ocean
Efter rundrejsen i Kenya kan du vælge at forlænge ferien med en skøn badeferie ved Det Indiske Ocean. Du flyver fra Nairobi direkte til Mombasa. Her har du 4 overnatninger på det skønne Voyager Beach Resort med All Inclusive, som er beliggende direkte ud til de kridhvide strande og det lune hav. Efter opholdet flyver du fra Mombasa via Nairobi tilbage til Danmark. Rejsen vil i så fald være på 13 dage med 11 overnatninger på hoteller/lodges + én nat i flyet på hjemrejsen.

Indkvartering

down v arrow

The Fairmont Norfolk Hotel ★★★★★
Nairobis næstældste og mest ikoniske hotel, som har været ert populært vartegn i Nairobi siden 1904 og et historisk monument i byen, der er vokset op omkring hotellet. Du vil opleve en service i verdensklasse, og straks du træder ind ad døren, vil du fornemme hotellets storhed og historie. 

Hotellet råder bl.a. over poolområde, spa-område, restaurant, fitness m.m.

Naivasha Sopa Lodge
En virkelig pragtfuld lodge og et af områdets absolutte bedste indkvarteringssteder. Naivasha Sopa Lodge, som ligger lige ved Lake Naivasha, tilbyder sine gæster en fantastisk service og mange dejlige faciliteter. Værelserne ligger fordelt i forskellige bygninger rundt om i en flot have, hvor du kan være så heldig at se de smukke afrikanske dyr.

Hotellet råder bl.a. over en swimmingpool, en god udendørs/indendørs restaurant og en hyggelig bar.

Mara Zebra Camp
En fantastisk boutique-camp med en mindst lige så fantastisk beliggenhed på Masai Maras dyrerige græsslette. Mara-floden og Talek-floden, hvor masser af dyr dagligt krydser, ligger også i umiddelbar nærhed af campen. Du bor i rummelige luksustelte med moderne faciliteter. Om aftenen kan du se frem til at falde i søvn til lydene af dyrene, som let høres i den eller magiske stilhed.

Campen råder bl.a. over spaafdeling, fem forskellige lounges, bar, restaurant m.m.

Voyager Beach Resort ★★★ - indkvartering ved forlængelse
Voyager Beach Resort ligger på Nyali-stranden nord for Mombasa og er et af kystens mest populære hoteller. Stranden og Det Indiske Ocean, hvor vandtemperaturen sjældent når under 30˚C fra oktober til april, ligger lige uden for døren, så du er aldrig langt fra en strandstol og en badetur.

Hotellet råder bl.a. over hele tre forskellige poolområder, værelse med udsigt til haven og havet m.m.

Opholdet på Voyager Beach Resort er med All Inclusive, hvilket omfatter følgende:

Morgenmad: 06.30-09.30
Frokost: 12.30-14.30
Aftensmad: 19.00-21.30
Snaks: 10.00-16.00

Lokale drikkevarer med og uden alkohol er desuden inkluderet. Nogle internationale mærker er ikke omfattet af All Inclusive.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

 

Forventede flytider 17.11.23 - 28.11.2023 (obs hjemkomst 29.11.2023):

København → Paris   Kl. 06.25 - 08.30

Paris → Nairobi   Kl. 10.10 - 20.15

Nairobi → Amsterdam   Kl. 23.59 - 06:35 (+1)

Amsterdam → København   Kl. 07:45 - 09:05

Billund → Paris   Kl. 06.30 - 08.30

Paris → Nairobi   Kl. 10.10 - 20.15

Nairobi → Amsterdam   Kl. 23.59 - 06.35 (+1)

Amsterdam → Billund   Kl. 08.35 - 09.40

Der flyves med Air France/KLM.

Klima

down v arrow

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Kenya – safari og vandreferie
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Fly København/Billund – Nairobi t/r inkl. forplejning
 • 2 overnatninger på det 5-stjernede The Fairmont Norfolk Hotel i Nairobi
 • 2 overnatninger på Naivasha Sopa Lodge
 • 3 overnatninger i luksustelt på Mara Zebra camp
 • Helpension (morgenmad, frokost/madpakker, aftensmad) fra dag 2 til morgenmad dag 8
 • Udflugter og entréer ifølge rejsebeskrivelse
 • Safarier og park-fees ifølge rejsebeskrivelse
 • Dansktalende rejseleder/safariguide fra dag 1 til dag 8


Yderligere inkluderet i prisen v. forlængelse:

 • Fly Nairobi-Mombasa t/r
 • 4 overnatninger på Voyager Beach Resort
 • All Inclusive fra aftensmad første dag til morgenmad sidste dag
 • Transport mellem Mombasa lufthavn og hotel t/r
 • Engelsktalende ankomst-/afrejseguide

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Praktiske oplysninger:

Visum:
Indrejse til Kenya kræver visum. Visum koster USD 50,00 (pr. januar 2023) og skal bestilles og betales online. Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemkomst. Ruby Rejser fremsender vejledning til udfyldelse af visumansøgning.

Drikkepenge:
Det anses som god kutyme at give drikkepenge i Kenya. Typisk giver man ca. 10 USD pr. person pr. dag til lokal safriguide og 3-5 USD til personalekassen, det sted man bor. Det skal understreges, at det er frivilligt, om man vil give drikkepenge.

Skal jeg vaccineres inden afrejse?:
Det er nødvendigt at blive vaccineret mod bl.a. hepatitis A, stivkrampe og gul feber inden man rejser til Kenya. Derudover anbefales forebyggende malariamedicin. Rådfør dig med egen læge og se evt. https://rejse.ssi.dk/

Valuta i Kenya:
KES (Kenya Shilling) og USD. USD anbefales.

Strømstik i Kenya:
240 V, stik med 3 firkantede ben. Adapter kan købes i danske el-salg butikker. Adapter kan som oftest også lånes/lejes på de forskellige indkvarteringssteder.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

 

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden