Indien-rejser

Et eventyrligt land fuld af farver

Indien er en eventyrlig verden fuld af farver, dufte og lyde. På vores rejser til Indien vil du opleve smukke templer og paladser, sydende basarer, lækker mad og en kultur fuld af kontraster.

Oplev farverige Indien - landet med de mange sider!

Med sin dramatiske historie og en fortid som knudepunkt på de sagnomspundne karavaneruter mellem Orienten og Europa er Indien i dag et land med store kontraster mellem både rig og fattig, det kaotiske og fredfyldte, det moderne og gamle traditioner.

Indien er et stort land med mange folkeslag, mange religioner, mange sprog og mange kulturer. Og den store diversitet gør, at landet ikke bare kan beskrives – men skal opleves på egen krop! På vores rundrejser til Indien kan du eksempelvis opleve den romantiske Taj Mahal i byen Agra eller Indiens største pilgrimscenter, byen Varanasi, som er et UNESCO World Heritage Site med flere ghaterer langs Ganges-floden, som bruges af befolkningen både til at bade i og til kremationer. Oplev også, hvordan Indiens dramatiske historie med både konger og dronninger, utallige krige og engelsk kolonialisme afspejles i nutidens Delhi, hvor den gamle bydel byder på smalle gyder, kulørt folkeliv, moskeer og templer, mens du i den nye bydel finder brede boulevarder, smukke haveanlæg og storslåede bygninger bygget af den britiske kolonimagt. Gå heller ikke glip af at opleve den smukke natur i det nordlige Indien med majestætiske bjergtoppe og dybe dale til eksotiske strande med palmelunde i det sydlige Indien. 

3 gode grunde til at opleve Indien

  • Kulturoplevelser i verdensklasse med smukke templer og farverige byer.
  • Et imødekommende og varmt folkefærd.
  • Kontrastrige naturoplevelser fra golde og majestætiske bjerge til frodige jungle og eksotiske strande. 
Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

3 store helligdomme i Indien

Taj Mahal

Taj Mahal er et must at se, når du rejser rundt i Indien, og du vil med garanti blive betaget af dette mægtige og smukke mausoleum. Taj Mahal er bygget af den muslimske stormogul Shah Jahan til ære og minde for sin hustru, Mumtaz Mahal og deres kærlighed i millionbyen, Agra. Mausoleumet er 75 meter højt og ligger i en rektangulær have på mere end en halv kilometer og er bygget i særdeles eksklusiv, hvid marmor med indlæg af bl.a. juveler og diamanter, og det anslås, at byggeriet har kostet i omegnen af 400 millioner kr. I dag er det tilmed en del af UNESCO's verdensarvsliste. 

Ganges-floden

Den berømte Ganges-flod har sit navn efter den hinduistiske gudinde Ganga, som ifølge myten havde til formål at rense mennesker for negativ karma. Ganges anses for at være en personificering af Ganga, og hinduer mener derfor, at Ganges er Indiens allerhelligste flod. Floden er i alt 2.525 km lang og udspringer fra Himalaya-bjergene. Gå ikke glip af at opleve og se, når tusindvis af hinduer samler vand i hænderne eller sender blomster, rosenblade og små lerkrukker fyldt med olie og væger ned af floden som offergave. 

Det Gyldne Tempel

Dette smukke og overdådige tempel er sikhernes vigtigste helligdom. Sikhismen er en selvstændig religion, der opstod i slutningen af det 15. århundrede i et forsøg på at få det bedste fra islam og hinduismen. Det gyldne tempel ligger midt i den kunstige sø, Amritsar, som byen også er opkaldt efter, og fra første etage og op er bygningen belagt med det pureste guld. Der er 4 indgange til tempelkomplekset, der symboliserer, at folk fra alle livets retninger, racer og samfundsklasser er velkomne til at dyrke deres egen religion, og templet bliver da også besøgt af millioner af pilgrimme og turister hvert år. 

Udsigt til Taj Mahal Indisk dame ved Ganges floden Udsigt til det gyldne tempel foran vandet

 

5 sjove fakta om Indien

  1. Indien er det 2. mest engelsktalende land i hele verden, lige efter USA. Engelsk er Indiens officielle sprog på lige fod med Hindi, og er især brugt som kommunikationsmiddel hos regeringen og forretningslivet i Indien.
  2. Indien er en af de eneste lande i verden, hvor religioner fortsat lever i harmoni. På trods af, at ca. 80% af Indiens befolkning er hinduer, er der samtidig et stort antal af både muslimer, buddhister og kristne, der alle respekterer og accepterer hinandens religiøse ceremonier. 
  3. Der er flere fødsler i Indien hvert år end hele Australiens befolkningstal. Der fødes omkring 27 millioner babyer i Indien hvert år, hvilket svarer til ca. 51 fødsler i minuttet. Til sammenligning bor der omkring 23 millioner mennesker i hele Australien. 
  4. Indien har det største antal vegetarer i hele verden og er derfor også et af de lande i verden, der har det laveste kødforbrug pr. indbygger. Det siges, at hele 30-40% af Indiens befolkning er vegetarer, hvilket primært skyldes deres religion, hvor de tror meget stærkt på ingen vold mod alle former for liv. 
  5. Indien opfandt både skak, knapper, shampoo og bomuld. De var endda også det første land i verden, der opdagede, at der var vand på månen.

Alternativer

På trods af, at du både vil opleve inspirerende kultur, smuk natur samt en imødekommende befolkning, kan det være, at du ønsker et alternativ. Her kan vi anbefale dig en af vores andre spændende rejser til Sri Lanka, Vietnam eller Kina